Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


Identificació   Usuari/a    Password    què és això?


arxiu històric


Notícies 

50è aniversari de CCOO de Catalunya (1964-2014)

El projecte “CCOO, 50 anys construint presents i futurs” s'articula a través d'un conjunt d'activitats al voltant del 20 de novembre del 2014, com a data simbòlica de la seva fundació, que tindran lloc a la ciutat de Barcelona. Posteriorment, com a entitat arrelada al conjunt del territori català, es portaran a terme diverses activitats per tot Catalunya, que s'estendran fins al mes de maig del 2015, moment en el qual es farà la cloenda dels actes commemoratius, amb la celebració de la festa de l'1 de Maig.


II Simposi Internacional i Jornades d'Història Contemporània ('El col·lapse de les dictadures: ruptures i continuïtats')

Del 8 a l'11 d'abril del 2014, tindrà lloc al campus d'Història de la Universitat de São Luís, de Maranhão (Brasil), el II SIMPOSI INTERNACIONAL i JORNADES d'HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA: "El col·lapse de les dictadures: ruptures i continuïtats"


Nova etapa de 'Segle XX', revista catalana d'història

Edició electrònica realitzada conjuntament per la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya i la Universitat de Barcelona.


Convocada la 3a edició del Premi Ángel Rozas a la recerca en ciències socials, per a investigadors novells

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya convoca la tercera edició del Premi Ángel Rozas, que es concedeix a la millor recerca realitzada per investigadors i investigadores novells en els diferents àmbits de les ciències socials sobre el món del treball.


Presentació del llibre de Leopoldo Espuny: 'Viejo tango en Carnaval'

Dimecres, 2 d'abril, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació del llibre de Leopoldo Espuny: 'Viejo tango en Carnaval', editat per El Viejo Topo.


'El papel de los archivos en la defensa de los derechos humanos y la memoria histórica'

Jornades per revalorar el paper dels arxius en el coneixement de la veritat, la defensa de les víctimes i l'exercici de la justícia, per tancar les ferides que persisteixen en la nostra societat.


Denúncia per a la Querella Argentina 4591/10 “Contra els crims del franquisme”.

La Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya fa una crida a totes aquelles persones que vulguin presentar una denúncia individual com a víctimes de la repressió de la dictadura franquista, es posin en contacte amb la Fundació


La Barcelona grisa, obscura i trista dels anys cinquanta

Javier Tebar, historiador i director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya participa en l'edició de BCNegra 2014 sobre novel·la negra de Barcelona, el proper 3 de febrer


Jornada: Repressió franquista. Un balanç

Jornada per aprofundir en les dificultats metodològiques per a la consulta i anàlisis de la documentació de la repressió.


Presentació de "Cuellos blancos”: de empleados a trabajadores. El movimiento sindical de banca y ahorro en Barcelona (1957-1980)

La Fundació Cipriano García presenta el número 4 de la col$leció 'Materials d'Història de l'Arxiu' de José Fernando Mota Muñoz, José Manuel Rúa Fernández i Manuel Vicente Izquierdo: “Cuellos blancos”: de empleados a trabajadores. El movimiento sindical de banca y ahorro en Barcelona (1957-1980).


Mor la històrica sindicalista de CCOO Carme Casas, a l'edat de 92 anys

El dimarts 26 de novembre ha mort, a l'edat de 92 anys, la històrica sindicalista de CCOO i fundadora del sindicat a les comarques tarragonines, Carme Casas Godessart. La cerimònia d'enterrament tindrà lloc al Tanatori de Tarragona el dimecres 27 de novembre a les 18 h.


VIII Trobada Internacional d'Investigadors del Franquisme a Barcelona

Els dies 21 i 22 de novembre al Pati Manning de Barcelona


Acte de comiat de Joan Folch. Membre del grup de fundadors de CCOO de Catalunya

Quan fa dos mesos que va morir Joan Folch (Barcelona 1938-2013), els amics i companys han pogut participar en l'acte d'acomiadament que va tenir lloc a la seu de CCOO, a Via Laietana, sales 11 i 12.


CCOO acomiada a la sindicalista Maria Carreño

Aquest matí ha tingut lloc al Tanatori de les Corts el comiat de la sindicalista Maria Carreño, que ens va deixar abans d'ahir a l'edat de 88 anys


Col·loqui internacional: 'Treball i ciutadania: a la conquesta de la democràcia'.

El col·loqui ha tingut lloc el dijous 26 de setembre del 2013, amb l'objectiu de debatre sobre el paper del moviment sindical a l'Europa del sud (1950-1980) en la conquesta de la democràcia.


Ha mort Vicenç Faus, històric sindicalista de C

El seu comiat tindrà lloc aquest dilluns, 23 de setembre, a les 10.30 hores al Tanatori de Sancho de Ávila de Barcelona


'Segle XX, Revista Catalana d'Història': 'Una voluntad de vínculos y de inclusión'

La nova etapa de la revista 'Segle XX'


E. P. Thompson i la formació de la classe obrera a Anglaterra, mig segle després

Les jornades tindran lloc els dies 27 i 28 de juny a l'Escuela de Formación Sindical Muñiz Zapico. Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya participarà en una taula rodona: "Thompson i l'agenda per a una història radical".


Presentació a Madrid de la revista 'Segle XX, Revista Catalana d'Història'

Revista especialitzada en la història del segle XX que neix d'una col·laboració professional i independent entre historiadors de diferents universitats catalanes, espanyoles i d'altres països del nostre entorn i CCOO de Catalunya


Congrés de Patrimonio Industrial y Franquismo a Madrid

Del 12 al 15 de juny, a Escuelas Pías - Universidad Nacional a Distancia (UNED), Madrid


Andreu Mayayo, Javier Tebar: Política, poder judicial i ordre públic. El Tribunal de Orden Público als 50 anys de la seva creació - Els dilluns del Cipri, 3 de juny 2013

Dilluns del Cipri, 3 de juny. Relació entre política, poder judicial i ordre públic durant el franquisme. Presentació del portal TOPCAT als 50 anys de la creació del TOP.


II Conferència Internacional "Vagues i conflictes socials. Enfocaments transversals dels conflictes (des del segle XVIII fins avui dia)"

Trobada internacional per reflexionar sobre la conflictivitat des d'una perspectiva multidisciplinària i global.


Cessió del fons del despatx d'Albert Fina i Montserrat Avilés a CCOO de Catalunya

Els elements del fons comprenen prop de 30.000 expedients, des de la vessant estrictament laboral fins als expedients de defensa davant el Tribunal de Orden Público (1963-1977).


Memòria històrica: Dret i Drets. Els despatxos laboralistes: un compromís amb la classe treballadora - Els dilluns del Cipri, 6 de maig 2013

Els Dilluns del Cipri participa en els actes organitzats amb motiu de la finalització de l'activitat del despatx Fina-Avilés, amb una xerrada en la qual intervindran Javier Tebar, Isidor Boix, José Luis López Bulla i Joan Carles Gallego: dilluns 6 de maig a les 18'00h.


La Biblioteca de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, en línia

Ja es pot consultar en línia el catàleg de la Biblioteca de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.© CCOO de Catalunya | Label

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI