Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


Identificació   Usuari/a    Password    què és això?


arxiu històric


Notícies 

Prorrogada l'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)”

L'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)” romandrà oberta al públic al Museu d'Història de Catalunya fins al 3 de maig del 2015.


'Segle XX, revista catalana d'història'

Ha sortit el número 7 de 'Segle XX, revista catalana d'història', que podeu consultar per Internet de forma gratuïta.


Joan Benach: 'Sin trabajo, sin derechos, sin miedo. Las reformas laborales y sus efectos sobre el trabajo', a l'Speakers' Corner

Joan Benach, professor de salut pública a la UPF i director del grup d'investigació GREDS-EMCONET, presentarà el llibre 'Sin trabajo, sin derechos, sin miedo. Las reformas laborales y sus efectos sobre el trabajo'. L'acte tindrà lloc el proper 8 d'abril, a les 18.30 h, a l'espai de debat Speakers' Corner, dins de l'exposició del 50 aniversari de la fundació de CCOO de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila 3, de Barcelona).


Isidor Boix “Sindicalisme i solidaritat dins d'un món global” a l'Speakers' Corner

Isidor Boix ha debatut sobre “Sindicalisme i solidaritat dins d'un món global”. L‘acte tindrà lloc el proper dimecres 25 de març, a les 18.30 h, a l'espai de debat Speakers' Corner, dins de l'exposició del 50è aniversari de la fundació de CCOO de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila 3, de Barcelona). En feia la presentació David Minoves.


Conferència: "El model sindical escandinau. Claus i reptes actuals"

La ponència de Krister Andersson, secretari general del Sindicat LO de la regió sud-oest de Suècia, tractarà sobre els reptes del model sindical escandinau amb les tensions liberalitzadores actuals.


Rafael Senra: “Els límits del poder de la direcció dels empresaris: el control de les TIC, discrecionalitat i discriminació”, a l'Speakers' Corner

Rafael Senra Biedma, advocat laboralista, ha debatut sobre “Els límits del poder de la direcció dels empresaris: el control de les TIC, discrecionalitat i discriminació”. L'acte ha tingut lloc el 18 de març, a les 18.30 h, a l'espai de debat Speakers' Corner, dins de l'exposició del 50è aniversari de la fundació de CCOO de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila 3, de Barcelona).


Nadia Varo: Gènere, dones i sindicalistes a l'Speakers'Corner

L'autora de l'estudi ens ha presentat el llibre 'Las militantes ante el espejo. Clase y género en las CCOO del área de Barcelona (1964-1978)' amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.


Programació Speakers' Corner. Març del 2015

El mes de març continuen les sessions de debat per tractar amb arguments sobre la reforma laboral, gènere, dones i sindicalistes, el control empresarial de les TIC i el sindicalisme i la solidaritat.


Miquel Falguera: "La reforma laboral del 2012 i la interpretació judicial a Speakers' Corner"

Davant d'aquesta situació cal obrir un debat social sobre les necessàries propostes alternatives en el marc de la progressiva retallada de drets dels treballadors i de les organitzacions sindicals.


Andreu Mayayo: "Un any després de l'altre 23-F", a l'Speakers' Corner

El dimecres 25 de febrer del 2015, a les 18.30, a l'espai de debat Speakers' Corner, Andreu Mayayo ha parlat sobre el fals documental “Operación Palace”, dirigit pel periodista Jordi Évole, que es va transmetre per televisió el passat 23 de febrer de l'any 2014.


Reducción y combate del animal humano, de Víctor Gómez Pin, a l'espai de debat Speakers' Corner

Víctor Gómez Pin, catedràtic de Filosofia de la Universtitat Autònoma de Barcelona ha presentat el seu llibre Reducción y combate del animal humano, comptant amb la participació de José Luis López Bulla, a l'espai de debat Speakers' Corner, en el marc de l'Exposició CCOO 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014), al Museu d'Història de Catalunya.


Acte de presentació de la Comissió del Centenari de la Revolució Russa

El 23 de febrer del 2015 s'ha celebrat l'acte de presentació de la Comissió del Centenari de la Revolució Russa, amb la participació dels historiadors Andreu Mayayo, Anna Sallés i Josep Fontana.


Mary Nash: "Feminidades y masculinidades: Arquetipos y prácticas de género", a l'Speakers' Corner

El passat dimecres 11 de febrer de 2015, a les 18.30 h, Mary Nash, catedràtica d'història de la Universitat de Barcelona, ha presentat l'obra col·lectiva, que ha dirigit, sobre els ideals de la feminitat i de la masculinitat al llarg del segle XX, a l'espai de debat Speakers' Corner, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3, al Palau de Mar).


Mor l'històric sindicalista i líder veïnal, Manuel Martínez

Ha mort Manuel Martínez (Barcelona, 1941 - 2015), treballador del sector de l'aigua i històric sindicalista de CCOO. A principis de l'any setanta va començar a treballar intensament en els moviments veïnals. Va formar part de la Coordinadora del Tèxtil de CCOO de Barcelona.


Ciutats i urbanització: crisi de ciutadania en època de globalització amb Jordi Borja

El dimecres 4 de febrer, a les 18.30 hores, a l'Speakers' Corner, espai de debat habilitat dins l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)", ha tingut lloc un debat sobre "Ciutats i urbanització: crisi de ciutadania en època de globalització".


Programació Speakers' Corner. Febrer del 2015

El mes de febrer continuen les sessions de debat per tractar amb arguments sobre ciutats i urbanització; arquetipus i pràctiques de la feminitat i la masculinitat; la presentació del llibre 'Reducción y combate del animal humano', i el fals documental “Operación Palace", dirigit per Jordi Évole, sobre el 23-F.


Debat sobre El Tractat transatlàntic, una nova ofensiva contra el model social europeu a l'Speakers' Corner

El dimecres 28 de gener, a les 18.30 hores, a l'Speakers' Corner, espai de debat habilitat dins l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)", ha tingut lloc un debat sobre "El Tractat Transatlàntic, una nova ofensiva contra el model social europeu".


Jornada "Historia y tecnología digital"

Els dies 26 i 27 de gener del 2015, la Fundación 1º de Mayo, la Universitad Complutense de Madrid i la Casa Velázquez han organitzat la jornada "Historia y tecnología digital”, a la qual participarà Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


Mireia Bolibar Planas guanya el Premi Ángel Rozas amb el treball "Digue'm amb qui vas i et diré com participes"

"Digue'm amb qui vas i i et diré com participes: l'impacte de les xarxes personals sobre la participació associativa de la població immigrada" guanya el Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials per a investigadors i investigadores novells.


"Els eixos europeus de les polítiques de memòria, debats i conflictes" amb Jordi Guixé

El passat dimecres 21 de gener, a les 18.30 h, a l'Speakers' Corner de l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya" tractàvem sobre el procés de construcció i gestió de la memòria pública a escala europea.


"La lucha por los derechos: una tarea compartida", amb Antonio Madrid

El dimecres 14 de gener, a les 18.30 h, a l'Speakers'Corner de l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya" tractàvem sobre el dret a l'acces als drets de les persones i els col·lectius amb més dificultats per fer-ho.


Programació de l'Speakers' Corner - Gener del 2015

Els dimecres del mes de gener continuen les sessions de debat per tractar amb arguments sobre el dret al dret, les polítiques de memòria i les conseqüències del Tractat Transatlàntic, a les 18.30 hores.


Guy Standing presenta el seu darrer llibre: 'Precariado. Una carta de derechos'

Comencen les sessions al Speakers'corner dins l'exposició CCOO 50 anys d'història de Catalunya, espai de debat amb arguments i idees sobre el passat, el present i el futur del sindicalisme, el 18 de desembre a les 17 hores per tractar sobre la defensa dels drets del precariat


Reconeixement a la militància de CCOO de Catalunya sota la dictadura

El moviment de les Comissions Obreres: el desafiament obrer a la dictadura (1964- 1977).Homenatge públic a les persones que van lluitar en plena dictadura per un nou moviment obrer i per les llibertats al nostre país.


Visita a l'Exposició CCOO 50 anys d'història de Catalunya

Les visites en grup a l'exposició CCOO, 50 anys d'història de Catalunya 1964-2014, que està al Museu d'Història de Catalunya, van començar amb els participants del projecte europeu Agree, formats per sindicalistes italians, romanesos i catalans.


Juan Navarro rep la Medalla d'Honor de la ciutat de Barcelona

Joan Navarro, fundador de Comissions Obreres, compromès amb el moviment veinal i amb el sindicat, membre del Consell Nacional de CCOO de Catalunya i President de la Comissió de la Gent Gran del Disstricte de Nou Barris


Premi Ángel Rozas

Ajornament del veredicte del Premi Ángel Rozas fins al mes de gener.


Participa en els actes organitzats per commemorar els 50 anys de CCOO de Catalunya

El 20 de novembre és molt especial per a CCOO de Catalunya, ja que es compleixen 50 anys de la seva fundació. Va ser l'any 1964 quan, en un altre 20 de novembre, la parròquia barcelonina de Sant Medir va acollir uns 300 enllaços sindicals i treballadors i treballadores de diferents sectors que van celebrar una assemblea en la qual es va crear formalment la primera Comissió Obrera de Barcelona i es va aprovar una històrica plataforma reivindicativa.


2014, 75è aniversari del final de la Guerra Civil

El proper dijous, 23 d'octubre, a les 19 hores, al Museu d'Història de Barcelona, a la sala de Martí l'Humà, plaça del Rei, s/n, es projectarà el documental 'La huella de los abuelos', dirigit i produït, per Xosé Abad.


El 19 de setembre acaba el termini de presentació dels treballs del Premi Ángel Rozas

El 19 de setembre acaba el termini de presentació dels treballs del Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials per a investigadors i investigadores novells en la seva tercera edició. Consulta'n les bases


Inauguració de l'exposició “Psst!... Passa-ho!”

La Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya té el plaer de convidar-vos, en el marc dels actes de l'11 de Setembre, a la presentació de l'exposició “Psst!... Passa-ho!”, que tindrà lloc el proper 8 de setembre, a les 12 h, al vestíbul de la seu nacional de CCOO de Catalunya, a la Via Laietana, 16, de Barcelona. L'exposició es podrà visitar del 8 al 23 de setembre, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 19 h.


Vídeo de la 23a Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya

Celebrada a l'Hospitalet de Llobregat.


XXIII Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya: “La defensa dels valors i dels drets: memòria, sindicalisme i ciutadania”

Del 8 al 9 de Juliol del 2014 tindrà lloc l'Escola d'Estiu, que portarà per títol “La defensa dels valors i dels drets: memòria, sindicalisme i ciutadania”, al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, Pl. Cultura 1, 08907, l'Hospitalet de Llobregat.


Presentació del llibre Trabajo y ciudadanía en la Europa contemporánea. El sindicalismo y la construcción de los derechos

En el marc de la 10ª edició de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC), el passat 4 de juliol es va presentar el llibre Trabajo y ciudadanía en la Europa contemporánea. El sindicalismo y la construcción de los derechos, obra col·lectiva editada per José Babiano.


Presentació de l'exposició CCOO: "50 anys d'història de Catalunya 1964-2014", al CosmoCaixa

El dilluns 30 de juny, de 10 h a 14 h, tindrà lloc la presentació de l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya 1964-2014", dins dels actes de presentació del Programa d'Activitats Escolars del CosmoCaixa per al curs 2014-2015.


Curs d'història del moviment obrer

Acció Jove de CCOO de Catalunya organitza un Curs d'història del moviment obrer, el proper dijous 26 de juny de 2014.


9 de juny, Dia Internacional dels Arxius

El 9 de juny es celebrarà el Dia Internacional dels Arxius. La Fundació Cipriano Garcia i l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, com a membres de la Xarxa d'Arxius de CCOO, ens adherim a aquesta commemoració .


Homenatge a Simón Rosado a Hervás

El proper 31 de maig de 2014, a les 12 del migdia, tindrà lloc un homenatge a Simón Rosado, a Hervás (Cáceres), organitzat per CCOO d'Extremadura i l'Ajuntament d'Hervás.


Ha mort Miquel Caminal

L'amic i company Miquel Caminal i Badia (Barcelona, 1952 - 23 de maig de 2014), catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona, va morir el passat 23 de maig. Volem recordar-ho i donar-li el condol a la seva família. Al llarg de la seva carrera docent, ha combinat la dedicació a diferents responsabilitats de la gestió universitària i també dels altres àmbits de la mateixa administració de la Generalitat de Catalunya.


Owen Jones entrevistat a Barcelona: la classe reload?

El passat dilluns, 19 de maig de 2014, amb motiu de la conferència de Owen Jones, “Qui té el poder, avui?” organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, vam participar en una roda de premsa i a més, Ricard Bellera i Javier Tébar van entrevistar al jove autor del llibre Chavs: la demonización de la clase obrera. L'autor ens explicà la creació d'un discurs polític i mediàtic britànic per tal de culpabilitzar, al llarg dels darrers trenta anys, a la classe treballadora britànica per necessitar un Estat del Benestar.


Conferència sobre les relacions laborals a Portugal

Del 21 al 23 de maig de 2014, tindrà lloc a Lisboa una sèrie de conferències sota el títol Transformação das Relações Laborais em Portugal e o «Memorando de Entendimento», amb la intervenció de Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya


Presentació del llibre de Javier Tébar i J.F. Mota 'La muerte del espía con bragas'

El proper dijous 15 de maig, Javier Tébar i J.F. Mota presentaran el seu llibre 'La muerte del espía con bragas. Falangistas, policías, militares y agentes secretos en la Barcelona de la posguerra (1939-1945)', al Catalan Observatory de la London School.


La muerte del espía con bragas, finalista del Premio Rodolfo Walsh

En el marc de la Setmana Negra de Gijón, Javier Tébar i J.F. Mota han resultat finalistes del Premio Rodolfo Walsh, a la millor obra de no-ficció de gènere negre, pel seu llibre 'La muerte del espía con bragas'.


Presentació del llibre de Leopoldo Espuny: 'Viejo tango en Carnaval'

Dimecres, 2 d'abril, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació del llibre de Leopoldo Espuny: 'Viejo tango en Carnaval', editat per El Viejo Topo.


II Simposi Internacional i Jornades d'Història Contemporània ('El col·lapse de les dictadures: ruptures i continuïtats')

Del 8 a l'11 d'abril del 2014, tindrà lloc al campus d'Història de la Universitat de São Luís, de Maranhão (Brasil), el II SIMPOSI INTERNACIONAL i JORNADES d'HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA: "El col·lapse de les dictadures: ruptures i continuïtats"


'El papel de los archivos en la defensa de los derechos humanos y la memoria histórica'

Jornades per revalorar el paper dels arxius en el coneixement de la veritat, la defensa de les víctimes i l'exercici de la justícia, per tancar les ferides que persisteixen en la nostra societat.


Jornada: Repressió franquista. Un balanç

Jornada per aprofundir en les dificultats metodològiques per a la consulta i anàlisis de la documentació de la repressió.


La Biblioteca de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, en línia

Ja es pot consultar en línia el catàleg de la Biblioteca de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.© CCOO de Catalunya | Label

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI