Via Laietana, 16. 5a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


  


arxiu històric


Notícies 

Futur monument de la presó de dones de Les Corts

El proper 25 de novembre, a les 17 hores al xamfrà dels carrers Europa - Joan Güell, tindrà lloc l'acte d'enterrament de la caixa de records que s'han anat recopilant en el llarg procés de recuperació de la memòria de l'antiga Presó de les Corts.


Carme Cebrian i Serret cedeix el seu fons personal a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya

Carme Cebrian i Serret, autora dels llibres Estimat PSUC: socialisme en llibertat i El PSUC: cultura i política, ha cedit en dipòsit el seu fons personal a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


X Trobada Internacional d'Investigadores i Investigadors del Franquisme a València

Dels dies 13 al 15 de novembre, tindrà lloc la X Trobada Internacional d'investigadores i investigadors del franquisme a València, organitzada pels arxius de CCOO. Enguany es commemora el vuitanta aniversari del final de la Guerra Civil espanyola.


L'Espai l'Assemblea: segona visita de l'IES La Serreta de Rubí

El passat 4 de novembre va tenir lloc una xerrada amb alumnat FP1 Atenció a persones amb dependència, de l'IES “La Serreta” de Rubí, a l'Espai l'Assemblea, Via Laietana 16, Barcelona. Es van tractar temes de la història de CCOO i la situació laboral del sector sociosanitari d'atenció a la dependència. L'acte va estar dirigit per Quim Fornés i Albert Bargalló.


Documental 'I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya'

El dimecres 27 de novembre, a les 19 hores, al Cinema Girona, C/ Girona, 175, Barcelona, tindrà lloc l'estrena del documental, "I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya".


Exposició "CCOOmics 2019: vinyetes joves i solidàries" i presentació del llibre 'Llegará el invierno', de Pepe Gálvez

El proper dimarts 12 de novembre, a les 18:00h a la Sala d'actes de CCOO del Baix Llobregat (Carretera d'Esplugues 68 - Cornellà de Llobregat), tindrà lloc la presentació de l'exposició CCOOmics 2019: Vinyetes Joves i solidàries, que mostra un projecte compartit de 30 joves de les escoles de la Llotja, Serra i Abella, Pau Gargallo, Art i Disseny La Industrial i la Massana


Estrena a Barcelona de la nova versió d'Una nova primavera

El dimarts 29 d'octubre, a les 20 h., tindrà lloc a Barcelona l'estrena i única funció de l'obra teatral, Una nova primavera. La història de les Brigades Internacionals, a l'Almeria Teatre, carrer de Sant Lluís, 64 (metro Joanic).


Seminari: El dret de vaga, avui

El proper dimecres 6 de novembre, a les 12 h, tindrà lloc a la Seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona, 1a planta, Sala 11, el seminari "El dret de vaga, avui". Hi participaran Joaquín Pérez Rey, Cristina Torre i Jonathan Gallego Montalbán.


L'Espai l'Assemblea: visita de l'IES “La Serreta” de Rubí.

El passat 21 d'octubre, va tenir lloc una xerrada amb alumnat FP1 Perruqueria, de l'IES “La Serreta” de Rubí a l'Espai l'Assemblea, Via Laietana 16, Barcelona. Es van tractar temes de la història de CCOO i la situació laboral del sector perruqueria i estètica. L'acte va estar dirigit per Aurora Huerga i Quim Fornés.


Homenatge a les Brigades Internacionals

Dissabte 26 d'octubre, a les 11 h, a la Boca Nord del Túnel de la Rovira, Barcelona, tindrà lloc un homenatge a les Brigades Internacionals en commemoració del 81è aniversari del seu comiat de Barcelona. Els actes han estat organitzats per l'Associació d'Amics de les Brigades Internacionals de Catalunya i l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, amb la col·laboració del Memorial Democràtic i l'Ajuntament de Barcelona.


Aturats en moviment

El proper dissabte 16 de novembre, a la Plaça Urquinaona de Barcelona, a les 12:00 l'Ateneu Memòria Popular (del qual forma part la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya), ha organitzat uns actes per reivindicar la senyalització de la Plaça Urquinaona com a lloc de memòria democràtica. Presentació i debat del llibre Parados en movimiento i acció teatral, Salir del Pozo.


Valors republicans: Valors de futur. Feminisme. Drets de ciutadania

Jornada de debat sobre els valors republicans que formen part del patrimoni de les Comissions Obreres des de la seva fundació. L'acte tindrà lloc el proper dimarts, 10 de setembre de 2019, a les 11 hores, a la Sala d'Actes de la seu de CCOO de Catalunya, Via laietana 16, Barcelona.


75è aniversari de l'alliberament de París

El dimarts, 18 de juny, a les 19 h. Palau Centelles, Baixada de Sant Miquel, 8, Barcelona, tindrà lloc un homenatge a les persones que van participar fa 75 anys en l'alliberament de París i, en especial, a Lluís Martí Bielsa,


'Segle XX', revista catalana d'història, núm. 11

S'ha publicat el número 11 de "Segle XX, revista catalana d'història" que, amb una periodicitat anual, pretén informar sobre l'estat de la recerca històrica i els principals debats historiogràfics amb una voluntat crítica i plural.


La Biblioteca de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, en línia

Ja es pot consultar en línia el catàleg de la Biblioteca de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.© CCOO de Catalunya | Label | Política de privacitat | Política de cookies |

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI