Via Laietana, 16. 5a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


  

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Activitats


Vídeos de presentació de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya

Vídeos de presentació de l'Arxiu històric de CCOO de Catalunya, en el Dia Internacional dels Arxius 2020


La Fundació Cipriano García col·labora en la celebració de la "Festa della liberazione" italiana

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya col·labora en la celebració de la "Festa della liberazione" italiana, a Barcelona, el 25 d'abril. Es commemora la fi de l'ocupació alemanya i del govern feixista al 1945, l'alliberament per part dels partisans.


Premis de poesia de CCOO de Catalunya

Premis de poesia de CCOO de Catalunya: ampliació del termini de presentació de treballs


Futur monument de la presó de dones de Les Corts

El proper 25 de novembre, a les 17 hores al xamfrà dels carrers Europa - Joan Güell, tindrà lloc l'acte d'enterrament de la caixa de records que s'han anat recopilant en el llarg procés de recuperació de la memòria de l'antiga Presó de les Corts.


Exposició La Maternitat d'Elna

Exposició La Maternitat d'Elna, Institut Bernat El Ferrer/Institut Lluís de Requesens - Molins de Rei (Baix Llobregat )


Carme Cebrian i Serret cedeix el seu fons personal a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya

Carme Cebrian i Serret, autora dels llibres Estimat PSUC: socialisme en llibertat i El PSUC: cultura i política, ha cedit en dipòsit el seu fons personal a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


Document 'Valors republicans: valors de futur, feminisme, drets de ciutadania'

Reflexions del Seminari Salvador Seguí 2019. Document 'Valors republicans: valors de futur, feminisme, drets de ciutadania'


La memòria de l'escola pública

Petició de senyalització de l'escola Baixeras com a espai de memòria democràtica


X Trobada Internacional d'Investigadores i Investigadors del Franquisme a València

Dels dies 13 al 15 de novembre, tindrà lloc la X Trobada Internacional d'investigadores i investigadors del franquisme a València, organitzada pels arxius de CCOO. Enguany es commemora el vuitanta aniversari del final de la Guerra Civil espanyola.


L'Espai l'Assemblea: segona visita de l'IES La Serreta de Rubí

El passat 4 de novembre va tenir lloc una xerrada amb alumnat FP1 Atenció a persones amb dependència, de l'IES “La Serreta” de Rubí, a l'Espai l'Assemblea, Via Laietana 16, Barcelona. Es van tractar temes de la història de CCOO i la situació laboral del sector sociosanitari d'atenció a la dependència. L'acte va estar dirigit per Quim Fornés i Albert Bargalló.


Documental 'I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya'

El dimecres 27 de novembre, a les 19 hores, al Cinema Girona, C/ Girona, 175, Barcelona, tindrà lloc l'estrena del documental, "I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya".


Exposició "CCOOmics 2019: vinyetes joves i solidàries" i presentació del llibre 'Llegará el invierno', de Pepe Gálvez

El proper dimarts 12 de novembre, a les 18:00h a la Sala d'actes de CCOO del Baix Llobregat (Carretera d'Esplugues 68 - Cornellà de Llobregat), tindrà lloc la presentació de l'exposició CCOOmics 2019: Vinyetes Joves i solidàries, que mostra un projecte compartit de 30 joves de les escoles de la Llotja, Serra i Abella, Pau Gargallo, Art i Disseny La Industrial i la Massana


Estrena a Barcelona de la nova versió d'Una nova primavera

El dimarts 29 d'octubre, a les 20 h., tindrà lloc a Barcelona l'estrena i única funció de l'obra teatral, Una nova primavera. La història de les Brigades Internacionals, a l'Almeria Teatre, carrer de Sant Lluís, 64 (metro Joanic).


Seminari: El dret de vaga, avui

El proper dimecres 6 de novembre, a les 12 h, tindrà lloc a la Seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona, 1a planta, Sala 11, el seminari "El dret de vaga, avui". Hi participaran Joaquín Pérez Rey, Cristina Torre i Jonathan Gallego Montalbán.


L'Espai l'Assemblea: visita de l'IES “La Serreta” de Rubí.

El passat 21 d'octubre, va tenir lloc una xerrada amb alumnat FP1 Perruqueria, de l'IES “La Serreta” de Rubí a l'Espai l'Assemblea, Via Laietana 16, Barcelona. Es van tractar temes de la història de CCOO i la situació laboral del sector perruqueria i estètica. L'acte va estar dirigit per Aurora Huerga i Quim Fornés.


Homenatge a les Brigades Internacionals

Dissabte 26 d'octubre, a les 11 h, a la Boca Nord del Túnel de la Rovira, Barcelona, tindrà lloc un homenatge a les Brigades Internacionals en commemoració del 81è aniversari del seu comiat de Barcelona. Els actes han estat organitzats per l'Associació d'Amics de les Brigades Internacionals de Catalunya i l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, amb la col·laboració del Memorial Democràtic i l'Ajuntament de Barcelona.


Aturats en moviment

El proper dissabte 16 de novembre, a la Plaça Urquinaona de Barcelona, a les 12:00 l'Ateneu Memòria Popular (del qual forma part la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya), ha organitzat uns actes per reivindicar la senyalització de la Plaça Urquinaona com a lloc de memòria democràtica. Presentació i debat del llibre Parados en movimiento i acció teatral, Salir del Pozo.


República. Valors republicans, valors de futur

República. Valors republicans, valors de futur, exposició del 24 de setembre al 4 d'octubre, a Sant Feliu de LLobregat


Presentació del llibre 'RUANO'

Presentació del llibre 'RUANO', de Rafael Senra Biedma, dimarts 8 d'octubre, 18 hores.


Espai poètic de CCOO. Un alè poètic compromès amb la lluita de la classe treballadora

Espai poètic de CCOO. Un alè poètic compromès amb la lluita de la classe treballadora, en el marc de la Festa del Treball Digne, dissabte, 5 d'octubre, a les 18 hores.


Actuació de la coral Roig Encès

Actuació de la coral Roig Encès, en el marc de la Festa del Treball Digne, dissabte, 5 d'octubre, a les 17 hores.


Valors republicans: Valors de futur. Feminisme. Drets de ciutadania

Jornada de debat sobre els valors republicans que formen part del patrimoni de les Comissions Obreres des de la seva fundació. L'acte tindrà lloc el proper dimarts, 10 de setembre de 2019, a les 11 hores, a la Sala d'Actes de la seu de CCOO de Catalunya, Via laietana 16, Barcelona.


Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral 2019

Es convoca la desena edició del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral.Termini de presentació de candidatures: 15 de setembre del 2019


Diplomatura de postgrau: Anàlisi del Capitalisme i Polítiques Transformadores

La Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona ofereixen la Diplomatura de Postgrau "Anàlisi del Capitalisme i Polítiques Transformadores", la segona edició, de 30 ECTS, durada anual i modalitat presencial, que es realitzarà del 14 d'octubre al 11 de juny del curs acadèmic 2019-2020.


28a Escola d'estiu de CCOO de Catalunya: "Comunicació, identitat, credibilitat i 'fake news'"

La comunicació sempre ha estat un element molt important per a CCOO, però en el món actual les 'fake news' o notícies falses s'han convertit en un element a tenir en compte que pot tergiversar la nostra capacitat d'analitzar la realitat i que hem d'aprendre a identificar.


75è aniversari de l'alliberament de París

El dimarts, 18 de juny, a les 19 h. Palau Centelles, Baixada de Sant Miquel, 8, Barcelona, tindrà lloc un homenatge a les persones que van participar fa 75 anys en l'alliberament de París i, en especial, a Lluís Martí Bielsa,


Presentació del llibre 'La noche fenomenal', de Javier Pérez Andújar

Javier Pérez Andújar presenta la seva novel·la, La noche fenomenal, el dijous, 20 de juny de 2019 a les 18 h., a l'Speakers' Corner, Espai l'Assemblea, seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona


Exposició a Salt: "La Maternitat d'Elna"

Del 5 al 20 de juny es podrà visitar aquesta l'exposició a l'Hospital de Santa Caterina de Salt, carrer Doctor Castany, s/n., organitzada per CCOO - Comarques gironines i la Fundació Cipriano Garcia - CCOO de Catalunya.


XV Jornades de la UPEC, 2019: "El futur és un país estrany"

Les XV Jornades de la UPEC 2019 se celebraran el 3, 4 i 5 de juliol de 2019 a la seu de CCOO de Catalunya amb el lema "El futur és un país estrany".


Homenatge a l'historiador i amic Josep Fontana

El dia 29 de maig, a les 18 hores, a la sala 42 de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana 16, 4a planta), la revista 'Perspectiva' (Fundació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya) i Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya retran un homenatge a l'historiador Josep Fontana, amb la reproducció del vídeo de la darrera entrevista, enregistrada per 'Perspectiva': “Lo único que no es lícito es resignarse”.


Inauguració de l'exposició CCOOMICS2019 - Joves i Solidàries

Acte d'inauguració de l'exposició CCOOMICS2019, vinyetes realitzades per part de l'alumnat de pràctiques de còmic, el proper dimarts 28 de maig, a les 17.30, a la Sala d'Actes de l'Escola del Treball de Barcelona (carrer del Comte d'Urgell, 187, de Barcelona).


CCOO de Catalunya ret homenatge a la balaguerina Teresa Pàmies

El Servei Lingüístic de CCOO de Catalunya ha retut homenatge a la balaguerina Teresa Pàmies portant a la seu nacional del sindicat l'exposició “Teresa Pàmies. Tot és en els llibres”. L'acte d'inauguració ha tingut lloc el 27 de maig a la tarda, a càrrec de Joan Carles Gallego, director de l'Aula de Treball, Economia i Societat de CCOO de Catalunya i company de lluita de Teresa Pàmies. L'exposició, produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, romandrà al vestíbul de la seu nacional de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, 08003 Barcelona) fins al 14 de juny.


Cerimònia de lliurament dels Premis de poesia 2019

El passat dissabte 25 de maig es va dur a terme l'acte de lliurament dels premis de poesia 2019, promoguts per l'àmbit de Cultura de CCOO de Catalunya: el 30è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana; el 23è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana, i la 20a del Premi de Poesia Memorial José Lopez García.


Lliurament dels Premis de Poesia de CCOO de Catalunya 2019

El proper dissabte 25 de maig, a les 12 h, en el decurs d'una jam-session a la plaça de Víctor Balaguer de Barcelona, tindrà lloc el lliurament dels premis de poesia Miquel Martí i Pol, José M. Valverde i Memorial José López García, convocats per l'Àmbit de Cultura de CCOO de Catalunya.


Inauguració de l'exposició 'Teresa Pàmies. Tot és en els llibres', a càrrec de Joan Carles Gallego

El proper dilluns, 27 de maig, a les 18 h, Joan Carles Gallego, director de l'Aula de Treball, Economia i Societat de CCOO de Catalunya, inaugurarà l'exposició “Teresa Pàmies. Tot és en els llibres” al vestíbul de la seu nacional de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, 08003 Barcelona). En finalitzar, hi haurà un petit piscolabis per als assistents.


Documental 'El Pilar'. Imatges clandestines.

El proper dijous 23 de maig, a les 20 h a la sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya (plaça Salvador Seguí, 1-9, 08001 Barcelona) tindrà lloc la projecció del documental 'El Pilar', dirigit per Esther Cases, per tal de donar a conèixer unes fonts audiovisuals que avui ja formen part del patrimoni històric col·lectiu i retre homenatge al cinema de resistència política filmat.


Debat amb candidatures al Parlament Europeu

Debat: Repte “Europa social”. El camí per combatre bretxes i desigualtats. Amb la participació d'Ernest Urtasun (En Comú podem), Jordi Solé (ERC), Javi López (PSC), Jordi Cañas (CIutadans) i Aleix Sarri (Junts x Cat) el 15 de maig de 2019, a les 12 h., a la sala d'actes de la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona


Taula rodona: “Sense memòria històrica no hi ha democràcia”

La Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya ha organitzat taula rodona sota el títol “Sense memòria històrica no hi ha democràcia”, on hi participaran les organitzacions sindicals convidades: UCR, CGT i SPICGIL. L'acte tindrà lloc el proper dilluns 13 de maig, a les 12 h, a l'Espai Assemblea, soterrani de la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana. 16, Barcelona.


Populisme(s). Canvis socials i tendències polítiques

En el marc del Maig de la Cultura i el Treball, Els debats del Cipri tracten sobre "Populisme(s). Canvis socials i tendències polítiques". En un context de canvis socioeconòmics globals, que generen desigualtats i inseguretats, la democràcia s'afebleix i els populismes creixen. Una mirada a la situació política de Catalunya, Espanya, Europa i el món després del 28-A i en la perspectiva del 26-M.


Recollida de signatures: Un lloc de memòria contra la impunitat a la Jefatura de Policia de Via Laietana

Un grup de persones i entitats memorialistes estem promoven una recollida de signatures per aconseguir que la 'Jefatura' de Policia de Via Laietana de Barcelona sigui un lloc de memòria contra la impunitat.


Jornada: Tortures impunes

L'Ateneu Memòria Popular, del que forma part la Fundació Cipriano García entre altres entitats, ha organtizat una jornada: Tortures Impunes en El Born CCM amb l'objectiu de dialogar i debatre amb aquest passat d'impunitat i violació de drets humans, el dimarts 30 d'abril a les 18 hores.


Acte: Recordant Cipriano García

Acte a Terrassa: Recordant Cipriano García, amb motiu de la inauguració de l'Exposició Cipriano García: els valors de la dignitat obrera, realitzada per la Fundació


Presentació pública de l'inici d'obres del monument de la Presó de Dones de les Corts

En el marc de la Primavera republicana, el proper divendres dia 12 a les 18h a l'espai de memòria dones/presó a la cantonada Joan Güell/Europa s'inaugurarà un nou vinil de Memòria històrica i anticipació del futur monument a la Presó de Dones. També es fara una presentació pública del projecte de Monunument i es recollira els objectes,, imatges, escrits que formaran part de la primera pedra del monument.


Miguel Núñez a Barcelona. Entre la revolució i el desig

La Fundació Cipriano Garcia, l'Associació Catalana d'Expressos politics, l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya i Joves d'Esquerra Verda juntament amb el Museu d'Història de Barcelona han organitzat una sèrie d'actes en record de Miguel Núñez, lluitador antifranquista, un dels màxim representats del PSUC, que al llarg dels més de 70 anys de militància política ha esdevingut un referent pel seu compromís per la transformació social


Exposició: "República. Valors republicans, valors de futur"

L'exposició República. Valors republicans, valors de futur es podrà visitar del 10 d'abril al 10 de maig en el vestíbul de la seu de CCOO de Catalunya. Amb aquest acte, el sindicat preten difondre l'experiència republicana que va significar una fita de progrés social i ressaltar els valors republicans com valors de futur per seguir lluitant pels dret socials i econòmics com a expressió d'avenç democràtic i d'igualtat.


Conferència de Dominique Méda sobre "El futur del treball"

El postgrau en Anàlisi del Capitalisme i Polítiques Transformadores de la UAB i la UB, juntament amb la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya, organitzen una conferència debat oberta amb el títol "El futur del treball" a càrrec de Dominique Méda.


Reconeixement a les persones represaliades del franquisme. Constitució de la Junta de Valoració

La Fundació Cipriano García participa al Consell Assessor de la Junta de Valoració per al Reconeixement a les Persones Represaliades del Franquisme que acreditin haver patit violacions dels seus drets durant l'etapa final del franquisme.


Acte reivindicatiu de la Prefectura de Policia de Via Laietana com a espai de memòria

Com a primera activitat de l'Ateneu Memòria Popular, del que forma part la Fundació Cipriano García entre altres entitats, el proper dimarts, 26 de març a les 11 hores, tindrà lloc un acte reivindicatiu de la Prefectura de Policia de Via Laietana de Barcelona com un espai de memòria, a la cruïlla de Sant Pere Més Alt amb Via Laietana.


Presentació del llibre 'Guillermo Lusa Monforte: història, enginyeria i compromís'

Dimecres 20 de març de 2019, a les 18 hores, a l'Aula Capella de l'ETSEIB, Diagonal, 647, tindrà lloc la presentació del llibre de Guillermo Lusa, titulat: Guillermo Lusa Monforte: història, enginyeria i compromís.


Commemoració del 96è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, 'el Noi del Sucre'

El proper dilluns, 11 de març, a les 9 h, CCOO de Catalunya retrà homenatge a Salvador Seguí, 'el Noi del Sucre', per la seva aportació al sindicalisme de classe i nacional, amb motiu del 96è aniversari de la seva mort, el 10 de març del 1923.


La Plataforma pel Monument a la Presó de Dones de les Corts celebra el 8 de Març

La Plataforma pel Monument a la Presó de Dones de les Corts celebra el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, als tòtems que recorden l'espai que va ocupar la desapareguda presó, per reivindicar la memòria d'aquest espai.


Les exposicions "La catàstrofe de les guerres" i "La Maternitat d'Elna", a Sant Feliu de Llobregat

Les exposicions realitzades pel sindicat "La catàstrofe de les guerres" i "La Maternitat d'Elna", amb el fil conductor de la guerra, ens parlen de les persones refugiades i de la solidaritat, ara que es compleixen 80 anys de l'exili republicà.


Premis de poesia de CCOO de Catalunya 2019

CCOO de Catalunya convoca els seus premis de poesia 2019: Premi Miquel Martí i Pol” (en llengua catalana), Premi José M. Valverde (en llengua castellana) i Memorial José López García (per a persones afiliades, en català o castellà). El termini de presentació de poemes finalitza el dia 21 d'abril del 2019.


Nou espai memorial; “Parapet de les executades i executats 1939-1952”, al Camp de la Bota

El 24 de febrer de 2019 s'inaugurarà a Barcelona un nou espai memorial al Camp de la Bota, anomenat “Parapet de les executades i executats 1939-1952”.


Exposició: "Guerres, persones refugiades i solidaritat"

Presentació de l'exposició "Guerres, persones refugiades i solidaritat" de CCOO el dimecres, dia 20 de febrer, a les 18.30 h, a l'Institut Aiguaviva, Rambla de Pompeu Fabra 1, Mollet del Vallès.


Coral Roig Encès: primera actuació

La primera actuació de la Coral Roig Encès va tenir lloc el 19 de febrer al Casino de l'Aliança del Poblenou, en el marc de l'assemblea de delegats i delegades de CCOO del Barcelonès.


'Segle XX', revista catalana d'història, núm. 11

S'ha publicat el número 11 de "Segle XX, revista catalana d'història" que, amb una periodicitat anual, pretén informar sobre l'estat de la recerca històrica i els principals debats historiogràfics amb una voluntat crítica i plural.


Actes de reconeixement als advocats i advocades laboralistes d'Atocha

Terrassa, 11 de febrer i Manresa, 12 de febrer


Llegim: "Trabajo y hogar ", amb la seva autora Núria Sánchez Mira

La revista El Viejo Topo inicia el Club de lectura online amb el llibre " Trabajo y hogar. Un análisis de género y clase en un contexto de crisis ", de Núria Sánchez Mira, que va obtenir el Premi Ángel Rozas a la recerca en ciències socials, 2014.


Marxa popular en memòria de la Retirada Republicana a La Garrotxa

El 2 de febrer de 2019 es commemorarà el 80 aniversari de la retirada republicana per la Garrotxa, caminant des de Sadernes fins a Sant Llorenç de Cerdans, amb el suport de la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya.


Campanya "Judici a Martín Villa"

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya participa a la campanya que s'ha engegat a escala estatal "Judici a Martín Villa". Amb aquesta campanya es volen exigir responsabilitats civils, polítiques i penals a qui ha estat un dels majors representants franquistes de la Transició, pel paper que va exercir durant els últims anys de la dictadura.


Actes institucionals en memòria de les víctimes de l'Holocaust

La Fundació Cipriano Garcia participa als actes que es faran al voltant del Dia Internacional de les Víctimes de l'Holocaust, que tindran lloc a Barcelona, el proper dia 29 de gener.


L'exposició "La Maternitat d'Elna" a Cornellà

L'Associació per la Memòria Antifranquista del Baix Llobregat porta l'exposició "La maternitat d'Elna", realitzada per Comissions Obreres de Catalunya, a la Biblioteca Central, Sala Ramon Llort, al carrer de Mossèn Andreu, 15, de Cornellà de Llobregat, del 16 al 24 de gener.


Primer Concurs de Vídeos Sindicals Juan Muñiz Zapico

La Confederació Sindical de CCOO, a través de la Secretaría de Formación Sindical y Cultura del Trabajo, ha convocat el primer Concurs de Vídeos Sindicals Juan Muñiz Zapico, en el qual podran participar totes les persones afiliades a CCOO.


Mòdul: Capitalisme, treballs, sindicalisme i polítiques socials de la Diplomatura de postgrau. Matricula oberta

S'ha obert la matrícula per formalitzar l'ingrés al Mòdul III. Capitalisme, treballs, sindicalisme i polítiques socials (3841/1), de la Diplomatura de Postgrau de les Universitats Autònoma i de Barcelona.


"Clase, precariedad y ejército global de reserva en el capitalismo flexible. Algunas consideraciones en perpectiva histórica"

José Babiano, director del Area de Historia, Archivo y Biblioteca de la Fundación 1º de Mayo i Javier Tébar, director del Arxiu Històric de CCOO de Catalunya (Fundació Cipriano García) han publicat a la revista Anuari IET de Trabajo y Relaciones Laborales en el número sobre 'Presente y futuro del Trabajo'


Guerres, Persones refugiades i solidaritat

Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau de Granollers acollirà del 18 de desembre al 14 de gener l'exposició 'Guerres, Persones refugiades i solidaritat, realitzada per CCOO sobre la catastrofe que comporta les guerres, les persones refugiades i víctimes de l'exili, i la mostra de la solidaritat que representa la història de la Maternitat d'Elna


Presentació del llibre: 'La revolución tranquila', de Bruno Estrada

En el llibre 'La revolución tranquila', de Bruno Estrada, adjunt al secretari general de CCOO, reflexiona sobre com l'esquerra pot recuperar l'hegemonia cultural perduda des de finals del segle passat. Aquesta recuperació, segons l'autor, es farà a partir d'un procés social més complex que en el passat, ja que que el treball no ocupa el mateix espai de centralitat que ara fa un segle.


La vaga del 14-D, ahir i avui

Han passat trenta anys de la vaga general del 14 de desembre de 1988 que va paralitzar el país. Des de llavors s'han produït nombrosos canvis econòmics, polítics, socials i culturals, però també hi ha aspectes semblants. Per tractar sobre la vaga del 14-D, ahir i avui, hem organitzat un acte amb les intervencions de José Luis López Bulla, secretari general de CCOO de Catalunya del 1976 al 1995; Cristina Torre, secretària d'Acció Sindical de CCOO de Catalunya, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.


Col.loqui Internacional contra el feixisme al Memorial de Rivesaltes

La Fundació Cipriano García va participar al Col·loqui Internacional contra el feixisme, amb sindicalistes francesos, italians i espanyols entorn el tema "La xenofòbia arma de divisió de la classe obrera" al Memorial de Rivesaltes


Adhesió de la Fundació Cipriano García a la carta pública "40 años de Constitución, 40 años de impunidad"

La Fundació Cipriano García s'ha adherit a la carta pública "40 años de Constitución, 40 años de impunidad", aprovada en el 4.º Encuentro Estatal de Colectivos de Memoria Histórica y de Víctimas del Franquismo on es fa una crida perquè al Congrés en el qual s'acordi posar fi a la impunitat del franquisme.


El model lingüístic del sistema educatiu

CCOO d'educació ha organitzat un cicle de debats descentralitzats sobre El model lingüístic del sistema educatiu, arrel del la presentació pública que ha fet el Departament d'Ensenyament de la Generalitat del que serà el model lingüístic del Sistema educatiu de Catalunya


Acte de lliurament del 19è Premi de Poesia de Tardor – Memorial José López Garcia

El proper dijous 29 de novembre, a les 18 h. tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi de Poesia de Tardor, a l'Espai Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, soterrani


Presentació del llibre 'Bandera Roja. 1968-1974. Del maig del 68 a l'inici de la Transició', de Jordi Borja

El proper dimecres 21 de novembre, a les 19 h, tindrà lloc la presentació del llibre Bandera Roja. 1968-1974. Del maig del 68 a l'inici de la Transició, de Jordi Borja, a la sala d'actes de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, Barcelona).


David Taranilla Garcia guanya el Premi Angel Rozas 2018, amb el treball “Tecgnosis de sapiens a la singularitat. L'acceleració del procés adaptatiu de transmissió cultural el l'època contemporània”

Dels treballs presentats a la cinquena convocatòria del Premi Angel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells, n'ha resultat guanyador l'assaig “Tecgnosis de sapiens a la singularitat. L'acceleració del procés adaptatiu de transmissió cultural el l'època contemporània” de David Taranilla Garcia. Tanmateix, el jurat ha atorgat un accèssit al treball de Fidel Barrios, La construcció d'una barri democràtic a Barcelona: el cas del Poble-Sec (1972-1986).


Presentació del llibre 'Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona, 1956-1977', de Cristian Ferrer González

El proper dimarts 20 de novembre del 2018 tindrà lloc la presentació del llibre 'Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona, 1956-1977', de Cristian Ferrer González. L'acte se celebrarà a les 18.30 hores, a la sala de graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (avinguda Catalunya, 35, Tarragona).


ENSENYANT ELS GENOCIDIS A L'AULA

Els dies 15 i 16 de novembre de 2018, tindrà lloc la segona edició del seminari de transició de professors promogut per l'EUROM i el Memorial de la Shoah: ENSENYANT ELS GENOCIDIS A L'AULA, a la Sala de professorat de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, carrer d'Aribau, 2, i comptarà amb la participació de professorat i agents educatius de Portugal i Catalunya, entre d'altres, Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


Exposició: CCOOmics 2018: Vinyetes Joves a Cornellà

El proper dijous 15 de novembre tindrà lloc la presentació de l'exposició CCOOmics 2018: Vinyetes Joves, a les 17:30h a la Sala d'actes CCOO del Baix Llobregat (Carretera d'Esplugues 68, Cornellà de Llobregat), amb historietes sobre memòria i futur i sobre gènere i jovent.


Presentació del llibre 'Trabajo y hogar. Un análisis de género y clase en un contexto de crisis', de Núria Sánchez Mira

El proper dimarts, 13 de novembre, a les 18 h, tindrà lloc a l'Espai l'Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), la presentació del llibre 'Trabajo y hogar. Un análisis de género y clase en un contexto de crisis', de Núria Sánchez Mira, que va ser guardonat amb el Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials 2016.


Exposició: "La indústria tèxtil en mans de les dones. L'Hospitalet"

Exposició “La indústria tèxtil en mans de les dones. L'Hospitalet” romandrà instal·lada al vestíbul de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, Barcelona), del 12 al 23 de novembre del 2018. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 12 de novembre a les 17 h.


Exposició: “La catàstrofe de les guerres. Guerres, víctimes de l'exili… refugiats” a Lleida

Podeu veure, en el marc del 15è Cicle de Cinema i Drets Humans de Lleida, aquesta exposició, realitzada per CCOO, que recull la tragèdia que van patir els milers de persones que van haver de creuar les fronteres entre Espanya i França al 1939 i la seva coincidència amb el que està passant actualment amb els milers de persones que fugen de Síria, destrossada per la guerra.


80è aniversari del comiat a les Brigades Internacionals

Actes promoguts per l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, per commemorar el 80 aniversari del comiat de les Brigades Internacionals, per donar a conèixer, la gesta d'aquelles dones i homes que havien vingut a defensar la II República i amb els que sempre restarem agermanats pel combat comú .


Conferència-debat: "La sociedad del trabajo. Una perspectiva histórica"

El proper 24 d'octubre, a les 17.30 h, tindrà lloc la conferència debat: La sociedad del trabajo. Una perspectiva histórica, a càrrec del historiador Fernando Díez. Presentarà el professor d'Història de la Universitat de Barcelona, Juanjo Romero.


Passejada contra el canvi climàtic

El 20 d'octubre la Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona organitza una passejada amb bici i a peu pel camí fluvial del Congost.


"Restes i rastres: memòries obreres, patrimoni i nous usos socials dels espais industrials"

El proper 19 d'octubre es celebrarà la jornada internacional “Restes i Rastres” amb el propòsit de debatre, reflexionar i fer balanç sobre les formes de resignificació del que van ser espais i arquitectures industrials després dels fenòmens de desindustrialització en algunes conurbacions europees, transformades avui en centres d'expressió de diferents realitats econòmiques, socials i culturals.


La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona

El dimarts 16 d'octubre, a les 16 h, a la sala d'actes de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, tindrà lloc la celebració d'una sessió conjunta dels seminaris GEXEL-CEDID i GREF-CEDID, dedicada a la novel·la 'La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona', d'Alfons Cervera


Acte d'Inauguració de l' Exposició: "Les Brigades Internacionals a Castelldefels

Per commemorar el 80è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals, s'ha organitzat l'acte d'inauguració de l'exposició "Les Brigades Internacionals a Castelldefels", el dilluns 15 d'octubre a les 18 h.


Commemoració del 109è aniversari de l'afuselllament de Ferrer i Guàrdia

Un any més, el 15 d'octubre a Montjuïc, la Fundació Cipriano García i CCOO de Catalunya han participat a l'homenatge a Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog i fundador de l'escola moderna, que va ser afusellat el 1909.


Commemoració de l'Any Fabra: "Llengua, ciència i poesia"

El proper dia 11 d'octubre, a les 12 h, tindrà lloc a la sala 42 de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona) una conferència organitzada pel Servei Lingüístic de CCOO de Catalunya per retre homenatge a Pompeu Fabra i a la riquesa que va representar la confluència de la ciència i la llengua en la seva persona, a càrrec de David Jou.


Futur Monument Presó de Dones de les Corts

El proper 10 d'octubre, a les 18 hores, tindrà lloc el lliurament del projecte guanyador del "Monument Presó de Dones de les Corts", al xamfrà on s'ubicarà el Futur Monument, entre els Carrers Joan Güell i Europa, en el marc de la Festa Major del Districte.


LLiurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista 2018

El Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral d'enguany ha estat atorgat al Grup d'acció per la ratificació del Conveni 189 de l'OIT. El lliurament del premi tindrà lloc el proper dissabte 6 d'octubre a les 13.30, dins dels actes de la Festa del Treball Digne, a la plaça de la Cultura de l'Hospitalet de Llobregat.


Imagenes del pasado, políticas de memoria y ciencias sociales

La Xarxa d'Arxius Històrics de CCOO ha participat amb el taller Imagenes del pasado, políticas de memoria y ciencias sociales en el XIV Congreso de la Asociación de Historia Contemporánea, coordinat por José Babiano y Javier Tébar


Ruta Activa 2018: itinerari pels espais emblemàtics del moviment obrer del barri de Sants

La Fundació Cipriano García col.labora en l'itinerari pels espais emblemàtics del moviment obrer del barri de Sants, a càrrec de Miquel Falguera, jurista i veí de Sants


Fars "Fem nostre l'espai de la Model"

Amb la pintura de les torres de vigilància de la presó Model es preten donar més visibilitat al procés participatiu promogut per la Plataforma Fem nostre l'espai de la Model i destacar les reivindicacions ciutadanes sobre els usos d'aquest espai. La il·luminació temporal es portarà a terme durant el pregó i la cloenda de la Festa Major, els dies 28 de setembre i 7 d'octubre, de 19 a 24h.


Mobilitat amb perspectiva de gènere: la seguretat de les dones treballadores

Dins de la Setmana Europea de la Mobilitat des de la secretaria de polítiques sectorials i sostenibilitat de CCOO de Catalunya ha organitzat la Segona Jornada sobre Mobilitat amb perspectiva de gènere. Aquesta Jornada tractarà sobre la seguretat de les dones treballadores.


Presentació del llibre: 'De la Guerra Civil española al Frente Amplio de Uruguay', de Carlos Bouzas

Amb motiu de la presentació a Barcelona del llibre 'De la Guerra Civil española al Frente Amplio d'Uruguay', l'autor Carlos Bouzas, sindicalista i polític, un dels constructors del Frente Amplio tindrà lloc un debat sobre la via uruguaiana al poder.


Homenatge a Salvador Allende

Commemoració del 45è aniversari del cop d'estat a Xile i la mort del president Salvador Allende, l'11 de setembre a les 10.30 h. a la Plaça de Salvador Allende al barri del Carmel de Barcelona.


CCOO reclama una Catalunya inclusiva, plural i amb drets en la Diada de l'11 de Setembre

Com és tradicional cada any, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional de Catalunya, el proper 11 de Setembre. I un cop més ho farà amb UGT i altres entitats que ens acompanyen en la reivindicació “Per una Catalunya inclusiva, plural i amb drets”, amb les quals es realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova


Mor l'històric fundador de CCOO de Catalunya, Josep Maria Folch i Torres

Ell va formar part dels 300 sindicalistes que van participar en la històrica assemblea a l'Església de Sant Medir de Barcelona, el 20 de novembre de 1964, que va significar la fundació del nostre sindicat.


Creació de la coral Roig Encès

Des de CCOO obrim un nou espai de trobada, la creació de la coral Roig Encès. Obertes les inscripcions per totes aquelles persones que vulguin formar part d'aquest projecte. Poseu-vos-hi en contacte a través del correu electrònic roigences@ccoo.cat.


L'exposició 'Que no s'apagui la llum d'Elna' a Sant Feliu de Llobregat

La Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat acollirà del 5 al 10 de setembre l'exposició 'Que no s'apagui la llum d'Elna' realitzada per CCOO, sobre la història de la maternitat homònima. La inauguració serà el dia 5 a les 18 hores, a la sala Joana Raspall de la Biblioteca.


Diada Nacional de Catalunya. Acte Sobirania i interdependència

Diada Nacional de Catalunya. Acte. Sobirania i interdependència. 5 de setembre, 11 hores


CCOO de Catalunya lamenta la pèrdua del gran historiador i gran amic, Josep Fontana

A l'edat de 86 anys, avui ens ha deixat el gran historiador Josep Fontana. CCOO de Catalunya lamenta especialment la seva mort ja que era un gran col·laborador i gran amic del sindicat. Fontana era membre del Consell Assessor de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya i president del Jurat del Premi Àngel Rozas a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells que organitza la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya.


Setmana Cultural de l'11 de Setembre del 2018

Enguany, la Setmana Cultural de l'11 de Setembre de CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf vol refermar la idea que els problemes de la gent treballadora són la nostra primera preocupació, que apostem per ser un vehicle de diàleg en la resolució del conflicte polític existent a Catalunya i que tenim molt present la nostra visió internacionalista.


CCOO de Catalunya trasllada a la consellera de Cultura, Laura Borràs, que per transmetre el valor cultural d'un país com Catalunya és necessari reforçar i donar suport a les entitats culturals i els professionals que hi treballen

Una delegació del sindicat encapçalada pel seu secretari general, Javier Pacheco, s'ha reunit avui a Barcelona.


Postgrau en Anàlisi del Capitalisme i Polítiques Transformadores

S'hi tractaran les principals idees del republicanisme, del socialisme, de l'anarquisme, de l'ecologisme, del feminisme, de les teories de la justícia i del comú. S'analitzaran el capitalisme, els treballs, el sindicalisme i les polítiques socials tradicionals com les propostes més recents. I s'explicaran els processos polítics i socials més rellevants, històrics i actuals, en els quals s'han desplegat els projectes polítics transformadors.


La UPEC dedica la seva XIV edició al futur del treball

En aquesta edició de la UPEC es parlarà àmpliament sobre els temes relacionats amb els drets del treball i les polítiques públiques, la precarització, el paper dels sindicats i les pensions, que són alguns dels aspectes que hi ha al damunt de la taula. També es tractarà l'amenaça a les llibertats o els murs que avui han de saltar els joves, entre d'altres.


Presentació dels treballs dels estudiants de la 1a edició del postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores

Aquest postgrau, que imparteix la UAB amb la Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons, adreçat als alumnes universitaris, amb titulació acadèmica, i a persones sense la titulació requerida, vinculades a l'associacionisme polític i social, forma part de l'itinerari formatiu que tenim a CCOO per a persones afiliades i compromeses en diferents òrgans de participació sindical i, a la vegada, oferim l'oportunitat de poder fer-la a aquelles persones afiliades per la seva formació personal.


Taula rodona "Del sindicalisme del 1917 al sindicalisme actual"'. El Congrés de Sants

En la commemoració del centenari del Congrés de Sants, Juan Manuel Tapia, responsable de negociació col·lectiva de CCOO de Catalunya particiaparà a la Taula rodona "Del sindicalisme de 1917 al sindicalisme actual". Un debat amb representants de diversos sindicats actuals sobre la trajectòria dels sindicats únics durant aquests cent anys i el reptes del sindicalisme en l'actualitat.


Denúncia davant el Consell de Drets humans de Nacions Unides sobre la impunitat dels crims contra la humanitat a Espanya

S'ha organitzat un acte a Ginebra per denunciar la persistència de les polítiques d'impunitat mantingudes per l'Estat espanyol sobre els crims contra la humanitat durant la Guerra Civil i els 40 anys de dictadura franquista.


27a Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya: “Noves formes de treball i precarietat laboral. Resposta sindical”

Tractarà el tema dels canvis tecnològics que s'estan produint en la nostra societat, i com aquests afecten les formes de treball i de relacionar-nos, però també com això afecta les condicions laborals i la forma d'abordar aquests canvis des de la vessant sindical.


Jornada de portes obertes: Dia Internacional dels Arxius

Demostracions guiades sobre els instruments de consulta de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, el dia 8 de juny , amb motiu del Dia Internacional dels Arxius.


La Federació d'Educació de CCOO de Catalunya fa 40 anys

El pròxim mes de juny farà 40 anys que la Federació d'Educació de CCOO va realitzar el seu 1er Congrés a Barcelona; per commemorar-ho el darrer Congrés de la FECCOO (12è) va aprovar realitzar un seguit d'activitats que recordés la nostra història, però amb voluntat de fer propostes de futur.


CCOOMICS 2018 Presentació de Vinyetes Joves

El proper dijous 24 de maig tindrà lloc la presentació de 'CCOOMICS 2018: Vinyetes Joves', amb historietes sobre memòria i futur i sobre gènere i jovent realitzades per alumnes de les escoles d'Art i Disseny La Industrial, Llotja, Massana, Pau Gargallo, Serra i Abella i de l'Escola del Treball.


Exposició: 'El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa'

En la commemoració del bicentenari del naixement de Karl Marx, l'exposició "El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa" de J.F. Mota s'inaugura al CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història de la UB, el 22 de maig i romandrà oberta al públic fins al 17 de juny.


Lliurament dels premis de poesia de CCOO de Catalunya, 2018

El passat 12 de maig es va dur a terme l'acte de lliurament dels premis de poesia de CCOO de Catalunya del 2018, el 29è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i el 22è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana.


Conferència sobre el Pensament de Marx a carrèc de Michael R Krätke

Amb motiu del Bicentenari del naixement de Karl Marx (1818-2018), La Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona organitza dues conferències sobre el pensament de Marx, a càrrec de Michael R. Krätke, professor de Política Econòmica a la Universitat de Lancaster (Regne Unit)


Lliurament dels premis de poesia Miquel Martí i Pol i José M. Valverde de CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya ha dut a terme l'acte de lliurament dels seus premis de poesia, el 29è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i el 22è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana


Seminari “Gregorio López Raimundo i el PSUC”

El Seminari Permanent d'Història del PSUC amb la col·laboració del MUHBA organitza un seminari sota el títol “Gregorio López Raimundo i el PSUC” que tindrà lloc al MUHBA, (plaça del Rei, s/n.), Sala de Martí l'Humà, el dilluns 11 de juny de 2018, a les 16.30 h. Entrada gratuïta. Es recomana reserva prèvia.


Exposició de fotografies de Mar C. Llop: "Construccions identitàries"

En el marc del Maig de la Cultura i el Treball i amb motiu de la celebració, el dia 17 de maig, del Dia Mundial contra la LGTBIfòbia, l'àmbit de CCOO presenta l'exposició de fotografies de Mar C. Llop, "Construccions identitàries".


Atorgats els premis de poesia de CCOO de Catalunya

El passat 2 de maig es van reunir els jurats dels premis del 29è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i del 22è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana.


Presentació pública del Seminari Salvador Seguí

A l'acte tindrà lloc la presentació del document “Una proposta per a la democràcia, la convivència i la cohesió social”, a càrrec d'Alfons Labrador, coordinador del Seminari Salvador Seguí


Lliurament del 29è Premi de Poesia Martí i Pol i del 22º Premio de Poesia José M. Valverde

El proper 12 de maig, a les 12 h, tindrà lloc el lliurament del 29è Premi de Poesia Martí i Pol i del 22º Premio de Poesía José M. Valverde, en el decurs d'una Jam Poètica, a la plaça de Víctor Balaguer de Barcelona.


Presentació del llibre El oficio de resistir. Miradas de la izquierda en Andalucía durante los años sesenta

Aquest assaig descriu i analitza les activitats intel·lectuals, sindicals i universitàries que es van desenvolupar a la dècada dels seixanta a Andalusia, així com el paper que la immigració andalusa i d'altres regions va tenir en la lluita política i sindical de Catalunya


'El Jove Karl Marx': cinema i debat

En el bicentenari del naixement de Karl Marx i en el marc del Maig de la cultura i el treball, el proper dissabte 5 de maig, a les 10.30,es dedicarà al Born (Sala Moragues, pl. Comercial, 12 de Barcelona) una sessió matinal a recordar l'efemèride amb la pel·lícula 'El Jove Karl Marx', en que el director haitià Raoul Peck recrea la seva joventut.


Exposició: El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa

En el marc del Maig de la Cultura i el Treball 2018, el dijous, 3 de maig, a les 18 hores, tindrà lloc la inauguració de l'exposició El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa, que romandrà oberta al públic fins al 15 de maig


Maig de la Cultura i el Treball 2018

En el marc del Maig de la Cultura i el Treball 2018, CCOO de Catalunya ha organitzat una sèrie d'activitats culturals que tindran lloc fins al 30 de maig,


Presentació del llibre 'Vides truncades. Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya (1964-1980)', de David Ballester Muñoz

L'acte tindrà lloc el proper 18 d'abril, a les 19 h, al Museu d'Història de Catalunya, plaça de Pau Vila 3, de Barcelona.


Exposició - diàleg: “Que no s'apagui la llum d'Elna”

El proper dimarts 17 d'abril, a les 18 h, tindrà lloc al vestíbul de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16), la inauguració de l'exposició “Que no s'apagui la llum d'Elna”. A continuació, a l'Espai Assemblea (Via Laietana, 16), s'iniciarà un diàleg en el qual intervindran Nicolàs García (ex alcalde d'Elna i promotor del memorial) i Michela Albarello (Secretària d'Internacional i Cooperació).


Debats sobre treball i capitalisme

Els dies 16 i 24 d'abril tindran lloc unes jornades de debat sobre treball i capitalisme organitzades per la Diplomatura de Postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores de la UAB, la Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons


Presentació del llibre "Verdugos impunes. El franquismo y la violación sistémica de los derechos humanos"

Presentació del llibre Verdugos impunes. El franquismo y la violación sistémica de los derechos humanos, de José Babiano, Gutmaro Gómez, Antonio Míguez, i Javier Tébar. L'acte tindrà lloc el 13 d'abril, a les 19 h, a la Llibreria La Central del Raval, carrer Elisabets, 6, Barcelona


Les esquerres al sud d'Europa. 1968 -1982. Debat + cinefòrum

El 19 d'abril tindrà lloc una taula rodona, prenent com a punt de partida el llibre: En el laberinto. Las izquierdas del sur de Europa (1968-1982). El programa tancarà amb la projecció del documental "Spagna '68", d'Helena Lumbreras. L'acte es celebrarà a partir de les 18 h., a l'Aula Ramon i Cajal de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, Gran Via de les Corts Catalanes, 585.


Itinerari: Llegats de l'esclavitud i l'abolicionisme a Barcelona

La Fundació Cipriano García i l'Observatori Europeu de Memories (EUROM) han organitzat un itinerari per remirar i conèixer alguns dels espais de Barcelona relacionats amb l'esclavisme derivat del tràfic transatlàntic i la seva abolició.


Homenatge a Isabel Vicente, dona treballadora i lluitadora antifranquista

L'acte tindrà lloc, el 12 d'abril a les 17.30 h.m a l'Escola Univers, en el marc de la inauguració d'un passatge en el seu honor, amb la participació de la seva amiga i companya de lluita Maria Salvo i de dones de la plataforma pel Futur Monument de la Presó de les Corts, de la que formem part la Fundació Cipriano García


Exposició: El Congrés de Cultura Catalana. El paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals

Del 9 al 24 d'abril, podeu veure l'exposició: El Congrés de Cultura Catalana. El paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals a la seu de CCOO de Cornellà de LLobregat


Ajornada la presentació pública del Seminari Salvador Seguí

Davant l'actualitat política d'avui dijous 22 de març, queda ajornada la presentació pública del Seminari Salvador Seguí que havia de celebrar-se aquesta tarda, a les 18 hores, a la seu de CCOO de Catalunya a Barcelona. Disculpeu les molèsties.


Es convoca la novena edició del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral

La Fundació Cipriano García convoca el Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en la novena edició del 2018.


Debats sobre feminisme

Dues conferències-debat sobre feminisme, organitzades per la Diplomatura de Postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores, la Fundació Cipriano García i la Fundació Nous Horitzons. Donen suport a aquests dos actes, Dones amb Iniciativa, Secretaria de les Dones de CC.OO. i Ateneu de Memòria Popular


Presentació del llibre: Clase antes que nación.

Dimecres, 21 de març de 2018, a les 19 h., a l'Speakers' Corner. Espai l'Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre, editat per José Luis Oyón: Clase antes que nación. Trabajadores, movimiento obrero y cuestión nacional en la Barcelona metropolitana, 1840-2017,


Congrés de Cultura Catalana: el paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals

Dilluns 19 de març a les 18.30 h, a l'Àgora del Museu de les Aigües, ctra. de Sant Boi, 4-6, Cornellà de Llobregat. tindrà lloc la conferència - debat, organitzada per la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya sota el títol: El Congrés de Cultura Catalana: el paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals, a càrrec d'Ignasi Riera, escriptor i periodista.


8 de març Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora

Dijous 8 de març tindrà lloc un acte unitari de la diada, organitzat per la Taula de Dones de les Corts, amb un recorregut reivindicatiu feminista pel barri.


Commemoració del 95è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

CCOO de Catalunya ret homenatge a Salvador Seguí, el Noi del Sucre, per la seva aportació al sindicalisme de classe i nacional, amb motiu del 95è aniversari de la seva mort, el 10 de març del 1923. Dilluns, 12 de març, a les 9.00 h tindrà lloc l'ofrena floral a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval. Dijous, 22 de març, a les 18.00 h, a la seu de CCOO de Catalunya, sala 42, Via Laietana 16, de Barcelona, conferència: "Salvador Seguí i el desenvolupament del sindicalisme de classe a Catalunya".


CCOO de Catalunya convoca els seus premis de poesia 2018

CCOO de Catalunya convoca els seus premis de poesia 2018.


2018: Centenari del naixement de Marcelino Camacho

Enguany se celebra el centenari del naixement de Marcelino Camacho. CCOO de Catalunya va realitzar un homenatge el passat dimecres 7 de febrer de 2018.


Entrevista a Juanma Garcia

La revista “La Corbella. Revista d'estudis literaris del Camp de Tarragona” ha publicat una entrevista a Juanma Garcia, arxiver de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya


Ha sortit el número 10 de 'Segle XX, revista catalana d'història'

S'ha publicat el número 10 de Segle XX, revista catalana d'història.


Presentació del llibre 'Els cristians i el moviment obrer. L'experiència catalana durant el franquisme'

Dimarts, 30 de gener de 2018, a les 18 h, a l'Speakers' Corner-Espai l'Assemblea, a la seu nacional de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre Els cristians I el moviment obrer. L'experiència catalana durant el franquisme, d'Emili Ferrando.


La llibertat sindical: "Ahir, la seva conquesta; avui, la seva extensió. 1977 -2017"

Jornada de debat sobre el passat i present de la llibertat sindical. Ara fa 40 anys que es va aprovar la Llei 19/1977 de llibertat sindical que va representar la legalització de les organitzacions sindicals, en un període que va representar el trànsit d'un règim dictatorial a un sistema democràtic i que es va consagrar la Constitució de 1978 com un dret fonamental i que avui, amb les polítiques neoliberals s'intenta limitar.


Congrés internacional La hibernació de la granota, 10 anys de Lleis de la Memòria i politiques a Espanya i Catalunya (2007-2017).

Del 28 al 30 de novembre tindrà lloc el Congrés Internacional “La hibernació de la granota, 10 anys de Lleis de la Memòria i politiques a Espanya i Catalunya (2007-2017)” a la Universitat Central de Barcelona (Plaça Universitat).


Recordant Cipriano García

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Castelldefels, ha organitzat l'acte “Recordant Cipriano García”, que tindrà lloc a Castelldefels el proper dia 20 de novembre de 2017, a les 18 hores, al temps que inaugurarà l'exposició “Cipriano García. Els valors de la dignitat obrera”.


Presentació del llibre 'Los ingenieros de Franco', de Lino Camprubí.

El proper 15 de novembre, a les 19 hores tindrà lloc la presentació del llibre Los ingenieros de Franco, de Lino Camprubí. L'acte es celebrarà al Speakers'Corner - Espai Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona.


Kristallnacht: la Nit dels Vidres Trencats

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya, col·labora en l'acte institucional que organitza el Comissionat de Programes de Memòria de l'Ajuntament de Barcelona i les Comunitats Jueves de Barcelona en commemoració de la Nit dels Vidres Trencats (Kristallnacht)


"Sindicalisme confederal: el pensament de Joan Peiró a la llum dels nostres dies"

El proper 9 de novembre, a les 19 h, al Cafè de Mar (carrer de Santa Rita, 1, Mataró), tindrà lloc una taula rodona amb el títol: "Sindicalisme confederal: el pensament de Joan Peiró a la llum dels nostres dies", organitzada per la Unió Intercomarcal de CCOO del Vallès Oriental - Maresme - Osona, i la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya i la comissió ciutadana "Joan Peiró: 75 anys del seu afusellament (1942-2017)".


Jazz i poetes de la revolució. Exposició: "Petrograd 1917 Barcelona"

Per presentar l'exposició Petrograd 1917 Barcelona, celebrarem un acte: Jazz i poetes de la revolució. La lectura de Poemes anirà a càrrec de Andreu Ausas i la música de Random Quarte, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona


Debat sobre "Treball esclau. Passat i present"

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya organitza un debat sobre Treball esclau. Passat i present, en el marc de la Setmana del Treball Digne que organitza la Fundació Pau i Solidaritat. L'acte tindrà lloc el proper dijous 30 d'octubre a les 18 hores a Speakers' Corner - Espai l'Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana,16, soterrani, Barcelona).


Congrés internacional sobre la revolució russa, del 25 al 27 d'octubre del 2017, a Barcelona

Amb motiu de la commemoració del centenari de la Revolució Russa (1917-2017), del 25 al 27 d'octubre del 2017, es celebrarà a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, un congrés internacional sobre la revolució russa.


Homenatge a les Brigades Internacionals

Dissabte 21 d'octubre, a les 11 h, tindrà lloc un homenatge a les Brigades Internacionals, organitzat per l'Associació d'Amics de les Brigades Internacionals de Catalunya amb la col.laboració de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, del Memorial Democràtic i de l'Ajuntament de Barcelona, a l'Espai Jove Boca Nord


Presentació de la novel·la gràfica 'Esperaré siempre tu regreso', sobre els records d'un supervivent de Mauthausen

El proper dijous, 19 d'octubre tindrà lloc la presentació de la novel·la gràfica: Esperaré siempre tu regreso de Jordi Peidro, a l' Speakers' Corner de l'Espai l'Assemblea, CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona) a les 18 hores.


Acte en memòria del que ha representat la Presó Model

L'acte té per objectiu "acomiadar" la presó Model, un cop aconseguit l'alliberament de l'espai per al seu ús per la ciutadania. A l'acte hi va haver el testimoni de persones preses i de familiars.


Acció Perímetre, Presó de Dones de Les Corts. Marcació temporal de la presó desapareguda

L'acció té per objectiu marcar temporalment el perímetre de la desapareguda Presó de Dones de les Corts, -“Prisión Provincial” durant la dictadura franquista entre els anys 1939 i 1955, evidenciant els límits de l'antic emplaçament; reproduint de forma efímera una part dels vestigis territorials desapareguts.


Ofrena floral en memòria del 108è aniversari de l'afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia

Un any més, el 7 d'octubre a Montjuïc, la Fundació Cipriano García i CCOO de Catalunya han participat a l'homenatge a Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog i fundador de l'escola moderna, que va ser afusellat el 1909, ara fa 108 anys.


Ampliació del termini d'inscripcions: 11/10 per al postgrau "Idees i experiències polítiques transformadores"

Ampliació del termini d'inscripcions del Postgrau. "Idees i experiències polítiques transformadores" Data final per a fer la inscripció: dimecres 11 d'octubre de 2017. Data final per a fer el pagament de la matrícula: diumenge 15 d'octubre de 2017. Començament de les classes: dilluns 16 d'octubre de 2017.


AJORNAT: Debat sobre Treball esclau. Passat i present.

Farem un dialeg entre el treball esclavitzat en el passat i el que va representar en l'estructura econòmica i social de la ciutat de Barcelona i el que avui significa el treball d'explotació severa al món i com ens interpela. En aquest acte es presentarà la guia de l'itinerari Barcelona, llegats de l'esclavitud i l'abolicionisme. Hi intervindran: Javier Laviña, professor d'història d'Amèrica de la Universitat de Barcelona i Michela Albarello, secretària d'Internacional i Cooperació de CCOO de Catalunya.


Lliurament del Premi Aurora Gómez 2017

El Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral d'enguany ha estat atorgat al projecte “Nocturnas: La vida cotidiana de las mujeres que trabajan de noche en el Área Metropolitana de Barcelona". El lliurament del premi tindrà lloc el proper dissabte 16 de setembre a les 13,30, dins dels actes de la tradicional Diada del Treball Digne, a La Farga de L'Hospitalet, c. Barcelona, 44. 08901, L'Hospitalet de Llobregat.


11 de setembre: acte d'homenatge a Salvador Allende

CCOO de Catalunya participarà en l'acte d'homenatge a Salvador Allende que tindrà lloc el proper 11 de setembre, a les 10.30 h, a la plaça de Salvador Allende del barri del Carmel de Barcelona.


La Confederació davant dels fets nacionals

En el marc de l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, CCOO de Catalunya organitza un debat sobre la Confederació davant dels fets nacionals. Aquest debat forma part de la trobada Galeuscat i tindrà lloc el divendres, 8 de setembre, a les 10 hores, a la sala 11 de la seu central de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, primera planta, de Barcelona).


Manifest i actes amb motiu de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

CCOO de Catalunya ha organitzat i participarà en diversos actes amb motiu de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.


CCOO reprèn les trobades GalEusCat per tractar sobre el sindicalisme davant dels fets nacionals

Amb el lema "La Confederació davant dels fets nacionals", CCOO de Galícia, CCOO d'Euskadi i CCOO de Catalunya reprendran aquest 8 de setembre les trobades sindicals GalEusCat després dels congressos realitzats a les comunitats corresponents i a la confederació estatal del sindicat.


CCOO de Catalunya lamenta la mort de Montserrat Avilés, històrica advocada laboralista compromesa amb els drets i les llibertats dels treballadors i les treballadores

CCOO lamenta profundament la mort de l'advocada laboralista Montserrat Avilès, molt vinculada a la història del nostre sindicat i compromesa amb la defensa dels drets i les llibertats dels treballadors i les treballadores del nostre país. El despatx laboralista que compartí amb el també advocat Albert Fina esdevingué una referència en la defensa dels drets dels treballadors durant el franquisme. Els fons del despatx estan dipositats a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


Una delegació de CCOO de Catalunya visita la presó Model

Una delegació de CCOO de Catalunya ha visitat la presó Model just un mes després del seu tancament. A la delegació, hi han participat alguns companys que van estar tancats en aquesta presó per lluitar, des de la clandestinitat, contra la dictadura de Franco i en defensa dels drets dels treballadors i treballadores.


2a edició del Postgrau: 'Idees i experiències polítiques transformadores'

El termini d'inscripcions de la 2a edició del Postgrau: "Idees i experiències polítiques transformadores", impulsat per la Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons amb la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, s'ha ampliat


Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya: 'El valor dels temps'

L'objectiu de l'Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya és reflexionar sobre el valor dels temps socials i laborals per ajudar, d'una banda, a definir l'estratègia sindical i a elaborar propostes per als espais de negociació col·lectiva i, de l'altra, elaborar propostes de caràcter intern de l'organització per a la millora de la gestió del temps.


Homenatge a Joan Peiró en el 75è aniversari del seu afusellament

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya va participar en els actes d'homenatge que van tenir lloc el passat 24 de juliol en commemoració dels 75 anys del seu afusellament per les autoritats franquistes.


La Lola fa 100 anys

El proper dijous 29 de juny, a les 19 h. tindrà lloc un acte homenatge a “la Lola” del Poblenou, amb motiu dels seus 100 anys, al Centre Moral i Cultural del Poblenou, c. Pujades, 176, Barcelona.


60 anys del Seat 600, 60 anys de lluita. Exposició: "SEAT 600, motor de llibertat"

Amb motiu del 60è aniversari de la fabricació del Seat 600, al vestíbul de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16) acull fins al 27 de juliol l'exposició "Seat 600, motor de llibertat".


Pel nom de tots i de totes: La Model és La Model

Manifest sobre el nom que ha de dur La Model. Associacions memorialistes rebutgen amb tota fermesa que La Model, l'espai i l'edifici memorial porti un nom diferent al que li és propi, i que la ciutadania ha fet seu. La Model és La Model.


Presentació del llibre 'No tengáis miedo de lo nuevo. Trabajo y sindicato en el capitalismo globalizado', de José Luis López Bulla i Javier Tébar Hurtado

El dimecres 14 de juny, a les 19 hores, a la sala 42 de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre: 'No tengáis miedo de lo nuevo. Trabajo y sindicato en el capitalismo globalizado', de José Luis López Bulla i Javier Tébar Hurtado,


Jornada de portes obertes: 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius

El divendres 9 de juny, de 10 a 14 h, tindrà lloc una Jornada de portes obertes a l'Arxiu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani,Barcelona), amb una visita guiada i gratuïta.


Comunicat de la plataforma ciutadana "Fem nostre l'espai de la Model"

Tancament de la presó de Barcelona.


Exposició del fanzín 'CCOOMICS'

Exposició del fanzín 'CCOOMICS', amb historietes de contingut social realitzades per alumnes de les escoles d'art La Llotja de Barcelona i Pau Gargallo de Badalona. L'acte tindrà lloc el dimarts 30 de maig, a les 17.30h, a l'Espai l'Assemblea (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona). Romandrà oberta al públic fins el 16 de juny.


Premi Ángel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya convoca la 5a edició del Premi Ángel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells. Aquest premi, de caràcter biennal, consisteix en la publicació i la distribució del treball guanyador. El termini d'admissió d'originals finalitza el 28 de setembre del 2018, a les 17 hores.


Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya 2017

L'edició 2017 està inspirada en la coneguda frase d'Antonio Gramsci: “El vell món es mor. El nou triga a aparèixer. I en aquest clarobscur sorgeixen els monstres”. Per fer-ho senzill ho hem adaptat i el lema d'enguany serà “En l'interval sorgeixen monstres“.


40 anys de la matança d'Atocha

CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf retran un homenatge als advocats laboralistes d'Atocha, quaranta anys després de la matança. L'acte es celebrarà el divendres 26 de maig a les 18:00 hores als locals de CCOO de Cornellà de Llobregat,


Lliurament dels premis de poesia Miquel Martí i Pol i José M. Valverde de CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya ha dut a terme l'acte de lliurament dels seus premis de poesia, el 28è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i el 21è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana


Atorgats els premis de poesia de CCOO de Catalunya

Atorgats els premis del 28è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i del 21è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua catalana.


Premis de Poesia de CCOO de Catalunya: Martí Pol i José M. Valverde

El proper 13 de maig, a les 12 h, a la plaça Víctor Balaguer de Barcelona, tindrà lloc l'acte de lliurament del 28è Premi de Poesia Martí Pol i del 21º Premio de Poesía José Mª Valverde.


Seminari: “La lluita per a la revitalització dels sindicats japonesos: l'organització dels treballadors després de la desregulació del mercat laboral”

El proper dimarts, 9 de maig, dimarts, a les 16:00 hores, a l'Speaker's Corner (Sala Assemblea) de CCOO de Catalunya, Via Laietana núm. 16, soterrani, tindrà lloc el seminari “La lluita per a la revitalització dels sindicats japonesos: l'organització dels treballadors després de la desregulació del mercat laboral”, amb el professor Hiroaki Watanabe de la Universitat de Sheffield.


Pel·lícula: 'Gràcies, patró' ('Merci Patron')

Dins dels actes commemoratius del 1er de Maig, CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona, han organitzat la emissió de la pel·lícula - documental, Gràcies Patró (Merci Patron), de François Ruffin, pel proper 4 de maig, a les 20,30 h, al Cinema Alhambra de La Garriga, carrer Calàbria nº 13.


Acte central Primer de Maig

Dintre dels actes del 1r de Maig d'enguany, el dijous 27 d'abril a les 17:00h a la sala d'actes de CCOO a Cornellà, l'Aula Garcia Nieto es va presentar la projecció del documental "El Cinturón Rojo".


La memòria de les víctimes de l'Holocaust

Conversa amb Marta Marin-Dominè, professora de literatura i directora del Centre for Memory and Testimony Studies (Laurier, University, Canada) i Ricard Bellera, secretari de Treball, Economia i Estudis de CCOO de Catalunya, sobre la memòria de les víctimes de l'Holocaust.


Torna la Mostra de Cuines Obreres de Barcelona

La 19a Mostra de Cuines Obreres tindrà lloc dijous, 27 d'abril del 2017, a les 18 h, a la sala 11 de la seu de CCOO de Catalunya a Barcelona (Via Laietana, 16, 1a planta). La mostra és organitzada pel CFA Manuel Sacristán i el Servei Lingüístic, amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura.


Visita guiada a la instal·lació audiovisual: Je vous offre les oiseaux/us ofereixo els ocells

Visita guiada a la instal·lació audiovisual de Marta Marin-Dominè, Je vous offre les oiseaux/us ofereixo els ocells, a la Capella de Santa Àgata MUHBA, a la Plaça del Rei el dimarts 25 d'abril a les 17,30 hores


La lluita per la devolució del Patrimoni Sindical. L'ocupació del sindicat vertical a Mollet

Acte en commemoració de l'ocupació del sindicat vertical a Mollet, el 29 d'octubre de 1979 en la lluita per la devolució del Patrimoni Sindical, amb la participació de José Luis López Bulla, el dilluns 24 d'abril a Mollet.


40 Anys de la massacre d'Atocha. Una acció criminal, un antemptat contra la democràcia

Acte de record de la massacre d'Atocha, amb Alejandro Ruiz-Huerta, sobrevivent dels fets que ens farà un relat i el seu significat, a Sabadell, el divendres 21 d'abril a les 19 hores.


Exposició Pere Díez Gil, 70 anys de trajectòria artística: Reivindicació i compromís

Exposició, en el Maig de la cultura i el treball, Pere Díez Gil, 70 anys de trajectòria artística: Reivindicació i compromís. Una mostra de les obres de l'artista que es podran veure al vestíbul de CCOO de Catalunya a Via Laietana, 16 de Barcelona del 21 d'abril al 26 de maig.


Acte d'homenatge als republicans que foren represaliats pel franquisme

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya va participar a l'acte d'homenatge als republicans que foren represaliats pel franquisme, que va tenir lloc el passat 18 d'abril, al pati de la Biblioteca del Palau del Parlament.


Maig de la Cultura i el Treball 2017

CCOO de Catalunya ha organitzat una sèrie d'activitats culturals en el marc del Maig de la Cultura i el Treball 2017, que tindran lloc fins al 30 de maig.


La República és viva! / ¡La República está viva!

Penjada de banderes republicanes a l'Espai de la Memòria Dones/Presó, per commemorar el 14 d'abril, organitzat pel Grup Promotor del Monument a la Presó de Dones de les Corts


CCOO lamenta la mort d'Apolo Giménez, històric sindicalista del Vallès Occidental

Lluitador incansable contra la repressió franquista, va ser acomiadat durant mes d'un any a Condiesel, junt amb altres companys, per defensar unes condicions de treball dignes.


CCOO lamenta la mort d'Enric Pubill, president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme

Enric Pubill, lluitador antifranquista, que patí presó prop d'onze anys, era el president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme i president del Consell de Participació del Memorial Democràtic


Presentació del llibre 'Los desaparecidos de Franco', de Francisco Moreno

El proper dimecres, 29 de març del 2017, a les 19 h, tindrà lloc la presentació del llibre 'Los desaparecidos de Franco, un estudio factual y teórico en el contexto de los crímenes internacionales y las comisiones de la verdad', de Francisco Moreno, a la seu de Blanquerna, c/ Alcalá, núm. 44, de Madrid.


Convocats els premis de poesia 2017 Miquel Martí i Pol i José M. Valverde,

La Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya convoca el 28è Premi de Poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i el 21è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana.


Visita guiada de l'exposició "Dones del 36", al Centre Cívic La Sedeta

El dimecres 15 de març de 2017, a les 19 h, es farà una visita guiada de l'exposició "Dones del 36", al Centre Cívic La Sedeta, carrer Sicília, 321, Barcelona. Comentarà la visita: Rosa Sans, directora de la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya


Pere Díez Gil. Reivindicació i compromís. 70 anys de trajectòria artística

El proper 28 de març de 2017, a les 12h., tindrà lloc l'acte d'inauguració de l'exposició: Pere Díez Gil. Reivindicació i compromís. 70 anys de trajectòria artística, organitzada per la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya.


Homenatge a Salvador Seguí

Divendres, 10 de març de 2017, a les 10 h, CCOO retrà homenatge a Salvador Seguí, "el Noi del Sucre", en commemoració del 94è aniversari del seu assassinat.


Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral 2017

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la 8ª edició, 2017, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral.


La plataforma Grup promotor per al futur monument de l'antiga presó de dones de les Corts recordarà la vida i obra de Tomasa Cuevas, lluitadora antifranquista

El Grup promotor per al futur monument de l'antiga presó de dones de les Corts, participa de l'itinerarari "Les Corts feminista”, organitzat per la Taula de Dones del districte, amb una activitat que consistirà en un punt d'informació sobre Tomasa Cuevas, lluitadora antifranquista a l'espai Dones|Presó (cantonada del carrer Joan Güell amb c/ d'Europa). L'atenció al públic es farà de 10h a 14h


Seminari internacional: "Narratives de la memòria sobre la violència de l'Estat: el parlar del victimari"

El dimecres 22 de febrer de 2017, de 9,30 a 14,00 h., a la Sala - Auditori de “El Born Centre de Cultura i Memòria”, carrer Comercial, 5, Barcelona, tindrà lloc el Seminari internacional: Narratives de la memòria sobre la violència de l'Estat: el parlar del victimari,


Converses negres

En el marc de la campanya "Casa nostra, casa vostra" i dels actes de BCNegra 2017, el proper dimarts, 14 de febrer, a les 18 h, tindrà lloc la presentació del llibres 'Aguas de venganza', de Miguel Pajares, i 'La muerte de Naim', de Salva Redón, a l'Espai l'Assemblea, Speakers' Corner, de la seu nacional de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona).


Presentació del llibre: Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona

El dimecres 1 de febrer de 2017, a les 18 h., tindrà lloc la presentació del llibre Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona, de Salvador Clarós i Ferret, a l' Speakers' Corner Espai l'Assemblea, a Barcelona, la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, soterrani.


'Segle XX, Revista Catalana d'Història'

S'ha publicat el número 9 de 'Segle XX, Revista Catalana d'Història', que, amb una periodicitat anual, pretén informar sobre l'estat de la recerca històrica i els principals debats historiogràfics amb una voluntat crítica i plural.


Actes en memòria de les víctimes de l'Holocaust

La Fundació Cipriano García i altres entitats memorialistes col.laboren en els Actes institucionals en commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust


Què fem amb la Unió Europea?

A la Jornada es tractarà l'actual crisi de la Unió Europea i les alternatives a l'ordre neoliberal i als seus poders oligàrquics i tecnocràtics, per generar una altra manera de desenvolupar el projecte de construcció europea.


“Democratitzar la democràcia”, amb Jordi Borja, a la presentació del postgrau Idees i Experiències Polítiques Transformadores

El proper dimarts 10 de gener del 2017, a les 19 hores, a la seu de CCOO (Via Laietana, 16, Barcelona, sala 42, 4a planta), tindrà lloc l'acte públic de presentació del nou postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores. En el marc de l'acte de presentació, Jordi Borja, professor emèrit de la UOC, pronunciarà una conferència titulada “Democratitzar la democràcia”. .


CCOO lamenta la mort de Manuel Andreu, històric sindicalista i activista veïnal

President de la FAVB entre el 1998 i el 2004.