Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


  

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookiesActivitats


Adhesió de la Fundació Cipriano García a la carta pública "40 años de Constitución, 40 años de impunidad"

La Fundació Cipriano García s'ha adherit a la carta pública "40 años de Constitución, 40 años de impunidad", aprovada en el 4.º Encuentro Estatal de Colectivos de Memoria Histórica y de Víctimas del Franquismo on es fa una crida perquè al Congrés en el qual s'acordi posar fi a la impunitat del franquisme.


El model lingüístic del sistema educatiu

CCOO d'educació ha organitzat un cicle de debats descentralitzats sobre El model lingüístic del sistema educatiu, arrel del la presentació pública que ha fet el Departament d'Ensenyament de la Generalitat del que serà el model lingüístic del Sistema educatiu de Catalunya


Presentació del llibre: 'La revolución tranquila', de Bruno Estrada

En el llibre 'La revolución tranquila', de Bruno Estrada, adjunt al secretari general de CCOO, reflexiona sobre com l'esquerra pot recuperar l'hegemonia cultural perduda des de finals del segle passat. Aquesta recuperació, segons l'autor, es farà a partir d'un procés social més complex que en el passat, ja que que el treball no ocupa el mateix espai de centralitat que ara fa un segle.


La vaga del 14-D, ahir i avui

Han passat trenta anys de la vaga general del 14 de desembre de 1988 que va paralitzar el país. Des de llavors s'han produït nombrosos canvis econòmics, polítics, socials i culturals, però també hi ha aspectes semblants. Per tractar sobre la vaga del 14-D, ahir i avui, hem organitzat un acte amb les intervencions de José Luis López Bulla, secretari general de CCOO de Catalunya del 1976 al 1995; Cristina Torre, secretària d'Acció Sindical de CCOO de Catalunya, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.


Acte de lliurament del 19è Premi de Poesia de Tardor – Memorial José López Garcia

El proper dijous 29 de novembre, a les 18 h. tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi de Poesia de Tardor, a l'Espai Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, soterrani


Presentació del llibre 'Bandera Roja. 1968-1974. Del maig del 68 a l'inici de la Transició', de Jordi Borja

El proper dimecres 21 de novembre, a les 19 h, tindrà lloc la presentació del llibre Bandera Roja. 1968-1974. Del maig del 68 a l'inici de la Transició, de Jordi Borja, a la sala d'actes de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, Barcelona).


David Taranilla Garcia guanya el Premi Angel Rozas 2018, amb el treball “Tecgnosis de sapiens a la singularitat. L'acceleració del procés adaptatiu de transmissió cultural el l'època contemporània”

Dels treballs presentats a la cinquena convocatòria del Premi Angel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells, n'ha resultat guanyador l'assaig “Tecgnosis de sapiens a la singularitat. L'acceleració del procés adaptatiu de transmissió cultural el l'època contemporània” de David Taranilla Garcia. Tanmateix, el jurat ha atorgat un accèssit al treball de Fidel Barrios, La construcció d'una barri democràtic a Barcelona: el cas del Poble-Sec (1972-1986).


Presentació del llibre 'Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona, 1956-1977', de Cristian Ferrer González

El proper dimarts 20 de novembre del 2018 tindrà lloc la presentació del llibre 'Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona, 1956-1977', de Cristian Ferrer González. L'acte se celebrarà a les 18.30 hores, a la sala de graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (avinguda Catalunya, 35, Tarragona).


ENSENYANT ELS GENOCIDIS A L'AULA

Els dies 15 i 16 de novembre de 2018, tindrà lloc la segona edició del seminari de transició de professors promogut per l'EUROM i el Memorial de la Shoah: ENSENYANT ELS GENOCIDIS A L'AULA, a la Sala de professorat de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, carrer d'Aribau, 2, i comptarà amb la participació de professorat i agents educatius de Portugal i Catalunya, entre d'altres, Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


Exposició: CCOOmics 2018: Vinyetes Joves a Cornellà

El proper dijous 15 de novembre tindrà lloc la presentació de l'exposició CCOOmics 2018: Vinyetes Joves, a les 17:30h a la Sala d'actes CCOO del Baix Llobregat (Carretera d'Esplugues 68, Cornellà de Llobregat), amb historietes sobre memòria i futur i sobre gènere i jovent.


Presentació del llibre 'Trabajo y hogar. Un análisis de género y clase en un contexto de crisis', de Núria Sánchez Mira

El proper dimarts, 13 de novembre, a les 18 h, tindrà lloc a l'Espai l'Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), la presentació del llibre 'Trabajo y hogar. Un análisis de género y clase en un contexto de crisis', de Núria Sánchez Mira, que va ser guardonat amb el Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials 2016.


Exposició: "La indústria tèxtil en mans de les dones. L'Hospitalet"

Exposició “La indústria tèxtil en mans de les dones. L'Hospitalet” romandrà instal·lada al vestíbul de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, Barcelona), del 12 al 23 de novembre del 2018. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 12 de novembre a les 17 h.


Exposició: “La catàstrofe de les guerres. Guerres, víctimes de l'exili… refugiats” a Lleida

Podeu veure, en el marc del 15è Cicle de Cinema i Drets Humans de Lleida, aquesta exposició, realitzada per CCOO, que recull la tragèdia que van patir els milers de persones que van haver de creuar les fronteres entre Espanya i França al 1939 i la seva coincidència amb el que està passant actualment amb els milers de persones que fugen de Síria, destrossada per la guerra.


80è aniversari del comiat a les Brigades Internacionals

Actes promoguts per l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, per commemorar el 80 aniversari del comiat de les Brigades Internacionals, per donar a conèixer, la gesta d'aquelles dones i homes que havien vingut a defensar la II República i amb els que sempre restarem agermanats pel combat comú .


Conferència-debat: "La sociedad del trabajo. Una perspectiva histórica"

El proper 24 d'octubre, a les 17.30 h, tindrà lloc la conferència debat: La sociedad del trabajo. Una perspectiva histórica, a càrrec del historiador Fernando Díez. Presentarà el professor d'Història de la Universitat de Barcelona, Juanjo Romero.


Passejada contra el canvi climàtic

El 20 d'octubre la Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona organitza una passejada amb bici i a peu pel camí fluvial del Congost.


"Restes i rastres: memòries obreres, patrimoni i nous usos socials dels espais industrials"

El proper 19 d'octubre es celebrarà la jornada internacional “Restes i Rastres” amb el propòsit de debatre, reflexionar i fer balanç sobre les formes de resignificació del que van ser espais i arquitectures industrials després dels fenòmens de desindustrialització en algunes conurbacions europees, transformades avui en centres d'expressió de diferents realitats econòmiques, socials i culturals.


La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona

El dimarts 16 d'octubre, a les 16 h, a la sala d'actes de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, tindrà lloc la celebració d'una sessió conjunta dels seminaris GEXEL-CEDID i GREF-CEDID, dedicada a la novel·la 'La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona', d'Alfons Cervera


Acte d'Inauguració de l' Exposició: "Les Brigades Internacionals a Castelldefels

Per commemorar el 80è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals, s'ha organitzat l'acte d'inauguració de l'exposició "Les Brigades Internacionals a Castelldefels", el dilluns 15 d'octubre a les 18 h.


Commemoració del 109è aniversari de l'afuselllament de Ferrer i Guàrdia

Un any més, el 15 d'octubre a Montjuïc, la Fundació Cipriano García i CCOO de Catalunya han participat a l'homenatge a Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog i fundador de l'escola moderna, que va ser afusellat el 1909.


Commemoració de l'Any Fabra: "Llengua, ciència i poesia"

El proper dia 11 d'octubre, a les 12 h, tindrà lloc a la sala 42 de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona) una conferència organitzada pel Servei Lingüístic de CCOO de Catalunya per retre homenatge a Pompeu Fabra i a la riquesa que va representar la confluència de la ciència i la llengua en la seva persona, a càrrec de David Jou.


Futur Monument Presó de Dones de les Corts

El proper 10 d'octubre, a les 18 hores, tindrà lloc el lliurament del projecte guanyador del "Monument Presó de Dones de les Corts", al xamfrà on s'ubicarà el Futur Monument, entre els Carrers Joan Güell i Europa, en el marc de la Festa Major del Districte.


LLiurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista 2018

El Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral d'enguany ha estat atorgat al Grup d'acció per la ratificació del Conveni 189 de l'OIT. El lliurament del premi tindrà lloc el proper dissabte 6 d'octubre a les 13.30, dins dels actes de la Festa del Treball Digne, a la plaça de la Cultura de l'Hospitalet de Llobregat.


Imagenes del pasado, políticas de memoria y ciencias sociales

La Xarxa d'Arxius Històrics de CCOO ha participat amb el taller Imagenes del pasado, políticas de memoria y ciencias sociales en el XIV Congreso de la Asociación de Historia Contemporánea, coordinat por José Babiano y Javier Tébar


Ruta Activa 2018: itinerari pels espais emblemàtics del moviment obrer del barri de Sants

La Fundació Cipriano García col.labora en l'itinerari pels espais emblemàtics del moviment obrer del barri de Sants, a càrrec de Miquel Falguera, jurista i veí de Sants


Fars "Fem nostre l'espai de la Model"

Amb la pintura de les torres de vigilància de la presó Model es preten donar més visibilitat al procés participatiu promogut per la Plataforma Fem nostre l'espai de la Model i destacar les reivindicacions ciutadanes sobre els usos d'aquest espai. La il·luminació temporal es portarà a terme durant el pregó i la cloenda de la Festa Major, els dies 28 de setembre i 7 d'octubre, de 19 a 24h.


Mobilitat amb perspectiva de gènere: la seguretat de les dones treballadores

Dins de la Setmana Europea de la Mobilitat des de la secretaria de polítiques sectorials i sostenibilitat de CCOO de Catalunya ha organitzat la Segona Jornada sobre Mobilitat amb perspectiva de gènere. Aquesta Jornada tractarà sobre la seguretat de les dones treballadores.


Presentació del llibre: 'De la Guerra Civil española al Frente Amplio de Uruguay', de Carlos Bouzas

Amb motiu de la presentació a Barcelona del llibre 'De la Guerra Civil española al Frente Amplio d'Uruguay', l'autor Carlos Bouzas, sindicalista i polític, un dels constructors del Frente Amplio tindrà lloc un debat sobre la via uruguaiana al poder.


Homenatge a Salvador Allende

Commemoració del 45è aniversari del cop d'estat a Xile i la mort del president Salvador Allende, l'11 de setembre a les 10.30 h. a la Plaça de Salvador Allende al barri del Carmel de Barcelona.


CCOO reclama una Catalunya inclusiva, plural i amb drets en la Diada de l'11 de Setembre

Com és tradicional cada any, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional de Catalunya, el proper 11 de Setembre. I un cop més ho farà amb UGT i altres entitats que ens acompanyen en la reivindicació “Per una Catalunya inclusiva, plural i amb drets”, amb les quals es realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova


Mor l'històric fundador de CCOO de Catalunya, Josep Maria Folch i Torres

Ell va formar part dels 300 sindicalistes que van participar en la històrica assemblea a l'Església de Sant Medir de Barcelona, el 20 de novembre de 1964, que va significar la fundació del nostre sindicat.


Creació de la coral Roig Encès

Des de CCOO obrim un nou espai de trobada, la creació de la coral Roig Encès. Obertes les inscripcions per totes aquelles persones que vulguin formar part d'aquest projecte. Poseu-vos-hi en contacte a través del correu electrònic roigences@ccoo.cat.


L'exposició 'Que no s'apagui la llum d'Elna' a Sant Feliu de Llobregat

La Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat acollirà del 5 al 10 de setembre l'exposició 'Que no s'apagui la llum d'Elna' realitzada per CCOO, sobre la història de la maternitat homònima. La inauguració serà el dia 5 a les 18 hores, a la sala Joana Raspall de la Biblioteca.


Diada Nacional de Catalunya. Acte Sobirania i interdependència

Diada Nacional de Catalunya. Acte. Sobirania i interdependència. 5 de setembre, 11 hores


CCOO de Catalunya lamenta la pèrdua del gran historiador i gran amic, Josep Fontana

A l'edat de 86 anys, avui ens ha deixat el gran historiador Josep Fontana. CCOO de Catalunya lamenta especialment la seva mort ja que era un gran col·laborador i gran amic del sindicat. Fontana era membre del Consell Assessor de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya i president del Jurat del Premi Àngel Rozas a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells que organitza la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya.


Setmana Cultural de l'11 de Setembre del 2018

Enguany, la Setmana Cultural de l'11 de Setembre de CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf vol refermar la idea que els problemes de la gent treballadora són la nostra primera preocupació, que apostem per ser un vehicle de diàleg en la resolució del conflicte polític existent a Catalunya i que tenim molt present la nostra visió internacionalista.


CCOO de Catalunya trasllada a la consellera de Cultura, Laura Borràs, que per transmetre el valor cultural d'un país com Catalunya és necessari reforçar i donar suport a les entitats culturals i els professionals que hi treballen

Una delegació del sindicat encapçalada pel seu secretari general, Javier Pacheco, s'ha reunit avui a Barcelona.


Postgrau en Anàlisi del Capitalisme i Polítiques Transformadores

S'hi tractaran les principals idees del republicanisme, del socialisme, de l'anarquisme, de l'ecologisme, del feminisme, de les teories de la justícia i del comú. S'analitzaran el capitalisme, els treballs, el sindicalisme i les polítiques socials tradicionals com les propostes més recents. I s'explicaran els processos polítics i socials més rellevants, històrics i actuals, en els quals s'han desplegat els projectes polítics transformadors.


La UPEC dedica la seva XIV edició al futur del treball

En aquesta edició de la UPEC es parlarà àmpliament sobre els temes relacionats amb els drets del treball i les polítiques públiques, la precarització, el paper dels sindicats i les pensions, que són alguns dels aspectes que hi ha al damunt de la taula. També es tractarà l'amenaça a les llibertats o els murs que avui han de saltar els joves, entre d'altres.


Presentació dels treballs dels estudiants de la 1a edició del postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores

Aquest postgrau, que imparteix la UAB amb la Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons, adreçat als alumnes universitaris, amb titulació acadèmica, i a persones sense la titulació requerida, vinculades a l'associacionisme polític i social, forma part de l'itinerari formatiu que tenim a CCOO per a persones afiliades i compromeses en diferents òrgans de participació sindical i, a la vegada, oferim l'oportunitat de poder fer-la a aquelles persones afiliades per la seva formació personal.


Taula rodona "Del sindicalisme del 1917 al sindicalisme actual"'. El Congrés de Sants

En la commemoració del centenari del Congrés de Sants, Juan Manuel Tapia, responsable de negociació col·lectiva de CCOO de Catalunya particiaparà a la Taula rodona "Del sindicalisme de 1917 al sindicalisme actual". Un debat amb representants de diversos sindicats actuals sobre la trajectòria dels sindicats únics durant aquests cent anys i el reptes del sindicalisme en l'actualitat.


Denúncia davant el Consell de Drets humans de Nacions Unides sobre la impunitat dels crims contra la humanitat a Espanya

S'ha organitzat un acte a Ginebra per denunciar la persistència de les polítiques d'impunitat mantingudes per l'Estat espanyol sobre els crims contra la humanitat durant la Guerra Civil i els 40 anys de dictadura franquista.


27a Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya: “Noves formes de treball i precarietat laboral. Resposta sindical”

Tractarà el tema dels canvis tecnològics que s'estan produint en la nostra societat, i com aquests afecten les formes de treball i de relacionar-nos, però també com això afecta les condicions laborals i la forma d'abordar aquests canvis des de la vessant sindical.


Jornada de portes obertes: Dia Internacional dels Arxius

Demostracions guiades sobre els instruments de consulta de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, el dia 8 de juny , amb motiu del Dia Internacional dels Arxius.


La Federació d'Educació de CCOO de Catalunya fa 40 anys

El pròxim mes de juny farà 40 anys que la Federació d'Educació de CCOO va realitzar el seu 1er Congrés a Barcelona; per commemorar-ho el darrer Congrés de la FECCOO (12è) va aprovar realitzar un seguit d'activitats que recordés la nostra història, però amb voluntat de fer propostes de futur.


CCOOMICS 2018 Presentació de Vinyetes Joves

El proper dijous 24 de maig tindrà lloc la presentació de 'CCOOMICS 2018: Vinyetes Joves', amb historietes sobre memòria i futur i sobre gènere i jovent realitzades per alumnes de les escoles d'Art i Disseny La Industrial, Llotja, Massana, Pau Gargallo, Serra i Abella i de l'Escola del Treball.


Exposició: 'El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa'

En la commemoració del bicentenari del naixement de Karl Marx, l'exposició "El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa" de J.F. Mota s'inaugura al CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història de la UB, el 22 de maig i romandrà oberta al públic fins al 17 de juny.


Lliurament dels premis de poesia de CCOO de Catalunya, 2018

El passat 12 de maig es va dur a terme l'acte de lliurament dels premis de poesia de CCOO de Catalunya del 2018, el 29è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i el 22è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana.


Conferència sobre el Pensament de Marx a carrèc de Michael R Krätke

Amb motiu del Bicentenari del naixement de Karl Marx (1818-2018), La Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona organitza dues conferències sobre el pensament de Marx, a càrrec de Michael R. Krätke, professor de Política Econòmica a la Universitat de Lancaster (Regne Unit)


Lliurament dels premis de poesia Miquel Martí i Pol i José M. Valverde de CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya ha dut a terme l'acte de lliurament dels seus premis de poesia, el 29è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i el 22è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana


Seminari “Gregorio López Raimundo i el PSUC”

El Seminari Permanent d'Història del PSUC amb la col·laboració del MUHBA organitza un seminari sota el títol “Gregorio López Raimundo i el PSUC” que tindrà lloc al MUHBA, (plaça del Rei, s/n.), Sala de Martí l'Humà, el dilluns 11 de juny de 2018, a les 16.30 h. Entrada gratuïta. Es recomana reserva prèvia.


Exposició de fotografies de Mar C. Llop: "Construccions identitàries"

En el marc del Maig de la Cultura i el Treball i amb motiu de la celebració, el dia 17 de maig, del Dia Mundial contra la LGTBIfòbia, l'àmbit de CCOO presenta l'exposició de fotografies de Mar C. Llop, "Construccions identitàries".


Atorgats els premis de poesia de CCOO de Catalunya

El passat 2 de maig es van reunir els jurats dels premis del 29è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i del 22è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana.


Presentació pública del Seminari Salvador Seguí

A l'acte tindrà lloc la presentació del document “Una proposta per a la democràcia, la convivència i la cohesió social”, a càrrec d'Alfons Labrador, coordinador del Seminari Salvador Seguí


Lliurament del 29è Premi de Poesia Martí i Pol i del 22º Premio de Poesia José M. Valverde

El proper 12 de maig, a les 12 h, tindrà lloc el lliurament del 29è Premi de Poesia Martí i Pol i del 22º Premio de Poesía José M. Valverde, en el decurs d'una Jam Poètica, a la plaça de Víctor Balaguer de Barcelona.


Presentació del llibre El oficio de resistir. Miradas de la izquierda en Andalucía durante los años sesenta

Aquest assaig descriu i analitza les activitats intel·lectuals, sindicals i universitàries que es van desenvolupar a la dècada dels seixanta a Andalusia, així com el paper que la immigració andalusa i d'altres regions va tenir en la lluita política i sindical de Catalunya


'El Jove Karl Marx': cinema i debat

En el bicentenari del naixement de Karl Marx i en el marc del Maig de la cultura i el treball, el proper dissabte 5 de maig, a les 10.30,es dedicarà al Born (Sala Moragues, pl. Comercial, 12 de Barcelona) una sessió matinal a recordar l'efemèride amb la pel·lícula 'El Jove Karl Marx', en que el director haitià Raoul Peck recrea la seva joventut.


Exposició: El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa

En el marc del Maig de la Cultura i el Treball 2018, el dijous, 3 de maig, a les 18 hores, tindrà lloc la inauguració de l'exposició El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa, que romandrà oberta al públic fins al 15 de maig


Maig de la Cultura i el Treball 2018

En el marc del Maig de la Cultura i el Treball 2018, CCOO de Catalunya ha organitzat una sèrie d'activitats culturals que tindran lloc fins al 30 de maig,


Presentació del llibre 'Vides truncades. Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya (1964-1980)', de David Ballester Muñoz

L'acte tindrà lloc el proper 18 d'abril, a les 19 h, al Museu d'Història de Catalunya, plaça de Pau Vila 3, de Barcelona.


Exposició - diàleg: “Que no s'apagui la llum d'Elna”

El proper dimarts 17 d'abril, a les 18 h, tindrà lloc al vestíbul de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16), la inauguració de l'exposició “Que no s'apagui la llum d'Elna”. A continuació, a l'Espai Assemblea (Via Laietana, 16), s'iniciarà un diàleg en el qual intervindran Nicolàs García (ex alcalde d'Elna i promotor del memorial) i Michela Albarello (Secretària d'Internacional i Cooperació).


Debats sobre treball i capitalisme

Els dies 16 i 24 d'abril tindran lloc unes jornades de debat sobre treball i capitalisme organitzades per la Diplomatura de Postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores de la UAB, la Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons


Presentació del llibre "Verdugos impunes. El franquismo y la violación sistémica de los derechos humanos"

Presentació del llibre Verdugos impunes. El franquismo y la violación sistémica de los derechos humanos, de José Babiano, Gutmaro Gómez, Antonio Míguez, i Javier Tébar. L'acte tindrà lloc el 13 d'abril, a les 19 h, a la Llibreria La Central del Raval, carrer Elisabets, 6, Barcelona


Les esquerres al sud d'Europa. 1968 -1982. Debat + cinefòrum

El 19 d'abril tindrà lloc una taula rodona, prenent com a punt de partida el llibre: En el laberinto. Las izquierdas del sur de Europa (1968-1982). El programa tancarà amb la projecció del documental "Spagna '68", d'Helena Lumbreras. L'acte es celebrarà a partir de les 18 h., a l'Aula Ramon i Cajal de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, Gran Via de les Corts Catalanes, 585.


Itinerari: Llegats de l'esclavitud i l'abolicionisme a Barcelona

La Fundació Cipriano García i l'Observatori Europeu de Memories (EUROM) han organitzat un itinerari per remirar i conèixer alguns dels espais de Barcelona relacionats amb l'esclavisme derivat del tràfic transatlàntic i la seva abolició.


Homenatge a Isabel Vicente, dona treballadora i lluitadora antifranquista

L'acte tindrà lloc, el 12 d'abril a les 17.30 h.m a l'Escola Univers, en el marc de la inauguració d'un passatge en el seu honor, amb la participació de la seva amiga i companya de lluita Maria Salvo i de dones de la plataforma pel Futur Monument de la Presó de les Corts, de la que formem part la Fundació Cipriano García


Exposició: El Congrés de Cultura Catalana. El paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals

Del 9 al 24 d'abril, podeu veure l'exposició: El Congrés de Cultura Catalana. El paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals a la seu de CCOO de Cornellà de LLobregat


Ajornada la presentació pública del Seminari Salvador Seguí

Davant l'actualitat política d'avui dijous 22 de març, queda ajornada la presentació pública del Seminari Salvador Seguí que havia de celebrar-se aquesta tarda, a les 18 hores, a la seu de CCOO de Catalunya a Barcelona. Disculpeu les molèsties.


Es convoca la novena edició del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral

La Fundació Cipriano García convoca el Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en la novena edició del 2018.


Debats sobre feminisme

Dues conferències-debat sobre feminisme, organitzades per la Diplomatura de Postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores, la Fundació Cipriano García i la Fundació Nous Horitzons. Donen suport a aquests dos actes, Dones amb Iniciativa, Secretaria de les Dones de CC.OO. i Ateneu de Memòria Popular


Presentació del llibre: Clase antes que nación.

Dimecres, 21 de març de 2018, a les 19 h., a l'Speakers' Corner. Espai l'Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre, editat per José Luis Oyón: Clase antes que nación. Trabajadores, movimiento obrero y cuestión nacional en la Barcelona metropolitana, 1840-2017,


Congrés de Cultura Catalana: el paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals

Dilluns 19 de març a les 18.30 h, a l'Àgora del Museu de les Aigües, ctra. de Sant Boi, 4-6, Cornellà de Llobregat. tindrà lloc la conferència - debat, organitzada per la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya sota el títol: El Congrés de Cultura Catalana: el paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals, a càrrec d'Ignasi Riera, escriptor i periodista.


8 de març Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora

Dijous 8 de març tindrà lloc un acte unitari de la diada, organitzat per la Taula de Dones de les Corts, amb un recorregut reivindicatiu feminista pel barri.


Commemoració del 95è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

CCOO de Catalunya ret homenatge a Salvador Seguí, el Noi del Sucre, per la seva aportació al sindicalisme de classe i nacional, amb motiu del 95è aniversari de la seva mort, el 10 de març del 1923. Dilluns, 12 de març, a les 9.00 h tindrà lloc l'ofrena floral a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval. Dijous, 22 de març, a les 18.00 h, a la seu de CCOO de Catalunya, sala 42, Via Laietana 16, de Barcelona, conferència: "Salvador Seguí i el desenvolupament del sindicalisme de classe a Catalunya".


CCOO de Catalunya convoca els seus premis de poesia 2018

CCOO de Catalunya convoca els seus premis de poesia 2018.


2018: Centenari del naixement de Marcelino Camacho

Enguany se celebra el centenari del naixement de Marcelino Camacho. CCOO de Catalunya va realitzar un homenatge el passat dimecres 7 de febrer de 2018.


Entrevista a Juanma Garcia

La revista “La Corbella. Revista d'estudis literaris del Camp de Tarragona” ha publicat una entrevista a Juanma Garcia, arxiver de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya


Ha sortit el número 10 de 'Segle XX, revista catalana d'història'

S'ha publicat el número 10 de Segle XX, revista catalana d'història.


Presentació del llibre 'Els cristians i el moviment obrer. L'experiència catalana durant el franquisme'

Dimarts, 30 de gener de 2018, a les 18 h, a l'Speakers' Corner-Espai l'Assemblea, a la seu nacional de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre Els cristians I el moviment obrer. L'experiència catalana durant el franquisme, d'Emili Ferrando.


La llibertat sindical: "Ahir, la seva conquesta; avui, la seva extensió. 1977 -2017"

Jornada de debat sobre el passat i present de la llibertat sindical. Ara fa 40 anys que es va aprovar la Llei 19/1977 de llibertat sindical que va representar la legalització de les organitzacions sindicals, en un període que va representar el trànsit d'un règim dictatorial a un sistema democràtic i que es va consagrar la Constitució de 1978 com un dret fonamental i que avui, amb les polítiques neoliberals s'intenta limitar.


Congrés internacional La hibernació de la granota, 10 anys de Lleis de la Memòria i politiques a Espanya i Catalunya (2007-2017).

Del 28 al 30 de novembre tindrà lloc el Congrés Internacional “La hibernació de la granota, 10 anys de Lleis de la Memòria i politiques a Espanya i Catalunya (2007-2017)” a la Universitat Central de Barcelona (Plaça Universitat).


Recordant Cipriano García

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Castelldefels, ha organitzat l'acte “Recordant Cipriano García”, que tindrà lloc a Castelldefels el proper dia 20 de novembre de 2017, a les 18 hores, al temps que inaugurarà l'exposició “Cipriano García. Els valors de la dignitat obrera”.


Presentació del llibre 'Los ingenieros de Franco', de Lino Camprubí.

El proper 15 de novembre, a les 19 hores tindrà lloc la presentació del llibre Los ingenieros de Franco, de Lino Camprubí. L'acte es celebrarà al Speakers'Corner - Espai Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona.


Kristallnacht: la Nit dels Vidres Trencats

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya, col·labora en l'acte institucional que organitza el Comissionat de Programes de Memòria de l'Ajuntament de Barcelona i les Comunitats Jueves de Barcelona en commemoració de la Nit dels Vidres Trencats (Kristallnacht)


"Sindicalisme confederal: el pensament de Joan Peiró a la llum dels nostres dies"

El proper 9 de novembre, a les 19 h, al Cafè de Mar (carrer de Santa Rita, 1, Mataró), tindrà lloc una taula rodona amb el títol: "Sindicalisme confederal: el pensament de Joan Peiró a la llum dels nostres dies", organitzada per la Unió Intercomarcal de CCOO del Vallès Oriental - Maresme - Osona, i la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya i la comissió ciutadana "Joan Peiró: 75 anys del seu afusellament (1942-2017)".


Jazz i poetes de la revolució. Exposició: "Petrograd 1917 Barcelona"

Per presentar l'exposició Petrograd 1917 Barcelona, celebrarem un acte: Jazz i poetes de la revolució. La lectura de Poemes anirà a càrrec de Andreu Ausas i la música de Random Quarte, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona


Debat sobre "Treball esclau. Passat i present"

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya organitza un debat sobre Treball esclau. Passat i present, en el marc de la Setmana del Treball Digne que organitza la Fundació Pau i Solidaritat. L'acte tindrà lloc el proper dijous 30 d'octubre a les 18 hores a Speakers' Corner - Espai l'Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana,16, soterrani, Barcelona).


Congrés internacional sobre la revolució russa, del 25 al 27 d'octubre del 2017, a Barcelona

Amb motiu de la commemoració del centenari de la Revolució Russa (1917-2017), del 25 al 27 d'octubre del 2017, es celebrarà a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, un congrés internacional sobre la revolució russa.


Homenatge a les Brigades Internacionals

Dissabte 21 d'octubre, a les 11 h, tindrà lloc un homenatge a les Brigades Internacionals, organitzat per l'Associació d'Amics de les Brigades Internacionals de Catalunya amb la col.laboració de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, del Memorial Democràtic i de l'Ajuntament de Barcelona, a l'Espai Jove Boca Nord


Presentació de la novel·la gràfica 'Esperaré siempre tu regreso', sobre els records d'un supervivent de Mauthausen

El proper dijous, 19 d'octubre tindrà lloc la presentació de la novel·la gràfica: Esperaré siempre tu regreso de Jordi Peidro, a l' Speakers' Corner de l'Espai l'Assemblea, CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona) a les 18 hores.


Acte en memòria del que ha representat la Presó Model

L'acte té per objectiu "acomiadar" la presó Model, un cop aconseguit l'alliberament de l'espai per al seu ús per la ciutadania. A l'acte hi va haver el testimoni de persones preses i de familiars.


Acció Perímetre, Presó de Dones de Les Corts. Marcació temporal de la presó desapareguda

L'acció té per objectiu marcar temporalment el perímetre de la desapareguda Presó de Dones de les Corts, -“Prisión Provincial” durant la dictadura franquista entre els anys 1939 i 1955, evidenciant els límits de l'antic emplaçament; reproduint de forma efímera una part dels vestigis territorials desapareguts.


Ofrena floral en memòria del 108è aniversari de l'afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia

Un any més, el 7 d'octubre a Montjuïc, la Fundació Cipriano García i CCOO de Catalunya han participat a l'homenatge a Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog i fundador de l'escola moderna, que va ser afusellat el 1909, ara fa 108 anys.


Ampliació del termini d'inscripcions: 11/10 per al postgrau "Idees i experiències polítiques transformadores"

Ampliació del termini d'inscripcions del Postgrau. "Idees i experiències polítiques transformadores" Data final per a fer la inscripció: dimecres 11 d'octubre de 2017. Data final per a fer el pagament de la matrícula: diumenge 15 d'octubre de 2017. Començament de les classes: dilluns 16 d'octubre de 2017.


AJORNAT: Debat sobre Treball esclau. Passat i present.

Farem un dialeg entre el treball esclavitzat en el passat i el que va representar en l'estructura econòmica i social de la ciutat de Barcelona i el que avui significa el treball d'explotació severa al món i com ens interpela. En aquest acte es presentarà la guia de l'itinerari Barcelona, llegats de l'esclavitud i l'abolicionisme. Hi intervindran: Javier Laviña, professor d'història d'Amèrica de la Universitat de Barcelona i Michela Albarello, secretària d'Internacional i Cooperació de CCOO de Catalunya.


Lliurament del Premi Aurora Gómez 2017

El Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral d'enguany ha estat atorgat al projecte “Nocturnas: La vida cotidiana de las mujeres que trabajan de noche en el Área Metropolitana de Barcelona". El lliurament del premi tindrà lloc el proper dissabte 16 de setembre a les 13,30, dins dels actes de la tradicional Diada del Treball Digne, a La Farga de L'Hospitalet, c. Barcelona, 44. 08901, L'Hospitalet de Llobregat.


11 de setembre: acte d'homenatge a Salvador Allende

CCOO de Catalunya participarà en l'acte d'homenatge a Salvador Allende que tindrà lloc el proper 11 de setembre, a les 10.30 h, a la plaça de Salvador Allende del barri del Carmel de Barcelona.


La Confederació davant dels fets nacionals

En el marc de l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, CCOO de Catalunya organitza un debat sobre la Confederació davant dels fets nacionals. Aquest debat forma part de la trobada Galeuscat i tindrà lloc el divendres, 8 de setembre, a les 10 hores, a la sala 11 de la seu central de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, primera planta, de Barcelona).


Manifest i actes amb motiu de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

CCOO de Catalunya ha organitzat i participarà en diversos actes amb motiu de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.


CCOO reprèn les trobades GalEusCat per tractar sobre el sindicalisme davant dels fets nacionals

Amb el lema "La Confederació davant dels fets nacionals", CCOO de Galícia, CCOO d'Euskadi i CCOO de Catalunya reprendran aquest 8 de setembre les trobades sindicals GalEusCat després dels congressos realitzats a les comunitats corresponents i a la confederació estatal del sindicat.


CCOO de Catalunya lamenta la mort de Montserrat Avilés, històrica advocada laboralista compromesa amb els drets i les llibertats dels treballadors i les treballadores

CCOO lamenta profundament la mort de l'advocada laboralista Montserrat Avilès, molt vinculada a la història del nostre sindicat i compromesa amb la defensa dels drets i les llibertats dels treballadors i les treballadores del nostre país. El despatx laboralista que compartí amb el també advocat Albert Fina esdevingué una referència en la defensa dels drets dels treballadors durant el franquisme. Els fons del despatx estan dipositats a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


Una delegació de CCOO de Catalunya visita la presó Model

Una delegació de CCOO de Catalunya ha visitat la presó Model just un mes després del seu tancament. A la delegació, hi han participat alguns companys que van estar tancats en aquesta presó per lluitar, des de la clandestinitat, contra la dictadura de Franco i en defensa dels drets dels treballadors i treballadores.


2a edició del Postgrau: 'Idees i experiències polítiques transformadores'

El termini d'inscripcions de la 2a edició del Postgrau: "Idees i experiències polítiques transformadores", impulsat per la Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons amb la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, s'ha ampliat


Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya: 'El valor dels temps'

L'objectiu de l'Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya és reflexionar sobre el valor dels temps socials i laborals per ajudar, d'una banda, a definir l'estratègia sindical i a elaborar propostes per als espais de negociació col·lectiva i, de l'altra, elaborar propostes de caràcter intern de l'organització per a la millora de la gestió del temps.


Homenatge a Joan Peiró en el 75è aniversari del seu afusellament

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya va participar en els actes d'homenatge que van tenir lloc el passat 24 de juliol en commemoració dels 75 anys del seu afusellament per les autoritats franquistes.


La Lola fa 100 anys

El proper dijous 29 de juny, a les 19 h. tindrà lloc un acte homenatge a “la Lola” del Poblenou, amb motiu dels seus 100 anys, al Centre Moral i Cultural del Poblenou, c. Pujades, 176, Barcelona.


60 anys del Seat 600, 60 anys de lluita. Exposició: "SEAT 600, motor de llibertat"

Amb motiu del 60è aniversari de la fabricació del Seat 600, al vestíbul de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16) acull fins al 27 de juliol l'exposició "Seat 600, motor de llibertat".


Pel nom de tots i de totes: La Model és La Model

Manifest sobre el nom que ha de dur La Model. Associacions memorialistes rebutgen amb tota fermesa que La Model, l'espai i l'edifici memorial porti un nom diferent al que li és propi, i que la ciutadania ha fet seu. La Model és La Model.


Presentació del llibre 'No tengáis miedo de lo nuevo. Trabajo y sindicato en el capitalismo globalizado', de José Luis López Bulla i Javier Tébar Hurtado

El dimecres 14 de juny, a les 19 hores, a la sala 42 de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre: 'No tengáis miedo de lo nuevo. Trabajo y sindicato en el capitalismo globalizado', de José Luis López Bulla i Javier Tébar Hurtado,


Jornada de portes obertes: 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius

El divendres 9 de juny, de 10 a 14 h, tindrà lloc una Jornada de portes obertes a l'Arxiu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani,Barcelona), amb una visita guiada i gratuïta.


Comunicat de la plataforma ciutadana "Fem nostre l'espai de la Model"

Tancament de la presó de Barcelona.


Exposició del fanzín 'CCOOMICS'

Exposició del fanzín 'CCOOMICS', amb historietes de contingut social realitzades per alumnes de les escoles d'art La Llotja de Barcelona i Pau Gargallo de Badalona. L'acte tindrà lloc el dimarts 30 de maig, a les 17.30h, a l'Espai l'Assemblea (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona). Romandrà oberta al públic fins el 16 de juny.


Premi Ángel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya convoca la 5a edició del Premi Ángel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells. Aquest premi, de caràcter biennal, consisteix en la publicació i la distribució del treball guanyador. El termini d'admissió d'originals finalitza el 28 de setembre del 2018, a les 17 hores.


Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya 2017

L'edició 2017 està inspirada en la coneguda frase d'Antonio Gramsci: “El vell món es mor. El nou triga a aparèixer. I en aquest clarobscur sorgeixen els monstres”. Per fer-ho senzill ho hem adaptat i el lema d'enguany serà “En l'interval sorgeixen monstres“.


40 anys de la matança d'Atocha

CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf retran un homenatge als advocats laboralistes d'Atocha, quaranta anys després de la matança. L'acte es celebrarà el divendres 26 de maig a les 18:00 hores als locals de CCOO de Cornellà de Llobregat,


Lliurament dels premis de poesia Miquel Martí i Pol i José M. Valverde de CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya ha dut a terme l'acte de lliurament dels seus premis de poesia, el 28è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i el 21è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana


Atorgats els premis de poesia de CCOO de Catalunya

Atorgats els premis del 28è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i del 21è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua catalana.


Premis de Poesia de CCOO de Catalunya: Martí Pol i José M. Valverde

El proper 13 de maig, a les 12 h, a la plaça Víctor Balaguer de Barcelona, tindrà lloc l'acte de lliurament del 28è Premi de Poesia Martí Pol i del 21º Premio de Poesía José Mª Valverde.


Seminari: “La lluita per a la revitalització dels sindicats japonesos: l'organització dels treballadors després de la desregulació del mercat laboral”

El proper dimarts, 9 de maig, dimarts, a les 16:00 hores, a l'Speaker's Corner (Sala Assemblea) de CCOO de Catalunya, Via Laietana núm. 16, soterrani, tindrà lloc el seminari “La lluita per a la revitalització dels sindicats japonesos: l'organització dels treballadors després de la desregulació del mercat laboral”, amb el professor Hiroaki Watanabe de la Universitat de Sheffield.


Pel·lícula: 'Gràcies, patró' ('Merci Patron')

Dins dels actes commemoratius del 1er de Maig, CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona, han organitzat la emissió de la pel·lícula - documental, Gràcies Patró (Merci Patron), de François Ruffin, pel proper 4 de maig, a les 20,30 h, al Cinema Alhambra de La Garriga, carrer Calàbria nº 13.


Acte central Primer de Maig

Dintre dels actes del 1r de Maig d'enguany, el dijous 27 d'abril a les 17:00h a la sala d'actes de CCOO a Cornellà, l'Aula Garcia Nieto es va presentar la projecció del documental "El Cinturón Rojo".


La memòria de les víctimes de l'Holocaust

Conversa amb Marta Marin-Dominè, professora de literatura i directora del Centre for Memory and Testimony Studies (Laurier, University, Canada) i Ricard Bellera, secretari de Treball, Economia i Estudis de CCOO de Catalunya, sobre la memòria de les víctimes de l'Holocaust.


Torna la Mostra de Cuines Obreres de Barcelona

La 19a Mostra de Cuines Obreres tindrà lloc dijous, 27 d'abril del 2017, a les 18 h, a la sala 11 de la seu de CCOO de Catalunya a Barcelona (Via Laietana, 16, 1a planta). La mostra és organitzada pel CFA Manuel Sacristán i el Servei Lingüístic, amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura.


Visita guiada a la instal·lació audiovisual: Je vous offre les oiseaux/us ofereixo els ocells

Visita guiada a la instal·lació audiovisual de Marta Marin-Dominè, Je vous offre les oiseaux/us ofereixo els ocells, a la Capella de Santa Àgata MUHBA, a la Plaça del Rei el dimarts 25 d'abril a les 17,30 hores


La lluita per la devolució del Patrimoni Sindical. L'ocupació del sindicat vertical a Mollet

Acte en commemoració de l'ocupació del sindicat vertical a Mollet, el 29 d'octubre de 1979 en la lluita per la devolució del Patrimoni Sindical, amb la participació de José Luis López Bulla, el dilluns 24 d'abril a Mollet.


40 Anys de la massacre d'Atocha. Una acció criminal, un antemptat contra la democràcia

Acte de record de la massacre d'Atocha, amb Alejandro Ruiz-Huerta, sobrevivent dels fets que ens farà un relat i el seu significat, a Sabadell, el divendres 21 d'abril a les 19 hores.


Exposició Pere Díez Gil, 70 anys de trajectòria artística: Reivindicació i compromís

Exposició, en el Maig de la cultura i el treball, Pere Díez Gil, 70 anys de trajectòria artística: Reivindicació i compromís. Una mostra de les obres de l'artista que es podran veure al vestíbul de CCOO de Catalunya a Via Laietana, 16 de Barcelona del 21 d'abril al 26 de maig.


Acte d'homenatge als republicans que foren represaliats pel franquisme

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya va participar a l'acte d'homenatge als republicans que foren represaliats pel franquisme, que va tenir lloc el passat 18 d'abril, al pati de la Biblioteca del Palau del Parlament.


Maig de la Cultura i el Treball 2017

CCOO de Catalunya ha organitzat una sèrie d'activitats culturals en el marc del Maig de la Cultura i el Treball 2017, que tindran lloc fins al 30 de maig.


La República és viva! / ¡La República está viva!

Penjada de banderes republicanes a l'Espai de la Memòria Dones/Presó, per commemorar el 14 d'abril, organitzat pel Grup Promotor del Monument a la Presó de Dones de les Corts


CCOO lamenta la mort d'Apolo Giménez, històric sindicalista del Vallès Occidental

Lluitador incansable contra la repressió franquista, va ser acomiadat durant mes d'un any a Condiesel, junt amb altres companys, per defensar unes condicions de treball dignes.


CCOO lamenta la mort d'Enric Pubill, president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme

Enric Pubill, lluitador antifranquista, que patí presó prop d'onze anys, era el president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme i president del Consell de Participació del Memorial Democràtic


Presentació del llibre 'Los desaparecidos de Franco', de Francisco Moreno

El proper dimecres, 29 de març del 2017, a les 19 h, tindrà lloc la presentació del llibre 'Los desaparecidos de Franco, un estudio factual y teórico en el contexto de los crímenes internacionales y las comisiones de la verdad', de Francisco Moreno, a la seu de Blanquerna, c/ Alcalá, núm. 44, de Madrid.


Convocats els premis de poesia 2017 Miquel Martí i Pol i José M. Valverde,

La Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya convoca el 28è Premi de Poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i el 21è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana.


Visita guiada de l'exposició "Dones del 36", al Centre Cívic La Sedeta

El dimecres 15 de març de 2017, a les 19 h, es farà una visita guiada de l'exposició "Dones del 36", al Centre Cívic La Sedeta, carrer Sicília, 321, Barcelona. Comentarà la visita: Rosa Sans, directora de la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya


Pere Díez Gil. Reivindicació i compromís. 70 anys de trajectòria artística

El proper 28 de març de 2017, a les 12h., tindrà lloc l'acte d'inauguració de l'exposició: Pere Díez Gil. Reivindicació i compromís. 70 anys de trajectòria artística, organitzada per la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya.


Homenatge a Salvador Seguí

Divendres, 10 de març de 2017, a les 10 h, CCOO retrà homenatge a Salvador Seguí, "el Noi del Sucre", en commemoració del 94è aniversari del seu assassinat.


Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral 2017

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la 8ª edició, 2017, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral.


La plataforma Grup promotor per al futur monument de l'antiga presó de dones de les Corts recordarà la vida i obra de Tomasa Cuevas, lluitadora antifranquista

El Grup promotor per al futur monument de l'antiga presó de dones de les Corts, participa de l'itinerarari "Les Corts feminista”, organitzat per la Taula de Dones del districte, amb una activitat que consistirà en un punt d'informació sobre Tomasa Cuevas, lluitadora antifranquista a l'espai Dones|Presó (cantonada del carrer Joan Güell amb c/ d'Europa). L'atenció al públic es farà de 10h a 14h


Seminari internacional: "Narratives de la memòria sobre la violència de l'Estat: el parlar del victimari"

El dimecres 22 de febrer de 2017, de 9,30 a 14,00 h., a la Sala - Auditori de “El Born Centre de Cultura i Memòria”, carrer Comercial, 5, Barcelona, tindrà lloc el Seminari internacional: Narratives de la memòria sobre la violència de l'Estat: el parlar del victimari,


Converses negres

En el marc de la campanya "Casa nostra, casa vostra" i dels actes de BCNegra 2017, el proper dimarts, 14 de febrer, a les 18 h, tindrà lloc la presentació del llibres 'Aguas de venganza', de Miguel Pajares, i 'La muerte de Naim', de Salva Redón, a l'Espai l'Assemblea, Speakers' Corner, de la seu nacional de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona).


Presentació del llibre: Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona

El dimecres 1 de febrer de 2017, a les 18 h., tindrà lloc la presentació del llibre Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona, de Salvador Clarós i Ferret, a l' Speakers' Corner Espai l'Assemblea, a Barcelona, la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, soterrani.


'Segle XX, Revista Catalana d'Història'

S'ha publicat el número 9 de 'Segle XX, Revista Catalana d'Història', que, amb una periodicitat anual, pretén informar sobre l'estat de la recerca històrica i els principals debats historiogràfics amb una voluntat crítica i plural.


Actes en memòria de les víctimes de l'Holocaust

La Fundació Cipriano García i altres entitats memorialistes col.laboren en els Actes institucionals en commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust


Què fem amb la Unió Europea?

A la Jornada es tractarà l'actual crisi de la Unió Europea i les alternatives a l'ordre neoliberal i als seus poders oligàrquics i tecnocràtics, per generar una altra manera de desenvolupar el projecte de construcció europea.


“Democratitzar la democràcia”, amb Jordi Borja, a la presentació del postgrau Idees i Experiències Polítiques Transformadores

El proper dimarts 10 de gener del 2017, a les 19 hores, a la seu de CCOO (Via Laietana, 16, Barcelona, sala 42, 4a planta), tindrà lloc l'acte públic de presentació del nou postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores. En el marc de l'acte de presentació, Jordi Borja, professor emèrit de la UOC, pronunciarà una conferència titulada “Democratitzar la democràcia”. .


CCOO lamenta la mort de Manuel Andreu, històric sindicalista i activista veïnal

President de la FAVB entre el 1998 i el 2004.


CCOO celebra la Medalla al Treball President Macià al sindicalista Alfons Labrador

CCOO de Catalunya celebra la Medalla al Treball President Macià que la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany al nostre sindicalista Alfons Labrador per una vida dedicada a la defensa dels drets socials i laborals dels treballadors i treballadores del nostre país.


Xerrada. El poder a l'empresa. El contracte únic

La Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons han organitzat una xerrada pública sobre El poder a l'empresa. El contracte únic amb Miquel Falguera, magistrat del Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya


Projecció del documental: España en dos trincheras. La Guerra Civil en color

"España en dos trincheras. La Guerra Civil en color" és una experiència audiovisual pionera al nostre país, i aporta una nova visió al drama de la Guerra Civil espanyola gràcies al rigor documental, al seu pols narratiu, a l'espectacularitat del color, a un nou so realista ja una banda sonora plena d'emoció.


Presentació del llibre: Educar adolescents… sense perdre la calma, de Jaume Funes

Dilluns, 12 de desembre del 2016, a les 18 h, a l' Speakers' Corner Espai l'Assemblea, CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre: Educar adolescents… sense perdre la calma, de Jaume Funes


Setze organitzacions reclamen que es jutgin els crims franquistes comesos a Barcelona

Demanen a l'Ajuntament de Barcelona que interposi una querella criminal perquè s'investigui, jutgi i condemni els responsables directes i indirectes.


Acte commemoratiu sobre les vagues del Baix Llobregat de 1976

El proper 1 de desembre, a les 18,00 h, tindrà lloc a la seu de CCOO de Cornellà de Llobregat, Ctra. d'Esplugues, 68 (Baix Llobregat), un acte commemoratiu dels 40 anys de les vagues al Baix Llobregat. Convoca l'Aula de formació Joan N. Garcia-Nieto de CCOO amb l'Associació per a la Memòria Històrica i democràtica del Baix Llobregat.


Presentació del llibre: 'Digues amb qui vas, i et diré com participes', de Mireia Bolíbar

Dilluns, 28 de novembre del 2016, a les 18 h, a l'Speakers' Corner Espai l'Assemblea (seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre 'Digues amb qui vas, i et diré com participes', de Mireia Bolíbar, treball guanyador del Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials 2014.


Núria Sánchez Mira, guanya el Premi Angel Rozas, amb el treball 'La división social y sexual del trabajo en transformación. Un análisis de clase en un contexto de crisis'

La división social y sexual del trabajo en transformación. Un análisis de clase en un contexto de crisis, de Núria Sanchez guanya el Premi Angel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells en la seva quarta edició.


Postgrau en 'Idees i experiències polítiques transformadores'

La Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons han signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona per tal d'impulsar un postgrau propi de la Facultat de Ciències polítiques i Sociologia de la UAB, adreçat als alumnes universitaris, amb titulació acadèmica, i a persones sense la titulació requerida, vinculades a l'associacionisme polític i social, i a les institucions i administracions públiques.


CCOO de Catalunya lamenta la mort de l'històric advocat laboralista, Francesc Casares

Va orientar el seu despatx cap a la defensa de treballadors i, durant els anys de la dictadura franquista, a la defensa davant del Tribunal d'Ordre Públic dels perseguits en la lluita per les llibertats democràtiques, entre els quals una gran quantitat de militants de les Comissions Obreres.


Visita guiada: "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978"

Visita guiada de l'exposició "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978", al Born Centre de Cultura i Memòria, els dies 11 i 18 de novembre, a les 13h, i els dijous 17 i 24 de novembre, a les 18 h.


L'esquerra al sud d'Europa durant la dècada del 1970

Jornada internacional de debat centrada en l'anàlisi i la interpretació de les dinàmiques i dels canvis històrics (socials, culturals, econòmics i polítics) que es van produir a les societats del sud d'Europa als anys setanta, quan es compleixen 40 anys de les grans mobilitzacions socials que van produir-se l'any 1976, durant el procés de transició de la dictadura a la democràcia a Espanya.


Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, al Pla d'igualtat d'Unilever

El Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, d'aquest any, que atorga la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya, ha estat per al Pla d'igualtat de l'empresa Unilever España, que té com a eix principal el compromís per la diversitat i la igualtat d'oportunitats.


Acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral

El proper dijous, 3 de novembre del 2016, a les 16 hores, tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en el marc de l'XI Escola de Dones de CCOO de Catalunya, a la seu de CCOO de Cornellà (carretera d'Esplugues, 68, Cornellà de Llobregat).


Seat: inauguració del carrer d'Antonio Ruiz Villalba

En els actes commemoratius del 45è aniversari de l'assassinat de l'obrer de SEAT, Antonio Ruiz Villalba, el proper 18 d'octubre tindrà lloc la ofrena floral i la inauguració del carrer que durà el seu nom a la Zona Franca


Sabadell 1976. La vaga general

En el marc de la commemoració de la vaga general del 1976 de Sabadell, l'exposició de la memòria democràtica (1939-1976) de la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya es podrà visitar al centre cívic de Sant Oleguer.


Ofrena floral en memòria del 107è aniversari del afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia

Un any més, el 13 d'octubre a Montjuïc, la Fundació Cipriano García i CCOO de Catalunya han participat en l'homenatge a Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog i fundador de l'Escola Moderna, que va ser afusellat al 1919, ara fa 107 anys.


Transparència a la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya

En la línia que segueix CCOO de Catalunya des de l'any 2005 per aconseguir transparència en l'ús dels recursos públics, la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya posa a disposició de la ciutadania algunes dades que poden ser d'interès en relació amb la seva activitat.


Homenatge a les Brigades Internacionals

Dissabte 22 d'octubre, a les 11 h, al Monument a les Brigades Internacionals (Boca Nord del Túnel de la Rovira, Barcelona), tindrà lloc un homenatge a les Brigades Internacionals, organitzat per l'Associació d'Amics de les Brigades Internacionals de Catalunya i l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, amb la col·laboració del Memorial Democràtic i l'Ajuntament de Barcelona.


Manifestació pel treball digne amb drets, el 6 d'octubre a les 18 hores a Barcelona

La convocatòria sorgeix de CCOO de Catalunya conjuntament amb UGT i USOC, els tres sindicats membres de la Confederació Europea de Sindicats.


Fem nostre l'espai de La Model

La Plataforma ciutadana "Fem nostre l'espai de La Model" convoca uns actes reivindicatius per recuperar l'Espai de La Model pel barri de l'Esquerra de l'Eixample, el dies 2 i 5 d'octubre de 2016.


Exposició "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978"

L'exposició "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978", forma part del programa Evocacions de la ruïna i estarà al Born, CCM del 27 de setembre del 2016 al 8 de gener del 2017. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 27 de setembre a les 19 hores.


La Red de Archivos de CCOO present en el XIII Congrés d'Història Contemporània

La Red de archivos de CCOO, a la que pertany l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, ha estat present en el XIII Congrés d'Història Contemporània, que ha tingut lloc a Albacete del 21 al 23 de setembre.


La massacre d'Atocha. Una acció criminal

Acte de record de la massacre d'Atocha, amb Alejandro Ruiz-Huerta, sobrevivent dels fets que ens farà un relat i el seu significat, a la Nova Jazz Cava de Terrassa, el divendres 23 setembre a les 19 hores.


Jornades sobre la Revolució Russa del 1917

Del 24 al 27 d'octubre de 2016, es celebraran les Jornades sobre la Revolució Russa del 1917, a la UAB, en motiu de la commemoració del Centenari de la Revolució Russa. Aquestes jornades han estat organitzades pel Grup de Recerca sobre l'Època Franquista (GREF-CEFID) i la Comissió del Centenari de la Revolució Russa.


Acte d'homenatge a Salvador Allende

Homenatge en memòria de Salvador Allende. L'acte tindrà lloc el diumenge 11 de setembre, a les 10,30 h, a la plaça de Salvador Allende, al districte Horta-Guinardó de Barcelona.


CCOO reivindicarà la Catalunya social en la Diada de l'11 de setembre

Un any més, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional, el proper 11 de Setembre. I un cop més ho farà amb la UGT i les entitats que conformen la campanya “Per una Catalunya Social”, amb les quals realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova amb la reivindicació de la Catalunya social i el dret a decidir de la ciutadania sobre el seu futur. A més, també es reclamarà l'aturada de les polítiques de retallades socials que patim a Catalunya des de fa anys.


Debat al voltant d'una carta de drets socials i laborals a Catalunya

En el marc de l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya organitza un debat sobre la Carta de drets socials i laborals a Catalunya. Serà la 14a Jornada del Seminari Salvador Seguí i tindrà lloc el dijous, 8 de setembre, a les 10 hores, a la sala d'actes de la seu central de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, planta baixa, de Barcelona).


Actes de commemoració del 80è aniversari de l'Olimpíada Popular

El 19 de juliol, commemorem l'Olimpíada Popular del 36 amb la celebració de diferents actes. Al matí, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, i, a la tarda, a la pl. de Catalunya, Portal de l'Àngel. El seu significat té a veure amb la dignitat de les persones, els valors democràtics i el respecte pels drets humans i, alhora, ha de servir per reflexionar sobre les causes i les conseqüències de l'actual situació a Europa, la crisi dels refugiats i l'augment del racisme i la xenofòbia, que té una especial incidència en el món de l'esport.


CCOO celebra els 40 anys de l'Assemblea de Barcelona

L'11 de juliol se celebra a Barcelona el 40è aniversari de l'Assemblea de Barcelona de CCOO. Un altre 11 de juliol, el del 1976, a l'Església de Sant Medir del barri barceloní de Sants, 650 delegats i delegades de CCOO de tot l'Estat es van reunir en assemblea general i van decidir constituir en sindicat el que fins en aquell moment havia estat un moviment sociopolític.


Exposició: "Els Jocs oblidats. L'Olímpiada Popular del 36"

Del 8 al 26 de juliol de 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona, estarà instal·lada l'exposició: "Els Jocs oblidats. L'Olimpiada Popular del 36", amb motiu del 80è aniversari. L'acte d'inauguració tindrà lloc el divendres 8 de juliol, a les 12 hores.


Segon Congrés d'Història del PSUC: 1936-2016

Amb motiu del 80è aniversari de la fundació del Partit Socialista Unificat de Catalunya, PSUC, el Grup d'Estudis República i Democràcia (GERD) de la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb l'Associació Catalana d'Investigacions Marxistes i la Fundació Nous Horitzons organitzen el Segon Congrés d'Història del PSUC els dies 6,7 i 8 d'octubre de 2016, al Museu d'Història de Catalunya, Palau de Mar, Plaça de Pau Vila, 3, 08003 Barcelona.


25a Escola d'estiu de CCOO de Catalunya

Celebrem els 25 anys d'aquest espai de formació i reflexió amb una edició que ens ofereix una mirada sobre l'accés als drets laborals i socials des del treball, sobre la relació entre ambdós i com de fràgils es troben les vides quan es degrada l'ocupació. Quines respostes estan sorgint davant la degradació de les condicions de vida i de treball? Quines podem trobar i desenvolupar plegats?


Ha mort Leopoldo Espuny, històric advocat de CCOO

Condol a família i amics.


12a edició de la UPEC: ‘Entre les places i els palaus'

Enguany se celebrarà els dies 29, 30 de juny i 1 de juliol a la Sala de Brigades Internacionals d'UGT de Catalunya (rambla Santa Mònica, 10, Barcelona)


9 de Juny, jornada de portes obertes a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya

El 9 de juny, tindrà lloc una Jornada de portes obertes a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, via Laietana ,16, soterrani, Barcelona, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius. La visita serà guiada.


Dictadures i impunitat. Guatemala: arxius i drets humans

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius. La Fundació Cipriano García, la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya, amb la col·laboració de Arxivers sense Fronteres, organitzen una Jornada sobre Dictadures i impunitat. Guatemala: arxius i drets humans. Es presentarà el projecte de recuperació de l' Arxivo Històrico de la Policía Nacional de Guatemala


El darrer passatge. Les últimes hores de la vida a l'exili de Walter Benjamin a Portbou

El proper dissabte 4 de juny, es farà una visita guiada a Portbou, per tal de recordar a Walter Benjamin i a totes les persones que van haver de fugir de la barbàrie. Organitza la Secretaria de Cultura i la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya.


Presentació del llibre 'Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo de Giaime Pala'

El divendres, 3 de juny es presenta el llibre Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo, amb la intervenció dels historiadors Angel Duarte, José Luis Martín Ramos i l'autor Giaime Pala


Projecció del documental 'Corrupció: l'organisme nociu' i col·loqui

El dijous 2 de juny, a partir de les 18 hores, tindrà lloc la projecció del documental 'Corrupció: l'organisme nociu' a la sala d'actes del local de CCOO de Catalunya a Barcelona (Via Laietana, 16).


Conferència i presentació del llibre "Sindicats en la crisi de l'euro"

Conferències i presentació del llibre "Sindicats en la crisi de l'euro", de Frank Bsirske, president del sindicat Ver.di, i Klaus Busch, de la Universitat d'Osnabrück i conseller d'assumptes europeus del sindicat Ver.di. 1 de Juny, de 15.00 a 19.00, a la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Sala 11 (1er pis).


Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral. Ampliació termini

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la setena edició, 2016, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral. El termini de presentació de candidatures ha estat ampliat fins el 30 de maig de 2016


Festa reivindicativa per la Model

El proper diumenge, 29 de maig, de 12 a 14 hores, a l'espai alliberat de la presó, entre els carrers Rosselló i Entença, se celebrarà una festa reivindicativa per recuperar per la ciutat l'espai que ocupa la presó Model.


Conversa sobre les Víctimes de l'exili i les fronteres (Portbou, 1939 - mar Egeu, 2016)

Conversa amb l'historiador i arxiver, Marià Hispano, i Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, el dijous 26 de maig de 2016, a les 17,30h, al Speakers' Corner. Espai l'Assemblea


40 anys de la tancada de les dones dels treballadors de Motor Ibérica

Dissabte, 21 de maig, coincidint amb els 40 anys de la tancada de les dones dels treballadors de Motor Ibérica amb motiu de la històrica vaga d'aquesta empresa, es farà un acte reivindicatiu d'homenatge a les dones que es van tancar a l'església de Sant Andreu del Palomar. L'acte tindrà lloc a les 10.30 hores als jardins que hi ha al costat de l'església, plaça Orfila de Barcelona. Convoca l'Agrupació de Jubilats de CCOO de Nissan


Manifestació 'Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real'

El diumenge 29 de maig us convoquem a la manifestació que tindrà lloc a partir de les 12 hores, a la plaça Urquinaona de Barcelona, amb lema "Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real".


Exposició: La catàstrofe de les guerres. Guerra, víctimes de l'exili, …. refugiats

Del 17 de maig al 3 de juny de 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona, estarà instal·lada l'exposició “La catàstrofe de les guerres. Guerra, víctimes de l'exili, …. Refugiats”. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 19 de maig a les 17 hores.


Presentació de dos llibres sobre la Guerra Civil (1936-1939)

Presentació dels llibres de l'historiador José Luis Martín Ramos: "La rereguarda en guerra. Catalunya, 1936-1937" i "Territori capital. La Guerra Civil a Catalunya, 1937-1939"


Presentació del llibre 'Bullying: una falsa salida para los adolescentes'

A l'Speakers' Corner, iniciem el cicle Fem Pedagogia conversant amb els coautors del llibre, Francesc Vilà i Enric Roldán, sobre com abordar el "bullying" des d'un punt de vista d'acompanyament de l'adolescent en el seu trànsit


De la proporcionalitat a la paritat. 25 anys de la I Conferència d'Homes i Dones de CCOO de Catalunya

El 9 de maig de 1991 va tenir lloc la I Conferència d'homes i dones de CCOO de Catalunya. Quan fa 25 anys de la seva celebració, amb motiu de la Conferència de dones i homes. Feminitzat el sindicat, del passat 3 de març fem un repàs al paper de les dones en el sindicat


Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M.ª Valverde

CCOO de Catalunya es complau a convidar-vos a l'acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i José M.ª Valverde, en llengua castellana, que tindrà lloc el divendres 6 de maig


Mor Ramón Jurado, un dels històrics fundadors de CCOO de Catalunya

Ha mort Ramón Jurado, històric sindicalista que va participar a l'assemblea de Sant Medir on es va fundar CCOO de Catalunya i d'on va sorgir la seva tasca de formar CCOO a l'empresa ESESA del ram de l'energia. En Ramón tenia 84 anys, encara que feia anys que patia una llarga malaltia que l'ha tingut aïllat dels seus companys de lluita i treball.


18a Mostra de Cuines Obreres

El proper 5 de maig, a partir de les 18 hores, un espai de trobada per compartir els plats que portem entre tots i totes


Presentació del llibre 'Movimiento obrero y sindicalismo', de Jean Jaurès

A l'Speakers' Corner conversarem amb l'historiador Pere Gabriel i el sindicalista Juan Manuel Tapia sobre l'obra de Jean Jaurès i la vigència del seu pensament sobre el món del treball i el sindicalisme.


Maig de la Cultura i el Treball

Contra la pobresa salarial i social: treball digne i drets. Activitats culturals al voltant del 1r de Maig.


Estrena del documental "Ni doblegats ni domesticats"

El projecte de curtmetratge documental 'Ni doblegats ni domesticats', promogut per les federacions d'Indústria i Agroalimentària, ja té data d'estrena. Serà el proper divendres 29 d'abril, a les 18 hores, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya. Un cop finalitzada la projecció, s'obrirà un col·loqui - debat.


Models sindicals. Jornada sobre el model anglosaxó

La Fundació Cipriano Garcia conjuntament amb la Secretaria d'Internacional, Migracions i Cooperació organitzen una sèrie de debats entorn als models sindicals europeus, coincidint en part amb el procés organitzat al voltant de l'Assemblea Sindical Oberta. El proper 28 d'abril de 2016, tindrà lloc la darrera jornada del cicle, que estarà dedicada al Model Anglosaxó sota el títol: La diversitat. Feblesa o fortalesa?


'E.P. Thompson. Marxisme i història social' de J.Sanz, J. Babiano, F. Erice (Eds).

Recull de les intervencions de Jornadas de debate medio siglo después. E. P. Thompson y la formación de la clase obrera en Inglaterra, celebrades a Madrid, el juny de 2013.


Mor Saturnino Bernal, històric sindicalista de CCOO del Vallès Occidental

Ahir va morir l'històric sindicalista de CCOO al Vallès Occidental, Saturnino Bernal, a l'edat de 76 anys. Referent de la lluita obrera en aquest territori, el Satur va ser responsable de CCOO a Cerdanyola del Vallès.


14 d'abril: 85è aniversari de la proclamació de la II República i homenatge a Maria Salvo

14 d'abril: 85è aniversari de la proclamació de la II República i homenatge a Maria Salvo


Exposició: 85è aniversari de la II República Espanyola

“República, memòria històrica, valors de futur”, exposició commemorativa dels 85 anys de la proclamació de la II República Espanyola. Del 14 al 21 d'abril del 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16 (Barcelona).


La Fundació Nous Horitzons organitza l'acte públic "Rescatem Europa"

El proper dijous, 7 d'abril, a les 7 de la tarda, a la Sala d'Actes de CCOO (Via Laietana, 16. Barcelona), la Fundació Nous Horitzons organitza l'acte públic "Rescatem Europa" amb la participació de l'economista Stuard Holland, Ernest Urtasun, eurodiputat d'ICV, Ska Keller, eurodiputada dels verds alemanys, Javier Couso, eurodiputat d'IU i Marisa Matias, eurodiputada Bloco de Esquerda.


CCOO lamenta la mort de Dolors Solís, històrica activista sindical i feminista

CCOO lamenta la mort de la històrica sindicalista de CCOO i activista veïnal i feminista Dolors Solís Donat


Debat: Les 3 Xemeneies, símbol de lluita obrera al Barcelonès Nord

El proper 5 d'abril, CCOO del Barcelonès Nord ha organitzat una xerrada – debat sota el títol: Les 3 Xemeneies, símbol de lluita obrera al Barcelonès Nord. Quin és el seu futur? que proposem des de CCOO?.


Jornada de revistes sindicals: pensar, actuar, comunicar

El proper dia 16 de març de 2016 tindrà lloc la segona Jornada de revistes sindicals a la sala: Espai L'Assemblea, pis -1 de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona.


Commemoració del 93è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

El dijous 10 de març, es retrà un homenatge i es farà una ofrena floral al Noi del Sucre, a les 9.30 h, a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval.


Premis de Poesia Martí i Pol i José M. Valverde

CCOO de Catalunya convoca el 27è Premi de poesia Martí Pol en llengua catalana i el 20º Premio de poesía José Mª Valverde en lengua castellana.


7ª edició del Premi Aurora Gómez, 2016, A la lluita feminista en l'àmbit laboral

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la setena edició, 2016, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral. El termini de presentació de candidatures acaba el 20 de maig de 2016, i el jurat emetrà el seu veredicte el 20 de juny de 2016.


Presentació del llibre: Movimiento obrero y sindicalismo, de Jean Jaurès

El proper 17 de març, a la sala Maria Aurèlia de Campmany del Centre Cívic Pati Llimona, carrer Regomir, 3, Barcelona, tindrà lloc la presentació del llibre del dirigent socialista francès Jean Jaurès (1859-1914), Movimiento obrero y sindicalismo. Es tracta d'una recopilació d'articles de l'autor, publicats al diari “L'Humanité”, que ell mateix va fundar.


Acte 'En defensa de les llibertats i del dret de vaga'

Divendres, 4 de març, a les 11.00 hores, a la sala d'actes MediaTIC (Barcelona Activa) de Barcelona.


UAB: Dictadura franquista i transició democràtica. 50 anys de la caputxinada

En el marc de la col·laboració de la Fundació Cipriano García i la Universitat Autònoma de Barcelona, s'ha organitzat, a la Facutat de Dret, l'assignatura Dictadura franquista i transició democràtica. 50 anys de la caputxinada.


Segle XX, revista catalana d'història

Ha sortit el número 8 de Segle XX, revista catalana d'història, que podeu consultar per Internet de forma gratuïta.


Homenatge a Marcelino Camacho

Presentació d'un nova edició de les memòries de Marcelino Camacho: 'Confieso que he luchado' amb motiu del cinquè aniversari de la seva mort.


Moviment obrer i emigració. Homenatge a Cipriano García

Homenatge a Cipriano García. Conferència de Rosa Sans sobre Moviment obrer i emigració, el dimarts 19 de gener de 2016 a les 19 h., al Centre Cultural Blanquerna, (c. Alcalà 44, Madrid),


Presentació del llibre Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977), escrit per Javier Tébar i d'altres

El dijous 14 de gener de 2016, a les 19 hores, al Museu d'Història de Barcelona, MUHBA, Plaça del Rei, (Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977), escrit per Javier Tébar, Manel Risques, Martí Marín i Pau Casanellas.


Debat amb els candidats al 20D: Quines són les propostes sobre Memòria Històrica?

Debat sobre transmissió i coneixement del passat: la memòria com a política pública, el proper 9 de desembre a la sala Ramon y Cajal de la Universitat de Barcelona a les 17 hores.


Sobre quina base se sosté l'esquerra d'avui?

El dijous 3 de desembre, a les 19 h, se celebrarà la tercera sessió del cicle xerrades-debats: "Té alguna cosa a dir l'esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea?", organitzat amb el Centre de Treball i Documentació. Aquesta sessió tindrà per títol: “Sobre quina base se sosté l'esquerra d'avui? Quines polítiques poden permetre agafar força? Quines són les formes organitzatives que avui funcionen?” i anirà a càrrec d'Albert Recio i Joan Subirats, i ho moderarà Pere Ortega.


Taula rodona: Impactes del turisme i l'economia ciutadana

El proper 2 de desembre a les 18'30h, tindrà lloc una taula rodona organitzada per la UOC amb la col·aboracio de CCOO sobre els “ Impactes del turisme i l'economia ciutadana”, a la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona. Hi participaran Albert Sunyer i Roger Arias. Moderarà: Jordi Borja.


4a edició del Premi Ángel Rozas 2016 a la Recerca en Ciències Socials per a Investigadors i Investigadores novells

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya convoca la 4a edició del Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials per a Investigadors i Investigadores Novells. El termini d'admissió d'originals finalitza el 23 de setembre del 2016, a les 17 hores.


Seminari internacional: L'esquerra a la transició espanyola

Els dies 26 i 27 de novembre de 2015, la sala d'actes de la Facultat de Filosofia i Lletres va acollir el seminari internacional "L'esquerra a la transició espanyola", organitzat per conèixer els resultats assolits i contrastar-los amb altres treballs internacionals.


Fem Xarxa: anàlisi i actuacions al Baix Ebre contra l'explotació laboral severa en l'agricultura

El passat dijous, dia 26 de novembre del 2015, el projecte AGREE va celebrar a Tortosa una jornada per tractar l'explotació laboral severa en l'agricultura a les Terres de l'Ebre. L'acte va tenir lloc a l'aula 207 de la URV al campus Terres de l'Ebre, avinguda Remolins, 13-15, de Tortosa.


Mai Més!!!

Manifestació el 28 de novembre, a les 5 de la tarda, a la plaça de la Universitat de Barcelona


VII Jornades d'Arxivers sense Fronteres

Els dies 20 i 21 de novembre, al Museu Marítim de Barcelona, tindran lloc les VII Jornades d'Arxivers sense Fronteres. Enguany tractaran la relació entre arxius, drets humans i democràcia.


Acte d'inauguració de l'Espai l'Assemblea

El proper 20 de Novembre de 2015, a les 17 hores, a la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, Sotan, Barcelona, tindrà lloc l'acte d'inauguració de l'Espai L'Assemblea, Exposició permanent CCOO 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014) i Speakers' Corner. espai de debat obert per a la transformació social


Justícia pels crims del franquisme

El proper 20 de novembre se celebrarà l'acte final de la campanya «Justícia pels crims del franquisme», organitzat per Òmnium Cultural, amb la col·laboració CCOO i nombroses entitats més i el suport de Memorial Democràtic i l'Ajuntament de Barcelona. L'acte tindrà lloc a les 19 h, davant la presó Model de Barcelona, en la confluència del carrer Rosselló amb el carrer Nicaragua.


Dèficit democràtic i nous reptes de la Unió Europea

El dijous 19 de novembre, a les 19 h, se celebrarà la segona sessió del cicle xerrades-debats: "Té alguna cosa a dir l'esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea?", organitzat amb el Centre de Treball i Documentació. Tindrà per títol: "Dèficit democràtic i nous reptes de la Unió Europea" i anirà a càrrec de Miren Etxezarreta i Cesáreo Rodríguez-Aguilera.


Franco 40/40, proposta multidisciplinar de l'Observatori Europeu de Memòries de la Universitat de Barcelona per revisitar els 40 anys de la mort de Franco

Les activitats inclouen conferències, cinema i exposicions amb l'objectiu d'analitzar els 40 anys de dictacura repressiva a casa nostra i també els 40 anys de democràcia a través de moltes disciplines com cinema, art, activitats acadèmiques


Eleccions i crisi política a Catalunya? Possibles conseqüències institucionals?

La primera sessió del cicle de xerrades-debats "Té alguna cosa a dir l'esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea?", organitzat amb el Centre de Treball i Documentació, serà: "Eleccions i crisi política a Catalunya? Possibles conseqüències institucionals?", a càrrec de Joan Coscubiela i Joan Botella


Presentació a Barcelona del llibre: 'Antoni Farrés. Quan els obrers van assaltar l'Ajuntament'

El dimecres 11 de novembre, a les 19h, a la Sala de Martí l'Humà, MUHBA. Plaça del Rei, s/n, 08002 Barcelona, tindrà lloc la presentació a Barcelona del llibre: Antoni Farrés. Quan els obrers van assaltar l'Ajuntament, de Jordi Serrano i Xavier Domènech, amb la participació de Gerardo Pisarello, Joan Carles Gallego i els autors.


Acte final de l'Assemblea sindical oberta

El proper dissabte, 7 de novembre del 2015, a partir de les 10 hores, tindrà lloc l'acte final de l'Assemblea sindical oberta, al poliesportiu Marina Besòs, avinguda de la platja, s/n, Sant Adrià de Besòs.


Homenatge a les Brigades Internacionals

El proper dia 24 d'octubre de 2015, a partir de les 11h i fins a les 13h, tindrà lloc un homenatge a les Brigades Internacionals en commemoració del 77è Aniversari del seu comiat a Barcelona.


SEAT: Homenatge a la memòria d'Antonio Ruiz Villalba

El passat 18 d'octubre de 2015, es va celebrar un homenatge a la memòria d'Antonio Ruiz Villalba, treballador de la SEAT, que el 18 d'octubre de 1971 va caure mortalment ferit pels trets de la policia franquista durant l'ocupació de la fàbrica en defensa dels drets sindicals i la dignitat i la llibertat de la classe obrera


Posposada l'estrena del documental 'Ni doblegats ni domesticats'

Per raons organitzatives i de producció, es posposa l'estrena del curtmetratge documental 'Ni doblegats ni domesticats', que ens oferirà un passeig pels 50 anys d'història i de lluites de CCOO a la indústria, amb la mirada posada en el futur de l'organització i de les lluites per a la transformació social.


Ofrena floral en memòria del 106è aniversari del afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia

El passat 13 d'octubre va tenir lloc una ofrena floral al peu del monument a Francesc Ferrer i Guàrdia en commemoració i memòria del seu afusellament - enguany el 106è aniversari - al Parc de Montjuïc.


Programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya: "Perseguint l'explotació laboral al camp"

Dins del projecte europeu AGREE, que finança la recerca i la formació en el camp de la lluita contra el tràfic i l'explotació de treballadors, el passat 11 d'octubre, el Programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya núm. 224 va emetre pel Canal 33 de TV3 el documental: "Perseguint l'explotació laboral al camp".


CCOO, amb les victímes de la repressió de la dictadura franquista

El passat 8 de setembre, el Govern de la Generalitat de Catalunya va proclamar el 15 d'Octubre com a Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i les Víctimes de la Repressió del Franquisme. La data coincideix amb el 75è aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat, Lluís Companys, màxim representant institucional dels ciutadans i ciutadanes d'aquest país.


XVIII Jornades sobre la Història a través del Cine

Javier Hurtado, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, Fundació Cipriano García, intervindrà el proper dimecres 7 d'octubre en la ponència sobre la pel·lícula 'Siete días d'enero' (1979), de Juan Antonio Bardem, en el marc de les divuitenes jornades sobre la història a través del cine, que se celebren a Vitòria.


Conferència: 'El model sindical llatí. Sindicalisme amb classe?'

Coincidint amb el procés organitzat al voltant de l'Assemblea sindical oberta i dins del cicle Models Sindicals, la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya i la Secretaria d'Internacional, Migracions i Cooperació de CCOO de Catalunya organitzen una conferència sobre “El model sindical llatí. Sindicalisme amb classe?” el proper 6 d'octubre de 2015, a les 16 hores, a la sala 11 de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, 1a planta, de Barcelona.


Avui fa 100 anys Neus Català

Durant el 2015 se celebra l'Any Neus Català per commemorar el centenari d'aquesta lluitadora antifeixista, supervivent dels camps d'extermini nazis. Exemple de compromís i dignitat.


Presentació del llibre: 'Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977)'

El 29 de setembre del 2015, a les 19 hores, al Pati Llimona, C/ de Regomir, 3 (Barcelona), tindrà lloc la presentació i debat al voltant del llibre 'Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977)', escrit per Javier Tébar, Manel Risques, Martí Marín i Pau Casanellas.


Visita guiada a l'exposició fotogràfica "Més enllà de Mauthausen"

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya i l'Associació Catalana d'Expresos Polítics han organitzat una visita guiada a l'exposició fotogràfica "Més enllà de Mauthausen", amb obres del fotògraf Francesc Boix. L'acte tindrà lloc el proper dissabte 26 de setembre de 2015, a les 11 h, al Museu d'Història de Catalunya, Palau de Mar, plaça de Pau Vila, 3, Barcelona.


Taula rodona: 27-S, propostes polítiques envers la memòria històrica

Entitats memorialistes, institucions i centres d'estudis han organitzat una taula Rodona en la qual les diferents candidatures que concorren a les eleccions del 27-S puguin exposar les seves polítiques en relació amb el tema de la memòria històrica, la institució del Memorial Democràtic i la relació en general del futur govern amb les entitats memorialistes. L'acte tindrà lloc el proper dilluns, 21 de setembre de 2015, a les 17.30 h, a la sala de premsa de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona).


CCOO de Catalunya proposa la revisió immediata de l'acord entre el Govern de l'Estat espanyol i el Comitè Econòmic i Social Europeu perquè es pugui utilitzar el català en les sessions del Plenari

Discriminació lingüística.


CCOO tornarà a reivindicar la Catalunya social en la Diada de l'11 de Setembre

La convocatòria de CCOO de Catalunya és a les 8.30 hores a la ronda de Sant Pere amb el carrer Girona (cantonada mar) de Barcelona.


13a Jornada del Seminari Salvador Seguí: “Classe i nació a Comissions Obreres de Catalunya”

En el marc de la commemoració de l'Onze de Setembre, la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya ha organitzat la 13a Jornada del Seminari Salvador Seguí: "Classe i nació a Comissions Obreres de Catalunya".


11 de setembre de 2015: homenatge de Barcelona a Salvador Allende

El proper 11 de setembre, a les 10.30 h, a la plaça de Salvador Allende del Carmel, tindrà lloc un homenatge per commemorar el 42è aniversari del cop d'estat a Xile i la mort del president Salvador Allende. L'acte comptarà amb les intervencions de Joan Manuel Serrat (cantant i persona molt vinculada a Xile) i d'Eulogio Dávalos (músic i intèrpret xilè de guitarra clàssica i president del Centro Salvador Allende).


Premi Aurora Gómez al grup de treball de prevenció de riscos psicosocials de l'Hotel Colon de Barcelona

El guardó va recaure en el grup de treball de prevenció de riscos psicosocials de l'Hotel Colon de Barcelona, i el Grup impulsor per a Futur Monument a la Presó de Dones de les Cortes va obternir una menció especial


IX Trobada Internacional d'Investigadors del Franquisme

Amb el subtítol de "80 anys de la Guerra Civil Espanyola", la trobada tindrà lloc a Granada, els propers 10 i 11 de març del 2016


Publicades les actes de la Conferència internacional sobre vagues i conflictes socials

Podeu consultar les actes de la Conferència internacional sobre vagues i conflictes socials, amb la ponència sobre "La huelga general en el siglo XX español: retórica, mito e instrumento"


Acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l‘àmbit laboral

Dijous, 9 de juliol de 2015, a les 12.15 hores, al Casal Pere IV, Rambla, 69, de Sabadell, tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en la seva 6a edició, aquest 2015.


24a Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya

La Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya organitza, els dies 9 i 10 de juliol, l'Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya, que portarà per títol “El sindicat davant noves realitats: reptes i propostes”, al Casal Pere Quart, de Sabadell.


XI edició de la UPEC: "De la protesta a la proposta"

La Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya celebrarà la seva XI edició els dies 1,2 i 3 de juliol, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona).


'La Pegaso: nuestra fábrica. Las CCOO como las habíamos imaginado (1966-1985)'

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya us convida a la presentació del llibre de la col·lecció “Materials d'Història de l'Arxiu”: "La Pegaso: nuestra fábrica. Las CCOO como las habíamos imaginado (1966-1985)"


Es presenten els Diàlegs per una Catalunya Social

La sanitat i la salut ambiental, el benestar, l'exclusió i la pobresa, l'habitatge, l'educació i les relacions laborals


III Congrés Internacional sobre Vagues i Conflictes Socials: aproximacions històriques combinades a la conflictivitat

Entre el 16 i el 19 de juny, la Facultat de Filosofia i Lletres i la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB acullen el III Congrés Internacional sobre Vagues i Conflictes socials. Formen part del Comitè Organitzador José Babiano (Fundació 1 de Maig) i Javier Tébar (Fundació Cipriano García). Hi participen historiadors i historiadores de l'Argentina, el Brasil, Portugal, Espanya, Itàlia, Holanda, Gran Bretanya, França, Alemanya, Japó i Sud-àfrica.


Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M. Valverde

Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M. Valverde


Jornada sobre el dret ciutadà de conèixer el passat: patrimoni històric, món digital i protecció de dades

En el marc de la celebració anual del Dia Internacional dels Arxius, la Fundació Cipriano García ha organitzat una jornada d'estudi el passat dia 8 de juny del 2015, a partir de les 10 h del matí, al CaixaForum, a l'avinguda Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038 Barcelona.


9 de Juny, Dia Internacional dels Arxius

Els arxius són un instrument insustituible en la preservació de la història i la Memòria. L'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya se suma a la celebració del Dia Internacional dels Arxius.


Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M.ª Valverde

CCOO de Catalunya es complau a convidar-vos a l'acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i José M.ª Valverde, en llengua castellana, que tindrà lloc el dissabte 6 de juny


Jornada sobre "El model sindical alemany: un model d'èxit?"

El proper 4 de juny, de 16 a 19 hores, a la seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, tindrà lloc la Jornada sobre el "Model sindical alemany: un model d'èxit?", amb la participació de Heinz Bierbaum, doctor en economia i expert en CEE alemany.


Recordant Cipriano García: pensament, compromís i militància

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya, amb motiu del 20è aniversari de la mort de Cipriano García, ha organitzat l'acte ”Recordant Cipriano García: pensament, compromís i militància”, que ha tingut lloc el dilluns 18 del maig del 2015, a les 18.30 h, a la seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, 08003 Barcelona.


Exposició “Butifarra! Vinyetes de la Transició 1975-1987”

Exposició de cartells i vinyetes: “Botifarra! Vinyetes de la Transició 1975-1987”, que podeu visitar del 4 al 31 de maig, a la planta baixa de la seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona.


'Ni doblegats ni domesticats'

En el marc dels actes per commemorar el 50è aniversari, CCOO d'Indústria i la Federació Agroalimentària estem preparant l'elaboració d'un curtmetratge documental, que porta per títol "Ni doblegats ni domesticats" i que està preparant la productora COMPACTO, en el qual, a través d'un repàs dels moments més destacats de la lluita sindical en la indústria, es fa una reflexió intergeneracional de cap a on ha d'avançar el sindicat per tornar a connectar amb la societat.


CCOO de Catalunya inicia el procés de l'Assemblea sindical oberta

La nostra societat està immersa en un procés de profunda transformació econòmica, social, cultural i política. Aquest moment de canvi històric obliga les organitzacions com CCOO a repensar i renovar les seves propostes i les seves maneres de funcionar. Coincidint amb els 50 anys de la seva fundació, Comissions Obreres de Catalunya ha posat en marxa l'anomenada Assemblea sindical oberta. Es tracta d'un procés de debat obert i participatiu molt ampli, de dins i fora del sindicat, que ha de servir per dissenyar i reforçar la funció i la utilitat del sindicat al segle XXI.


Presentació de l'estudi: "La explotación laboral severa de extranjeros en el trabajo agrícola en Cataluña"

Estudi realitzat per Daniel Garrell Ballester de la Fundació Cipriano Garcia, en el marc del projecte AGREE per promoure la lluita contra el tràfic i l'explotació de treballadors i treballadores estrangers en el treball agrícola.


Homenatge a Jaume Perich, en el vintè aniversari de la seva mort

L'humor del Perich, malgrat la seva aparent senzillesa, era fruit d'un intens procés d'elaboració.


CCOO de Catalunya denuncia l'atac al model d'immersió català per part del ministre Wert

Davant la presentació d'un recurs per part del Ministeri d'Educació contra les normes de preinscripció escolar a Catalunya que suposaria la repetició de les matrícules.


A CCOO, la lluita per la llengua i els drets nacionals ha estat sempre vinculada a la lluita pels drets socials

L'objectiu ha estat retre compte de les actuacions realitzades en matèria lingüística pel sindicat des dels seus inicis i suscitar el debat entorn dels nous reptes de futur a què s'enfronta en aquesta matèria.


Una 17a Mostra de Cuines Obreres d'allò més irreverent

Una trentena de participants van portar, fets de casa, deliciosos aperitius, primers, segons i postres, que van tastar una cinquantena de persones.


Els arxius de la repressió a Espanya: clau de la impunitat del franquisme

El 22 abril del 2015 la premsa s'ha fet ressò de l'aparició d'un informe de la Direcció Superior de Policia de Granada, datat el 9 de juliol del 1965. En ell s'hi reconeix que l'assassinat de Federico García Lorca, a l'agost del 1936, va ser un crim d'estat.


17a Mostra de Cuines Obreres a Barcelona

Aquest dijous, 30 d'abril, a partir de les 18 h, a la Sala Plateria I


Finalitza l'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)”

El proper 3 de maig del 2015, tancarà les seves portes l'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)”, inaugurada el passat 20 de novembre del 2014, en el marc de la commemoració del 50è aniversari de Comissions Obreres de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona),


Paco Camarasa: "Classe obrera i sindicalisme en la transició política espanyola: la mirada del detectiu Carvalho i la de Manuel Vázquez Montalbán", a l'Speakers' Corner

El dimecres 29 d'abril del 2015, a les 18.30 h, Paco Camarasa, llibreter i propietari de la llibreria Negra y Criminal de la Barceloneta (Barcelona), ens va parlar del significat i les raons de la renovació de la novel·la negra partir de l'obra de Manolo Vázquez Montalbán. Ho feia a l'espai Speakers' Corner, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona).


Marc Andreu i Acebal: 'Barris, veïns i democràcia', a l'Speakers' Corner

El dimecres 22 d'abril, a les 18.30, el periodista i historiador català Marc Andreu i Acebal ha presentat el seu llibre "Barris, veïns i democràcia. Els moviments populars i la reconstrucció de Barcelona (1968-1986)", a l'Speakers' Corner, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona).


CCOO de Catalunya lamenta la mort del periodista Xavier Vinader a l'edat de 68 anys

CCOO de Catalunya lamenta la mort de Xavier Vinader, periodista compromès nascut a Sabadell el 17 de febrer del 1947, que va dedicar la seva carrera a lluitar per la llibertat d'expressió i va destacarcom a periodista d'investigació.


Teresa Torns: “Els temps, els treballs i la conciliació”, a l'Speakers' Corner

Teresa Torns, professora de sociologia de la UAB i membre del Quit, ha debatut a l'Speakers' Corner sobre “Els temps, els treballs i la conciliació”. Feia la presentació Susana Narotzky, catedràtica d'antropologia cultural de la UB. L'acte ha ting