Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


  

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookiesActivitats


Torna la Mostra de Cuines Obreres de Barcelona

La 19a Mostra de Cuines Obreres tindrà lloc dijous, 27 d'abril del 2017, a les 18 h, a la sala 11 de la seu de CCOO de Catalunya a Barcelona (Via Laietana, 16, 1a planta). La mostra és organitzada pel CFA Manuel Sacristán i el Servei Lingüístic, amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura.


Visita guiada a la instal·lació audiovisual: Je vous offre les oiseaux/us ofereixo els ocells

Visita guiada a la instal·lació audiovisual de Marta Marin-Dominè, Je vous offre les oiseaux/us ofereixo els ocells, a la Capella de Santa Àgata MUHBA, a la Plaça del Rei el dimarts 25 d'abril a les 17,30 hores


La lluita per la devolució del Patrimoni Sindical. L'ocupació del sindicat vertical a Mollet

Acte en commemoració de l'ocupació del sindicat vertical a Mollet, el 29 d'octubre de 1979 en la lluita per la devolució del Patrimoni Sindical, amb la participació de José Luis López Bulla, el dilluns 24 d'abril a Mollet.


40 Anys de la massacre d'Atocha. Una acció criminal, un antemptat contra la democràcia

Acte de record de la massacre d'Atocha, amb Alejandro Ruiz-Huerta, sobrevivent dels fets que ens farà un relat i el seu significat, a Sabadell, el divendres 21 d'abril a les 19 hores.


Exposició Pere Díez Gil, 70 anys de trajectòria artística: Reivindicació i compromís

Exposició, en el Maig de la cultura i el treball, Pere Díez Gil, 70 anys de trajectòria artística: Reivindicació i compromís. Una mostra de les obres de l'artista que es podran veure al vestíbul de CCOO de Catalunya a Via Laietana, 16 de Barcelona del 21 d'abril al 26 de maig.


CCOO lamenta la mort d'Apolo Giménez, històric sindicalista del Vallès Occidental

Lluitador incansable contra la repressió franquista, va ser acomiadat durant mes d'un any a Condiesel, junt amb altres companys, per defensar unes condicions de treball dignes.


CCOO lamenta la mort d'Enric Pubill, president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme

Enric Pubill, lluitador antifranquista, que patí presó prop d'onze anys, era el president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme i president del Consell de Participació del Memorial Democràtic


Presentació del llibre 'Los desaparecidos de Franco', de Francisco Moreno

El proper dimecres, 29 de març del 2017, a les 19 h, tindrà lloc la presentació del llibre 'Los desaparecidos de Franco, un estudio factual y teórico en el contexto de los crímenes internacionales y las comisiones de la verdad', de Francisco Moreno, a la seu de Blanquerna, c/ Alcalá, núm. 44, de Madrid.


Convocats els premis de poesia 2017 Miquel Martí i Pol i José M. Valverde,

La Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya convoca el 28è Premi de Poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i el 21è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana.


Visita guiada de l'exposició "Dones del 36", al Centre Cívic La Sedeta

El dimecres 15 de març de 2017, a les 19 h, es farà una visita guiada de l'exposició "Dones del 36", al Centre Cívic La Sedeta, carrer Sicília, 321, Barcelona. Comentarà la visita: Rosa Sans, directora de la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya


Pere Díez Gil. Reivindicació i compromís. 70 anys de trajectòria artística

El proper 28 de març de 2017, a les 12h., tindrà lloc l'acte d'inauguració de l'exposició: Pere Díez Gil. Reivindicació i compromís. 70 anys de trajectòria artística, organitzada per la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya.


Homenatge a Salvador Seguí

Divendres, 10 de març de 2017, a les 10 h, CCOO retrà homenatge a Salvador Seguí, "el Noi del Sucre", en commemoració del 94è aniversari del seu assassinat.


La plataforma Grup promotor per al futur monument de l'antiga presó de dones de les Corts recordarà la vida i obra de Tomasa Cuevas, lluitadora antifranquista

El Grup promotor per al futur monument de l'antiga presó de dones de les Corts, participa de l'itinerarari "Les Corts feminista”, organitzat per la Taula de Dones del districte, amb una activitat que consistirà en un punt d'informació sobre Tomasa Cuevas, lluitadora antifranquista a l'espai Dones|Presó (cantonada del carrer Joan Güell amb c/ d'Europa). L'atenció al públic es farà de 10h a 14h


Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral 2017

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la 8ª edició, 2017, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral.


Seminari internacional: "Narratives de la memòria sobre la violència de l'Estat: el parlar del victimari"

El dimecres 22 de febrer de 2017, de 9,30 a 14,00 h., a la Sala - Auditori de “El Born Centre de Cultura i Memòria”, carrer Comercial, 5, Barcelona, tindrà lloc el Seminari internacional: Narratives de la memòria sobre la violència de l'Estat: el parlar del victimari,


Converses negres

En el marc de la campanya "Casa nostra, casa vostra" i dels actes de BCNegra 2017, el proper dimarts, 14 de febrer, a les 18 h, tindrà lloc la presentació del llibres 'Aguas de venganza', de Miguel Pajares, i 'La muerte de Naim', de Salva Redón, a l'Espai l'Assemblea, Speakers' Corner, de la seu nacional de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona).


Presentació del llibre: Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona

El dimecres 1 de febrer de 2017, a les 18 h., tindrà lloc la presentació del llibre Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona, de Salvador Clarós i Ferret, a l' Speakers' Corner Espai l'Assemblea, a Barcelona, la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, soterrani.


'Segle XX, Revista Catalana d'Història'

S'ha publicat el número 9 de 'Segle XX, Revista Catalana d'Història', que, amb una periodicitat anual, pretén informar sobre l'estat de la recerca històrica i els principals debats historiogràfics amb una voluntat crítica i plural.


Actes en memòria de les víctimes de l'Holocaust

La Fundació Cipriano García i altres entitats memorialistes col.laboren en els Actes institucionals en commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust


Què fem amb la Unió Europea?

A la Jornada es tractarà l'actual crisi de la Unió Europea i les alternatives a l'ordre neoliberal i als seus poders oligàrquics i tecnocràtics, per generar una altra manera de desenvolupar el projecte de construcció europea.


“Democratitzar la democràcia”, amb Jordi Borja, a la presentació del postgrau Idees i Experiències Polítiques Transformadores

El proper dimarts 10 de gener del 2017, a les 19 hores, a la seu de CCOO (Via Laietana, 16, Barcelona, sala 42, 4a planta), tindrà lloc l'acte públic de presentació del nou postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores. En el marc de l'acte de presentació, Jordi Borja, professor emèrit de la UOC, pronunciarà una conferència titulada “Democratitzar la democràcia”. .


CCOO lamenta la mort de Manuel Andreu, històric sindicalista i activista veïnal

President de la FAVB entre el 1998 i el 2004.


CCOO celebra la Medalla al Treball President Macià al sindicalista Alfons Labrador

CCOO de Catalunya celebra la Medalla al Treball President Macià que la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany al nostre sindicalista Alfons Labrador per una vida dedicada a la defensa dels drets socials i laborals dels treballadors i treballadores del nostre país.


Xerrada. El poder a l'empresa. El contracte únic

La Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons han organitzat una xerrada pública sobre El poder a l'empresa. El contracte únic amb Miquel Falguera, magistrat del Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya


Projecció del documental: España en dos trincheras. La Guerra Civil en color

"España en dos trincheras. La Guerra Civil en color" és una experiència audiovisual pionera al nostre país, i aporta una nova visió al drama de la Guerra Civil espanyola gràcies al rigor documental, al seu pols narratiu, a l'espectacularitat del color, a un nou so realista ja una banda sonora plena d'emoció.


Presentació del llibre: Educar adolescents… sense perdre la calma, de Jaume Funes

Dilluns, 12 de desembre del 2016, a les 18 h, a l' Speakers' Corner Espai l'Assemblea, CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre: Educar adolescents… sense perdre la calma, de Jaume Funes


Setze organitzacions reclamen que es jutgin els crims franquistes comesos a Barcelona

Demanen a l'Ajuntament de Barcelona que interposi una querella criminal perquè s'investigui, jutgi i condemni els responsables directes i indirectes.


Acte commemoratiu sobre les vagues del Baix Llobregat de 1976

El proper 1 de desembre, a les 18,00 h, tindrà lloc a la seu de CCOO de Cornellà de Llobregat, Ctra. d'Esplugues, 68 (Baix Llobregat), un acte commemoratiu dels 40 anys de les vagues al Baix Llobregat. Convoca l'Aula de formació Joan N. Garcia-Nieto de CCOO amb l'Associació per a la Memòria Històrica i democràtica del Baix Llobregat.


Presentació del llibre: 'Digues amb qui vas, i et diré com participes', de Mireia Bolíbar

Dilluns, 28 de novembre del 2016, a les 18 h, a l'Speakers' Corner Espai l'Assemblea (seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre 'Digues amb qui vas, i et diré com participes', de Mireia Bolíbar, treball guanyador del Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials 2014.


Núria Sánchez Mira, guanya el Premi Angel Rozas, amb el treball 'La división social y sexual del trabajo en transformación. Un análisis de clase en un contexto de crisis'

La división social y sexual del trabajo en transformación. Un análisis de clase en un contexto de crisis, de Núria Sanchez guanya el Premi Angel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells en la seva quarta edició.


Postgrau en 'Idees i experiències polítiques transformadores'

La Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons han signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona per tal d'impulsar un postgrau propi de la Facultat de Ciències polítiques i Sociologia de la UAB, adreçat als alumnes universitaris, amb titulació acadèmica, i a persones sense la titulació requerida, vinculades a l'associacionisme polític i social, i a les institucions i administracions públiques.


CCOO de Catalunya lamenta la mort de l'històric advocat laboralista, Francesc Casares

Va orientar el seu despatx cap a la defensa de treballadors i, durant els anys de la dictadura franquista, a la defensa davant del Tribunal d'Ordre Públic dels perseguits en la lluita per les llibertats democràtiques, entre els quals una gran quantitat de militants de les Comissions Obreres.


Visita guiada: "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978"

Visita guiada de l'exposició "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978", al Born Centre de Cultura i Memòria, els dies 11 i 18 de novembre, a les 13h, i els dijous 17 i 24 de novembre, a les 18 h.


L'esquerra al sud d'Europa durant la dècada del 1970

Jornada internacional de debat centrada en l'anàlisi i la interpretació de les dinàmiques i dels canvis històrics (socials, culturals, econòmics i polítics) que es van produir a les societats del sud d'Europa als anys setanta, quan es compleixen 40 anys de les grans mobilitzacions socials que van produir-se l'any 1976, durant el procés de transició de la dictadura a la democràcia a Espanya.


Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, al Pla d'igualtat d'Unilever

El Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, d'aquest any, que atorga la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya, ha estat per al Pla d'igualtat de l'empresa Unilever España, que té com a eix principal el compromís per la diversitat i la igualtat d'oportunitats.


Acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral

El proper dijous, 3 de novembre del 2016, a les 16 hores, tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en el marc de l'XI Escola de Dones de CCOO de Catalunya, a la seu de CCOO de Cornellà (carretera d'Esplugues, 68, Cornellà de Llobregat).


Seat: inauguració del carrer d'Antonio Ruiz Villalba

En els actes commemoratius del 45è aniversari de l'assassinat de l'obrer de SEAT, Antonio Ruiz Villalba, el proper 18 d'octubre tindrà lloc la ofrena floral i la inauguració del carrer que durà el seu nom a la Zona Franca


Sabadell 1976. La vaga general

En el marc de la commemoració de la vaga general del 1976 de Sabadell, l'exposició de la memòria democràtica (1939-1976) de la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya es podrà visitar al centre cívic de Sant Oleguer.


Ofrena floral en memòria del 107è aniversari del afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia

Un any més, el 13 d'octubre a Montjuïc, la Fundació Cipriano García i CCOO de Catalunya han participat en l'homenatge a Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog i fundador de l'Escola Moderna, que va ser afusellat al 1919, ara fa 107 anys.


Transparència a la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya

En la línia que segueix CCOO de Catalunya des de l'any 2005 per aconseguir transparència en l'ús dels recursos públics, la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya posa a disposició de la ciutadania algunes dades que poden ser d'interès en relació amb la seva activitat.


Homenatge a les Brigades Internacionals

Dissabte 22 d'octubre, a les 11 h, al Monument a les Brigades Internacionals (Boca Nord del Túnel de la Rovira, Barcelona), tindrà lloc un homenatge a les Brigades Internacionals, organitzat per l'Associació d'Amics de les Brigades Internacionals de Catalunya i l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, amb la col·laboració del Memorial Democràtic i l'Ajuntament de Barcelona.


Manifestació pel treball digne amb drets, el 6 d'octubre a les 18 hores a Barcelona

La convocatòria sorgeix de CCOO de Catalunya conjuntament amb UGT i USOC, els tres sindicats membres de la Confederació Europea de Sindicats.


Fem nostre l'espai de La Model

La Plataforma ciutadana "Fem nostre l'espai de La Model" convoca uns actes reivindicatius per recuperar l'Espai de La Model pel barri de l'Esquerra de l'Eixample, el dies 2 i 5 d'octubre de 2016.


Exposició "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978"

L'exposició "Això em va passar. De tortures i d'impunitats, 1960-1978", forma part del programa Evocacions de la ruïna i estarà al Born, CCM del 27 de setembre del 2016 al 8 de gener del 2017. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 27 de setembre a les 19 hores.


La Red de Archivos de CCOO present en el XIII Congrés d'Història Contemporània

La Red de archivos de CCOO, a la que pertany l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, ha estat present en el XIII Congrés d'Història Contemporània, que ha tingut lloc a Albacete del 21 al 23 de setembre.


La massacre d'Atocha. Una acció criminal

Acte de record de la massacre d'Atocha, amb Alejandro Ruiz-Huerta, sobrevivent dels fets que ens farà un relat i el seu significat, a la Nova Jazz Cava de Terrassa, el divendres 23 setembre a les 19 hores.


Jornades sobre la Revolució Russa del 1917

Del 24 al 27 d'octubre de 2016, es celebraran les Jornades sobre la Revolució Russa del 1917, a la UAB, en motiu de la commemoració del Centenari de la Revolució Russa. Aquestes jornades han estat organitzades pel Grup de Recerca sobre l'Època Franquista (GREF-CEFID) i la Comissió del Centenari de la Revolució Russa.


Acte d'homenatge a Salvador Allende

Homenatge en memòria de Salvador Allende. L'acte tindrà lloc el diumenge 11 de setembre, a les 10,30 h, a la plaça de Salvador Allende, al districte Horta-Guinardó de Barcelona.


CCOO reivindicarà la Catalunya social en la Diada de l'11 de setembre

Un any més, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional, el proper 11 de Setembre. I un cop més ho farà amb la UGT i les entitats que conformen la campanya “Per una Catalunya Social”, amb les quals realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova amb la reivindicació de la Catalunya social i el dret a decidir de la ciutadania sobre el seu futur. A més, també es reclamarà l'aturada de les polítiques de retallades socials que patim a Catalunya des de fa anys.


Debat al voltant d'una carta de drets socials i laborals a Catalunya

En el marc de l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya organitza un debat sobre la Carta de drets socials i laborals a Catalunya. Serà la 14a Jornada del Seminari Salvador Seguí i tindrà lloc el dijous, 8 de setembre, a les 10 hores, a la sala d'actes de la seu central de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, planta baixa, de Barcelona).


Actes de commemoració del 80è aniversari de l'Olimpíada Popular

El 19 de juliol, commemorem l'Olimpíada Popular del 36 amb la celebració de diferents actes. Al matí, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, i, a la tarda, a la pl. de Catalunya, Portal de l'Àngel. El seu significat té a veure amb la dignitat de les persones, els valors democràtics i el respecte pels drets humans i, alhora, ha de servir per reflexionar sobre les causes i les conseqüències de l'actual situació a Europa, la crisi dels refugiats i l'augment del racisme i la xenofòbia, que té una especial incidència en el món de l'esport.


CCOO celebra els 40 anys de l'Assemblea de Barcelona

L'11 de juliol se celebra a Barcelona el 40è aniversari de l'Assemblea de Barcelona de CCOO. Un altre 11 de juliol, el del 1976, a l'Església de Sant Medir del barri barceloní de Sants, 650 delegats i delegades de CCOO de tot l'Estat es van reunir en assemblea general i van decidir constituir en sindicat el que fins en aquell moment havia estat un moviment sociopolític.


Congrés internacional sobre la revolució russa, del 25 al 27 d'octubre del 2017, a Barcelona

Amb motiu de la commemoració del centenari de la Revolució Russa (1917-2017), del 25 al 27 d'octubre del 2017, es celebrarà a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, un congrés internacional sobre la revolució russa.


Exposició: "Els Jocs oblidats. L'Olímpiada Popular del 36"

Del 8 al 26 de juliol de 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona, estarà instal·lada l'exposició: "Els Jocs oblidats. L'Olimpiada Popular del 36", amb motiu del 80è aniversari. L'acte d'inauguració tindrà lloc el divendres 8 de juliol, a les 12 hores.


Segon Congrés d'Història del PSUC: 1936-2016

Amb motiu del 80è aniversari de la fundació del Partit Socialista Unificat de Catalunya, PSUC, el Grup d'Estudis República i Democràcia (GERD) de la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb l'Associació Catalana d'Investigacions Marxistes i la Fundació Nous Horitzons organitzen el Segon Congrés d'Història del PSUC els dies 6,7 i 8 d'octubre de 2016, al Museu d'Història de Catalunya, Palau de Mar, Plaça de Pau Vila, 3, 08003 Barcelona.


25a Escola d'estiu de CCOO de Catalunya

Celebrem els 25 anys d'aquest espai de formació i reflexió amb una edició que ens ofereix una mirada sobre l'accés als drets laborals i socials des del treball, sobre la relació entre ambdós i com de fràgils es troben les vides quan es degrada l'ocupació. Quines respostes estan sorgint davant la degradació de les condicions de vida i de treball? Quines podem trobar i desenvolupar plegats?


Ha mort Leopoldo Espuny, històric advocat de CCOO

Condol a família i amics.


12a edició de la UPEC: ‘Entre les places i els palaus'

Enguany se celebrarà els dies 29, 30 de juny i 1 de juliol a la Sala de Brigades Internacionals d'UGT de Catalunya (rambla Santa Mònica, 10, Barcelona)


9 de Juny, jornada de portes obertes a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya

El 9 de juny, tindrà lloc una Jornada de portes obertes a l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, via Laietana ,16, soterrani, Barcelona, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius. La visita serà guiada.


Dictadures i impunitat. Guatemala: arxius i drets humans

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius. La Fundació Cipriano García, la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya, amb la col·laboració de Arxivers sense Fronteres, organitzen una Jornada sobre Dictadures i impunitat. Guatemala: arxius i drets humans. Es presentarà el projecte de recuperació de l' Arxivo Històrico de la Policía Nacional de Guatemala


El darrer passatge. Les últimes hores de la vida a l'exili de Walter Benjamin a Portbou

El proper dissabte 4 de juny, es farà una visita guiada a Portbou, per tal de recordar a Walter Benjamin i a totes les persones que van haver de fugir de la barbàrie. Organitza la Secretaria de Cultura i la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya.


Presentació del llibre 'Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo de Giaime Pala'

El divendres, 3 de juny es presenta el llibre Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo, amb la intervenció dels historiadors Angel Duarte, José Luis Martín Ramos i l'autor Giaime Pala


Projecció del documental 'Corrupció: l'organisme nociu' i col·loqui

El dijous 2 de juny, a partir de les 18 hores, tindrà lloc la projecció del documental 'Corrupció: l'organisme nociu' a la sala d'actes del local de CCOO de Catalunya a Barcelona (Via Laietana, 16).


Conferència i presentació del llibre "Sindicats en la crisi de l'euro"

Conferències i presentació del llibre "Sindicats en la crisi de l'euro", de Frank Bsirske, president del sindicat Ver.di, i Klaus Busch, de la Universitat d'Osnabrück i conseller d'assumptes europeus del sindicat Ver.di. 1 de Juny, de 15.00 a 19.00, a la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Sala 11 (1er pis).


Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral. Ampliació termini

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la setena edició, 2016, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral. El termini de presentació de candidatures ha estat ampliat fins el 30 de maig de 2016


Festa reivindicativa per la Model

El proper diumenge, 29 de maig, de 12 a 14 hores, a l'espai alliberat de la presó, entre els carrers Rosselló i Entença, se celebrarà una festa reivindicativa per recuperar per la ciutat l'espai que ocupa la presó Model.


Conversa sobre les Víctimes de l'exili i les fronteres (Portbou, 1939 - mar Egeu, 2016)

Conversa amb l'historiador i arxiver, Marià Hispano, i Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, el dijous 26 de maig de 2016, a les 17,30h, al Speakers' Corner. Espai l'Assemblea


40 anys de la tancada de les dones dels treballadors de Motor Ibérica

Dissabte, 21 de maig, coincidint amb els 40 anys de la tancada de les dones dels treballadors de Motor Ibérica amb motiu de la històrica vaga d'aquesta empresa, es farà un acte reivindicatiu d'homenatge a les dones que es van tancar a l'església de Sant Andreu del Palomar. L'acte tindrà lloc a les 10.30 hores als jardins que hi ha al costat de l'església, plaça Orfila de Barcelona. Convoca l'Agrupació de Jubilats de CCOO de Nissan


Manifestació 'Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real'

El diumenge 29 de maig us convoquem a la manifestació que tindrà lloc a partir de les 12 hores, a la plaça Urquinaona de Barcelona, amb lema "Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real".


Exposició: La catàstrofe de les guerres. Guerra, víctimes de l'exili, …. refugiats

Del 17 de maig al 3 de juny de 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona, estarà instal·lada l'exposició “La catàstrofe de les guerres. Guerra, víctimes de l'exili, …. Refugiats”. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 19 de maig a les 17 hores.


Presentació de dos llibres sobre la Guerra Civil (1936-1939)

Presentació dels llibres de l'historiador José Luis Martín Ramos: "La rereguarda en guerra. Catalunya, 1936-1937" i "Territori capital. La Guerra Civil a Catalunya, 1937-1939"


Presentació del llibre 'Bullying: una falsa salida para los adolescentes'

A l'Speakers' Corner, iniciem el cicle Fem Pedagogia conversant amb els coautors del llibre, Francesc Vilà i Enric Roldán, sobre com abordar el "bullying" des d'un punt de vista d'acompanyament de l'adolescent en el seu trànsit


De la proporcionalitat a la paritat. 25 anys de la I Conferència d'Homes i Dones de CCOO de Catalunya

El 9 de maig de 1991 va tenir lloc la I Conferència d'homes i dones de CCOO de Catalunya. Quan fa 25 anys de la seva celebració, amb motiu de la Conferència de dones i homes. Feminitzat el sindicat, del passat 3 de març fem un repàs al paper de les dones en el sindicat


Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M.ª Valverde

CCOO de Catalunya es complau a convidar-vos a l'acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i José M.ª Valverde, en llengua castellana, que tindrà lloc el divendres 6 de maig


Mor Ramón Jurado, un dels històrics fundadors de CCOO de Catalunya

Ha mort Ramón Jurado, històric sindicalista que va participar a l'assemblea de Sant Medir on es va fundar CCOO de Catalunya i d'on va sorgir la seva tasca de formar CCOO a l'empresa ESESA del ram de l'energia. En Ramón tenia 84 anys, encara que feia anys que patia una llarga malaltia que l'ha tingut aïllat dels seus companys de lluita i treball.


18a Mostra de Cuines Obreres

El proper 5 de maig, a partir de les 18 hores, un espai de trobada per compartir els plats que portem entre tots i totes


Presentació del llibre 'Movimiento obrero y sindicalismo', de Jean Jaurès

A l'Speakers' Corner conversarem amb l'historiador Pere Gabriel i el sindicalista Juan Manuel Tapia sobre l'obra de Jean Jaurès i la vigència del seu pensament sobre el món del treball i el sindicalisme.


Maig de la Cultura i el Treball

Contra la pobresa salarial i social: treball digne i drets. Activitats culturals al voltant del 1r de Maig.


Estrena del documental "Ni doblegats ni domesticats"

El projecte de curtmetratge documental 'Ni doblegats ni domesticats', promogut per les federacions d'Indústria i Agroalimentària, ja té data d'estrena. Serà el proper divendres 29 d'abril, a les 18 hores, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya. Un cop finalitzada la projecció, s'obrirà un col·loqui - debat.


Models sindicals. Jornada sobre el model anglosaxó

La Fundació Cipriano Garcia conjuntament amb la Secretaria d'Internacional, Migracions i Cooperació organitzen una sèrie de debats entorn als models sindicals europeus, coincidint en part amb el procés organitzat al voltant de l'Assemblea Sindical Oberta. El proper 28 d'abril de 2016, tindrà lloc la darrera jornada del cicle, que estarà dedicada al Model Anglosaxó sota el títol: La diversitat. Feblesa o fortalesa?


'E.P. Thompson. Marxisme i història social' de J.Sanz, J. Babiano, F. Erice (Eds).

Recull de les intervencions de Jornadas de debate medio siglo después. E. P. Thompson y la formación de la clase obrera en Inglaterra, celebrades a Madrid, el juny de 2013.


Mor Saturnino Bernal, històric sindicalista de CCOO del Vallès Occidental

Ahir va morir l'històric sindicalista de CCOO al Vallès Occidental, Saturnino Bernal, a l'edat de 76 anys. Referent de la lluita obrera en aquest territori, el Satur va ser responsable de CCOO a Cerdanyola del Vallès.


14 d'abril: 85è aniversari de la proclamació de la II República i homenatge a Maria Salvo

14 d'abril: 85è aniversari de la proclamació de la II República i homenatge a Maria Salvo


Exposició: 85è aniversari de la II República Espanyola

“República, memòria històrica, valors de futur”, exposició commemorativa dels 85 anys de la proclamació de la II República Espanyola. Del 14 al 21 d'abril del 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16 (Barcelona).


La Fundació Nous Horitzons organitza l'acte públic "Rescatem Europa"

El proper dijous, 7 d'abril, a les 7 de la tarda, a la Sala d'Actes de CCOO (Via Laietana, 16. Barcelona), la Fundació Nous Horitzons organitza l'acte públic "Rescatem Europa" amb la participació de l'economista Stuard Holland, Ernest Urtasun, eurodiputat d'ICV, Ska Keller, eurodiputada dels verds alemanys, Javier Couso, eurodiputat d'IU i Marisa Matias, eurodiputada Bloco de Esquerda.


Debat: Les 3 Xemeneies, símbol de lluita obrera al Barcelonès Nord

El proper 5 d'abril, CCOO del Barcelonès Nord ha organitzat una xerrada – debat sota el títol: Les 3 Xemeneies, símbol de lluita obrera al Barcelonès Nord. Quin és el seu futur? que proposem des de CCOO?.


Jornada de revistes sindicals: pensar, actuar, comunicar

El proper dia 16 de març de 2016 tindrà lloc la segona Jornada de revistes sindicals a la sala: Espai L'Assemblea, pis -1 de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona.


Commemoració del 93è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

El dijous 10 de març, es retrà un homenatge i es farà una ofrena floral al Noi del Sucre, a les 9.30 h, a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval.


Premis de Poesia Martí i Pol i José M. Valverde

CCOO de Catalunya convoca el 27è Premi de poesia Martí Pol en llengua catalana i el 20º Premio de poesía José Mª Valverde en lengua castellana.


7ª edició del Premi Aurora Gómez, 2016, A la lluita feminista en l'àmbit laboral

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la setena edició, 2016, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral. El termini de presentació de candidatures acaba el 20 de maig de 2016, i el jurat emetrà el seu veredicte el 20 de juny de 2016.


Presentació del llibre: Movimiento obrero y sindicalismo, de Jean Jaurès

El proper 17 de març, a la sala Maria Aurèlia de Campmany del Centre Cívic Pati Llimona, carrer Regomir, 3, Barcelona, tindrà lloc la presentació del llibre del dirigent socialista francès Jean Jaurès (1859-1914), Movimiento obrero y sindicalismo. Es tracta d'una recopilació d'articles de l'autor, publicats al diari “L'Humanité”, que ell mateix va fundar.


Acte 'En defensa de les llibertats i del dret de vaga'

Divendres, 4 de març, a les 11.00 hores, a la sala d'actes MediaTIC (Barcelona Activa) de Barcelona.


UAB: Dictadura franquista i transició democràtica. 50 anys de la caputxinada

En el marc de la col·laboració de la Fundació Cipriano García i la Universitat Autònoma de Barcelona, s'ha organitzat, a la Facutat de Dret, l'assignatura Dictadura franquista i transició democràtica. 50 anys de la caputxinada.


Segle XX, revista catalana d'història

Ha sortit el número 8 de Segle XX, revista catalana d'història, que podeu consultar per Internet de forma gratuïta.


Homenatge a Marcelino Camacho

Presentació d'un nova edició de les memòries de Marcelino Camacho: 'Confieso que he luchado' amb motiu del cinquè aniversari de la seva mort.


Moviment obrer i emigració. Homenatge a Cipriano García

Homenatge a Cipriano García. Conferència de Rosa Sans sobre Moviment obrer i emigració, el dimarts 19 de gener de 2016 a les 19 h., al Centre Cultural Blanquerna, (c. Alcalà 44, Madrid),


Presentació del llibre Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977), escrit per Javier Tébar i d'altres

El dijous 14 de gener de 2016, a les 19 hores, al Museu d'Història de Barcelona, MUHBA, Plaça del Rei, (Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977), escrit per Javier Tébar, Manel Risques, Martí Marín i Pau Casanellas.


Debat amb els candidats al 20D: Quines són les propostes sobre Memòria Històrica?

Debat sobre transmissió i coneixement del passat: la memòria com a política pública, el proper 9 de desembre a la sala Ramon y Cajal de la Universitat de Barcelona a les 17 hores.


Sobre quina base se sosté l'esquerra d'avui?

El dijous 3 de desembre, a les 19 h, se celebrarà la tercera sessió del cicle xerrades-debats: "Té alguna cosa a dir l'esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea?", organitzat amb el Centre de Treball i Documentació. Aquesta sessió tindrà per títol: “Sobre quina base se sosté l'esquerra d'avui? Quines polítiques poden permetre agafar força? Quines són les formes organitzatives que avui funcionen?” i anirà a càrrec d'Albert Recio i Joan Subirats, i ho moderarà Pere Ortega.


Taula rodona: Impactes del turisme i l'economia ciutadana

El proper 2 de desembre a les 18'30h, tindrà lloc una taula rodona organitzada per la UOC amb la col·aboracio de CCOO sobre els “ Impactes del turisme i l'economia ciutadana”, a la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona. Hi participaran Albert Sunyer i Roger Arias. Moderarà: Jordi Borja.


4a edició del Premi Ángel Rozas 2016 a la Recerca en Ciències Socials per a Investigadors i Investigadores novells

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya convoca la 4a edició del Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials per a Investigadors i Investigadores Novells. El termini d'admissió d'originals finalitza el 23 de setembre del 2016, a les 17 hores.


Seminari internacional: L'esquerra a la transició espanyola

Els dies 26 i 27 de novembre de 2015, la sala d'actes de la Facultat de Filosofia i Lletres va acollir el seminari internacional "L'esquerra a la transició espanyola", organitzat per conèixer els resultats assolits i contrastar-los amb altres treballs internacionals.


Fem Xarxa: anàlisi i actuacions al Baix Ebre contra l'explotació laboral severa en l'agricultura

El passat dijous, dia 26 de novembre del 2015, el projecte AGREE va celebrar a Tortosa una jornada per tractar l'explotació laboral severa en l'agricultura a les Terres de l'Ebre. L'acte va tenir lloc a l'aula 207 de la URV al campus Terres de l'Ebre, avinguda Remolins, 13-15, de Tortosa.


Mai Més!!!

Manifestació el 28 de novembre, a les 5 de la tarda, a la plaça de la Universitat de Barcelona


VII Jornades d'Arxivers sense Fronteres

Els dies 20 i 21 de novembre, al Museu Marítim de Barcelona, tindran lloc les VII Jornades d'Arxivers sense Fronteres. Enguany tractaran la relació entre arxius, drets humans i democràcia.


Acte d'inauguració de l'Espai l'Assemblea

El proper 20 de Novembre de 2015, a les 17 hores, a la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, Sotan, Barcelona, tindrà lloc l'acte d'inauguració de l'Espai L'Assemblea, Exposició permanent CCOO 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014) i Speakers' Corner. espai de debat obert per a la transformació social


Justícia pels crims del franquisme

El proper 20 de novembre se celebrarà l'acte final de la campanya «Justícia pels crims del franquisme», organitzat per Òmnium Cultural, amb la col·laboració CCOO i nombroses entitats més i el suport de Memorial Democràtic i l'Ajuntament de Barcelona. L'acte tindrà lloc a les 19 h, davant la presó Model de Barcelona, en la confluència del carrer Rosselló amb el carrer Nicaragua.


Dèficit democràtic i nous reptes de la Unió Europea

El dijous 19 de novembre, a les 19 h, se celebrarà la segona sessió del cicle xerrades-debats: "Té alguna cosa a dir l'esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea?", organitzat amb el Centre de Treball i Documentació. Tindrà per títol: "Dèficit democràtic i nous reptes de la Unió Europea" i anirà a càrrec de Miren Etxezarreta i Cesáreo Rodríguez-Aguilera.


Franco 40/40, proposta multidisciplinar de l'Observatori Europeu de Memòries de la Universitat de Barcelona per revisitar els 40 anys de la mort de Franco

Les activitats inclouen conferències, cinema i exposicions amb l'objectiu d'analitzar els 40 anys de dictacura repressiva a casa nostra i també els 40 anys de democràcia a través de moltes disciplines com cinema, art, activitats acadèmiques


Eleccions i crisi política a Catalunya? Possibles conseqüències institucionals?

La primera sessió del cicle de xerrades-debats "Té alguna cosa a dir l'esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea?", organitzat amb el Centre de Treball i Documentació, serà: "Eleccions i crisi política a Catalunya? Possibles conseqüències institucionals?", a càrrec de Joan Coscubiela i Joan Botella


Presentació a Barcelona del llibre: 'Antoni Farrés. Quan els obrers van assaltar l'Ajuntament'

El dimecres 11 de novembre, a les 19h, a la Sala de Martí l'Humà, MUHBA. Plaça del Rei, s/n, 08002 Barcelona, tindrà lloc la presentació a Barcelona del llibre: Antoni Farrés. Quan els obrers van assaltar l'Ajuntament, de Jordi Serrano i Xavier Domènech, amb la participació de Gerardo Pisarello, Joan Carles Gallego i els autors.


Acte final de l'Assemblea sindical oberta

El proper dissabte, 7 de novembre del 2015, a partir de les 10 hores, tindrà lloc l'acte final de l'Assemblea sindical oberta, al poliesportiu Marina Besòs, avinguda de la platja, s/n, Sant Adrià de Besòs.


Homenatge a les Brigades Internacionals

El proper dia 24 d'octubre de 2015, a partir de les 11h i fins a les 13h, tindrà lloc un homenatge a les Brigades Internacionals en commemoració del 77è Aniversari del seu comiat a Barcelona.


SEAT: Homenatge a la memòria d'Antonio Ruiz Villalba

El passat 18 d'octubre de 2015, es va celebrar un homenatge a la memòria d'Antonio Ruiz Villalba, treballador de la SEAT, que el 18 d'octubre de 1971 va caure mortalment ferit pels trets de la policia franquista durant l'ocupació de la fàbrica en defensa dels drets sindicals i la dignitat i la llibertat de la classe obrera


Posposada l'estrena del documental 'Ni doblegats ni domesticats'

Per raons organitzatives i de producció, es posposa l'estrena del curtmetratge documental 'Ni doblegats ni domesticats', que ens oferirà un passeig pels 50 anys d'història i de lluites de CCOO a la indústria, amb la mirada posada en el futur de l'organització i de les lluites per a la transformació social.


Ofrena floral en memòria del 106è aniversari del afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia

El passat 13 d'octubre va tenir lloc una ofrena floral al peu del monument a Francesc Ferrer i Guàrdia en commemoració i memòria del seu afusellament - enguany el 106è aniversari - al Parc de Montjuïc.


Programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya: "Perseguint l'explotació laboral al camp"

Dins del projecte europeu AGREE, que finança la recerca i la formació en el camp de la lluita contra el tràfic i l'explotació de treballadors, el passat 11 d'octubre, el Programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya núm. 224 va emetre pel Canal 33 de TV3 el documental: "Perseguint l'explotació laboral al camp".


CCOO, amb les victímes de la repressió de la dictadura franquista

El passat 8 de setembre, el Govern de la Generalitat de Catalunya va proclamar el 15 d'Octubre com a Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i les Víctimes de la Repressió del Franquisme. La data coincideix amb el 75è aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat, Lluís Companys, màxim representant institucional dels ciutadans i ciutadanes d'aquest país.


XVIII Jornades sobre la Història a través del Cine

Javier Hurtado, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, Fundació Cipriano García, intervindrà el proper dimecres 7 d'octubre en la ponència sobre la pel·lícula 'Siete días d'enero' (1979), de Juan Antonio Bardem, en el marc de les divuitenes jornades sobre la història a través del cine, que se celebren a Vitòria.


Conferència: 'El model sindical llatí. Sindicalisme amb classe?'

Coincidint amb el procés organitzat al voltant de l'Assemblea sindical oberta i dins del cicle Models Sindicals, la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya i la Secretaria d'Internacional, Migracions i Cooperació de CCOO de Catalunya organitzen una conferència sobre “El model sindical llatí. Sindicalisme amb classe?” el proper 6 d'octubre de 2015, a les 16 hores, a la sala 11 de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, 1a planta, de Barcelona.


Avui fa 100 anys Neus Català

Durant el 2015 se celebra l'Any Neus Català per commemorar el centenari d'aquesta lluitadora antifeixista, supervivent dels camps d'extermini nazis. Exemple de compromís i dignitat.


Presentació del llibre: 'Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977)'

El 29 de setembre del 2015, a les 19 hores, al Pati Llimona, C/ de Regomir, 3 (Barcelona), tindrà lloc la presentació i debat al voltant del llibre 'Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977)', escrit per Javier Tébar, Manel Risques, Martí Marín i Pau Casanellas.


Visita guiada a l'exposició fotogràfica "Més enllà de Mauthausen"

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya i l'Associació Catalana d'Expresos Polítics han organitzat una visita guiada a l'exposició fotogràfica "Més enllà de Mauthausen", amb obres del fotògraf Francesc Boix. L'acte tindrà lloc el proper dissabte 26 de setembre de 2015, a les 11 h, al Museu d'Història de Catalunya, Palau de Mar, plaça de Pau Vila, 3, Barcelona.


Taula rodona: 27-S, propostes polítiques envers la memòria històrica

Entitats memorialistes, institucions i centres d'estudis han organitzat una taula Rodona en la qual les diferents candidatures que concorren a les eleccions del 27-S puguin exposar les seves polítiques en relació amb el tema de la memòria històrica, la institució del Memorial Democràtic i la relació en general del futur govern amb les entitats memorialistes. L'acte tindrà lloc el proper dilluns, 21 de setembre de 2015, a les 17.30 h, a la sala de premsa de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona).


CCOO de Catalunya proposa la revisió immediata de l'acord entre el Govern de l'Estat espanyol i el Comitè Econòmic i Social Europeu perquè es pugui utilitzar el català en les sessions del Plenari

Discriminació lingüística.


CCOO tornarà a reivindicar la Catalunya social en la Diada de l'11 de Setembre

La convocatòria de CCOO de Catalunya és a les 8.30 hores a la ronda de Sant Pere amb el carrer Girona (cantonada mar) de Barcelona.


13a Jornada del Seminari Salvador Seguí: “Classe i nació a Comissions Obreres de Catalunya”

En el marc de la commemoració de l'Onze de Setembre, la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya ha organitzat la 13a Jornada del Seminari Salvador Seguí: "Classe i nació a Comissions Obreres de Catalunya".


11 de setembre de 2015: homenatge de Barcelona a Salvador Allende

El proper 11 de setembre, a les 10.30 h, a la plaça de Salvador Allende del Carmel, tindrà lloc un homenatge per commemorar el 42è aniversari del cop d'estat a Xile i la mort del president Salvador Allende. L'acte comptarà amb les intervencions de Joan Manuel Serrat (cantant i persona molt vinculada a Xile) i d'Eulogio Dávalos (músic i intèrpret xilè de guitarra clàssica i president del Centro Salvador Allende).


Premi Aurora Gómez al grup de treball de prevenció de riscos psicosocials de l'Hotel Colon de Barcelona

El guardó va recaure en el grup de treball de prevenció de riscos psicosocials de l'Hotel Colon de Barcelona, i el Grup impulsor per a Futur Monument a la Presó de Dones de les Cortes va obternir una menció especial


IX Trobada Internacional d'Investigadors del Franquisme

Amb el subtítol de "80 anys de la Guerra Civil Espanyola", la trobada tindrà lloc a Granada, els propers 10 i 11 de març del 2016


Publicades les actes de la Conferència internacional sobre vagues i conflictes socials

Podeu consultar les actes de la Conferència internacional sobre vagues i conflictes socials, amb la ponència sobre "La huelga general en el siglo XX español: retórica, mito e instrumento"


Acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l‘àmbit laboral

Dijous, 9 de juliol de 2015, a les 12.15 hores, al Casal Pere IV, Rambla, 69, de Sabadell, tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en la seva 6a edició, aquest 2015.


24a Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya

La Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya organitza, els dies 9 i 10 de juliol, l'Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya, que portarà per títol “El sindicat davant noves realitats: reptes i propostes”, al Casal Pere Quart, de Sabadell.


XI edició de la UPEC: "De la protesta a la proposta"

La Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya celebrarà la seva XI edició els dies 1,2 i 3 de juliol, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona).


'La Pegaso: nuestra fábrica. Las CCOO como las habíamos imaginado (1966-1985)'

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya us convida a la presentació del llibre de la col·lecció “Materials d'Història de l'Arxiu”: "La Pegaso: nuestra fábrica. Las CCOO como las habíamos imaginado (1966-1985)"


Es presenten els Diàlegs per una Catalunya Social

La sanitat i la salut ambiental, el benestar, l'exclusió i la pobresa, l'habitatge, l'educació i les relacions laborals


III Congrés Internacional sobre Vagues i Conflictes Socials: aproximacions històriques combinades a la conflictivitat

Entre el 16 i el 19 de juny, la Facultat de Filosofia i Lletres i la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB acullen el III Congrés Internacional sobre Vagues i Conflictes socials. Formen part del Comitè Organitzador José Babiano (Fundació 1 de Maig) i Javier Tébar (Fundació Cipriano García). Hi participen historiadors i historiadores de l'Argentina, el Brasil, Portugal, Espanya, Itàlia, Holanda, Gran Bretanya, França, Alemanya, Japó i Sud-àfrica.


Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M. Valverde

Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M. Valverde


Jornada sobre el dret ciutadà de conèixer el passat: patrimoni històric, món digital i protecció de dades

En el marc de la celebració anual del Dia Internacional dels Arxius, la Fundació Cipriano García ha organitzat una jornada d'estudi el passat dia 8 de juny del 2015, a partir de les 10 h del matí, al CaixaForum, a l'avinguda Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038 Barcelona.


9 de Juny, Dia Internacional dels Arxius

Els arxius són un instrument insustituible en la preservació de la història i la Memòria. L'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya se suma a la celebració del Dia Internacional dels Arxius.


Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M.ª Valverde

CCOO de Catalunya es complau a convidar-vos a l'acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i José M.ª Valverde, en llengua castellana, que tindrà lloc el dissabte 6 de juny


Jornada sobre "El model sindical alemany: un model d'èxit?"

El proper 4 de juny, de 16 a 19 hores, a la seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, tindrà lloc la Jornada sobre el "Model sindical alemany: un model d'èxit?", amb la participació de Heinz Bierbaum, doctor en economia i expert en CEE alemany.


Recordant Cipriano García: pensament, compromís i militància

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya, amb motiu del 20è aniversari de la mort de Cipriano García, ha organitzat l'acte ”Recordant Cipriano García: pensament, compromís i militància”, que ha tingut lloc el dilluns 18 del maig del 2015, a les 18.30 h, a la seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, 08003 Barcelona.


Exposició “Butifarra! Vinyetes de la Transició 1975-1987”

Exposició de cartells i vinyetes: “Botifarra! Vinyetes de la Transició 1975-1987”, que podeu visitar del 4 al 31 de maig, a la planta baixa de la seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona.


'Ni doblegats ni domesticats'

En el marc dels actes per commemorar el 50è aniversari, CCOO d'Indústria i la Federació Agroalimentària estem preparant l'elaboració d'un curtmetratge documental, que porta per títol "Ni doblegats ni domesticats" i que està preparant la productora COMPACTO, en el qual, a través d'un repàs dels moments més destacats de la lluita sindical en la indústria, es fa una reflexió intergeneracional de cap a on ha d'avançar el sindicat per tornar a connectar amb la societat.


CCOO de Catalunya inicia el procés de l'Assemblea sindical oberta

La nostra societat està immersa en un procés de profunda transformació econòmica, social, cultural i política. Aquest moment de canvi històric obliga les organitzacions com CCOO a repensar i renovar les seves propostes i les seves maneres de funcionar. Coincidint amb els 50 anys de la seva fundació, Comissions Obreres de Catalunya ha posat en marxa l'anomenada Assemblea sindical oberta. Es tracta d'un procés de debat obert i participatiu molt ampli, de dins i fora del sindicat, que ha de servir per dissenyar i reforçar la funció i la utilitat del sindicat al segle XXI.


Presentació de l'estudi: "La explotación laboral severa de extranjeros en el trabajo agrícola en Cataluña"

Estudi realitzat per Daniel Garrell Ballester de la Fundació Cipriano Garcia, en el marc del projecte AGREE per promoure la lluita contra el tràfic i l'explotació de treballadors i treballadores estrangers en el treball agrícola.


Homenatge a Jaume Perich, en el vintè aniversari de la seva mort

L'humor del Perich, malgrat la seva aparent senzillesa, era fruit d'un intens procés d'elaboració.


CCOO de Catalunya denuncia l'atac al model d'immersió català per part del ministre Wert

Davant la presentació d'un recurs per part del Ministeri d'Educació contra les normes de preinscripció escolar a Catalunya que suposaria la repetició de les matrícules.


A CCOO, la lluita per la llengua i els drets nacionals ha estat sempre vinculada a la lluita pels drets socials

L'objectiu ha estat retre compte de les actuacions realitzades en matèria lingüística pel sindicat des dels seus inicis i suscitar el debat entorn dels nous reptes de futur a què s'enfronta en aquesta matèria.


Una 17a Mostra de Cuines Obreres d'allò més irreverent

Una trentena de participants van portar, fets de casa, deliciosos aperitius, primers, segons i postres, que van tastar una cinquantena de persones.


Els arxius de la repressió a Espanya: clau de la impunitat del franquisme

El 22 abril del 2015 la premsa s'ha fet ressò de l'aparició d'un informe de la Direcció Superior de Policia de Granada, datat el 9 de juliol del 1965. En ell s'hi reconeix que l'assassinat de Federico García Lorca, a l'agost del 1936, va ser un crim d'estat.


17a Mostra de Cuines Obreres a Barcelona

Aquest dijous, 30 d'abril, a partir de les 18 h, a la Sala Plateria I


Finalitza l'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)”

El proper 3 de maig del 2015, tancarà les seves portes l'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)”, inaugurada el passat 20 de novembre del 2014, en el marc de la commemoració del 50è aniversari de Comissions Obreres de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona),


Paco Camarasa: "Classe obrera i sindicalisme en la transició política espanyola: la mirada del detectiu Carvalho i la de Manuel Vázquez Montalbán", a l'Speakers' Corner

El dimecres 29 d'abril del 2015, a les 18.30 h, Paco Camarasa, llibreter i propietari de la llibreria Negra y Criminal de la Barceloneta (Barcelona), ens va parlar del significat i les raons de la renovació de la novel·la negra partir de l'obra de Manolo Vázquez Montalbán. Ho feia a l'espai Speakers' Corner, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona).


Marc Andreu i Acebal: 'Barris, veïns i democràcia', a l'Speakers' Corner

El dimecres 22 d'abril, a les 18.30, el periodista i historiador català Marc Andreu i Acebal ha presentat el seu llibre "Barris, veïns i democràcia. Els moviments populars i la reconstrucció de Barcelona (1968-1986)", a l'Speakers' Corner, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona).


CCOO de Catalunya lamenta la mort del periodista Xavier Vinader a l'edat de 68 anys

CCOO de Catalunya lamenta la mort de Xavier Vinader, periodista compromès nascut a Sabadell el 17 de febrer del 1947, que va dedicar la seva carrera a lluitar per la llibertat d'expressió i va destacarcom a periodista d'investigació.


Teresa Torns: “Els temps, els treballs i la conciliació”, a l'Speakers' Corner

Teresa Torns, professora de sociologia de la UAB i membre del Quit, ha debatut a l'Speakers' Corner sobre “Els temps, els treballs i la conciliació”. Feia la presentació Susana Narotzky, catedràtica d'antropologia cultural de la UB. L'acte ha tingut lloc el dimecres 15 d'abril del 2014, a les 18.30 hores, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3, al Palau de Mar).


Joan Benach: 'Sin trabajo, sin derechos, sin miedo. Las reformas laborales y sus efectos sobre el trabajo', a l'Speakers' Corner

Joan Benach, professor de salut pública a la UPF i director del grup d'investigació GREDS-EMCONET, ha presentat el llibre 'Sin trabajo, sin derechos, sin miedo. Las reformas laborales y sus efectos sobre el trabajo'. L'acte va tenir lloc el 8 d'abril de 2015, a les 18.30 h, a l'espai de debat Speakers' Corner, dins de l'exposició del 50 aniversari de la fundació de CCOO de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila 3, de Barcelona).


L'exposició ‘Català, llengua d'Europa', a CCOO de Catalunya

L'exposició “Català, llengua d'Europa” serà al vestíbul de CCOO de Catalunya del 25 de març al 7 d'abril


Isidor Boix “Sindicalisme i solidaritat dins d'un món global” a l'Speakers' Corner

Isidor Boix ha debatut sobre “Sindicalisme i solidaritat dins d'un món global”. L‘acte tindrà lloc el proper dimecres 25 de març, a les 18.30 h, a l'espai de debat Speakers' Corner, dins de l'exposició del 50è aniversari de la fundació de CCOO de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila 3, de Barcelona). En feia la presentació David Minoves.


Conferència: "El model sindical escandinau. Claus i reptes actuals"

La ponència de Krister Andersson, secretari general del Sindicat LO de la regió sud-oest de Suècia, tractarà sobre els reptes del model sindical escandinau amb les tensions liberalitzadores actuals.


CCOO reflexiona sobre el lligam entre el sindicat i la llengua catalana

Amb l'acte “El sindicat i la llengua catalana”, CCOO de Catalunya vol reflexionar sobre els objectius i les necessitats que han anat orientant les actuacions dutes a terme per CCOO de Catalunya, amb el suport de la Generalitat, a favor de la normalització del català en l'àmbit sindical i el món del treball.


CCOO i el Centre de Treball i Documentació organitzen les xerrades “Què quedarà de l'estat del benestar si sortim de la crisi?”

Demà dijous, 19 de març, a la seu del sindicat a Barcelona.


CCOO organitza un programa de jornades sobre els models sindicals a Europa

En la seva activitat diària, el sindicalisme a escala europea es desenvolupa en el marc de models molt diferents pel que fa l'afiliació, l'abast del diàleg social i de la negociació col·lectiva, o la perspectiva sociopolítica. Conèixer de ben a prop els models sindicals existents no tan sols és clau per entendre millor la diversitat i el potencial del sindicalisme europeu, sinó també per millorar la col·laboració en instruments compartits com les federacions europees o els comitès d'empresa europeus.


Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, 2015

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya convoca la sisena edició del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral. El premi, de caràcter anual, té com a objectiu reconèixer persones, col·lectius, entitats o organitzacions socials que s'hagin distingit per la seva tasca a favor de les reivindicacions de gènere en el món laboral i sindical.


Rafael Senra: “Els límits del poder de la direcció dels empresaris: el control de les TIC, discrecionalitat i discriminació”, a l'Speakers' Corner

Rafael Senra Biedma, advocat laboralista, ha debatut sobre “Els límits del poder de la direcció dels empresaris: el control de les TIC, discrecionalitat i discriminació”. L'acte ha tingut lloc el 18 de març, a les 18.30 h, a l'espai de debat Speakers' Corner, dins de l'exposició del 50è aniversari de la fundació de CCOO de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila 3, de Barcelona).


Premsa sindical: el nostre repte

Acte de reconeixement a les publicacions de les seccions sindicals, en què s'aprofundirà sobre el treball en els mitjans de comunicació i la llibertat d'expressió


Nàdia Varo: "Gènere, dones i sindicalistes" a l'Speakers'Corner

L'autora de l'estudi ens ha presentat el llibre 'Las militantes ante el espejo. Clase y género en las CCOO del área de Barcelona (1964-1978)' amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.


Programació Speakers' Corner. Març del 2015

El mes de març continuen les sessions de debat per tractar amb arguments sobre la reforma laboral, gènere, dones i sindicalistes, el control empresarial de les TIC i el sindicalisme i la solidaritat.


Commemoració del 92è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

El dimarts 10 de març, es retrà un homenatge i es farà una ofrena floral al Noi del Sucre, a les 9.30 h, a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval.


Convocats els premis de poesia Martí i Pol i José M. Valverde

CCOO de Catalunya convoca el 26è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol i el 19è Premi de Poesia José M. Valverde.


Homenatge a Miquel Caminal: "Les esquerres i el catalanisme"

Homenatge a la figura de Miquel Caminal, catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona, el proper dijous 12 de març de 2015, a les 19:00 hores a la Sala d'actes Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès (Carrer Canuda, 6. Barcelona).


Viure en català sense cap retallada

Recull dels aspectes tractats a les VIII Jornades de Normalització Lingüística de CCOO de País Valencià, les Illes Balears i Catalunya: Viure en català sense cap retallada on es posen al dia algunes reflexions i propostes en la defensa dels drets lingüístics.


Miquel Falguera: "La reforma laboral del 2012 i la interpretació judicial" a l'Speakers' Corner

Davant d'aquesta situació cal obrir un debat social sobre les necessàries propostes alternatives en el marc de la progressiva retallada de drets dels treballadors i de les organitzacions sindicals.


Andreu Mayayo: "Un any després de l'altre 23-F", a l'Speakers' Corner

El dimecres 25 de febrer del 2015, a les 18.30, a l'espai de debat Speakers' Corner, Andreu Mayayo ha parlat sobre el fals documental “Operación Palace”, dirigit pel periodista Jordi Évole, que es va transmetre per televisió el passat 23 de febrer de l'any 2014.


Reducción y combate del animal humano, de Víctor Gómez Pin, a l'espai de debat Speakers' Corner

Víctor Gómez Pin, catedràtic de Filosofia de la Universtitat Autònoma de Barcelona ha presentat el seu llibre Reducción y combate del animal humano, comptant amb la participació de José Luis López Bulla, a l'espai de debat Speakers' Corner, en el marc de l'Exposició CCOO 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014), al Museu d'Història de Catalunya.


Acte de presentació de la Comissió del Centenari de la Revolució Russa

El 23 de febrer del 2015 s'ha celebrat l'acte de presentació de la Comissió del Centenari de la Revolució Russa, amb la participació dels historiadors Andreu Mayayo, Anna Sallés i Josep Fontana.


Mary Nash: "Feminidades y masculinidades: Arquetipos y prácticas de género", a l'Speakers' Corner

El passat dimecres 11 de febrer de 2015, a les 18.30 h, Mary Nash, catedràtica d'història de la Universitat de Barcelona, ha presentat l'obra col·lectiva, que ha dirigit, sobre els ideals de la feminitat i de la masculinitat al llarg del segle XX, a l'espai de debat Speakers' Corner, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3, al Palau de Mar).


Mor l'històric sindicalista i líder veïnal, Manuel Martínez

Ha mort Manuel Martínez (Barcelona, 1941 - 2015), treballador del sector de l'aigua i històric sindicalista de CCOO. A principis de l'any setanta va començar a treballar intensament en els moviments veïnals. Va formar part de la Coordinadora del Tèxtil de CCOO de Barcelona.


Ciutats i urbanització: crisi de ciutadania en època de globalització amb Jordi Borja

El dimecres 4 de febrer, a les 18.30 hores, a l'Speakers' Corner, espai de debat habilitat dins l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)", ha tingut lloc un debat sobre "Ciutats i urbanització: crisi de ciutadania en època de globalització".


'Segle XX, revista catalana d'història'

Ha sortit el número 7 de 'Segle XX, revista catalana d'història', que podeu consultar per Internet de forma gratuïta.


Prorrogada l'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)”

L'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)” romandrà oberta al públic al Museu d'Història de Catalunya fins al 3 de maig del 2015.


Programació Speakers' Corner. Febrer del 2015

El mes de febrer continuen les sessions de debat per tractar amb arguments sobre ciutats i urbanització; arquetipus i pràctiques de la feminitat i la masculinitat; la presentació del llibre 'Reducción y combate del animal humano', i el fals documental “Operación Palace", dirigit per Jordi Évole, sobre el 23-F.


Debat sobre El Tractat transatlàntic, una nova ofensiva contra el model social europeu a l'Speakers' Corner, amb Dolors Comas d'Argemir

El dimecres 28 de gener, a les 18.30 hores, a l'Speakers' Corner, espai de debat habilitat dins l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)", ha tingut lloc un debat sobre "El Tractat Transatlàntic, una nova ofensiva contra el model social europeu".


Jornada "Historia y tecnología digital"

Els dies 26 i 27 de gener del 2015, la Fundación 1º de Mayo, la Universitad Complutense de Madrid i la Casa Velázquez han organitzat la jornada "Historia y tecnología digital”, a la qual participarà Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


Mireia Bolibar Planas guanya el Premi Ángel Rozas amb el treball "Digue'm amb qui vas i et diré com participes"

"Digue'm amb qui vas i i et diré com participes: l'impacte de les xarxes personals sobre la participació associativa de la població immigrada" guanya el Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials per a investigadors i investigadores novells.


"Els eixos europeus de les polítiques de memòria, debats i conflictes" amb Jordi Guixé

El passat dimecres 21 de gener, a les 18.30 h, a l'Speakers' Corner de l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya" tractàvem sobre el procés de construcció i gestió de la memòria pública a escala europea.


"La lucha por los derechos: una tarea compartida", amb Antonio Madrid

El dimecres 14 de gener, a les 18.30 h, a l'Speakers'Corner de l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya" tractàvem sobre el dret a l'acces als drets de les persones i els col·lectius amb més dificultats per fer-ho.


Propera conferència "La lucha por los derechos: una tarea compartida", amb Antonio Madrid

El proper dimecres 14 de gener, a les 18.30 h, a l'Speakers' Corner de l'Exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya" tractarem sobre el dret a l'accés als drets de les persones i els col·lectius amb més dificultats per fer-ho.


Documental 'CCOO, 50 anys d'història de Catalunya'

En aquest programa es fa un repàs d'aquests cinquanta anys de CCOO de Catalunya des de la seva creació a Sant Medir fins als nostres dies. El documental recull la participació fonamental del sindicat en la història de Catalunya i en la millora de les condicions laborals i socials dels catalans i les catalanes, i fa un recorregut pels fets històrics que han tingut lloc al nostre país i on CCOO ha tingut un paper molt destacat.


Classificador de convenis col·lectius per matèries

Eina de classificació de convenis col·lectius segons una selecció de matèries que tracten.


Programació de l'Speakers' Corner - Gener del 2015

Els dimecres del mes de gener continuen les sessions de debat per tractar amb arguments sobre el dret al dret, les polítiques de memòria i les conseqüències del Tractat Transatlàntic, a les 18.30 hores.


Guy Standing presenta el seu darrer llibre: 'Precariado. Una carta de derechos'

Comencen les sessions a l'Speakers' Corner dins l'exposició CCOO 50 anys d'història de Catalunya, espai de debat amb arguments i idees sobre el passat, el present i el futur del sindicalisme, el 18 de desembre a les 17 hores per tractar sobre la defensa dels drets del precariat.


Comencen les sessions a l'"Speakers' Corner” de CCOO, on l'autor Guy Standing presenta el seu darrer llibre

Demà, 18 de desembre, a les 17.00 h, al Museu d'Història de Catalunya, en el marc de l'exposició dels 50 anys de CCOO de Catalunya.


Butlletí d'Actualitat Jurídica i Sindical del CERES (Desembre 2014)

Publicació en format electrònic que us dóna accés a documentació jurídica i d'interès sindical.


Programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya: 'CCOO, 50 anys d'història de Catalunya (resum)'

Emès pel Canal 33 la nit del diumenge 14 de desembre del 2014.


Reconeixement a la militància de CCOO de Catalunya sota la dictadura

El moviment de les Comissions Obreres: el desafiament obrer a la dictadura (1964- 1977).Homenatge públic a les persones que van lluitar en plena dictadura per un nou moviment obrer i per les llibertats al nostre país.


Llistat mensual de convenis col·lectius i documents de negociació publicats en els diaris oficials

Tots els convenis col·lectius de treball publicats el novembre de l'any 2014 i documentació addicional


Primeres jornades sobre Economia i Sindicalisme. Propostes davant la Crisi

Les Primeres Jornades d'Economia i Sindicalisme. Propostes davant la Crisi, organitzades per la Fundació Cipriano García reflexionaran sobre la situació actual de ruptura del consens social i les propostes sobre la modernització econòmica i social.


Visita a l'Exposició CCOO 50 anys d'història de Catalunya

Les visites en grup a l'exposició CCOO, 50 anys d'història de Catalunya 1964-2014, que està al Museu d'Història de Catalunya, van començar amb els participants del projecte europeu Agree, formats per sindicalistes italians, romanesos i catalans.


Juan Navarro rep la Medalla d'Honor de la ciutat de Barcelona

Joan Navarro, fundador de Comissions Obreres, compromès amb el moviment veinal i amb el sindicat, membre del Consell Nacional de CCOO de Catalunya i President de la Comissió de la Gent Gran del Disstricte de Nou Barris


Premi Ángel Rozas

Ajornament del veredicte del Premi Ángel Rozas fins al mes de gener.


Butlletí d'Actualitat Jurídica i Sindical del CERES (Novembre del 2014)

Publicació en format electrònic que us dóna accés a documentació jurídica i d'interès sindical


76è Aniversari del Comiat de les Brigades Internacionals

L'acte de d'homenatge tindrà lloc el 25 d'octubre de 2014, de les 11 a 13 h, a Barcelona, a la boca nord del túnel de la Rovira.


Participa en els actes organitzats per commemorar els 50 anys de CCOO de Catalunya

El 20 de novembre és molt especial per a CCOO de Catalunya, ja que es compleixen 50 anys de la seva fundació. Va ser l'any 1964 quan, en un altre 20 de novembre, la parròquia barcelonina de Sant Medir va acollir uns 300 enllaços sindicals i treballadors i treballadores de diferents sectors que van celebrar una assemblea en la qual es va crear formalment la primera Comissió Obrera de Barcelona i es va aprovar una històrica plataforma reivindicativa.


Ofrena Floral al monument a Francesc Ferrer i Guàrdia

Commemoració del 105è aniversari del seu afusellament, el passat dilluns 13 d'octubre, al Parc de Montjuïc, Barcelona


Butlletí d'Actualitat Jurídica i Sindical del CERES (Octubre 2014)

Publicació en format electrònic que us dóna accés a documentació jurídica i d'interès sindical.


2014, 75è aniversari del final de la Guerra Civil

El proper dijous, 23 d'octubre, a les 19 hores, al Museu d'Història de Barcelona, a la sala de Martí l'Humà, plaça del Rei, s/n, es projectarà el documental 'La huella de los abuelos', dirigit i produït, per Xosé Abad.


CCOO de Catalunya felicita a Alícia Giménez Bartlett, guanyadora del Premi Pepe Carvalho del 2015

CCOO de Catalunya felicita a Alícia Giménez Bartlett, guanyadora del Premi Pepe Carvalho del 2015


El 19 de setembre acaba el termini de presentació dels treballs del Premi Ángel Rozas

El 19 de setembre acaba el termini de presentació dels treballs del Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials per a investigadors i investigadores novells en la seva tercera edició. Consulta'n les bases


CCOO de Catalunya inicia la preparació dels actes de commemoració del 50è aniversari amb la constitució del comitè del cinquantenari

Constituït el 15 de setembre de 2014.


'Butlletí d'Actualitat Jurídica i Sindical' del CERES (setembre de 2014)

Publicació en format electrònic que us dóna accés a documentació jurídica i d'interès sindical.


CCOO de Catalunya i la Diada de l'11 de setembre

Com cada any, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional, el proper 11 de Setembre. Enguany, ho farà amb les entitats de la campanya “Per una Catalunya social”.


12a Jornada del Seminari Salvador Seguí: Catalunya, un país on viure i treballar amb drets

En el marc de la commemoració de l'Onze de Setembre, la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya ha organitzat la 12a Jornada del Seminari Salvador Seguí: Catalunya, un país on viure i treballar amb drets.


Butlletí de novetats de la biblioteca del CERES: estiu del 2014

Llibres, revistes, articles de revista i documents.


Entitats de la campanya "Per una Catalunya social" criden a participar als trams 57 i 58 de la V de la Via Catalana 2014

Les organitzacions sindicals, associacions veïnals i diverses entitats de les agrupades en la campanya "Per una Catalunya social", continuadora de les mobilitzacions dutes a terme per la Plataforma Prou Retallades, vam acordar, el passat mes de juliol, participar activament en les accions reivindicatives que l'11 de Setembre es realitzaran a tot Catalunya a favor del dret a decidir i de la convocatòria de la consulta ciutadana del 9-N.


Inauguració de l'exposició “Psst!... Passa-ho!”

La Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya té el plaer de convidar-vos, en el marc dels actes de l'11 de Setembre, a la presentació de l'exposició “Psst!... Passa-ho!”, que tindrà lloc el proper 8 de setembre, a les 12 h, al vestíbul de la seu nacional de CCOO de Catalunya, a la Via Laietana, 16, de Barcelona. L'exposició es podrà visitar del 8 al 23 de setembre, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 19 h.


Llista mensual de convenis col·lectius i documents de negociació publicats en els diaris oficials

Tots els convenis col·lectius de treball de juliol i agost del 2014.


Les entitats de la campanya Per una Catalunya Social participaran a les accions pel dret a decidir de l'11 de Setembre

Diada Nacional.


Vídeo de la 23a Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya

Celebrada a l'Hospitalet de Llobregat.


La fuerza de una imagen ha estat guardonat amb el Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral

La secció sindical de CCOO de Siemens ha recollit el guardó de l'edició d'enguany en reconeixement al projecte La fuerza de una imagen per fer visibles la tasca i el esforç de les dones en el seu lloc de treball.


'Butlletí d'Actualitat Jurídica i Sindical' del CERES (juliol 2014)

Publicació en format electrònic que us dóna accés a documentació jurídica i d'interès sindical.


XXIII Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya: “La defensa dels valors i dels drets: memòria, sindicalisme i ciutadania”

Del 8 al 9 de Juliol del 2014 tindrà lloc l'Escola d'Estiu, que portarà per títol “La defensa dels valors i dels drets: memòria, sindicalisme i ciutadania”, al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, Pl. Cultura 1, 08907, l'Hospitalet de Llobregat.


Presentació del llibre Trabajo y ciudadanía en la Europa contemporánea. El sindicalismo y la construcción de los derechos

En el marc de la 10ª edició de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC), el passat 4 de juliol es va presentar el llibre Trabajo y ciudadanía en la Europa contemporánea. El sindicalismo y la construcción de los derechos, obra col·lectiva editada per José Babiano.


Desena edició de la UPEC: "Debatre les idees, transformar el món"

Sota el lema "Debatre les idees, transformar el món", els dies 2, 3 i 4 de juliol, a la Sala de les Brigades Internacionals de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona), tindrà lloc la 10ª edició de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya, UPEC.


Presentació de l'exposició CCOO: "50 anys d'història de Catalunya 1964-2014", al CosmoCaixa

El dilluns 30 de juny, de 10 h a 14 h, tindrà lloc la presentació de l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya 1964-2014", dins dels actes de presentació del Programa d'Activitats Escolars del CosmoCaixa per al curs 2014-2015.


Curs d'història del moviment obrer

Acció Jove de CCOO de Catalunya organitza un Curs d'història del moviment obrer, el proper dijous 26 de juny de 2014.


Acte de lliurament del cinquè Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya organitza l'acte de lliurament de la cinquena edició del Premi Aurora Gómez, el dimecres 9 de juliol, a les 11 hores, al Centre Cultural Bellvitge (plaça de la Cultura, 1, de l'Hospitalet de Llobregat), en el marc de la 23ª Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya.


Luis García Montero presenta Alguien dice tu nombre a CCOO

Luis García Montero presenta el seu nou llibre Alguien dice tu nombre a CCOO el proper dimecres 18 de juny a les 18 hores


CCOO lliura les denúncies del sindicat a la querella argentina contra els crims del franquisme

Demà dimarts, 17 de juny, CCOO de Catalunya lliurarà al Consolat argentí de Barcelona (Passeig de Gràcia, 11, Esc. B, 2n) alguns testimonis-denúncies perquè siguin incorporats a la Querella 4591/10 contra els crims del franquisme, portada a terme per la jutgessa argentina María Servini de Cubría. Serà a les 12.00 h i Joan Carles Gallego, secretari general del sindicat, acompanyarà a tres testimonis: Josep Maria Rodríguez Rovira, Gabriel García Ruiz i Montse Benito Piedrafita, en nom de tots els denunciants.


Butlletí d'Actualitat Jurídica i Sindical del CERES. Núm 4 (Juny de 2014)

Publicació en format electrònic que us dóna accés a documentació jurídica i d'interès sindical


9 de juny, Dia Internacional dels Arxius

El 9 de juny es celebrarà el Dia Internacional dels Arxius. La Fundació Cipriano Garcia i l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, com a membres de la Xarxa d'Arxius de CCOO, ens adherim a aquesta commemoració .


Llista mensual de convenis col·lectius i documents de negociació publicats a diaris oficials

Tots els convenis col·lectius de treball de Maig de 2014


Homenatge a Simón Rosado a Hervás

El proper 31 de maig de 2014, a les 12 del migdia, tindrà lloc un homenatge a Simón Rosado, a Hervás (Cáceres), organitzat per CCOO d'Extremadura i l'Ajuntament d'Hervás.


Ha mort Miquel Caminal

L'amic i company Miquel Caminal i Badia (Barcelona, 1952 - 23 de maig de 2014), catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona, va morir el passat 23 de maig. Volem recordar-ho i donar-li el condol a la seva família. Al llarg de la seva carrera docent, ha combinat la dedicació a diferents responsabilitats de la gestió universitària i també dels altres àmbits de la mateixa administració de la Generalitat de Catalunya.


Owen Jones entrevistat a Barcelona: la classe reload?

El passat dilluns, 19 de maig de 2014, amb motiu de la conferència de Owen Jones, “Qui té el poder, avui?” organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, vam participar en una roda de premsa i a més, Ricard Bellera i Javier Tébar van entrevistar al jove autor del llibre Chavs: la demonización de la clase obrera. L'autor ens explicà la creació d'un discurs polític i mediàtic britànic per tal de culpabilitzar, al llarg dels darrers trenta anys, a la classe treballadora britànica per necessitar un Estat del Benestar.


Conferència: 'Noves realitats polítiques i socials a Llatinoamèrica'

Víctor Ríos, historiador i investigador del Centre d'Estudis sobre els moviments socials farà la conferència: "Noves realitats polítiques i socials a Llatinoamèrica”, el dimarts 27 de maig, a les 18 hores, a la sala d'actes de la seu nacional de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona).


Conferència sobre les relacions laborals a Portugal

Del 21 al 23 de maig de 2014, tindrà lloc a Lisboa una sèrie de conferències sota el títol Transformação das Relações Laborais em Portugal e o «Memorando de Entendimento», amb la intervenció de Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya


Exposició: Caricatocràcia, visions caricaturitzades de la política actual

En el marc de la Setmana Cultural del 1 de Maig, tindrà lloc l'exposició "Caricatocràcia, visions caricaturitzades de la política actual", del 16 de maig al 13 de juny, a la seu nacional de CCOO de Catalunya (Barcelona, Via Laietana 16), L'acte inaugural se celebrarà el proper 20 de maig, a les 17 h, a les aules 11, 12 i 13. Hi participaran membres de l'Associació Espanyola de Caricaturistes amb unes xerrades i un taller pràctic on ens ensenyaran les tècniques de la caricatura i es faran caricatures en directe.


Acte de lliurament dels premis de poesia Martí Pol i José M.ª Valverde

Acte de lliurament dels premis de poesia Martí Pol i José M.ª Valverde.


CCOO presenta l'Informe sobre l'evolució de les desigualtats socials a Catalunya'

Elaborat pel Centre d'Estudis i Recerca Sindicals (CERES) i presentat el dimecres 7 de maig del 2014.


Presentació del llibre de Javier Tébar i J.F. Mota 'La muerte del espía con bragas'

El proper dijous 15 de maig, Javier Tébar i J.F. Mota presentaran el seu llibre 'La muerte del espía con bragas. Falangistas, policías, militares y agentes secretos en la Barcelona de la posguerra (1939-1945)', al Catalan Observatory de la London School.


Butlletí d'Actualitat Jurídica i Sindical del CERES. Núm 3 (maig de 2014)

Publicació en format electrònic que us dóna accés a documentació jurídica i d'interès sindical.


La muerte del espía con bragas, finalista del Premio Rodolfo Walsh

En el marc de la Setmana Negra de Gijón, Javier Tébar i J.F. Mota han resultat finalistes del Premio Rodolfo Walsh, a la millor obra de no-ficció de gènere negre, pel seu llibre 'La muerte del espía con bragas'.


Butlletí de novetats de la Biblioteca del CERES: Maig del 2014

Llibres, revistes, articles de revista i documents.


Acte de lliurament dels premis de Poesia Martí i Pol i José M. Valverde

En l'acte de lliurament dels premis de poesia realitzarem un Homenatge a Manuel Vázquez Montalbán amb una conferència a càrrec de Marià Hispano i amb la Lectura de Poemes, a càrrec de l'Associació Cultural Pharos.


Gran èxit de participació a la 16a Mostra de Cuines Obreres de Barcelona

El dimecres 30 d'abril ha tingut lloc la 16a edició de la Mostra de Cuines Obreres, dins el marc de la Setmana Cultural de l'1 de Maig. L'acte ha estat organitzat de manera conjunta pel Servei Lingüístic, l'Àrea de Cultura i el Centre de Formació d'Adults Manuel Sacristán de CCOO de Catalunya.


Ruta per la Barcelona de Pepe Carvalho

Aquesta activitat s'emmarca en la Setmana Cultural del Primer de Maig, dedicada a la vida i la obra de Manuel Vázquez Montalbán, que va crear el popular detectiu Pepe Carvalho, en col.laboració amb la Llibreria Negra i Criminal.


'El Espiritu del 45' de Ken Loach, cinema a CCOO

Ken Loach torna al cine documental per a reivindicar l'anhel progressista que va sorgir a Gran Bretanya després de la victòria dels aliats en la Segona Guerra Mundial. Va servir perquè emergís una societat més fraternal i justa que va donar peu al naixement de l'estat del benestar.


16a Mostra de Cuines Obreres a Barcelona

En el marc de la Setmana Cultural del Primer de Maig


'Defensem el que és públic', amb Vicenç Navarro i Montse Ros a Els Dilluns del Cipri

El 28 d'abril de 2014, nova sessió de Els Dilluns del Cipri del cicle 'Catalunya, un país on viure i treballar amb drets', amb Vicenç Navarro, catedràtic de Ciències Polítiques i Polítiques Públiques (UPF), i Montse Ros, secretària general de la Federació d'Educació de CCOO de Catalunya.


Presentació del llibre 'La aventura comunista de Jorge Semprun', de Felipe Nieto

En aquesta obra, que va rebre el XXVI Premio Comillas de historia, biografias y memoria, Felipe Nieto, després de tractar l'etapa inicial de l'exili, el pas per la resistència francesa i la deportació a Buchenwald, se centra en un dels moments més fascinadors de l'aventura vital de Jorge Semprún: els anys de perillosa activitat clandestina a l'Espanya de Franco.


Setmana Cultural del Primer de Maig 2014

Dedicada a la figura i l'obra de Manuel Vázquez Montalbán.


Inauguració de l'Exposició: 'La lluita per l'oportunitat de viure'

L'exposició fa un recorregut per les quatre etapes més destacades del període 1931-1978 des del punt de vista de les dones i es podrà visitar entre els dies 22 d'abril i 16 de maig al vestíbul de la seu nacional de CCOO de Catalunya.


Una delegació de CCOO assisteix avui a l'acte de concessió de la Creu de Sant Jordi

Avui dimarts, 22 d'abril, se celebra l'acte de concessió de les Creus de Sant Jordi a les organitzacions i persones premiades enguany per la Generalitat de Catalunya, entre elles, CCOO. Serà a l'edifici de la Generalitat a Barcelona (Plaça de Sant Jaume, 4) a partir de les 19.00 hores


Presentació del llibre de Leopoldo Espuny: 'Viejo tango en Carnaval'

Dimecres, 2 d'abril, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació del llibre de Leopoldo Espuny: 'Viejo tango en Carnaval', editat per El Viejo Topo.


Exposició: "República, memòria històrica, valors de futur"

De l'1 al 21 d'abril, a la biblioteca de Sant Adrià del Besòs, (plaça Guillermo Vidaña i Haro, s/n).


Visita de Grahame Smith, del sindicat escocès STUC

Vídeo de la roda de premsa del dilluns 31 de març de 2014.


Conferència de Grahame Smith: 'L'Escòcia justa'

El dilluns 31 de març, a les 17.30 hores, Grahame Smith, secretari general de l'Scottish Trades Union Congress (STUC), ha ofert la conferència “L'ESCÒCIA JUSTA”.


El món del treball pel dret a decidir

Acte organitzat per Òmnium Cultural, UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya el proper dilluns 24 de març a les 18.30 hores, al Centre Cívic El Sortidor, plaça del Sortidor, 12, Barcelona.


II Simposi Internacional i Jornades d'Història Contemporània ('El col·lapse de les dictadures: ruptures i continuïtats')

Del 8 a l'11 d'abril del 2014, tindrà lloc al campus d'Història de la Universitat de São Luís, de Maranhão (Brasil), el II SIMPOSI INTERNACIONAL i JORNADES d'HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA: "El col·lapse de les dictadures: ruptures i continuïtats"


Butlletí d'Actualitat Jurídica i Sindical. Núm 1 (Març de 2014)

Servei d'informació i documentació del CERES


Les Jornades de Normalització Lingüística de CCOO continuen a les Illes Balears

Els dies 21 i 22 de març, al Teatre de CCOO de Palma (carrer de Francesc de Borja Moll, 3 de Palma), el primer dia hi haurà una conferència en la qual es compararà el tractament de la llengua als sistemes educatius del País Valencià i de Catalunya, els ponents en són: Ferran Garcia de la FECCOO del País Valencià i Josep M. Lacasta de la FECCOO de Catalunya. El segon dia de la jornada es farà una conferència amb debat posterior a càrrec de Ramon Miquel Bassa Martín del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació, i de Joan Melià Garí, professor UIB del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General.


Converses amb Alicia Giménez Bartlett

Dimecres 19 de març de 2014, trobada amb l'escriptora i feminista Alicia Giménez Bartlett, autora de les novel·les policíaques protagonitzades per la inspectora Petra Delicado, i Premi Nadal 2011.


CCOO de Catalunya i l'Assemblea Nacional Catalana signen un acord de col·laboració pel dret a decidir i la Catalunya social

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, han signat un acord de col·laboració entre ambdues entitats per treballar conjuntament a favor del dret a decidir i la Catalunya social.


Manifestació del #6ABRIL Per una #CatalunyaSocial

A les 12.00h, a Barcelona a la Plaça Urquinaona i a Girona a la Plaça Independència.


Convocats els premis de Poesia Martí i Pol i José M. Valverde

El termini de presentació de poemes finalitza el 15 d'abril de 2014


Josep Maria Rañé i Joan Carles Gallego: 'El marc català de relacions sociolaborals'. Els dilluns del Cipri, 17 de març de 2014

El 17 de març de 2014, nova sessió d'Els Dilluns del Cipri amb una conferència a càrrec de Josep Maria Rañé, president del CTESC, i de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya.


Es convoca la cinquena edició del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral

La Fundació Cipriano García convoca el Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en la cinquena edició. Temini presentació 30 d'abril 2014


Commemoració del 91è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

Actes a Barcelona: dilluns 10 de març, homenatge i ofrena floral al Noi del Sucre, a la Rambla del Raval; dilluns 31 de març, conferència “L'ESCÒCIA JUSTA”, a la seu central de CCOO de Catalunya.


Esborrat pel feixisme, recull dels films més colpidors de la Guerra Civil

Projecte de documental endegat per un grup de cineastes i amants de la nostra història, per recuperar aquelles imatges inèdites enregistrades per Laya Films i que només es van conservar en el record dels perdedors.


Denúncia per a la Querella Argentina 4591/10 “Contra els crims del franquisme”.

La Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya fa una crida a totes aquelles persones que vulguin presentar una denúncia individual com a víctimes de la repressió de la dictadura franquista, es posin en contacte amb la Fundació


Memòria d'Activitats del CERES 2013

Activitats dutes a terme pel Centre d'Estudis i Recerca Sindicals durant l'any 2013


Rafael Ribó: Els drets socials a la nostra societat actual: una visió des del Síndic. Els Dilluns del Cipri - 24 de febrer de 2014

Els dilluns del Cipri inicia el cicle "Catalunya, un país per viure i treballar amb drets" amb la intervenció de Rafael Ribó, síndic de greuges de Catalunya: “Els drets socials a la nostra societat actual: una visió des del Síndic".


El Servei Lingüístic de CCOO millora i actualitza la seva web

www.ccoo.cat/sl


Nova etapa de 'Segle XX', revista catalana d'història

Edició electrònica realitzada conjuntament per la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya i la Universitat de Barcelona.


Valoració de CCOO de Catalunya sobre la resolució del TSJC en relació a la utilització de la llengua castellana a l'ensenyament

CCOO considera que el tribunal es pronuncia sobre una premissa “que el castellano se vea reducido a una utilización marginal” que no té fonament. El castellà a Catalunya i al conjunt del sistema educatiu no té un ús marginal, sinó d'estudi obligatori.


Les Jornades de Normalització Lingüística de CCOO continuen al País Valencià

CCOO de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears inauguren el segon cicle de debats de les VIII Jornades de Normalització Lingüística, que duen el lema “Viure en català sense cap retallada”, el mes de gener a Castelló. Aquestes Jornades pretenen generar espais de reflexió i debat al voltant de la llengua catalana, partint de la base que normalitzar-ne el coneixement i l'ús és un dret de ciutadania.


Butlletí Electrònic de la Biblioteca CERES. Gener 2014

Butlletí de continguts digitals d'interès sindical


La Barcelona grisa, obscura i trista dels anys cinquanta

Javier Tebar, historiador i director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya participa en l'edició de BCNegra 2014 sobre novel·la negra de Barcelona, el proper 3 de febrer


50è aniversari de CCOO de Catalunya (1964-2014)

El projecte “CCOO, 50 anys construint presents i futurs” s'articula a través d'un conjunt d'activitats al voltant del 20 de novembre del 2014, com a data simbòlica de la seva fundació, que tindran lloc a la ciutat de Barcelona. Posteriorment, com a entitat arrelada al conjunt del territori català, es portaran a terme diverses activitats per tot Catalunya, que s'estendran fins al mes de maig del 2015, moment en el qual es farà la cloenda dels actes commemoratius, amb la celebració de la festa de l'1 de Maig.


Àudio de les conferències sobre 'Economia i política, les dues cares de la crisi'

Àudio de les conferències sobre 'Economia i política, les dues cares de la crisi'.


Jornada: Repressió franquista. Un balanç

Jornada per aprofundir en les dificultats metodològiques per a la consulta i anàlisis de la documentació de la repressió.


CCOO valora els pressupostos de la Generalitat de 2014

En roda de premsa feta a Barcelona el dimecres 4 de desembre de 2013.


La cultura no és un luxe. Concentració per un IVA cultural del 4%

Concentració del sector de la cultura el 4 de desembre, a les 4 de la tarda, a la Pl. Sant Jaume com a resposta a les polítiques anticulturals dels governs.


Taula rodona 'Crisi del règim polític i reforma de l'Estat' (jornades 'Economia i política')

Intervencions de Jaume Saura, Gerardo Pisarello i Miquel Caminal a la Taula rodona 'Crisi del règim polític i reforma de l'Estat' (jornades 'Economia i política')


Presentació de "Cuellos blancos”: de empleados a trabajadores. El movimiento sindical de banca y ahorro en Barcelona (1957-1980)

La Fundació Cipriano García presenta el número 4 de la col$leció 'Materials d'Història de l'Arxiu' de José Fernando Mota Muñoz, José Manuel Rúa Fernández i Manuel Vicente Izquierdo: “Cuellos blancos”: de empleados a trabajadores. El movimiento sindical de banca y ahorro en Barcelona (1957-1980).


Nova acció de protesta ciutadana contra els pressupostos antisocials

Dimecres 4 de desembre de 2013, davant del Parlament de Catalunya, a Barcelona


Jornades 'Economia i política, les dues cares de la crisi'

Les jornades tindran lloc en tres sessions, els dies 27 de novembre, 3 i 11 de desembre, a les 18.30 h, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya.


Mor la històrica sindicalista de CCOO Carme Casas, a l'edat de 92 anys

El dimarts 26 de novembre ha mort, a l'edat de 92 anys, la històrica sindicalista de CCOO i fundadora del sindicat a les comarques tarragonines, Carme Casas Godessart. La cerimònia d'enterrament tindrà lloc al Tanatori de Tarragona el dimecres 27 de novembre a les 18 h.


VIII Trobada Internacional d'Investigadors del Franquisme a Barcelona

Els dies 21 i 22 de novembre al Pati Manning de Barcelona


Luis Recuenco i Amand Blanes: 'Reptes de futur del sistema públic de pensions'. Els dilluns del Cipri - 18 de novembre de 2013

L'acte ha tingut lloc el 18 de novembre, a les 18'00h, a les sales 11-13 de la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, 1a planta, Barcelona.


Activitat econòmica catalana: 1r. semestre del 2013. Jornada negociació col·lectiva: Informe context econòmic

Documentació sobre la Jornada de negociació col·lectiva 2013.


Presentació del llibre: Treball i Transició Nacional. Una oportunitat

El 13 de novembre, a les 19:00 hores, a la sala d'actes de la seu d'UGT, Rambla Santa Mònica 10, Barcelona.


Mobilitzacions contra la reforma de les pensions i per uns pressupostos socials

A Catalunya es convocaran manifestacions a Barcelona i Girona el diumenge 24 de novembre, a Tarragona i Lleida el dissabte 23, a Tortosa, Vic, Terrassa i Sabadell el divendres 22 i a Mataró el dijous 21. L'objectiu és mostrar el rebuig frontal de CCOO i moltes altres organitzacions socials a la reforma de les pensions.


Butlletí de novetats de la Biblioteca del CERES. Octubre del 2013

Novetats del darrer mes de la Biblioteca.


VIII Jornades de Normalització Lingüística de CCOO

Convocades per les CCOO de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, sota el títol: “Viure en català sense cap retallada”


CCOO inaugura una exposició de fotografies de Josep M. Pérez Molinos a L'Hospitalet de LLobregat

Del 29 d'octubre al 17 de novembre, al Centre Cultural Barradas, a L'Hospitalet de Llobregat.


Presentació del llibre "Morire di non lavoro. La crisi nella percezione soggetiva", d'Elena Marisol Brandolini

Un punt de vista diferent sobre la crisi econòmica.


Ciclistes britànics a Barcelona per commemorar el 75è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals

Els ciclistes del Clarion seran rebuts per una delegació de la direcció de CCOO de Catalunya, en el marc dels actes commemoratius del 75è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals a Barcelona.


Acte per commemorar el 75è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals

Homenatge a Barcelona als brigadistes internacionals dissabte 26 d'octubre a les 11h, amb la participació de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya


24 d'octubre, vaga general al sector de l'educació

La Plataforma Prou Retallades dóna suport a la mobilització ciutadana i laboral, per mostrar el rebuig a les lleis del PP i a tota mesura que suposi un retrocés en l'àmbit educatiu.


Acte de comiat de Joan Folch. Membre del grup de fundadors de CCOO de Catalunya

Quan fa dos mesos que va morir Joan Folch (Barcelona 1938-2013), els amics i companys han pogut participar en l'acte d'acomiadament que va tenir lloc a la seu de CCOO, a Via Laietana, sales 11 i 12.


75è aniversari de la Batalla de l'Ebre i de la Retirada de les Brigades Internacionals

Exposició fotogràfica i conferència col·loqui a càrrec del Dr. Serge Wolikov.


La reforma de les pensions a debat - El dilluns del Cipri, 21 d'octubre 2013

Debat sobre les propostes del diferents grups polítics catalans al Congrés dels Diputats davant la reforma de les pensions que planteja el Govern del PP: dilluns 21 d'octubre.


Preestrena a CCOO de la pel·lícula 'Come, duerme, muere'

"Come, duerme, muere", òpera prima guanyadora de la Setmana de la Crítica a Venècia, guanyadora del Festival de Cinema Europeu de Sevilla, nominada per Suècia a la millor pel·lícula en llengua no anglesa als Oscar 2013 i millor directora i millor pel·lícula en els premis del cinema suec.


Adhesió a la Querella Argentina contra els crims del franquisme

CCOO de Catalunya i la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya, s'adhereixen a la Querella Argentina contra els crims del franquisme


CCOO acomiada a la sindicalista Maria Carreño

Aquest matí ha tingut lloc al Tanatori de les Corts el comiat de la sindicalista Maria Carreño, que ens va deixar abans d'ahir a l'edat de 88 anys


Commemoració de l'aniversari de l'afusellament de Ferrer i Guàrdia

Com cada any, CCOO i la Fundació Cipriano García participen a l'ofrena floral davant del monument a Francesc Ferrer i Guàrdia en commemoració enguany del 104è aniversari del seu afusellament.


Eurobaròmetre Social del CERES

Dades estadístiques econòmiques, socials i laborals d'àmbit europeu i català.


Acte en suport dels docents illencs en vaga indefinida convocat per la plataforma d'entitats Somescola, avui a les 19 hores, a l'Espai Mallorca i amb l'assistència de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya i la Federació d'Educació manifestem el suport a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses davant la situació de vaga indefinida convocada per les organitzacions representatives de mestres i professorat de les escoles públiques i concertades contra la política lingüística del Govern Bauzá.


Col·loqui internacional: 'Treball i ciutadania: a la conquesta de la democràcia'.

El col·loqui ha tingut lloc el dijous 26 de setembre del 2013, amb l'objectiu de debatre sobre el paper del moviment sindical a l'Europa del sud (1950-1980) en la conquesta de la democràcia.


Ha mort Vicenç Faus, històric sindicalista de C

El seu comiat tindrà lloc aquest dilluns, 23 de setembre, a les 10.30 hores al Tanatori de Sancho de Ávila de Barcelona


Butlletí d'Estadístiques Sociolaborals. Primer semestre de 2013

Anàlisi d'estadístiques sociolaborals catalanes, espanyoles i europees del primer semestre de l'any 2013.


Butlletí de Novetats de la Biblioteca del CERES. Setembre del 2013

Recull de les darreres adquisicions de llibres i revistes de la biblioteca i una selecció de pàgines web d'interès


Conveni entre la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya

La Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya han firmat un conveni de col·laboració entre totes dues institucions, en àmbits d'interès comú, establint convenis específics quan s'escaigui.


'Segle XX, Revista Catalana d'Història': 'Una voluntad de vínculos y de inclusión'

La nova etapa de la revista 'Segle XX'


Fotos de l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova i del ramal social de la Via Catalana

CCOO de Catalunya va participar ahir en els actes de la Diada Nacional de Catalunya on, juntament amb la Plataforma Prou retallades, va participar en la tradicional ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova i al ramal social de la Via Catalana, a Barcelona.


Dret a decidir

Intervenció de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, en la 11a Jornada del Seminari Salvador Seguí.


Manifest de l'11 de Setembre: 'Per una Catalunya social!'

Catalunya afronta la celebració de l'11 de Setembre d'enguany amb un doble repte: d'una banda, fer avançar les aspiracions de la ciutadania per poder decidir el seu futur com a poble i, de l'altra, enfrontar-se a les polítiques de retallades que tant perjudiquen les persones i el procés de construcció nacional.


CCOO tornarà a reivindicar la Catalunya social amb la Plataforma Prou Retallades en la Diada de l'11 de Setembre

Com cada any, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional, el proper 11 de setembre. Enguany, ho farà novament amb la Plataforma Prou Retallades, amb la qual realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova.


Valoració de l'Avantprojecte de llei de garantia de la unitat de mercat

Comentari a l'Avantprojecte de llei de garantia de la unitat de mercat


11a Jornada del Seminari Salvador Seguí: Dret a decidir

En el marc de la commemoració de l'Onze de Setembre, la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya ha organitzat la 11a Jornada del Seminari Salvador Seguí en el que s'ha debatut sobre Dret a decidir.


Actes commemoratius del 40è aniversari de la mort de Salvador Allende

Xile 40 anys 1973-2013. Homenatge a Salvador Allende a Barcelona, l'11 de setembre a les 10.30 h, a la plaça de Salvador Allende del barri del Carmel.


Ha mort Joan Folch, membre del grup de fundadors de CCOO de Catalunya l'any 1964

El passat divendres 23 d'agost va morir Joan Folch García (Barcelona, 1938-2013), conegut com el “nen” entre el grup de fundadors de Comissions Obreres de Catalunya, allà per l'any 1964, perquè era el seu membre més jove, llavors tenia 21 anys


Estudi del CERES sobre la població estrangera

Presentat el dilluns 22 de juliol del 2013


CCOO de Catalunya serà present al concert per la llibertat d'aquest dissabte al Camp Nou

El sindicat també participarà en la Fira d'Entitats que tindrà lloc a l'exterior del Camp Nou a partir de les 17 hores, mitjançant el Seminari Salvador Seguí.


Quadre i comentari d'ingressos liquidats de la Generalitat de Catalunya (2008-2012)

Ingressos de la Generalitat de Catalunya en els darrers anys


E. P. Thompson i la formació de la classe obrera a Anglaterra, mig segle després

Les jornades tindran lloc els dies 27 i 28 de juny a l'Escuela de Formación Sindical Muñiz Zapico. Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya participarà en una taula rodona: "Thompson i l'agenda per a una història radical".


Butlletí Electrònic de la Biblioteca CERES. Juny 2013

Llibres, revistes i recursos web recents.


Concentració davant del monument a les Brigades Internacionals a Madrid

Concentració de denuncia al anunciat desmuntatge del monument a les Brigades Internacionals.


El Pla d'igualtat d'Autoliv Kle ha estat guardonat amb el Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral

El Comitè d'Empresa d'Autoliv Kle ha recollit el guardó de l'edició d'enguany en reconeixement al Pla d'igualtat acordat amb la direcció de l'empresa, que té com a eix principal un pla formatiu en matèria de prevenció de l'assetjament sexual.


Escola d'Estiu 2013 de CCOO de Catalunya

Dies 10 i 11 de juliol del 2013 a la Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet.


Torna la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC)

Obre les seves portes el 3, 4 i 5 de juliol amb el lema "Repensar-ho tot, actuar junts, actuar juntes".


Acte de lliurament del IV Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya organitza l'acte de lliurament de la quarta edició del Premi Aurora Gómez, el dimecres 12 de juny del 2013, a les 19 hores, a la sala Plateria 1, de la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona


Presentació a Madrid de la revista 'Segle XX, Revista Catalana d'Història'

Revista especialitzada en la història del segle XX que neix d'una col·laboració professional i independent entre historiadors de diferents universitats catalanes, espanyoles i d'altres països del nostre entorn i CCOO de Catalunya


Congrés de Patrimonio Industrial y Franquismo a Madrid

Del 12 al 15 de juny, a Escuelas Pías - Universidad Nacional a Distancia (UNED), Madrid


Assemblea de la plataforma "Prou Retallades" i d'altres plataformes, col·lectius i moviments socials per coordinar les mobilitzacions de la setmana vinent

La plataforma "Prou Retallades" ha convocat demà dissabte, 8 de juny, a les 11.30 hores, al Centre Cívic Fort Pienc de Barcelona, una assemblea amb diferents plataformes, moviments, sindicats, col·lectius i entitats veïnals per coordinar les mobilitzacions que tindran lloc durant la setmana vinent contra les polítiques de retallades


Convocada la 3a edició del Premi Ángel Rozas a la recerca en ciències socials, per a investigadors novells

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya convoca la tercera edició del Premi Ángel Rozas, que es concedeix a la millor recerca realitzada per investigadors i investigadores novells en els diferents àmbits de les ciències socials sobre el món del treball.


Situació i estadístiques de l'economia catalana 2012

Situació de l'economia catalana l'any 2012 i estadístiques sociolaborals.


Andreu Mayayo, Javier Tebar: Política, poder judicial i ordre públic. El Tribunal de Orden Público als 50 anys de la seva creació - Els dilluns del Cipri, 3 de juny 2013

Dilluns del Cipri, 3 de juny. Relació entre política, poder judicial i ordre públic durant el franquisme. Presentació del portal TOPCAT als 50 anys de la creació del TOP.


Homenatge als combatents italians durant la Guerra Civil Espanyola

Amb la inauguració, dissabte 1 de juny, del monument en memòria dels antifeixistes que van lluitar contra el feixisme de les barricades de Parma de 1922 a les trinxeres de l'Espanya Republicana de 1937


II Conferència Internacional "Vagues i conflictes socials. Enfocaments transversals dels conflictes (des del segle XVIII fins avui dia)"

Trobada internacional per reflexionar sobre la conflictivitat des d'una perspectiva multidisciplinària i global.


Informe 'Situació de l'economia catalana 2012'

Conclusions sobre la situació de l'economia catalana 2012 i consideracions 2013.


Premis de Poesia Martí i Pol i José M. Valverde

Acte de lliurament dels Premis de Poesia Martí i Pol i José M. Valverde - Homenatge a Miquel Martí i Pol


CCOO rebutja que el Tribunal Constitucional admeti a tràmit el recurs contra la declaració del Parlament de Catalunya i es reafirma en la reivindicació del dret a decidir del poble català

CCOO rebutja que el Tribunal Constitucional admeti a tràmit al recurs del Govern de l'Estat contra la declaració del Parlament de Catalunya.


Cessió del fons del despatx d'Albert Fina i Montserrat Avilés a CCOO de Catalunya

Els elements del fons comprenen prop de 30.000 expedients, des de la vessant estrictament laboral fins als expedients de defensa davant el Tribunal de Orden Público (1963-1977).


Memòria històrica: Dret i Drets. Els despatxos laboralistes: un compromís amb la classe treballadora - Els dilluns del Cipri, 6 de maig 2013

Els Dilluns del Cipri participa en els actes organitzats amb motiu de la finalització de l'activitat del despatx Fina-Avilés, amb una xerrada en la qual intervindran Javier Tebar, Isidor Boix, José Luis López Bulla i Joan Carles Gallego: dilluns 6 de maig a les 18'00h.


Presentació del llibre "Massius y Pressus" de l'il·lustrador Soro

Dijous 2 de maig, a les 19 h, a les sales 11, 12 i 13 de la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, de Barcelona.


Premi Aurora Gómez: ampliació del termini de presentació de candidatures fins al 15 de maig

Amb la voluntat d'afavorir el major nombre de projectes


Declaració en defensa de la llengua

CCOO del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya.


28 d'abril, manifestació ciutadana contra les retallades i les privatitzacions

Punt de trobada de CCOO: 11.00h, Rambla Catalunya-Diputació (Barcelona).


Acte d'homenatge a Santiago Carrillo

La Comissió Organitzadora Homenatge a Santiago Carrillo, amb el suport de la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya i la Fundació Utopia - Joan N. García Nieto, ha organitzat un homenatge de Catalunya a Santiago Carrillo per al dia 12 d'abril, a les 18 hores, a la sala d'actes de la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16.


La sentència del TSJC que obliga tot el grup a rebre la classe en castellà si un alumne ho demana és injusta amb la majoria

CCOO manifesta una vegada més la necessitat d'aturar l'agressió permanent que significa per als centres educatius de Catalunya haver de justificar de manera reiterada les més que demostrades bones pràctiques eductives i l'eficàcia del sistema d'escola catalana.


CCOO de Catalunya cedeix una col·lecció d'objectes del moviment obrer dels anys 60, 70 i 80 al Museu d'Història de Catalunya

La cessió ha estat formalitzada en un acte on han participat el director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego.


José M. Fernández Seijo: 'La Llei hipotecària, història d'una injustícia' - Els dilluns del Cipri 8 d'abril de 2013

Els dilluns del Cipri ha organitzat una conferència sobre la nova Llei hipotecària, amb la intervenció del jutge José María Fernández Seijo.


Article sobre l'Arxiu Històric de CCOO

La revista "Frontissa" publica un article sobre l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


Miguel Lorente: "Violència masclista i crisi econòmica: obstacles per assolir la igualtat"- Els dilluns del Cipri, 11 de març de 2013

En el marc del Dia Internacional de la Dona Treballador, Els dilluns del Cipri organitzava una conferència sobre la violència masclista i crisi econòmica a càrrec de Miguel Lorente, el dilluns 11 de març, a les 18 hores.


Contra l'atur i la corrupció; ni privatitzacions ni retallades

Manifestacions a diferents ciutats convocades a Europa per la Confederació Europea de Sindicats i a l'Estat per la Cumbre Social


Es convoca la quarta edició del Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral

El termini de presentació de les candidatures acaba el 30 d'abril de 2013.


Commemoració del 90è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el 'Noi del Sucre'

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya i el seu Seminari Salvador Seguí, ha organitzat uns actes en homenatge a Salvador Seguí en el 90è aniversari del seu assassinat.


VIII Trobada Internacional d'Investigadors del Franquisme

Segona circular de la Trobada que tindrà lloc a Barcelona, el 21 i 22 de novembre de 2013.


Avantprojecte de llei de garantia de la unitat de mercat

Nota informativa del CERES


Cicle Memòria Històrica: SEAT, d'empresa model de la dictadura a referent de lluita antifranquista

Debat al voltant del llibre de Faustino Miguélez 'La SEAT, empresa modelo del Régimen' al Centre Cultural Blanquerna de Madrid


Recull documental: Sindicalisme de classe i nacional 2008-2012

Recull realitzat pel Seminari Salvador Seguí, que és l'espai de reflexió i debat que té el sindicat per fer propostes per a la millora dels drets socials i nacionals i la cohesió social de Catalunya.


José M. Mena: Corrupció. La democràcia amenaçada - Els dilluns del Cipri, 18 de febrer de 2013

Conferència a càrrec de José M. Mena, exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'acte, presentat per Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya va tenir lloc el passat dilluns 18 de febrer, a les 18 hores, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, de Barcelona.


Aparició del número de la revista International Journal on Strikes and Social Conflicts. Dossier de debat sobre Qui és classe obrera?

Classe obrera, vagues i conflictes


Estudi sobre l'afiliació a CCOO de Catalunya en els inicis del segle XXI

Elaborat pel Centre d'Estudis i Recerca Sindicals (CERES).


Aparició a la venda de Segle XX, revista catalana d'història

Els continguts del núm. 5 de Segle XX (2012), vegeu http://seglexxrevistacatalanahistoria.blogspot.com.es/


Projecció del documental 'La voz a ti debida'

En el marc de l'exposició 'La Memòria inexcusable' sobre les fosses del franquisme a la Casa Golferichs, es projectarà el documental 'La voz a ti debida' d'Antonio Girón i intervindran Manel Risques i Montserrat Armengou


Seminari Universitari 'El movimento obrero en el Franquismo. Claves interpretativas'

Comptarà amb les ponències de José Babiano Mora, director del Archivo del Trabajo, Fundación 1º de Mayo i Javier Tébar Hurtado, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, Fundació Cipriano García


Sessions de reflexió i debat al voltant del Xè Congrés de CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya organitza sessions de reflexió i acompanyament al voltant del Xè Congrés


Jordi Merino i Noé guanya el Premi Ángel Rozas a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells

“Les condicions d'ocupació I de treball a la Unió Europea 2005-2010 I la seva relació amb la salut. Possibles efectes de la darrera crisi econòmica en les condicions de la població assalariada”, de Jordi Merino i Noé, guanya el Premi Ángel Rozas a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells


Marina Subirats: 'La vigència de les classes socials' - Els dilluns del Cipri, 19 de novembre de 2012

El dilluns 19 de novembre, a les 18 hores, a les sales 11,12 i 13 de la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, de Barcelona, va tenir lloc la conferència a càrrec de Marina Subirats sobre 'La vigència de les classes socials'.


El sector de la cultura mostra la seva adhesió i presenta un manifest en favor de la vaga general del 14-N

Demà dimarts, 13 de novembre, a les 11.30 hores en la seu de la SGAE.


Assemblea social en suport de la Vaga general

Aquest dimarts, la societat civil ha mostrat el seu suport a la vaga general del 14 de Novembre, en una Assemblea social on s'ha fet pública la convocatòria social de la vaga.


L'Assemblea Nacional Catalana recolza la vaga general del 14-N

Roda de premsa celebrada a la seu de CCOO de Catalunya el dimecres 7 de novembre de 2012.


Manifest del món de la Cultura per la Vaga General del 14N: 'La cultura no és un luxe'

El govern espanyol ha decidit aplicar l'IVA general a les entrades de teatres, auditoris, sales musicals, cinemes, ... aquest augment de més de tretze punts (passa del 8 % al 21 %) no és comparable a l'aplicació que pel mateix concepte fa cap país del nostre entorn immediat...


LA MEMÒRIA INEXCUSABLE. Exposició fotogràfica sobre l'exhumació de fosses del franquisme

Exposició fotogràfica sobre l'exhumació de fosses del franquisme, LA MEMÒRIA INEXCUSABLE, a la casa Golferichs, Gran Via 491, Barcelona (metro Urgell).


Presentació del llibre de memòries de Lluís Martí Bielsa “Un d'entre tants. Memòries d'un home amb sort”

El dimarts 6 de novembre, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació del llibre que recull les memòries dels trenta primers anys de la vida de Lluís Martí Bielsa (1921-1952): “Un d'entre tants. Memòries d'un home amb sort”, a la sala Plateria de la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, Barcelona.


Conferència de Teresa Forcades: Crisi, alternatives i una mirada en clau de gènere

En el marc dels debats del X Congrés, conferència a càrrec de Teresa Forcades, monja, metgessa i teòloga, sota el títol: 'Crisi, alternatives i una mirada en clau de gènere'.


Homenatge a les Brigades Internacionals

En commemoració del 76è aniversari de l'arribada de les Brigades Internacionals i del 74è aniversari del seu comiat de Barcelona, ofrena floral al monument de les Brigades Internacionals i homenatge al doctor Moisès Broggi.


Cicle Crisi: A favor de l'Estat del Benestar: reformes constitucionals i fiscals

El centre de Treball i Documentació organitza, amb la col·laboració de la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya, un primer debat sobre la qüestió de les anomenades balances fiscals, amb Ángel de la Fuente, membre de l'Insittut d'Ànàlisis Econòmic (CSIC) i Maite Vilalta, professora del Departament d'Economia Política i Hisenda de la Universitat de Barcelona


Convocada vaga general el 14-N

CCOO i UGT, juntament amb la Plataforma Prou Retallades, convoquen vaga general el dimecres 14 de novembre de 2012. Aquesta data s'emmarca en una mobilització global impulsada per la CES (Confederació Europea de Sindicats) per combatre les polítiques d'austeritat aplicades pels governs europeus.


Presentació del llibre 'Resistencia ordinaria. La resistencia y el antifranquismo catalán ante el tribunal de Orden Público, 1963-1977'

La Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya ha organitzat l'acte de presentació del llibre 'Resistencia ordinaria. La resistencia y el antifranquismo catalán ante el tribunal de Orden Público, 1963-1977', editat per Publicacions de la Universitat de València.


Conferència a càrrec de l'escriptora Almudena Grandes: Memoria y desmemoria. Presentació de: Episodios de una guerra interminable

Conferència a càrrec de l'escriptora Almudena Grandes sota el títol 'Memoria y desmemoria'. En el mateix acte ha presentat la sèrie de novel·les sobre la postguerra espanyola: 'Episodios de una guerra interminable'.


Commemoriació del 103è aniversari de l'afusellament de Ferrer i Guàrdia

CCOO i la Fundació Cipriano García han participat en aquest acte, que enguany ha posat l'accent en la necessitat de mantenir i enfortir una educació pública i laica de qualitat que no es vegi perjudicada per la crisi.


S'inicien els debats precongressuals del X Congrés

CCOO de Catalunya ha organitzat, en el marc del procés congressual del X Congrés del sindicat, un seguit de debats per ajudar a repensar el sindicalisme i el conjunt de l'organització.


Salvem la UPEC

CCOO de Catalunya i la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya dona suport a la campanya SALVEM LA UPEC


Conferència de Roger Griffin "Feixisme i terrorisme: ideologies extremistes com a fruit enverinat de la Modernitat"

Conferència sobre "Feixisme i terrorisme: ideologies extremistes com a fruit enverinat de la Modernitat", a càrrec de Roger Griffin, professor de la Oxford Brookes University del Regne Unit i un dels més prestigiosos analistes del feixisme.


Presentació del llibre Quan els obrers van ser els amos, de Xavier Vinader

El periodista Xavier Vinader presentarà el seu llibre: Quan els obrers van ser els amos. Una setmana de vaga general política a Sabadell el febrer de 1976, el dimecres 3 d'octubre a les 19.30 hores a la sala d'actes de Comissions Obreres de Catalunya (Via Laietana, 16, Barcelona). Hi intervindran, entre d'altres, Jordi Pujol i Soley, Joan Carles Gallego, Muriel Casals, Borja de Riquer i l'autor del llibre Xavier Vinader.


Óscar Rebollo: Participació democràtica a les organitzacions - Els dilluns del Cipri, 8 d'octubre 2012

Conferència sobre Participació democràtica a les organitzacions a càrrec d'Óscar Rebollo, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP).


El 20 de setembre acaba el termini de presentació dels Treballs del Premi Angel Rozas

El 20 de setembre acaba el termini de presentació dels Treballs del Premi Angel Rozas, a la recerca en ciències socials pera investigadors i investigadores novells en la seva segona edició


El Moviment Laic i Progressista anima la ciutadania activa a celebrar Dia Mundial del Lliurepensament el 20 de setembre

El Moviment Laic i Progressista anima la ciutadania a celebrar el Dia Mundial del Lliurepensament. En un moment de retrocés de les llibertats individuals, de greus retallades socials i d'afebliment de les democràcies, es fa necessari la reivindicació del lliurepensament com a eina de construcció de repúbliques obertes i democràtiques sobre les bases lliures i fraternalment compromeses.


CCOO de Catalunya lamenta la mort de Santiago Carrillo, figura imprescindible per entendre els esdeveniments del segle XX

CCOO de Catalunya lamenta la mort de Santiago Carrillo, gran amic del sindicat i defensor sempre dels drets socials i laborals dels treballadors i les treballadores


En la Diada Nacional de Catalunya, la Plataforma Prou Retallades reivindiquem la Catalunya social!

La Fundació Cipriano García participarà amb la Plataforma Prou Retallades a l'ofrena floral conjunta al monument de Rafael de Casanova de Barcelona, sota el lema #Jo vull decidir per una Catalunya Social.


10a Jornada del Seminari Salvador Seguí: Catalunya i el moviment cooperativista

En el marc de la commemoració de l'Onze de Setembre, el Seminari Salvador Seguí ha organitzat la 10a Jornada sobre Catalunya i el moviment cooperativista, amb motiu de la celebració de l'any internacional de les cooperatives.


Jornada de manifestacions per les retallades del Govern central

Dijous 19 de juliol de 2012, a tot l'Estat, convocada per CCOO i UGT.


Presentació del llibre del sindicalista gallec, fundador de CCOO de Galicia: Latidos de vida y de conciencia. Memorias colectivas de Rafael Pillado.

L'històric sindicalista gallec, fundador de CCOO de Galicia, Rafael Pillado, presentarà a Barcelona el seu llibre: Latidos de vida y de conciencia. Memorias colectivas de Rafael Pillado, el dimecres 4 de juliol, a les 19.30 h., al Centro Galego de Barcelona (rambla Caputxins, 35-37).


Congrés Internacional Sindicalismo en España: del Franquismo a la estabilidad democrática (1970-1994)

Congrés Internacional Sindicalismo en España: del Franquismo a la estabilidad democrática (1970-1994), organitzat per la Universitat d'Oviedo (Campus de la Universitat Laboral a Gijón) i la Fundació Francisco Largo Caballero els dies 4, 5 i 6 de juliol de 2012. Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, hi intervindrà el 6 de juliol amb la ponència: "Ciclos de protesta, militancia y sindicalismo democrático: Comisiones Obreras, de la dictadura a la democracia".


Cinquena trobada "Galeuscat sindical" entre CCOO de Galícia, Euskadi i Catalunya

Es tanca amb la resolució 'El sindicalismo confederal y el estado de las autonomías'


Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya 2012: “El futur és a les nostres mans”

La Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) celebrarà les seves jornades d'enguany del 2 al 6 de juliol, als locals de CCOO de Catalunya, amb el títol “El futur és a les nostres mans”.


CCOO de Catalunya a favor d'un nou finançament per garantir els drets socials

El Consell Nacional va aprovar, el divendres 29 de juny de 2012, una resolució sobre el finançament de Catalunya.


Reunió de les delegacions de CCOO de Catalunya i de l'Assemblea Nacional Catalana

En la reunió mantinguda, les delegacions de CCOO i de l'Assemblea Nacional Catalana han coincidit en la voluntat de mantenir una interlocució permanent, que per part de CCOO de Catalunya serà a partir del seminari Salvador Seguí i d'intercanvi d'informació i participació en activitats que puguin promoure ambdues organitzacions.


Acte d'entrega de la tercera edició del Premi Aurora Gómez

La Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya organitza l'acte de lliurament del Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en la seva tercera edició.


40è aniversari de la mostra “Amnistía. Que trata de España” (Milà 1972)

Exposició “Arte e solidarietà”, a Milà, per commemorar el 40è aniversari de la mostra “Amnistía que trata de España (1972). Inclou una trentena d'obres d'artistes espanyols, com Picasso, Tàpies, Chillida, Equip Crònica, Juan Genovés o Ricardo Zamorano. Comptarà amb la participació de CCOO de Catalunya, CCOO-Barcelonès i la Fundació Cipriano García. En la inauguració, el 26 de juny, intervindran el Secretari general de la CONC, Joan Carles Gallego i el secretari de Cultura de CCOO del Barcelonès, Carles Vallejo.


Homenatge a Montserrat Roig en el lliurament del Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral

En el marc del lliurament del Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral, realitzarem un homenatge a Montserrat Roig de les dones de CCOO. L'acte tindrà lloc el dijous 21 de juny, a les 18 hores.


Oskar Lafontaine: "L'esquerra europea" - Els dilluns del Cipri, 7 de juny 2012

La Fundació Cipriano García ha realitzat una nova sessió d'Els dilluns del Cipri, en la qual s'ha debatut sobre el paper de l'esquerra europea, amb la participació d'Oskar Lafontaine, president de la Comissió Internacional del partit DIE LINKE (L'ESQUERRA) i exministre de Finances alemany. L'acte ha tingut lloc el dijous 7 de juny, a les 18 hores, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, de Barcelona.


Mercedes García Arán: La resposta autoritària al conflicte social - Els dilluns del Cipri 21 de maig 2012

El dilluns 21 de maig de 2012, a les 18 hores, a CCOO de Catalunya, conferència de Mercedes García Arán sobre "La resposta autoritària al conflicte social".


Novel·la negra. Novel·la social. El llegat de Manuel Vázquez Montalbán

En el marc de la Setmana Cultural de l'1 de Maig, la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya i la Secretaria de Cultura de CCOO del Barcelonès, amb la col·laboració de la Fundació Cipriano García i l'Àrea de Cultura de la Secretaria de Formació Sindical i Cultura de CCOO de Catalunya, organitzen l'acte 'Novel·la negra. Novel·la social. El llegat de Manuel Vázquez Montalbán'.


29 d'abril: concentracions contra les retallades