EDICIÓ 2014

CANDIDATURES PRESENTADES


Diverses persones presentades per: M. Lluïsa Gracia Giro

mgracia@gencat.cat

 

1.- Cristina Carrasco

Descripció: Economista, professora del Departament de Teoria Econòmica de la UB i autora de diversos estudis, treballs i investigacions sobre el treball domèstic i el treball de les dones.


2.- Angelina Puig

Descripció: Doctora en Història per la UAB. Sindicalista i historiadora especialitzada en el moviment obrer.


3.- Maria Jesús Pinto

Descripció: Llicenciada en Antropologia Social i Cultural. Té una llarga trajectòria de militància sindical, així com en diverses organitzacions socials, associacions feministes, de solidaritat i de drets humans. Ha realitzat diverses investigacions sobre relacions de gènere en l'àmbit laboral i treballs de les dones, de les violències envers les dones i del paper de les dones camperoles envers la sobirania alimentària.


4.- Anem per feina (Coordinadora per la inserció sociolaboral)

Descripció: Entitat sense ànim de lucre que treballa acompanyant el procés de recerca o millora de feina de persones que troben especials dificultats per accedir o reubicar-se al mercat de treball. Ofereix un servei d’intermediació laboral a les empreses i particulars que volen contractar algú des d’una opció inclusiva i justa. 

Veure:


5.- Maria Rovira

Descripció: Sindicalista agrària catalana, dirigent de la 
Unió de Pagesos. És responsable de Política Territorial de la Comissió Permanent Nacional de la Unió de Pagesos i coordinadora territorial de les comarques de Barcelona. La seva trajectòria és un exemple de lluita per tal que es reconegui l'aportació social i econòmica de les dones i les pageses en el conjunt del desenvolupament rural. El 2005 va rebre la Creu de Sant Jordi.


6.- Anna Mercadé

Descripció: Directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona.


7.- Acció: Ser dona a la Índia. La situació actual de les dones índies.

Presenta: José A. Méndez Garcçia
jose.Mendez@es.mahle.com

Descripció de l'acció: Alba Méndez Almazán, alumna de 2on de batxillerat, ha realitzat un treball de recerca titulat: S
er dona a la Índia. La situació actual de les dones índies.

Veure:


8.- Julia López, investigadora principal del Grup de Recerca en Dret del Treball i la Seguretat Social

 

Presenta: Dra. Mònica Figueres, vicerectora de Responsabilitat Social i Promoció

monica.figueras@upf.edu

 

Descripció: Julia López Catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona des de 1996 i investigadora principal del Grup de Recerca en Dret del Treball i la Seguretat Social (Gredtiss). Per vocació i per professió ha dedicat la seva vida a la universitat des de fa més de 36 anys, sempre amb entrega exclusiva. La perspectiva de gènere i la lluita per la igualtat efectiva de les dones ha estat una constat molt important en la trajectòria professional de la professora López, tant en l'àmbit de la docència com de la recerca.

Veure:


9.- Acció: La Fuerza de una Imagen (GUANYADORA)

 

Presenta: Marcela Luciana Polo Pena (Siemens. SA)

marcela.polo@siemens.com

 

Descripció de l’acció: La Fuerza de una Imagen. Des de la Secció Sindical de CCOO de l'oficina regional de SIEMENS de Barcelona a Cornellà de Llobregat, s'han realitzat un parell de sessions fotogràfiques a les nostres instal·lacions, tant a oficines com a fàbrica, amb l'objectiu de visualitzar la tasca i l'esforç que duen a terme les dones de Siemens als seus llocs de treball.

Veure doc. 1
doc.2
doc.3


10.- Acció: Pla d’igualtat del grup Gas Natural Fenosa

 

Presenta: Amparo Garcia, Secretària de la Dona, Igualtat i Formació de la Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya (responsable Igualtat Consell Sindical CCOO Gas Natural Fenosa)

isabelgarcia@ccoo.cat

 

Descripció de l’acció: Durant el procés de negociació del Pla d'Igualtat, CCOO de Gas Natural Fenosa, s’ha dut a terme la publicació dels Quaderns d'Igualtat:

• Són 9 publicacions editades en Power Point , enviades per email a tota la plantilla (unes 8.000 persones) i penjades en tots els taulers d'anuncis sindicals de la companyia.

• L'objectiu de la publicació d'aquests quaderns era el d'informar del que és un Pla d'Igualtat (un resum dels diferents capítols de la Llei) i de tots els aspectes als que influeix a nivell personal i laboral, adaptant-lo a la situació en aquest moment de Gas Natural Fenosa.

Veure doc.1
doc.2


11.- Acció:  Centre de Referència d’organització del Treball i Salut d’ISTAS-CCOO

 

Presenta: Neus Moreno Saenz Secretaria de les Dones. Comitè de Dones. Comissions Obreres de Catalunya

nmoreno@sindicat.ccoo.cat

 

Descripció de l’acció: Centre creat a Barcelona a l’any 2000 amb l’objectiu d’aportar coneixement científic, instruments per l’acció i donar suport a l’acció sindical en la intervenció sobre els riscos psicosocials a la feina.

Des de la seva constitució el conjunt d’actuacions d’aquest equip han integrat les desigualtats socials con un eix bàsic de la seva intervenció, principalment les de classe social i gènere.

El reconeixement de la trajectòria del treball de gènere aniria dirigit al seu equip actual: Salvador Moncada i Clara Llorens i indirectament a tot l’equip de salut laboral de la CONC, federacions i territoris, i un munt de delegades i delegats de prevenció que amb el treball conjunt amb ISTAS han fet i estan fent possible que avui disposem del millor instrument per l’avaluació de riscos psicosocial, i sobre tot que dia a dia, aportem coneixement i experiència, i , en definitiva, capacitat de proposta per aconseguir una organització del treball més justa, més democràtica i més saludable. 

Veure: 


12.- Acció: El Corte Inglés ha estat condemnat per discriminació salarial de les seves treballadores del centre de Valladolid

 

Presenta Carme Català CCOO

ccatalan@ccoo.cat

 

Descripció de l’acció: En aquest cas en particular, el Tribunal Suprem ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, que condemnava l'empresa a igualar el complement personal de les treballadores pel que fa a la retribució dels homes i a una indemnització compensatòria.

 

Veure doc.1:
doc.2:
doc.3:


13.- Acció: l'Observatori de l'Institut per a l'Estudi i la Transformació de la vida

 

Presenta Alba Garcia Sanchez CCOO

albagarcia@sindicat.ccoo.cat

 

 

Descripció de l’acció: l'Observatori de l'Institut per a l'Estudi i la Transformació de la vida Quotidiana és molt nou i recent però la manera de tractar les dades, fer-ne bases de dades innovadores i amb una perspectiva diferents permeten fer anàlisi, entre d'altres, d'impacte de gènere que ens són molt útils.

Veure:


14.- Acció. 1r Pla de Igualtat de l’Ajuntament de Barcelona

 

Presenta: Lidia Sandalinas Félez

lsandalinas@sindicat.ccoo.cat

 

Descripció de l’acció: Treball en el seguiment i avaluació de la Secretaria de Igualtat Secció Sindical CCOO de l’Ajuntament de Barcelona. Responsable Secretaria: M. Rosa Tomás Murcia.


Veure: