Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


Identificació   Usuari/a    Password    què és això?

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookiesNotícies 

Maig de la Cultura i el Treball

Contra la pobresa salarial i social: treball digne i drets. Activitats culturals al voltant del 1r de Maig.


El darrer passatge. Les últimes hores de la vida a l'exili de Walter Benjamin a Portbou

El proper dissabte 4 de juny, es farà una visita guiada a Portbou, per tal de recordar a Walter Benjamin i a totes les persones que van haver de fugir de la barbàrie. Organitza la Secretaria de Cultura i la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya.


Projecció del documental 'Corrupció: l'organisme nociu' i col·loqui

El dijous 2 de juny, a partir de les 18 hores, tindrà lloc la projecció del documental 'Corrupció: l'organisme nociu' a la sala d'actes del local de CCOO de Catalunya a Barcelona (Via Laietana, 16).


Conferència i presentació del llibre "Sindicats en la crisi de l'euro"

Conferències i presentació del llibre "Sindicats en la crisi de l'euro", de Frank Bsirske, president del sindicat Ver.di, i Klaus Busch, de la Universitat d'Osnabrück i conseller d'assumptes europeus del sindicat Ver.di. 1 de Juny, de 15.00 a 19.00, a la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Sala 11 (1er pis).


Festa reivindicativa per la Model

El proper diumenge, 29 de maig, de 12 a 14 hores, a l'espai alliberat de la presó, entre els carrers Rosselló i Entença, se celebrarà una festa reivindicativa per recuperar per la ciutat l'espai que ocupa la presó Model.


Manifestació 'Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real'

El diumenge 29 de maig us convoquem a la manifestació que tindrà lloc a partir de les 12 hores, a la plaça Urquinaona de Barcelona, amb lema "Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real".


Conversa sobre les Víctimes de l'exili i les fronteres (Portbou, 1939 - mar Egeu, 2016)

Conversa amb l'historiador i arxiver, Marià Hispano, i Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, el dijous 26 de maig de 2016, a les 17,30h, al Speakers' Corner. Espai l'Assemblea


Exposició: La catàstrofe de les guerres. Guerra, víctimes de l'exili, …. refugiats

Del 17 de maig al 3 de juny de 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona, estarà instal·lada l'exposició “La catàstrofe de les guerres. Guerra, víctimes de l'exili, …. Refugiats”. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 19 de maig a les 17 hores.


Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral. Ampliació termini

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la setena edició, 2016, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral. El termini de presentació de candidatures ha estat ampliat fins el 30 de maig de 2016


4a edició del Premi Ángel Rozas 2016 a la Recerca en Ciències Socials per a Investigadors i Investigadores novells

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya convoca la 4a edició del Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials per a Investigadors i Investigadores Novells. El termini d'admissió d'originals finalitza el 23 de setembre del 2016, a les 17 hores.


40 anys de la tancada de les dones dels treballadors de Motor Ibérica

Dissabte, 21 de maig, coincidint amb els 40 anys de la tancada de les dones dels treballadors de Motor Ibérica amb motiu de la històrica vaga d'aquesta empresa, es farà un acte reivindicatiu d'homenatge a les dones que es van tancar a l'església de Sant Andreu del Palomar. L'acte tindrà lloc a les 10.30 hores als jardins que hi ha al costat de l'església, plaça Orfila de Barcelona. Convoca l'Agrupació de Jubilats de CCOO de Nissan


Presentació de dos llibres sobre la Guerra Civil (1936-1939)

Presentació dels llibres de l'historiador José Luis Martín Ramos: "La rereguarda en guerra. Catalunya, 1936-1937" i "Territori capital. La Guerra Civil a Catalunya, 1937-1939"


Presentació del llibre 'Bullying: una falsa salida para los adolescentes'

A l'Speakers' Corner, iniciem el cicle Fem Pedagogia conversant amb els coautors del llibre, Francesc Vilà i Enric Roldán, sobre com abordar el "bullying" des d'un punt de vista d'acompanyament de l'adolescent en el seu trànsit


De la proporcionalitat a la paritat. 25 anys de la I Conferència d'Homes i Dones de CCOO de Catalunya

El 9 de maig de 1991 va tenir lloc la I Conferència d'homes i dones de CCOO de Catalunya. Quan fa 25 anys de la seva celebració, amb motiu de la Conferència de dones i homes. Feminitzat el sindicat, del passat 3 de març fem un repàs al paper de les dones en el sindicat


Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M.ª Valverde

CCOO de Catalunya es complau a convidar-vos a l'acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i José M.ª Valverde, en llengua castellana, que tindrà lloc el divendres 6 de maig


Mor Ramón Jurado, un dels històrics fundadors de CCOO de Catalunya

Ha mort Ramón Jurado, històric sindicalista que va participar a l'assemblea de Sant Medir on es va fundar CCOO de Catalunya i d'on va sorgir la seva tasca de formar CCOO a l'empresa ESESA del ram de l'energia. En Ramón tenia 84 anys, encara que feia anys que patia una llarga malaltia que l'ha tingut aïllat dels seus companys de lluita i treball.


18a Mostra de Cuines Obreres

El proper 5 de maig, a partir de les 18 hores, un espai de trobada per compartir els plats que portem entre tots i totes


Presentació del llibre 'Movimiento obrero y sindicalismo', de Jean Jaurès

A l'Speakers' Corner conversarem amb l'historiador Pere Gabriel i el sindicalista Juan Manuel Tapia sobre l'obra de Jean Jaurès i la vigència del seu pensament sobre el món del treball i el sindicalisme.


Estrena del documental "Ni doblegats ni domesticats"

El projecte de curtmetratge documental 'Ni doblegats ni domesticats', promogut per les federacions d'Indústria i Agroalimentària, ja té data d'estrena. Serà el proper divendres 29 d'abril, a les 18 hores, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya. Un cop finalitzada la projecció, s'obrirà un col·loqui - debat.


Models sindicals. Jornada sobre el model anglosaxó

La Fundació Cipriano Garcia conjuntament amb la Secretaria d'Internacional, Migracions i Cooperació organitzen una sèrie de debats entorn als models sindicals europeus, coincidint en part amb el procés organitzat al voltant de l'Assemblea Sindical Oberta. El proper 28 d'abril de 2016, tindrà lloc la darrera jornada del cicle, que estarà dedicada al Model Anglosaxó sota el títol: La diversitat. Feblesa o fortalesa?


'E.P. Thompson. Marxisme i història social' de J.Sanz, J. Babiano, F. Erice (Eds).

Recull de les intervencions de Jornadas de debate medio siglo después. E. P. Thompson y la formación de la clase obrera en Inglaterra, celebrades a Madrid, el juny de 2013.


Mor Saturnino Bernal, històric sindicalista de CCOO del Vallès Occidental

Ahir va morir l'històric sindicalista de CCOO al Vallès Occidental, Saturnino Bernal, a l'edat de 76 anys. Referent de la lluita obrera en aquest territori, el Satur va ser responsable de CCOO a Cerdanyola del Vallès.


14 d'abril: 85è aniversari de la proclamació de la II República i homenatge a Maria Salvo

14 d'abril: 85è aniversari de la proclamació de la II República i homenatge a Maria Salvo


Exposició: 85è aniversari de la II República Espanyola

“República, memòria històrica, valors de futur”, exposició commemorativa dels 85 anys de la proclamació de la II República Espanyola. Del 14 al 21 d'abril del 2016, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16 (Barcelona).


La Fundació Nous Horitzons organitza l'acte públic "Rescatem Europa"

El proper dijous, 7 d'abril, a les 7 de la tarda, a la Sala d'Actes de CCOO (Via Laietana, 16. Barcelona), la Fundació Nous Horitzons organitza l'acte públic "Rescatem Europa" amb la participació de l'economista Stuard Holland, Ernest Urtasun, eurodiputat d'ICV, Ska Keller, eurodiputada dels verds alemanys, Javier Couso, eurodiputat d'IU i Marisa Matias, eurodiputada Bloco de Esquerda.


Debat: Les 3 Xemeneies, símbol de lluita obrera al Barcelonès Nord

El proper 5 d'abril, CCOO del Barcelonès Nord ha organitzat una xerrada – debat sota el títol: Les 3 Xemeneies, símbol de lluita obrera al Barcelonès Nord. Quin és el seu futur? que proposem des de CCOO?.


Jornada de revistes sindicals: pensar, actuar, comunicar

El proper dia 16 de març de 2016 tindrà lloc la segona Jornada de revistes sindicals a la sala: Espai L'Assemblea, pis -1 de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona.


Commemoració del 93è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

El dijous 10 de març, es retrà un homenatge i es farà una ofrena floral al Noi del Sucre, a les 9.30 h, a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval.


Premis de Poesia Martí i Pol i José M. Valverde

CCOO de Catalunya convoca el 27è Premi de poesia Martí Pol en llengua catalana i el 20º Premio de poesía José Mª Valverde en lengua castellana.


7ª edició del Premi Aurora Gómez, 2016, A la lluita feminista en l'àmbit laboral

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha obert la convocatòria de la setena edició, 2016, del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral. El termini de presentació de candidatures acaba el 20 de maig de 2016, i el jurat emetrà el seu veredicte el 20 de juny de 2016.


Presentació del llibre: Movimiento obrero y sindicalismo, de Jean Jaurès

El proper 17 de març, a la sala Maria Aurèlia de Campmany del Centre Cívic Pati Llimona, carrer Regomir, 3, Barcelona, tindrà lloc la presentació del llibre del dirigent socialista francès Jean Jaurès (1859-1914), Movimiento obrero y sindicalismo. Es tracta d'una recopilació d'articles de l'autor, publicats al diari “L'Humanité”, que ell mateix va fundar.


Acte 'En defensa de les llibertats i del dret de vaga'

Divendres, 4 de març, a les 11.00 hores, a la sala d'actes MediaTIC (Barcelona Activa) de Barcelona.


UAB: Dictadura franquista i transició democràtica. 50 anys de la caputxinada

En el marc de la col·laboració de la Fundació Cipriano García i la Universitat Autònoma de Barcelona, s'ha organitzat, a la Facutat de Dret, l'assignatura Dictadura franquista i transició democràtica. 50 anys de la caputxinada.


Segle XX, revista catalana d'història

Ha sortit el número 8 de Segle XX, revista catalana d'història, que podeu consultar per Internet de forma gratuïta.


Homenatge a Marcelino Camacho

Presentació d'un nova edició de les memòries de Marcelino Camacho: 'Confieso que he luchado' amb motiu del cinquè aniversari de la seva mort.


Moviment obrer i emigració. Homenatge a Cipriano García

Homenatge a Cipriano García. Conferència de Rosa Sans sobre Moviment obrer i emigració, el dimarts 19 de gener de 2016 a les 19 h., al Centre Cultural Blanquerna, (c. Alcalà 44, Madrid),


El blog d'en Joan Carles Gallego: 'Confesso que he lluitat'

El secretari general de CCOO de Catalunya recorda la figura de Marcelino Camacho, a qui es fa un homenatge el dia 21 de gener a la seu del sindicat a Barcelona.


Presentació del llibre Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977), escrit per Javier Tébar i d'altres

El dijous 14 de gener de 2016, a les 19 hores, al Museu d'Història de Barcelona, MUHBA, Plaça del Rei, (Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977), escrit per Javier Tébar, Manel Risques, Martí Marín i Pau Casanellas.


Debat amb els candidats al 20D: Quines són les propostes sobre Memòria Històrica?

Debat sobre transmissió i coneixement del passat: la memòria com a política pública, el proper 9 de desembre a la sala Ramon y Cajal de la Universitat de Barcelona a les 17 hores.


Sobre quina base se sosté l'esquerra d'avui?

El dijous 3 de desembre, a les 19 h, se celebrarà la tercera sessió del cicle xerrades-debats: "Té alguna cosa a dir l'esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea?", organitzat amb el Centre de Treball i Documentació. Aquesta sessió tindrà per títol: “Sobre quina base se sosté l'esquerra d'avui? Quines polítiques poden permetre agafar força? Quines són les formes organitzatives que avui funcionen?” i anirà a càrrec d'Albert Recio i Joan Subirats, i ho moderarà Pere Ortega.


Taula rodona: Impactes del turisme i l'economia ciutadana

El proper 2 de desembre a les 18'30h, tindrà lloc una taula rodona organitzada per la UOC amb la col·aboracio de CCOO sobre els “ Impactes del turisme i l'economia ciutadana”, a la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona. Hi participaran Albert Sunyer i Roger Arias. Moderarà: Jordi Borja.


Seminari internacional: L'esquerra a la transició espanyola

Els dies 26 i 27 de novembre de 2015, la sala d'actes de la Facultat de Filosofia i Lletres va acollir el seminari internacional "L'esquerra a la transició espanyola", organitzat per conèixer els resultats assolits i contrastar-los amb altres treballs internacionals.


Fem Xarxa: anàlisi i actuacions al Baix Ebre contra l'explotació laboral severa en l'agricultura

El passat dijous, dia 26 de novembre del 2015, el projecte AGREE va celebrar a Tortosa una jornada per tractar l'explotació laboral severa en l'agricultura a les Terres de l'Ebre. L'acte va tenir lloc a l'aula 207 de la URV al campus Terres de l'Ebre, avinguda Remolins, 13-15, de Tortosa.


Mai Més!!!

Manifestació el 28 de novembre, a les 5 de la tarda, a la plaça de la Universitat de Barcelona


VII Jornades d'Arxivers sense Fronteres

Els dies 20 i 21 de novembre, al Museu Marítim de Barcelona, tindran lloc les VII Jornades d'Arxivers sense Fronteres. Enguany tractaran la relació entre arxius, drets humans i democràcia.


Acte d'inauguració de l'Espai l'Assemblea

El proper 20 de Novembre de 2015, a les 17 hores, a la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, Sotan, Barcelona, tindrà lloc l'acte d'inauguració de l'Espai L'Assemblea, Exposició permanent CCOO 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014) i Speakers' Corner. espai de debat obert per a la transformació social


Justícia pels crims del franquisme

El proper 20 de novembre se celebrarà l'acte final de la campanya «Justícia pels crims del franquisme», organitzat per Òmnium Cultural, amb la col·laboració CCOO i nombroses entitats més i el suport de Memorial Democràtic i l'Ajuntament de Barcelona. L'acte tindrà lloc a les 19 h, davant la presó Model de Barcelona, en la confluència del carrer Rosselló amb el carrer Nicaragua.


Dèficit democràtic i nous reptes de la Unió Europea

El dijous 19 de novembre, a les 19 h, se celebrarà la segona sessió del cicle xerrades-debats: "Té alguna cosa a dir l'esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea?", organitzat amb el Centre de Treball i Documentació. Tindrà per títol: "Dèficit democràtic i nous reptes de la Unió Europea" i anirà a càrrec de Miren Etxezarreta i Cesáreo Rodríguez-Aguilera.


Franco 40/40, proposta multidisciplinar de l'Observatori Europeu de Memòries de la Universitat de Barcelona per revisitar els 40 anys de la mort de Franco

Les activitats inclouen conferències, cinema i exposicions amb l'objectiu d'analitzar els 40 anys de dictacura repressiva a casa nostra i també els 40 anys de democràcia a través de moltes disciplines com cinema, art, activitats acadèmiques


Eleccions i crisi política a Catalunya? Possibles conseqüències institucionals?

La primera sessió del cicle de xerrades-debats "Té alguna cosa a dir l'esquerra davant la crisi política catalana, espanyola i europea?", organitzat amb el Centre de Treball i Documentació, serà: "Eleccions i crisi política a Catalunya? Possibles conseqüències institucionals?", a càrrec de Joan Coscubiela i Joan Botella


Presentació a Barcelona del llibre: 'Antoni Farrés. Quan els obrers van assaltar l'Ajuntament'

El dimecres 11 de novembre, a les 19h, a la Sala de Martí l'Humà, MUHBA. Plaça del Rei, s/n, 08002 Barcelona, tindrà lloc la presentació a Barcelona del llibre: Antoni Farrés. Quan els obrers van assaltar l'Ajuntament, de Jordi Serrano i Xavier Domènech, amb la participació de Gerardo Pisarello, Joan Carles Gallego i els autors.


Acte final de l'Assemblea sindical oberta

El proper dissabte, 7 de novembre del 2015, a partir de les 10 hores, tindrà lloc l'acte final de l'Assemblea sindical oberta, al poliesportiu Marina Besòs, avinguda de la platja, s/n, Sant Adrià de Besòs.


Homenatge a les Brigades Internacionals

El proper dia 24 d'octubre de 2015, a partir de les 11h i fins a les 13h, tindrà lloc un homenatge a les Brigades Internacionals en commemoració del 77è Aniversari del seu comiat a Barcelona.


SEAT: Homenatge a la memòria d'Antonio Ruiz Villalba

El passat 18 d'octubre de 2015, es va celebrar un homenatge a la memòria d'Antonio Ruiz Villalba, treballador de la SEAT, que el 18 d'octubre de 1971 va caure mortalment ferit pels trets de la policia franquista durant l'ocupació de la fàbrica en defensa dels drets sindicals i la dignitat i la llibertat de la classe obrera


Posposada l'estrena del documental 'Ni doblegats ni domesticats'

Per raons organitzatives i de producció, es posposa l'estrena del curtmetratge documental 'Ni doblegats ni domesticats', que ens oferirà un passeig pels 50 anys d'història i de lluites de CCOO a la indústria, amb la mirada posada en el futur de l'organització i de les lluites per a la transformació social.


Ofrena floral en memòria del 106è aniversari del afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia

El passat 13 d'octubre va tenir lloc una ofrena floral al peu del monument a Francesc Ferrer i Guàrdia en commemoració i memòria del seu afusellament - enguany el 106è aniversari - al Parc de Montjuïc.


Programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya: "Perseguint l'explotació laboral al camp"

Dins del projecte europeu AGREE, que finança la recerca i la formació en el camp de la lluita contra el tràfic i l'explotació de treballadors, el passat 11 d'octubre, el Programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya núm. 224 va emetre pel Canal 33 de TV3 el documental: "Perseguint l'explotació laboral al camp".


CCOO, amb les victímes de la repressió de la dictadura franquista

El passat 8 de setembre, el Govern de la Generalitat de Catalunya va proclamar el 15 d'Octubre com a Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i les Víctimes de la Repressió del Franquisme. La data coincideix amb el 75è aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat, Lluís Companys, màxim representant institucional dels ciutadans i ciutadanes d'aquest país.


XVIII Jornades sobre la Història a través del Cine

Javier Hurtado, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, Fundació Cipriano García, intervindrà el proper dimecres 7 d'octubre en la ponència sobre la pel·lícula 'Siete días d'enero' (1979), de Juan Antonio Bardem, en el marc de les divuitenes jornades sobre la història a través del cine, que se celebren a Vitòria.


Conferència: 'El model sindical llatí. Sindicalisme amb classe?'

Coincidint amb el procés organitzat al voltant de l'Assemblea sindical oberta i dins del cicle Models Sindicals, la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya i la Secretaria d'Internacional, Migracions i Cooperació de CCOO de Catalunya organitzen una conferència sobre “El model sindical llatí. Sindicalisme amb classe?” el proper 6 d'octubre de 2015, a les 16 hores, a la sala 11 de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, 1a planta, de Barcelona.


Avui fa 100 anys Neus Català

Durant el 2015 se celebra l'Any Neus Català per commemorar el centenari d'aquesta lluitadora antifeixista, supervivent dels camps d'extermini nazis. Exemple de compromís i dignitat.


Presentació del llibre: 'Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977)'

El 29 de setembre del 2015, a les 19 hores, al Pati Llimona, C/ de Regomir, 3 (Barcelona), tindrà lloc la presentació i debat al voltant del llibre 'Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-1977)', escrit per Javier Tébar, Manel Risques, Martí Marín i Pau Casanellas.


Visita guiada a l'exposició fotogràfica "Més enllà de Mauthausen"

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya i l'Associació Catalana d'Expresos Polítics han organitzat una visita guiada a l'exposició fotogràfica "Més enllà de Mauthausen", amb obres del fotògraf Francesc Boix. L'acte tindrà lloc el proper dissabte 26 de setembre de 2015, a les 11 h, al Museu d'Història de Catalunya, Palau de Mar, plaça de Pau Vila, 3, Barcelona.


Taula rodona: 27-S, propostes polítiques envers la memòria històrica

Entitats memorialistes, institucions i centres d'estudis han organitzat una taula Rodona en la qual les diferents candidatures que concorren a les eleccions del 27-S puguin exposar les seves polítiques en relació amb el tema de la memòria històrica, la institució del Memorial Democràtic i la relació en general del futur govern amb les entitats memorialistes. L'acte tindrà lloc el proper dilluns, 21 de setembre de 2015, a les 17.30 h, a la sala de premsa de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona).


CCOO de Catalunya proposa la revisió immediata de l'acord entre el Govern de l'Estat espanyol i el Comitè Econòmic i Social Europeu perquè es pugui utilitzar el català en les sessions del Plenari

Discriminació lingüística.


CCOO tornarà a reivindicar la Catalunya social en la Diada de l'11 de Setembre

La convocatòria de CCOO de Catalunya és a les 8.30 hores a la ronda de Sant Pere amb el carrer Girona (cantonada mar) de Barcelona.


13a Jornada del Seminari Salvador Seguí: “Classe i nació a Comissions Obreres de Catalunya”

En el marc de la commemoració de l'Onze de Setembre, la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya ha organitzat la 13a Jornada del Seminari Salvador Seguí: "Classe i nació a Comissions Obreres de Catalunya".


11 de setembre de 2015: homenatge de Barcelona a Salvador Allende

El proper 11 de setembre, a les 10.30 h, a la plaça de Salvador Allende del Carmel, tindrà lloc un homenatge per commemorar el 42è aniversari del cop d'estat a Xile i la mort del president Salvador Allende. L'acte comptarà amb les intervencions de Joan Manuel Serrat (cantant i persona molt vinculada a Xile) i d'Eulogio Dávalos (músic i intèrpret xilè de guitarra clàssica i president del Centro Salvador Allende).


Premi Aurora Gómez al grup de treball de prevenció de riscos psicosocials de l'Hotel Colon de Barcelona

El guardó va recaure en el grup de treball de prevenció de riscos psicosocials de l'Hotel Colon de Barcelona, i el Grup impulsor per a Futur Monument a la Presó de Dones de les Cortes va obternir una menció especial


IX Trobada Internacional d'Investigadors del Franquisme

Amb el subtítol de "80 anys de la Guerra Civil Espanyola", la trobada tindrà lloc a Granada, els propers 10 i 11 de març del 2016


Publicades les actes de la Conferència internacional sobre vagues i conflictes socials

Podeu consultar les actes de la Conferència internacional sobre vagues i conflictes socials, amb la ponència sobre "La huelga general en el siglo XX español: retórica, mito e instrumento"


Acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l‘àmbit laboral

Dijous, 9 de juliol de 2015, a les 12.15 hores, al Casal Pere IV, Rambla, 69, de Sabadell, tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en la seva 6a edició, aquest 2015.


24a Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya

La Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya organitza, els dies 9 i 10 de juliol, l'Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya, que portarà per títol “El sindicat davant noves realitats: reptes i propostes”, al Casal Pere Quart, de Sabadell.


XI edició de la UPEC: "De la protesta a la proposta"

La Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya celebrarà la seva XI edició els dies 1,2 i 3 de juliol, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona).


'La Pegaso: nuestra fábrica. Las CCOO como las habíamos imaginado (1966-1985)'

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya us convida a la presentació del llibre de la col·lecció “Materials d'Història de l'Arxiu”: "La Pegaso: nuestra fábrica. Las CCOO como las habíamos imaginado (1966-1985)"


Es presenten els Diàlegs per una Catalunya Social

La sanitat i la salut ambiental, el benestar, l'exclusió i la pobresa, l'habitatge, l'educació i les relacions laborals


III Congrés Internacional sobre Vagues i Conflictes Socials: aproximacions històriques combinades a la conflictivitat

Entre el 16 i el 19 de juny, la Facultat de Filosofia i Lletres i la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB acullen el III Congrés Internacional sobre Vagues i Conflictes socials. Formen part del Comitè Organitzador José Babiano (Fundació 1 de Maig) i Javier Tébar (Fundació Cipriano García). Hi participen historiadors i historiadores de l'Argentina, el Brasil, Portugal, Espanya, Itàlia, Holanda, Gran Bretanya, França, Alemanya, Japó i Sud-àfrica.


Jornada sobre el dret ciutadà de conèixer el passat: patrimoni històric, món digital i protecció de dades

En el marc de la celebració anual del Dia Internacional dels Arxius, la Fundació Cipriano García ha organitzat una jornada d'estudi el passat dia 8 de juny del 2015, a partir de les 10 h del matí, al CaixaForum, a l'avinguda Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038 Barcelona.


9 de Juny, Dia Internacional dels Arxius

Els arxius són un instrument insustituible en la preservació de la història i la Memòria. L'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya se suma a la celebració del Dia Internacional dels Arxius.


Acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol i José M.ª Valverde

CCOO de Catalunya es complau a convidar-vos a l'acte de lliurament dels premis de poesia Martí i Pol, en llengua catalana, i José M.ª Valverde, en llengua castellana, que tindrà lloc el dissabte 6 de juny


Jornada sobre "El model sindical alemany: un model d'èxit?"

El proper 4 de juny, de 16 a 19 hores, a la seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, tindrà lloc la Jornada sobre el "Model sindical alemany: un model d'èxit?", amb la participació de Heinz Bierbaum, doctor en economia i expert en CEE alemany.


Recordant Cipriano García: pensament, compromís i militància

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya, amb motiu del 20è aniversari de la mort de Cipriano García, ha organitzat l'acte ”Recordant Cipriano García: pensament, compromís i militància”, que ha tingut lloc el dilluns 18 del maig del 2015, a les 18.30 h, a la seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, 08003 Barcelona.


Exposició “Butifarra! Vinyetes de la Transició 1975-1987”

Exposició de cartells i vinyetes: “Botifarra! Vinyetes de la Transició 1975-1987”, que podeu visitar del 4 al 31 de maig, a la planta baixa de la seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona.


'Ni doblegats ni domesticats'

En el marc dels actes per commemorar el 50è aniversari, CCOO d'Indústria i la Federació Agroalimentària estem preparant l'elaboració d'un curtmetratge documental, que porta per títol "Ni doblegats ni domesticats" i que està preparant la productora COMPACTO, en el qual, a través d'un repàs dels moments més destacats de la lluita sindical en la indústria, es fa una reflexió intergeneracional de cap a on ha d'avançar el sindicat per tornar a connectar amb la societat.


CCOO de Catalunya inicia el procés de l'Assemblea sindical oberta

La nostra societat està immersa en un procés de profunda transformació econòmica, social, cultural i política. Aquest moment de canvi històric obliga les organitzacions com CCOO a repensar i renovar les seves propostes i les seves maneres de funcionar. Coincidint amb els 50 anys de la seva fundació, Comissions Obreres de Catalunya ha posat en marxa l'anomenada Assemblea sindical oberta. Es tracta d'un procés de debat obert i participatiu molt ampli, de dins i fora del sindicat, que ha de servir per dissenyar i reforçar la funció i la utilitat del sindicat al segle XXI.


Presentació de l'estudi: "La explotación laboral severa de extranjeros en el trabajo agrícola en Cataluña"

Estudi realitzat per Daniel Garrell Ballester de la Fundació Cipriano Garcia, en el marc del projecte AGREE per promoure la lluita contra el tràfic i l'explotació de treballadors i treballadores estrangers en el treball agrícola.


Homenatge a Jaume Perich, en el vintè aniversari de la seva mort

L'humor del Perich, malgrat la seva aparent senzillesa, era fruit d'un intens procés d'elaboració.


CCOO de Catalunya denuncia l'atac al model d'immersió català per part del ministre Wert

Davant la presentació d'un recurs per part del Ministeri d'Educació contra les normes de preinscripció escolar a Catalunya que suposaria la repetició de les matrícules.


A CCOO, la lluita per la llengua i els drets nacionals ha estat sempre vinculada a la lluita pels drets socials

L'objectiu ha estat retre compte de les actuacions realitzades en matèria lingüística pel sindicat des dels seus inicis i suscitar el debat entorn dels nous reptes de futur a què s'enfronta en aquesta matèria.


Una 17a Mostra de Cuines Obreres d'allò més irreverent

Una trentena de participants van portar, fets de casa, deliciosos aperitius, primers, segons i postres, que van tastar una cinquantena de persones.


Els arxius de la repressió a Espanya: clau de la impunitat del franquisme

El 22 abril del 2015 la premsa s'ha fet ressò de l'aparició d'un informe de la Direcció Superior de Policia de Granada, datat el 9 de juliol del 1965. En ell s'hi reconeix que l'assassinat de Federico García Lorca, a l'agost del 1936, va ser un crim d'estat.


17a Mostra de Cuines Obreres a Barcelona

Aquest dijous, 30 d'abril, a partir de les 18 h, a la Sala Plateria I


Finalitza l'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)”

El proper 3 de maig del 2015, tancarà les seves portes l'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)”, inaugurada el passat 20 de novembre del 2014, en el marc de la commemoració del 50è aniversari de Comissions Obreres de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona),


Paco Camarasa: "Classe obrera i sindicalisme en la transició política espanyola: la mirada del detectiu Carvalho i la de Manuel Vázquez Montalbán", a l'Speakers' Corner

El dimecres 29 d'abril del 2015, a les 18.30 h, Paco Camarasa, llibreter i propietari de la llibreria Negra y Criminal de la Barceloneta (Barcelona), ens va parlar del significat i les raons de la renovació de la novel·la negra partir de l'obra de Manolo Vázquez Montalbán. Ho feia a l'espai Speakers' Corner, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona).


Marc Andreu i Acebal: 'Barris, veïns i democràcia', a l'Speakers' Corner

El dimecres 22 d'abril, a les 18.30, el periodista i historiador català Marc Andreu i Acebal ha presentat el seu llibre "Barris, veïns i democràcia. Els moviments populars i la reconstrucció de Barcelona (1968-1986)", a l'Speakers' Corner, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Palau de Mar, Barcelona).


CCOO de Catalunya lamenta la mort del periodista Xavier Vinader a l'edat de 68 anys

CCOO de Catalunya lamenta la mort de Xavier Vinader, periodista compromès nascut a Sabadell el 17 de febrer del 1947, que va dedicar la seva carrera a lluitar per la llibertat d'expressió i va destacarcom a periodista d'investigació.


Teresa Torns: “Els temps, els treballs i la conciliació”, a l'Speakers' Corner

Teresa Torns, professora de sociologia de la UAB i membre del Quit, ha debatut a l'Speakers' Corner sobre “Els temps, els treballs i la conciliació”. Feia la presentació Susana Narotzky, catedràtica d'antropologia cultural de la UB. L'acte ha tingut lloc el dimecres 15 d'abril del 2014, a les 18.30 hores, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3, al Palau de Mar).


Joan Benach: 'Sin trabajo, sin derechos, sin miedo. Las reformas laborales y sus efectos sobre el trabajo', a l'Speakers' Corner

Joan Benach, professor de salut pública a la UPF i director del grup d'investigació GREDS-EMCONET, ha presentat el llibre 'Sin trabajo, sin derechos, sin miedo. Las reformas laborales y sus efectos sobre el trabajo'. L'acte va tenir lloc el 8 d'abril de 2015, a les 18.30 h, a l'espai de debat Speakers' Corner, dins de l'exposició del 50 aniversari de la fundació de CCOO de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila 3, de Barcelona).


L'exposició ‘Català, llengua d'Europa', a CCOO de Catalunya

L'exposició “Català, llengua d'Europa” serà al vestíbul de CCOO de Catalunya del 25 de març al 7 d'abril


Isidor Boix “Sindicalisme i solidaritat dins d'un món global” a l'Speakers' Corner

Isidor Boix ha debatut sobre “Sindicalisme i solidaritat dins d'un món global”. L‘acte tindrà lloc el proper dimecres 25 de març, a les 18.30 h, a l'espai de debat Speakers' Corner, dins de l'exposició del 50è aniversari de la fundació de CCOO de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila 3, de Barcelona). En feia la presentació David Minoves.


Conferència: "El model sindical escandinau. Claus i reptes actuals"

La ponència de Krister Andersson, secretari general del Sindicat LO de la regió sud-oest de Suècia, tractarà sobre els reptes del model sindical escandinau amb les tensions liberalitzadores actuals.


CCOO reflexiona sobre el lligam entre el sindicat i la llengua catalana

Amb l'acte “El sindicat i la llengua catalana”, CCOO de Catalunya vol reflexionar sobre els objectius i les necessitats que han anat orientant les actuacions dutes a terme per CCOO de Catalunya, amb el suport de la Generalitat, a favor de la normalització del català en l'àmbit sindical i el món del treball.


CCOO organitza un programa de jornades sobre els models sindicals a Europa

En la seva activitat diària, el sindicalisme a escala europea es desenvolupa en el marc de models molt diferents pel que fa l'afiliació, l'abast del diàleg social i de la negociació col·lectiva, o la perspectiva sociopolítica. Conèixer de ben a prop els models sindicals existents no tan sols és clau per entendre millor la diversitat i el potencial del sindicalisme europeu, sinó també per millorar la col·laboració en instruments compartits com les federacions europees o els comitès d'empresa europeus.


Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral, 2015

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya convoca la sisena edició del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral. El premi, de caràcter anual, té com a objectiu reconèixer persones, col·lectius, entitats o organitzacions socials que s'hagin distingit per la seva tasca a favor de les reivindicacions de gènere en el món laboral i sindical.


Rafael Senra: “Els límits del poder de la direcció dels empresaris: el control de les TIC, discrecionalitat i discriminació”, a l'Speakers' Corner

Rafael Senra Biedma, advocat laboralista, ha debatut sobre “Els límits del poder de la direcció dels empresaris: el control de les TIC, discrecionalitat i discriminació”. L'acte ha tingut lloc el 18 de març, a les 18.30 h, a l'espai de debat Speakers' Corner, dins de l'exposició del 50è aniversari de la fundació de CCOO de Catalunya, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila 3, de Barcelona).


Premsa sindical: el nostre repte

Acte de reconeixement a les publicacions de les seccions sindicals, en què s'aprofundirà sobre el treball en els mitjans de comunicació i la llibertat d'expressió


Nadia Varo: Gènere, dones i sindicalistes a l'Speakers'Corner

L'autora de l'estudi ens ha presentat el llibre 'Las militantes ante el espejo. Clase y género en las CCOO del área de Barcelona (1964-1978)' amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.


Programació Speakers' Corner. Març del 2015

El mes de març continuen les sessions de debat per tractar amb arguments sobre la reforma laboral, gènere, dones i sindicalistes, el control empresarial de les TIC i el sindicalisme i la solidaritat.


Commemoració del 92è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

El dimarts 10 de març, es retrà un homenatge i es farà una ofrena floral al Noi del Sucre, a les 9.30 h, a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval.


Convocats els premis de poesia Martí i Pol i José M. Valverde

CCOO de Catalunya convoca el 26è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol i el 19è Premi de Poesia José M. Valverde.


Homenatge a Miquel Caminal: "Les esquerres i el catalanisme"

Homenatge a la figura de Miquel Caminal, catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona, el proper dijous 12 de març de 2015, a les 19:00 hores a la Sala d'actes Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès (Carrer Canuda, 6. Barcelona).


Viure en català sense cap retallada

Recull dels aspectes tractats a les VIII Jornades de Normalització Lingüística de CCOO de País Valencià, les Illes Balears i Catalunya: Viure en català sense cap retallada on es posen al dia algunes reflexions i propostes en la defensa dels drets lingüístics.


Miquel Falguera: "La reforma laboral del 2012 i la interpretació judicial a Speakers' Corner"

Davant d'aquesta situació cal obrir un debat social sobre les necessàries propostes alternatives en el marc de la progressiva retallada de drets dels treballadors i de les organitzacions sindicals.


Andreu Mayayo: "Un any després de l'altre 23-F", a l'Speakers' Corner

El dimecres 25 de febrer del 2015, a les 18.30, a l'espai de debat Speakers' Corner, Andreu Mayayo ha parlat sobre el fals documental “Operación Palace”, dirigit pel periodista Jordi Évole, que es va transmetre per televisió el passat 23 de febrer de l'any 2014.


Reducción y combate del animal humano, de Víctor Gómez Pin, a l'espai de debat Speakers' Corner

Víctor Gómez Pin, catedràtic de Filosofia de la Universtitat Autònoma de Barcelona ha presentat el seu llibre Reducción y combate del animal humano, comptant amb la participació de José Luis López Bulla, a l'espai de debat Speakers' Corner, en el marc de l'Exposició CCOO 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014), al Museu d'Història de Catalunya.


Acte de presentació de la Comissió del Centenari de la Revolució Russa

El 23 de febrer del 2015 s'ha celebrat l'acte de presentació de la Comissió del Centenari de la Revolució Russa, amb la participació dels historiadors Andreu Mayayo, Anna Sallés i Josep Fontana.


Mary Nash: "Feminidades y masculinidades: Arquetipos y prácticas de género", a l'Speakers' Corner

El passat dimecres 11 de febrer de 2015, a les 18.30 h, Mary Nash, catedràtica d'història de la Universitat de Barcelona, ha presentat l'obra col·lectiva, que ha dirigit, sobre els ideals de la feminitat i de la masculinitat al llarg del segle XX, a l'espai de debat Speakers' Corner, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3, al Palau de Mar).


Mor l'històric sindicalista i líder veïnal, Manuel Martínez

Ha mort Manuel Martínez (Barcelona, 1941 - 2015), treballador del sector de l'aigua i històric sindicalista de CCOO. A principis de l'any setanta va començar a treballar intensament en els moviments veïnals. Va formar part de la Coordinadora del Tèxtil de CCOO de Barcelona.


Ciutats i urbanització: crisi de ciutadania en època de globalització amb Jordi Borja

El dimecres 4 de febrer, a les 18.30 hores, a l'Speakers' Corner, espai de debat habilitat dins l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)", ha tingut lloc un debat sobre "Ciutats i urbanització: crisi de ciutadania en època de globalització".


'Segle XX, revista catalana d'història'

Ha sortit el número 7 de 'Segle XX, revista catalana d'història', que podeu consultar per Internet de forma gratuïta.


Prorrogada l'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)”

L'exposició “CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)” romandrà oberta al públic al Museu d'Història de Catalunya fins al 3 de maig del 2015.


Programació Speakers' Corner. Febrer del 2015

El mes de febrer continuen les sessions de debat per tractar amb arguments sobre ciutats i urbanització; arquetipus i pràctiques de la feminitat i la masculinitat; la presentació del llibre 'Reducción y combate del animal humano', i el fals documental “Operación Palace", dirigit per Jordi Évole, sobre el 23-F.


Debat sobre El Tractat transatlàntic, una nova ofensiva contra el model social europeu a l'Speakers' Corner

El dimecres 28 de gener, a les 18.30 hores, a l'Speakers' Corner, espai de debat habilitat dins l'exposició "CCOO: 50 anys d'història de Catalunya (1964-2014)", ha tingut lloc un debat sobre "El Tractat Transatlàntic, una nova ofensiva contra el model social europeu".


Jornada "Historia y tecnología digital"

Els dies 26 i 27 de gener del 2015, la Fundación 1º de Mayo, la Universitad Complutense de Madrid i la Casa Velázquez han organitzat la jornada "Historia y tecnología digital”, a la qual participarà Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


Mireia Bolibar Planas guanya el Premi Ángel Rozas amb el treball "Digue'm amb qui vas i et diré com participes"

"Digue'm amb qui vas i i et diré com participes: l'impacte de les xarxes personals sobre la participació associativa de la població immigrada" guanya el Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials per a investigadors i investigadores novells.
Agenda


DES.
03
2015
SEP
23
2016

Premi Ángel Rozas 2016 a la Recerca en Ciències Socials per a Investigadors i Investigadores novells

Via Laietana, 16 7a Planta
Barcelona
MAIG
17
2016
JUN
03
2016

Exposició: La catàstrofe de les guerres. Guerra, víctimes de l'exili, …. refugiats

Seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16. Vestíbul
Barcelona (Barcelonès)
MAIG
26
2016

Conversa: Víctimes de l'exili i les fronteres (Portbou, 1939 - mar Egeu, 2016)

Seu nacional de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16. Soterrani
Barcelona (Barcelonès)
17.30
MAIG
29
2016

Festa reivindicativa per La Model

Presó Model, carrers Rosselló i Entença
Barcelona (Barcelonès)
de 12.00 a 14.00
JUNY
02
2016

projecció del documental : “Corrupció: l'Organisme nociu”

Barcelona (Barcelonès)
18.00
JUNY
04
2016

El darrer passatge. Les últimes hores de la vida a l'exili de Walter Benjamin a Portbou

Estació de ferrocarril de Portbou
Portbou
12'15

Pren-ne nota! 

icona document Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo. De Giaime Pala
icona document "Pòsits del negre", exposició de Pere Díez Gil
icona document Almudena Grandes, a Badalona
icona document 'Pasos a la Izquierda'
icona document L'us de la guerra 80 anys després
icona document Les dones i els valors republicans, article de Rosa Sans directora de la Fundació Cipriano García
icona document Teatre: 'A voz ahogada', un homenatge a Miguel Hernández
icona document Jornada a La Maquinista: 'La legislació laboral en el nou marc polític'
icona document Documental: 'Santuaris de l'antifranquisme. Religiosos catalans que van lluitar contra la dictadura'
icona document Segon Congrés d'Història del PSUC. Modificació de dates
icona document Presentació de la novel·la d'Isabel Medina 'Olympe de Gouges. La libertad por bandera'
icona document Segon Congrés d'Història del PSUC
icona document Xerrada: 'Un monument a les dones de la Presó de les Corts'
icona document 'L'herència de l'esclavatge a Barcelona: monuments i espai públic'
icona document Conferència: 'Treballs sobre la memòria: el Memorial de l'Abolició de l'Esclavatge a Nantes'
icona document Taula rodona: 'Espai públic, gènere i memòria'
icona document Presentació del llibre: 'Franquistas contra franquistas'
icona document 20 anys del Museu d'Història de Catalunya
icona document Cicle de debats: ‘La República catalana i l'ideal federal'
icona document Exposició al MHIC: "8de38: l'arquitectura industrial de la Seat"
icona document Jornada sobre “La sostenibilitat i el medi ambient en el transport a Barcelona”
icona document "La debilidad de las lecciones de la historia: de nuevo, los refugiados"
icona document 'Els internats de la por'
icona document Presentació del manifest Pacto por una justícia de todos y todas. Bases para un cambió democrático
icona document Documental: 'Santuaris de l'antifranquisme. Religiosos catalans que van lluitar contra la dictadura'
icona document Sota les cunetes, justícia! al Barnasants
icona document "Samudaripen. Els Gitanos, un holocaust oblidat"
icona document Fundació La Maquinista - Macosa: Catalunya i Espanya després del 20D
icona document Nova revista digital: 'Pasos a la izquierda'
icona document Diàleg: Josep Ramoneda i Arcadi Oliveres
icona document Segon seminari de la Comissió del Centenari de la Revolució Russa
icona document Marina Rossell: 'Cançons de la Resistència'
icona document 1915-2015: Conferència de Zimerwald
icona document Segon Congrés d'Història del PSUC: 1936-2016
icona document Exposició fotogràfica: 'Maquinista i Macosa: una història industrial, urbanística, econòmica i social'
icona document Seminari: "El franquismo después de Franco (1975-2015)"
icona document Bus Memòria: de la Presó de les Corts al Camp de la Bota
icona document 'Franco 40/40: memòria i participació' i projecció de 'Cronistes de carrer'
icona document La Maquinista: jornada sobre 'Grècia i l'esquerra europea'
icona document Presentació del Llibre "Antoni Farrés. Quan els obrers van assaltar l'Ajuntament"
icona document Presentació del llibre: "Nacht und Nebel: Fotografía y testimonio"
icona document "Cultura, de què parlem?" article d'opinió de Rosa Sans, directora de la Fundació Cipriano García
icona document Homenatge a Neus Català i a les dones deportades als camps nazis
icona document 75è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys
icona document "Franco 40/40: el franquisme en quarantena"
icona document II Congrés de treball, economia i societat
icona document VII Fòrum de diàleg Memorial Mauthausen
icona document II Congrés d'Història del PSUC
icona document Neix Feminisme Crític
icona document Curs 2015 a El Escorial: Víctimas y derechos. Dimensión externa y el eco de la lucha por la memoria histórica
icona document Crisi i democràcia: el neoliberalisme o la vida. Article d'opinió de Montse Delgado
icona document Documental 'Punto final'
icona document Documental “Corrupción, el organismo nocivo”
icona document Presentació de 'Un reportero en la montaña mágica', de Andy Robinson
icona document “VERDADES HEREDADAS”: el terror fascista en Galicia
icona document Exposició de fotografies: 'Gent de port. Barcelona 1980'
icona document Publicació del llibre "La Maquinista Terrestre y Marítima. Poder y libertades. Movimiento obrero 1931-1956"
icona document ¿Garantizar una vida digna a toda la población?
icona document 'Avi, et trauré d'aquí'
icona document Acte d'homenatge als afusellats pel franquisme al Fossar de la Pedrera
icona document Jordi Solé Tura: Pensament i compromís polític (1956-1983)
icona document Exposició La infància del PSUC (1936-1939)
icona document PRESENTACIÓ de la sèrie monogràfica: "El Cànem, de fàbrica dels Godó a presó de Franco", de Jaume Busqué i Lluís Bursó
icona document Acte 'Recordant Paco Fernández Buey'
icona document Pre-estrena del documental "Generació Pegaso"
icona document Jornada: 'Cinc anys de vigència de la Llei de la Memòria Històrica'
icona document Jornada d'anàlisi de l'avantprojecte de la LOMCE: 'On volen portar l'educació? Més qualitat o més desigualtat?'
icona document Creació de la Società Italiana di Storia del Lavoro
icona document La riada de Franco, escrit per Ferran Sales Aige i Lluís Sales Favà, sobre les inundacions del Vallès.
icona document La Presó Invisible. Jornades sobre la Presó de dones de Les Corts (1936-1955)
icona document Joan Coscubiela: Dels "fracassats" i els "triomfòcrates"
icona document Joan Coscubiela: "La Catalunya de Simón Rosado"
icona document Joan Coscubiela: "Sindicalisme i democràcia"
icona document Joan Coscubiela: "Zapatero i el so del ball de la yenka"
icona document Joan Coscubiela: "Una reforma laboral global"
icona document El feminisme al PSUC.Els anys setanta i vuitanta del segle XX
icona document Joan Coscubiela: 'És la reforma laboral la solució?'
icona document Ha sortit la revista 'Arch-e' dedicada a ''Los archivos del mundo del trabajo''
icona document ¿Jubilarse a los 67? Article d'opinió de Joan Coscubiela
icona document Dones de Tabacalera, uns temps i uns espais de memòria
icona document Fabra i Coats, una experiència museogràfica innovadora
icona document Per primera vegada s'introdueix una clàusula de protecció del patrimoni industrial en les negociacions d'un conveni col·lectiu


© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI