Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


  

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookiesNotícies 

Adhesió de la Fundació Cipriano García a la carta pública "40 años de Constitución, 40 años de impunidad"

La Fundació Cipriano García s'ha adherit a la carta pública "40 años de Constitución, 40 años de impunidad", aprovada en el 4.º Encuentro Estatal de Colectivos de Memoria Histórica y de Víctimas del Franquismo on es fa una crida perquè al Congrés en el qual s'acordi posar fi a la impunitat del franquisme.


Presentació del llibre: 'La revolución tranquila', de Bruno Estrada

En el llibre 'La revolución tranquila', de Bruno Estrada, adjunt al secretari general de CCOO, reflexiona sobre com l'esquerra pot recuperar l'hegemonia cultural perduda des de finals del segle passat. Aquesta recuperació, segons l'autor, es farà a partir d'un procés social més complex que en el passat, ja que que el treball no ocupa el mateix espai de centralitat que ara fa un segle.


La vaga del 14-D, ahir i avui

Han passat trenta anys de la vaga general del 14 de desembre de 1988 que va paralitzar el país. Des de llavors s'han produït nombrosos canvis econòmics, polítics, socials i culturals, però també hi ha aspectes semblants. Per tractar sobre la vaga del 14-D, ahir i avui, hem organitzat un acte amb les intervencions de José Luis López Bulla, secretari general de CCOO de Catalunya del 1976 al 1995; Cristina Torre, secretària d'Acció Sindical de CCOO de Catalunya, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.


El model lingüístic del sistema educatiu

CCOO d'educació ha organitzat un cicle de debats descentralitzats sobre El model lingüístic del sistema educatiu, arrel del la presentació pública que ha fet el Departament d'Ensenyament de la Generalitat del que serà el model lingüístic del Sistema educatiu de Catalunya


Acte de lliurament del 19è Premi de Poesia de Tardor – Memorial José López Garcia

El proper dijous 29 de novembre, a les 18 h. tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi de Poesia de Tardor, a l'Espai Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, soterrani


Presentació del llibre 'Bandera Roja. 1968-1974. Del maig del 68 a l'inici de la Transició', de Jordi Borja

El proper dimecres 21 de novembre, a les 19 h, tindrà lloc la presentació del llibre Bandera Roja. 1968-1974. Del maig del 68 a l'inici de la Transició, de Jordi Borja, a la sala d'actes de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, Barcelona).


David Taranilla Garcia guanya el Premi Angel Rozas 2018, amb el treball “Tecgnosis de sapiens a la singularitat. L'acceleració del procés adaptatiu de transmissió cultural el l'època contemporània”

Dels treballs presentats a la cinquena convocatòria del Premi Angel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells, n'ha resultat guanyador l'assaig “Tecgnosis de sapiens a la singularitat. L'acceleració del procés adaptatiu de transmissió cultural el l'època contemporània” de David Taranilla Garcia. Tanmateix, el jurat ha atorgat un accèssit al treball de Fidel Barrios, La construcció d'una barri democràtic a Barcelona: el cas del Poble-Sec (1972-1986).


Presentació del llibre 'Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona, 1956-1977', de Cristian Ferrer González

El proper dimarts 20 de novembre del 2018 tindrà lloc la presentació del llibre 'Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona, 1956-1977', de Cristian Ferrer González. L'acte se celebrarà a les 18.30 hores, a la sala de graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (avinguda Catalunya, 35, Tarragona).


ENSENYANT ELS GENOCIDIS A L'AULA

Els dies 15 i 16 de novembre de 2018, tindrà lloc la segona edició del seminari de transició de professors promogut per l'EUROM i el Memorial de la Shoah: ENSENYANT ELS GENOCIDIS A L'AULA, a la Sala de professorat de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, carrer d'Aribau, 2, i comptarà amb la participació de professorat i agents educatius de Portugal i Catalunya, entre d'altres, Javier Tébar, director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya.


Exposició: CCOOmics 2018: Vinyetes Joves a Cornellà

El proper dijous 15 de novembre tindrà lloc la presentació de l'exposició CCOOmics 2018: Vinyetes Joves, a les 17:30h a la Sala d'actes CCOO del Baix Llobregat (Carretera d'Esplugues 68, Cornellà de Llobregat), amb historietes sobre memòria i futur i sobre gènere i jovent.


Presentació del llibre 'Trabajo y hogar. Un análisis de género y clase en un contexto de crisis', de Núria Sánchez Mira

El proper dimarts, 13 de novembre, a les 18 h, tindrà lloc a l'Espai l'Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), la presentació del llibre 'Trabajo y hogar. Un análisis de género y clase en un contexto de crisis', de Núria Sánchez Mira, que va ser guardonat amb el Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials 2016.


Exposició: "La indústria tèxtil en mans de les dones. L'Hospitalet"

Exposició “La indústria tèxtil en mans de les dones. L'Hospitalet” romandrà instal·lada al vestíbul de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, Barcelona), del 12 al 23 de novembre del 2018. L'acte d'inauguració tindrà lloc el 12 de novembre a les 17 h.


Exposició: “La catàstrofe de les guerres. Guerres, víctimes de l'exili… refugiats” a Lleida

Podeu veure, en el marc del 15è Cicle de Cinema i Drets Humans de Lleida, aquesta exposició, realitzada per CCOO, que recull la tragèdia que van patir els milers de persones que van haver de creuar les fronteres entre Espanya i França al 1939 i la seva coincidència amb el que està passant actualment amb els milers de persones que fugen de Síria, destrossada per la guerra.


80è aniversari del comiat a les Brigades Internacionals

Actes promoguts per l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, per commemorar el 80 aniversari del comiat de les Brigades Internacionals, per donar a conèixer, la gesta d'aquelles dones i homes que havien vingut a defensar la II República i amb els que sempre restarem agermanats pel combat comú .


Conferència-debat: "La sociedad del trabajo. Una perspectiva histórica"

El proper 24 d'octubre, a les 17.30 h, tindrà lloc la conferència debat: La sociedad del trabajo. Una perspectiva histórica, a càrrec del historiador Fernando Díez. Presentarà el professor d'Història de la Universitat de Barcelona, Juanjo Romero.


Passejada contra el canvi climàtic

El 20 d'octubre la Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona organitza una passejada amb bici i a peu pel camí fluvial del Congost.


"Restes i rastres: memòries obreres, patrimoni i nous usos socials dels espais industrials"

El proper 19 d'octubre es celebrarà la jornada internacional “Restes i Rastres” amb el propòsit de debatre, reflexionar i fer balanç sobre les formes de resignificació del que van ser espais i arquitectures industrials després dels fenòmens de desindustrialització en algunes conurbacions europees, transformades avui en centres d'expressió de diferents realitats econòmiques, socials i culturals.


La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona

El dimarts 16 d'octubre, a les 16 h, a la sala d'actes de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, tindrà lloc la celebració d'una sessió conjunta dels seminaris GEXEL-CEDID i GREF-CEDID, dedicada a la novel·la 'La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona', d'Alfons Cervera


Acte d'Inauguració de l' Exposició: "Les Brigades Internacionals a Castelldefels

Per commemorar el 80è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals, s'ha organitzat l'acte d'inauguració de l'exposició "Les Brigades Internacionals a Castelldefels", el dilluns 15 d'octubre a les 18 h.


Commemoració del 109è aniversari de l'afuselllament de Ferrer i Guàrdia

Un any més, el 15 d'octubre a Montjuïc, la Fundació Cipriano García i CCOO de Catalunya han participat a l'homenatge a Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog i fundador de l'escola moderna, que va ser afusellat el 1909.


Commemoració de l'Any Fabra: "Llengua, ciència i poesia"

El proper dia 11 d'octubre, a les 12 h, tindrà lloc a la sala 42 de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona) una conferència organitzada pel Servei Lingüístic de CCOO de Catalunya per retre homenatge a Pompeu Fabra i a la riquesa que va representar la confluència de la ciència i la llengua en la seva persona, a càrrec de David Jou.


Futur Monument Presó de Dones de les Corts

El proper 10 d'octubre, a les 18 hores, tindrà lloc el lliurament del projecte guanyador del "Monument Presó de Dones de les Corts", al xamfrà on s'ubicarà el Futur Monument, entre els Carrers Joan Güell i Europa, en el marc de la Festa Major del Districte.


LLiurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista 2018

El Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral d'enguany ha estat atorgat al Grup d'acció per la ratificació del Conveni 189 de l'OIT. El lliurament del premi tindrà lloc el proper dissabte 6 d'octubre a les 13.30, dins dels actes de la Festa del Treball Digne, a la plaça de la Cultura de l'Hospitalet de Llobregat.


Imagenes del pasado, políticas de memoria y ciencias sociales

La Xarxa d'Arxius Històrics de CCOO ha participat amb el taller Imagenes del pasado, políticas de memoria y ciencias sociales en el XIV Congreso de la Asociación de Historia Contemporánea, coordinat por José Babiano y Javier Tébar


Ruta Activa 2018: itinerari pels espais emblemàtics del moviment obrer del barri de Sants

La Fundació Cipriano García col.labora en l'itinerari pels espais emblemàtics del moviment obrer del barri de Sants, a càrrec de Miquel Falguera, jurista i veí de Sants


Fars "Fem nostre l'espai de la Model"

Amb la pintura de les torres de vigilància de la presó Model es preten donar més visibilitat al procés participatiu promogut per la Plataforma Fem nostre l'espai de la Model i destacar les reivindicacions ciutadanes sobre els usos d'aquest espai. La il·luminació temporal es portarà a terme durant el pregó i la cloenda de la Festa Major, els dies 28 de setembre i 7 d'octubre, de 19 a 24h.


Mobilitat amb perspectiva de gènere: la seguretat de les dones treballadores

Dins de la Setmana Europea de la Mobilitat des de la secretaria de polítiques sectorials i sostenibilitat de CCOO de Catalunya ha organitzat la Segona Jornada sobre Mobilitat amb perspectiva de gènere. Aquesta Jornada tractarà sobre la seguretat de les dones treballadores.


Presentació del llibre: 'De la Guerra Civil española al Frente Amplio de Uruguay', de Carlos Bouzas

Amb motiu de la presentació a Barcelona del llibre 'De la Guerra Civil española al Frente Amplio d'Uruguay', l'autor Carlos Bouzas, sindicalista i polític, un dels constructors del Frente Amplio tindrà lloc un debat sobre la via uruguaiana al poder.


Homenatge a Salvador Allende

Commemoració del 45è aniversari del cop d'estat a Xile i la mort del president Salvador Allende, l'11 de setembre a les 10.30 h. a la Plaça de Salvador Allende al barri del Carmel de Barcelona.


CCOO reclama una Catalunya inclusiva, plural i amb drets en la Diada de l'11 de Setembre

Com és tradicional cada any, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional de Catalunya, el proper 11 de Setembre. I un cop més ho farà amb UGT i altres entitats que ens acompanyen en la reivindicació “Per una Catalunya inclusiva, plural i amb drets”, amb les quals es realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova


Mor l'històric fundador de CCOO de Catalunya, Josep Maria Folch i Torres

Ell va formar part dels 300 sindicalistes que van participar en la històrica assemblea a l'Església de Sant Medir de Barcelona, el 20 de novembre de 1964, que va significar la fundació del nostre sindicat.


Creació de la coral Roig Encès

Des de CCOO obrim un nou espai de trobada, la creació de la coral Roig Encès. Obertes les inscripcions per totes aquelles persones que vulguin formar part d'aquest projecte. Poseu-vos-hi en contacte a través del correu electrònic roigences@ccoo.cat.


L'exposició 'Que no s'apagui la llum d'Elna' a Sant Feliu de Llobregat

La Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat acollirà del 5 al 10 de setembre l'exposició 'Que no s'apagui la llum d'Elna' realitzada per CCOO, sobre la història de la maternitat homònima. La inauguració serà el dia 5 a les 18 hores, a la sala Joana Raspall de la Biblioteca.


Diada Nacional de Catalunya. Acte Sobirania i interdependència

Diada Nacional de Catalunya. Acte. Sobirania i interdependència. 5 de setembre, 11 hores


CCOO de Catalunya lamenta la pèrdua del gran historiador i gran amic, Josep Fontana

A l'edat de 86 anys, avui ens ha deixat el gran historiador Josep Fontana. CCOO de Catalunya lamenta especialment la seva mort ja que era un gran col·laborador i gran amic del sindicat. Fontana era membre del Consell Assessor de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya i president del Jurat del Premi Àngel Rozas a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells que organitza la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya.


Setmana Cultural de l'11 de Setembre del 2018

Enguany, la Setmana Cultural de l'11 de Setembre de CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf vol refermar la idea que els problemes de la gent treballadora són la nostra primera preocupació, que apostem per ser un vehicle de diàleg en la resolució del conflicte polític existent a Catalunya i que tenim molt present la nostra visió internacionalista.


CCOO de Catalunya trasllada a la consellera de Cultura, Laura Borràs, que per transmetre el valor cultural d'un país com Catalunya és necessari reforçar i donar suport a les entitats culturals i els professionals que hi treballen

Una delegació del sindicat encapçalada pel seu secretari general, Javier Pacheco, s'ha reunit avui a Barcelona.


Postgrau en Anàlisi del Capitalisme i Polítiques Transformadores

S'hi tractaran les principals idees del republicanisme, del socialisme, de l'anarquisme, de l'ecologisme, del feminisme, de les teories de la justícia i del comú. S'analitzaran el capitalisme, els treballs, el sindicalisme i les polítiques socials tradicionals com les propostes més recents. I s'explicaran els processos polítics i socials més rellevants, històrics i actuals, en els quals s'han desplegat els projectes polítics transformadors.


La UPEC dedica la seva XIV edició al futur del treball

En aquesta edició de la UPEC es parlarà àmpliament sobre els temes relacionats amb els drets del treball i les polítiques públiques, la precarització, el paper dels sindicats i les pensions, que són alguns dels aspectes que hi ha al damunt de la taula. També es tractarà l'amenaça a les llibertats o els murs que avui han de saltar els joves, entre d'altres.


Presentació dels treballs dels estudiants de la 1a edició del postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores

Aquest postgrau, que imparteix la UAB amb la Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons, adreçat als alumnes universitaris, amb titulació acadèmica, i a persones sense la titulació requerida, vinculades a l'associacionisme polític i social, forma part de l'itinerari formatiu que tenim a CCOO per a persones afiliades i compromeses en diferents òrgans de participació sindical i, a la vegada, oferim l'oportunitat de poder fer-la a aquelles persones afiliades per la seva formació personal.


Taula rodona "Del sindicalisme del 1917 al sindicalisme actual"'. El Congrés de Sants

En la commemoració del centenari del Congrés de Sants, Juan Manuel Tapia, responsable de negociació col·lectiva de CCOO de Catalunya particiaparà a la Taula rodona "Del sindicalisme de 1917 al sindicalisme actual". Un debat amb representants de diversos sindicats actuals sobre la trajectòria dels sindicats únics durant aquests cent anys i el reptes del sindicalisme en l'actualitat.


Denúncia davant el Consell de Drets humans de Nacions Unides sobre la impunitat dels crims contra la humanitat a Espanya

S'ha organitzat un acte a Ginebra per denunciar la persistència de les polítiques d'impunitat mantingudes per l'Estat espanyol sobre els crims contra la humanitat durant la Guerra Civil i els 40 anys de dictadura franquista.


27a Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya: “Noves formes de treball i precarietat laboral. Resposta sindical”

Tractarà el tema dels canvis tecnològics que s'estan produint en la nostra societat, i com aquests afecten les formes de treball i de relacionar-nos, però també com això afecta les condicions laborals i la forma d'abordar aquests canvis des de la vessant sindical.


Jornada de portes obertes: Dia Internacional dels Arxius

Demostracions guiades sobre els instruments de consulta de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, el dia 8 de juny , amb motiu del Dia Internacional dels Arxius.


La Federació d'Educació de CCOO de Catalunya fa 40 anys

El pròxim mes de juny farà 40 anys que la Federació d'Educació de CCOO va realitzar el seu 1er Congrés a Barcelona; per commemorar-ho el darrer Congrés de la FECCOO (12è) va aprovar realitzar un seguit d'activitats que recordés la nostra història, però amb voluntat de fer propostes de futur.


CCOOMICS 2018 Presentació de Vinyetes Joves

El proper dijous 24 de maig tindrà lloc la presentació de 'CCOOMICS 2018: Vinyetes Joves', amb historietes sobre memòria i futur i sobre gènere i jovent realitzades per alumnes de les escoles d'Art i Disseny La Industrial, Llotja, Massana, Pau Gargallo, Serra i Abella i de l'Escola del Treball.


Exposició: 'El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa'

En la commemoració del bicentenari del naixement de Karl Marx, l'exposició "El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa" de J.F. Mota s'inaugura al CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història de la UB, el 22 de maig i romandrà oberta al públic fins al 17 de juny.


Conferència sobre el Pensament de Marx a carrèc de Michael R Krätke

Amb motiu del Bicentenari del naixement de Karl Marx (1818-2018), La Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona organitza dues conferències sobre el pensament de Marx, a càrrec de Michael R. Krätke, professor de Política Econòmica a la Universitat de Lancaster (Regne Unit)


Lliurament dels premis de poesia Miquel Martí i Pol i José M. Valverde de CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya ha dut a terme l'acte de lliurament dels seus premis de poesia, el 29è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i el 22è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana


Seminari “Gregorio López Raimundo i el PSUC”

El Seminari Permanent d'Història del PSUC amb la col·laboració del MUHBA organitza un seminari sota el títol “Gregorio López Raimundo i el PSUC” que tindrà lloc al MUHBA, (plaça del Rei, s/n.), Sala de Martí l'Humà, el dilluns 11 de juny de 2018, a les 16.30 h. Entrada gratuïta. Es recomana reserva prèvia.


Exposició de fotografies de Mar C. Llop: "Construccions identitàries"

En el marc del Maig de la Cultura i el Treball i amb motiu de la celebració, el dia 17 de maig, del Dia Mundial contra la LGTBIfòbia, l'àmbit de CCOO presenta l'exposició de fotografies de Mar C. Llop, "Construccions identitàries".


Presentació pública del Seminari Salvador Seguí

A l'acte tindrà lloc la presentació del document “Una proposta per a la democràcia, la convivència i la cohesió social”, a càrrec d'Alfons Labrador, coordinador del Seminari Salvador Seguí


Lliurament del 29è Premi de Poesia Martí i Pol i del 22º Premio de Poesia José M. Valverde

El proper 12 de maig, a les 12 h, tindrà lloc el lliurament del 29è Premi de Poesia Martí i Pol i del 22º Premio de Poesía José M. Valverde, en el decurs d'una Jam Poètica, a la plaça de Víctor Balaguer de Barcelona.


Presentació del llibre El oficio de resistir. Miradas de la izquierda en Andalucía durante los años sesenta

Aquest assaig descriu i analitza les activitats intel·lectuals, sindicals i universitàries que es van desenvolupar a la dècada dels seixanta a Andalusia, així com el paper que la immigració andalusa i d'altres regions va tenir en la lluita política i sindical de Catalunya


'El Jove Karl Marx': cinema i debat

En el bicentenari del naixement de Karl Marx i en el marc del Maig de la cultura i el treball, el proper dissabte 5 de maig, a les 10.30,es dedicarà al Born (Sala Moragues, pl. Comercial, 12 de Barcelona) una sessió matinal a recordar l'efemèride amb la pel·lícula 'El Jove Karl Marx', en que el director haitià Raoul Peck recrea la seva joventut.


Exposició: El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa

En el marc del Maig de la Cultura i el Treball 2018, el dijous, 3 de maig, a les 18 hores, tindrà lloc la inauguració de l'exposició El Manifest comunista. Un fantasma recorre Europa, que romandrà oberta al públic fins al 15 de maig


Maig de la Cultura i el Treball 2018

En el marc del Maig de la Cultura i el Treball 2018, CCOO de Catalunya ha organitzat una sèrie d'activitats culturals que tindran lloc fins al 30 de maig,


Presentació del llibre 'Vides truncades. Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya (1964-1980)', de David Ballester Muñoz

L'acte tindrà lloc el proper 18 d'abril, a les 19 h, al Museu d'Història de Catalunya, plaça de Pau Vila 3, de Barcelona.


Exposició - diàleg: “Que no s'apagui la llum d'Elna”

El proper dimarts 17 d'abril, a les 18 h, tindrà lloc al vestíbul de la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16), la inauguració de l'exposició “Que no s'apagui la llum d'Elna”. A continuació, a l'Espai Assemblea (Via Laietana, 16), s'iniciarà un diàleg en el qual intervindran Nicolàs García (ex alcalde d'Elna i promotor del memorial) i Michela Albarello (Secretària d'Internacional i Cooperació).


Debats sobre treball i capitalisme

Els dies 16 i 24 d'abril tindran lloc unes jornades de debat sobre treball i capitalisme organitzades per la Diplomatura de Postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores de la UAB, la Fundació Cipriano Garcia i la Fundació Nous Horitzons


Presentació del llibre "Verdugos impunes. El franquismo y la violación sistémica de los derechos humanos"

Presentació del llibre Verdugos impunes. El franquismo y la violación sistémica de los derechos humanos, de José Babiano, Gutmaro Gómez, Antonio Míguez, i Javier Tébar. L'acte tindrà lloc el 13 d'abril, a les 19 h, a la Llibreria La Central del Raval, carrer Elisabets, 6, Barcelona


Les esquerres al sud d'Europa. 1968 -1982. Debat + cinefòrum

El 19 d'abril tindrà lloc una taula rodona, prenent com a punt de partida el llibre: En el laberinto. Las izquierdas del sur de Europa (1968-1982). El programa tancarà amb la projecció del documental "Spagna '68", d'Helena Lumbreras. L'acte es celebrarà a partir de les 18 h., a l'Aula Ramon i Cajal de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, Gran Via de les Corts Catalanes, 585.


Itinerari: Llegats de l'esclavitud i l'abolicionisme a Barcelona

La Fundació Cipriano García i l'Observatori Europeu de Memories (EUROM) han organitzat un itinerari per remirar i conèixer alguns dels espais de Barcelona relacionats amb l'esclavisme derivat del tràfic transatlàntic i la seva abolició.


Homenatge a Isabel Vicente, dona treballadora i lluitadora antifranquista

L'acte tindrà lloc, el 12 d'abril a les 17.30 h.m a l'Escola Univers, en el marc de la inauguració d'un passatge en el seu honor, amb la participació de la seva amiga i companya de lluita Maria Salvo i de dones de la plataforma pel Futur Monument de la Presó de les Corts, de la que formem part la Fundació Cipriano García


Exposició: El Congrés de Cultura Catalana. El paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals

Del 9 al 24 d'abril, podeu veure l'exposició: El Congrés de Cultura Catalana. El paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals a la seu de CCOO de Cornellà de LLobregat


Ajornada la presentació pública del Seminari Salvador Seguí

Davant l'actualitat política d'avui dijous 22 de març, queda ajornada la presentació pública del Seminari Salvador Seguí que havia de celebrar-se aquesta tarda, a les 18 hores, a la seu de CCOO de Catalunya a Barcelona. Disculpeu les molèsties.


Es convoca la novena edició del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral

La Fundació Cipriano García convoca el Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l'àmbit laboral, en la novena edició del 2018.


Debats sobre feminisme

Dues conferències-debat sobre feminisme, organitzades per la Diplomatura de Postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores, la Fundació Cipriano García i la Fundació Nous Horitzons. Donen suport a aquests dos actes, Dones amb Iniciativa, Secretaria de les Dones de CC.OO. i Ateneu de Memòria Popular


Presentació del llibre: Clase antes que nación.

Dimecres, 21 de març de 2018, a les 19 h., a l'Speakers' Corner. Espai l'Assemblea, a la seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre, editat per José Luis Oyón: Clase antes que nación. Trabajadores, movimiento obrero y cuestión nacional en la Barcelona metropolitana, 1840-2017,


Congrés de Cultura Catalana: el paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals

Dilluns 19 de març a les 18.30 h, a l'Àgora del Museu de les Aigües, ctra. de Sant Boi, 4-6, Cornellà de Llobregat. tindrà lloc la conferència - debat, organitzada per la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya sota el títol: El Congrés de Cultura Catalana: el paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals, a càrrec d'Ignasi Riera, escriptor i periodista.


8 de març Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora

Dijous 8 de març tindrà lloc un acte unitari de la diada, organitzat per la Taula de Dones de les Corts, amb un recorregut reivindicatiu feminista pel barri.


Commemoració del 95è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

CCOO de Catalunya ret homenatge a Salvador Seguí, el Noi del Sucre, per la seva aportació al sindicalisme de classe i nacional, amb motiu del 95è aniversari de la seva mort, el 10 de març del 1923. Dilluns, 12 de març, a les 9.00 h tindrà lloc l'ofrena floral a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval. Dijous, 22 de març, a les 18.00 h, a la seu de CCOO de Catalunya, sala 42, Via Laietana 16, de Barcelona, conferència: "Salvador Seguí i el desenvolupament del sindicalisme de classe a Catalunya".


CCOO de Catalunya convoca els seus premis de poesia 2018

CCOO de Catalunya convoca els seus premis de poesia 2018.


2018: Centenari del naixement de Marcelino Camacho

Enguany se celebra el centenari del naixement de Marcelino Camacho. CCOO de Catalunya va realitzar un homenatge el passat dimecres 7 de febrer de 2018.


Entrevista a Juanma Garcia

La revista “La Corbella. Revista d'estudis literaris del Camp de Tarragona” ha publicat una entrevista a Juanma Garcia, arxiver de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya


Ha sortit el número 10 de 'Segle XX, revista catalana d'història'

S'ha publicat el número 10 de Segle XX, revista catalana d'història.


Presentació del llibre 'Els cristians i el moviment obrer. L'experiència catalana durant el franquisme'

Dimarts, 30 de gener de 2018, a les 18 h, a l'Speakers' Corner-Espai l'Assemblea, a la seu nacional de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, soterrani, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre Els cristians I el moviment obrer. L'experiència catalana durant el franquisme, d'Emili Ferrando.


Totes les conferències de l'Speakers' Corner

Sessions dels anys 2014 i 2015.
Agenda


NOV.
15
2018
DEC
15
2018

Exposició: CCOOmics 2018: Vinyetes Joves

Sala d'actes CCOO del Baix Llobregat. Carretera d'Esplugues, 68
Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
Inauguració 15/11 a les 17.30
DES.
11
2018

La vaga del 14-D, ahir i avui. 30 anys després de la vaga general que va paralitzar el país

Sala d'actes de CCOO. Via Laietana, 16
Barcelona (Barcelonès)
12.30
DES.
11
2018

Presentació del llibre: La revolución tranquila, de Bruno Estrada

Espai L'Assemblea - CCOO Catalunya. Via Laietana, 16
Barcelona (Barcelonès)
18.00

Pren-ne nota! 

icona document Taula debat Resistència LGTBI en temps de Bolsonaro, Trump i Le Pen
icona document Els usos públics de la memòria
icona document Taula debat 'Els drets laborals són drets humans'
icona document Acte sobre la negociació de les pensions: Comissió del Pacte de Toledo
icona document Congrés: "Triàlegs, ciutat i memòria"
icona document Presentació de “La Maquinista Terrestre i Marítima/BCN. Guia d'Història Urbana”
icona document Diàlegs Andalusia-Catalunya
icona document Mercats de ferro. “La Maquinista i la modernització de Barcelona”
icona document 2es Jornades Jurídiques de Dret Laboral i Sindical
icona document Cine fòrum: 'Generació Pegaso'
icona document “1968: l'any que va sacsejar el món. El 68, fenomen global”
icona document La memòria i els llocs de la transmissió. Una perspectiva de gènere
icona document Taula rodona: "Precarietats"
icona document Ja ha sortit el núm. 11 de 'Pasos a la izquierda'
icona document Conferència: “Catalanisme i revolució burgesa, 50 anys després”
icona document Presentació del llibre: 'Les mans del PSUC. Militància'
icona document CICLE “MONTSERRAT ROIG”
icona document Mirar La Model, mirar la societat
icona document Dia Internacional en Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust 2018
icona document Presentació del llibre 'Y el mundo cambió de base. Una mirada histórica a la revolución rusa'
icona document Amical Ravensbruck
icona document Jornades d'estudi: "La Revolució Russa i l'Estat"
icona document Les administracions públiques davant l'economia digital
icona document Acte d'homenatge a la memòria d'Antonio Ruiz Villalba
icona document 1917-2017: la revolució que va trasbalsar el món
icona document Pacte nacional per a la indústria
icona document XV Congrés d'Història de Barcelona: Història de la premsa diària de Barcelona
icona document L'actualitat del passat. Curs d'introducció als estudis de memòria
icona document VI Congrés Internacional d'Història i Cinema: Imatges de les Revolucions de 1968
icona document Programa d'activitats de la Federació de Pensionistes i Jubilats
icona document Exposició de caricatures i vinyetes de premsa de l'exili republicà a Mèxic
icona document Homenatge a Joan Peiró al districte de Sants-Montjuïc
icona document 2017 AMESDE ALS CURSOS D'ESTIU DE LA UMC
icona document Presentació del llibre: 'Conduint per l'esquerra', de Josep M. Folch i Torres
icona document Jornades Internacionals sobre la Guerra Civil Espanyola
icona document Manifestació obrera a Terrassa
icona document Homenatge a Francesc Casares
icona document Documental: 'El cinturón rojo'
icona document Taula rodona sobre la repressió franquista i el moviment obrer a la Maquinista
icona document Jornada Arxius, Drets Humans i Transparència
icona document Jornada Genocidis del Segle XX
icona document Santuaris de l'antifranquisme
icona document Professors d'Història plantegen que els acudits sobre Carrero Blanco són part de la "memòria popular"
icona document “Pasos a la izquierda” num. 7
icona document Commemoració de l'exili republicà a La Jonquera
icona document Inauguració de la instal·lació: Je vous offre les oiseaux - Us ofereixo els ocells
icona document “IAIA Memòria Històrica”, de i amb Alba Valldaura.
icona document En moviment(s). Dones de Barcelona. 40 anys i més... 1976-2016
icona document La Barcelona franquista. Nou número de la revista 'Carrer' de la FAVB
icona document Cicle al Born: "Evocacions de la ruïna: Accions i narracions ètiques"
icona document "A voz ahogada", un homenatge a Miguel Hernández
icona document La nit dels vidres trencats
icona document Inauguració de l'exposició "Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà"
icona document Les veus de les dones: Guerra Civil, franquisme i transició
icona document 9a Cursa i caminada Lluís Companys
icona document 80 anys de la guerra i la revolució a Barcelona
icona document 80 anys de la Guerra Civil. Conferència i debat
icona document 80 anys de la Guerra Civil. Concert al Palau de la Música
icona document 'Pasos a la Izquierda' núm. 5
icona document 2016 AMESDE ALS CURSOS D'ESTIU DE UCM
icona document Obriu fronteres, volem acollir!
icona document Jornada 'Històries de cine. Conquestes sindicals i drets LGTBI'
icona document Debat sobre el paper dels mitjans de comunicació públics
icona document Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo. De Giaime Pala
icona document "Pòsits del negre", exposició de Pere Díez Gil
icona document Almudena Grandes, a Badalona
icona document 'Pasos a la Izquierda'
icona document L'us de la guerra 80 anys després
icona document Les dones i els valors republicans, article de Rosa Sans directora de la Fundació Cipriano García
icona document Teatre: 'A voz ahogada', un homenatge a Miguel Hernández
icona document "La debilidad de las lecciones de la historia: de nuevo, los refugiados"
icona document 'Els internats de la por'
icona document Nova revista digital: 'Pasos a la izquierda'
icona document El blog d'en Joan Carles Gallego: 'Confesso que he lluitat'
icona document "Cultura, de què parlem?" article d'opinió de Rosa Sans, directora de la Fundació Cipriano García
icona document Neix Feminisme Crític
icona document Crisi i democràcia: el neoliberalisme o la vida. Article d'opinió de Montse Delgado
icona document Exposició de fotografies: 'Gent de port. Barcelona 1980'
icona document Publicació del llibre "La Maquinista Terrestre y Marítima. Poder y libertades. Movimiento obrero 1931-1956"
icona document ¿Garantizar una vida digna a toda la población?
icona document Creació de la Società Italiana di Storia del Lavoro
icona document La riada de Franco, escrit per Ferran Sales Aige i Lluís Sales Favà, sobre les inundacions del Vallès.
icona document La Presó Invisible. Jornades sobre la Presó de dones de Les Corts (1936-1955)
icona document Joan Coscubiela: Dels "fracassats" i els "triomfòcrates"
icona document Joan Coscubiela: "La Catalunya de Simón Rosado"
icona document Joan Coscubiela: "Sindicalisme i democràcia"
icona document Joan Coscubiela: "Zapatero i el so del ball de la yenka"
icona document Joan Coscubiela: "Una reforma laboral global"
icona document El feminisme al PSUC.Els anys setanta i vuitanta del segle XX
icona document Joan Coscubiela: 'És la reforma laboral la solució?'
icona document Ha sortit la revista 'Arch-e' dedicada a ''Los archivos del mundo del trabajo''
icona document ¿Jubilarse a los 67? Article d'opinió de Joan Coscubiela
icona document Dones de Tabacalera, uns temps i uns espais de memòria
icona document Fabra i Coats, una experiència museogràfica innovadora


© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI