Teatre: 'A voz ahogada', un homenatge a Miguel Hernández


Foto

Una obra de teatre recorda els presos polítics del franquisme


A voz ahogada relata el dia a dia al Penal de Burgos, una de les presons més terribles del franquisme. Estava ocupat majoritàriament per presos polítics comunistes, molts d’ells reconeguts intel·lectuals.

L’obra es basa en el testimoni del poeta republicà represaliat Marcos Ana, i també de presos polítics catalans que van compartir el seu captiveri, Lluís Martí Bielsa i Enric Pubill, i de l'Antònia Jover, nascuda entre reixes com a filla de presos polítics.

Ha estat dirigida per Iván Campillo, que també l’interpreta, juntament amb Mireia Clemente, Ramon Godino, Jordi Martí i Raül Tortosa. La documentació ha anat a càrrec de l’Associació Catalana d’Expressos Polítics del franquisme.


La roda de premsa de presentació de l'espectacle tindrà lloc a la seu del Memorial Democràtic, carrer Peu de la Creu, 4, 08001 Barcelona, el 12 d'abril, a les 12 h.

L’obra de teatre es podrà veure el 15 d’abril de 2016, a les 19,30, al Teatre Joventut de l'Hospitalet, carrer Joventut, 10, l'Hospitalet de Llobregat.04/04/2016