Via Laietana, 16. 5a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
format impressió |
Idiomes


  

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies


Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo. De Giaime Pala


Foto

Giaime Pala, doctor en història per l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens i Vives de la Universitat Pompeu Fabra, acaba de publicar Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo. 

En aquest nou llibre, l’autor
analitza la història d'intel·lectuals que van operar en la clandestinitat per la seva adscripció al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), és a dir, l'organització política catalana més forta en els anys de la dictadura franquista.

A partir del 1956, van confluir al PSUC desenes de joves llicenciats i estudiosos fins a formar el més nodrit grup d'intel·lectuals militants operant a Catalunya. Alguns dels noms,  Manuel Sacristán, Jordi Solé Tura, Josep Fontana, Francesc Vicens, Francesc Vallverdú, etc., es convertirien, amb el pas del temps, en figures de reconegut prestigi sociocultural.

 20/04/2016

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI