Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
format impressió |
Idiomes


  

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies


Ho organtiza EspaiMarx i ACIM i hi col·lobora Tafia llibres, Fundació Cipriano García i Comares Editorial

Presentació del llibre 'Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo de Giaime Pala'


Foto

Presentació del llibre, Cultura clandestina. Los intelectuales del PSUC bajo el franquismo, el proper divendres, 3 de juny, a les 19 hores, a la Llibreria Taifa (Verdi, 12 - Barcelona). 

Hi intervindran Angel Duarte, catedràtic d'història contemporània de la UdG, José Luis Martín Ramos, catedràtic d'història contemporània de la UAB i l'autor del llibre, Giaime Pala.

En aquest nou llibre, l’autor Giaime Pala, doctor en història per l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens i Vives de la Universitat Pompeu Fabra, analitza la història d'intel·lectuals que van operar en la clandestinitat per la seva adscripció al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), és a dir, l'organització política catalana més forta en els anys de la dictadura franquista.


A partir del 1956, van confluir al PSUC desenes de joves llicenciats i estudiosos fins a formar el més nodrit grup d'intel·lectuals militants operant a Catalunya. Alguns dels noms,  Manuel Sacristán, Jordi Solé Tura, Josep Fontana, Francesc Vicens, Francesc Vallverdú, etc., es convertirien, amb el pas del temps, en figures de reconegut prestigi sociocultural.

L'acte està organitzat per EspaiMarx, ACIM, amb la col·laboracio de la Fundació Cipriano García, Llibres Taifa i Editorial Comares.

Invitació

 03/06/2016

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI