Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
format impressió |
Idiomes


  

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies


Lluitador antifranquista, va patir presó prop d'11 anys

CCOO lamenta la mort d'Enric Pubill, president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme


Foto

 

CCOO de Catalunya expressa el condol per la mort, ocorreguda avui dimecres, d’Enric Pubill i Arnó, president de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme.

 

Nascut el 28 de desembre de 1930 a Barcelona, Enric Pubill viu la Guerra Civil (1936-1939 )a Barcelona: el seu pare va marxar al front i després es va haver d’exiliar a França, on va morir sense que l’Enric el tornés a veure: de nen va passar a viure amb els seus oncles, treballant en el taller d’enquadernació familiar. A partir del 1945 torna a viure amb la seva mare i fa de lampista. L’any 1947 s’integra al Moviment Escolta, on entra en contacte amb gent de les Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya (JSUC), cosa que el portarà a militar al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC). En l’etapa de les JSUC organitza accions de propaganda antifranquista i és detingut el 1949, patint interrogatoris i tortures a la Jefatura Superior de Via Laietana, a Barcelona. És condemnat a tres anys de presó, que augmenten a divuit per imposició del capità general Juan Bautista Sánchez. Complirà prop d’onze anys de presó a la Model i al penal de Burgos i quan surt reprèn els contactes amb el PSUC, treballant en el camp de la solidaritat i després com a responsable de propaganda del partit al seu districte. Impulsor del Memorial Democràtic i membre de diferents candidatures a les eleccions generals i catalanes d'ICV i d'En Comú Podem, des del 2010, era president de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, entitat que té la seu a la primera planta de l’edifici de CCOO a la Via Laietana, 16, de Barcelona.

 

Des de CCOO, volem fer extensiu el condol a tota la família i amics d’Enric Pubill.

 30/03/2017

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI