Maig de la Cultura i el Treball

Lliurament dels premis de poesia Miquel Martí i Pol i José M. Valverde de CCOO de Catalunya


Foto Com cada any per aquestes dates, CCOO de Catalunya ha dut a terme l’acte de lliurament dels seus premis de poesia: el 29è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i el 22è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana, el passat 12 de maig, en el decurs d’una jam session poètica, a la plaça Víctor Balaguer de Barcelona. El premi de poesia està inclòs en la programació de la Setmana de la Poesia de Barcelona.

Enguany, el premi es va dedicar a la poeta Montserrat Abelló, en l'any que commemora els 100 anys del seu naixement. L’acte va consistir en una breu presentació d'Abelló a càrrec de Marià Hispano, i la lectura d’alguns dels seus poemes, amb la participació de dones de diferents generacions de Comissions Obreres. Aquesta lectura poètica i els parlaments es va alternar amb una jam session del grup Random Blue.

L’acte va finalitzar amb la lectura final de l’acta del jurat, el lliurament dels premis i la lectura dels treballs dels participants guanyadors.


Els guanyadors van ser designats en reunió dels jurats
 del 29è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, en llengua catalana, i del 22è Premi de Poesia José M. Valverde, en llengua castellana, el passat 2 de maig . Segons l’acord del jurat del Premi Martí i Pol, format per Marià Hispano, Miquel Lluís Muntané, Joan Sureda i Gemma Lienas, s’atorguen els següents premis: Primer Premi: “Ble”, de Maria Alcázar Domingo;  Accèssit: “A trenc d’ona”, de Ramon N. Bonet; Finalista: “De fulla caduca”, de Marc Farré Secall. Segons l’acord del jurat del Premi José M. Valverde, format per Carlos Vitale, Felipe López Aranguren i Luís Fernández Zaurín, s’atorguen els següents premis: Primer premio: “Manuscrito del invierno: tres poemas sobre la Dinastía Tang”, de Luis Lexandel Pita García;- Accésit: “De qué se extrañan ustedes”, de Ismael Pérez De Pedro, Finalistas: “La piel de mi muerto”, Joan Carles González Pujalte; “Papeles que guardé con la insistencia del viento”, de Maikel Rico Trujillo; “Esa contr(adicción) del mediodía”, de Amando García Nuño

Galeria de fotografies 

14/05/2018