Taula debat 'Els drets laborals són drets humans'


El 10 de desembre se celebra el dia dels drets humans per commemorar la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH) adoptada el 1948 per les Nacions Unides.

Amb motiu d’aquest dia, des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya us convidem a fer una breu reflexió sobre els drets humans laborals.  Els drets laborals, recollits en l’article 23 i següents de la DUDH i en els convenis de l’Organització Internacional del Treball així com també en els principals instruments de drets internacional, són part dels drets humans i, per tant, són inherents a tot individu i són essencials per garantir l'erradicació de la pobresa, la universalització del treball digne i la igualtat de gènere.  Però, els drets humans laborals també són els més vulnerats de manera silenciosa, especialment els que regulen les llibertats sindicals.

Per això, aquest any, volem, aprofitant aquesta fita, reivindicar els drets laborals com a drets humans, i el lliure exercici de les llibertats sindicals, com l’eina que els permet conquerir, exigir i garantir.

Per fer-ho organitzarem un acte central el dia 10 de desembre que girarà al voltant dels drets laborals també són drets humans. Ser sindicalista una activitat d’alt risc, a  l'Espai l'Assemblea de CCOO Catalunya  (Via Laietana, 16, Barcelona).Feu clic per veure el díptic informatiu sobre la taula debat "Els drets laborals són drets humans"

29/11/2018