Via Laietana, 16. 5a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
format impressió |
Idiomes


  

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies


Un grup de persones i entitats memorialistes promouen la iniciativa

Recollida de signatures: Un lloc de memòria contra la impunitat a la Jefatura de Policia de Via Laietana


Foto Un grup de persones i entitats memorialistes estem promovent una recollida de signatures per aconseguir que la "Jefatura" de Policia de Via Laietana de Barcelona sigui un lloc de memòria contra la impunitat. 

Amb aquesta acció es reclama:

1. La resolució immediata de l’acord aprovat pel Congrés de Diputats l’1 de juny del 2017, que comporta: a. El trasllat de la dotació policial a un altre centre. b. La còpia i accés dels arxius policials del franquisme a la Generalitat, amb la reclamació pertinent de la Subdirecció General d’Arxius i Museus. c. La conversió de l’edifici en un centre de denúncia de la impunitat i la tortura durant el franquisme.

2. L’aplicació de les competències de l’Estatut pel que fa a salvaguarda del patrimoni arquitectònic i cultural.

3. L’inici de les actuacions necessàries per garantir la preservació patrimonial de l’edifici, en els seus espais més emblemàtics, com ara la declaració immediata de l’edifici com a bé cultural d’interès local (i BCIN i altres figures protectores).

4. La transferència de l’edifici a la Generalitat i/o l’ajuntament.

5. L’elaboració del projecte de museïtzació i un pla d’usos per l’edifici.

6. La informació a les webs de la Generalitat sobre el significat de l’edifici. I l’aixecament al davant d’un monument contra la tortura policial, aprofitant la remodelació de Via Laietana.

Per signar clica aquí 
23/04/2019

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI