Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


Identificació   Usuari/a    Password    què és això?


seminari
Salvador SeguíActivitats


Presentació pública del Seminari Salvador Seguí

A l'acte tindrà lloc la presentació del document “Una proposta per a la democràcia, la convivència i la cohesió social”, a càrrec d'Alfons Labrador, coordinador del Seminari Salvador Seguí


Ajornada la presentació pública del Seminari Salvador Seguí

Davant l'actualitat política d'avui dijous 22 de març, queda ajornada la presentació pública del Seminari Salvador Seguí que havia de celebrar-se aquesta tarda, a les 18 hores, a la seu de CCOO de Catalunya a Barcelona. Disculpeu les molèsties.


Commemoració del 95è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

CCOO de Catalunya ret homenatge a Salvador Seguí, el Noi del Sucre, per la seva aportació al sindicalisme de classe i nacional, amb motiu del 95è aniversari de la seva mort, el 10 de març del 1923. Dilluns, 12 de març, a les 9.00 h tindrà lloc l'ofrena floral a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval. Dijous, 22 de març, a les 18.00 h, a la seu de CCOO de Catalunya, sala 42, Via Laietana 16, de Barcelona, conferència: "Salvador Seguí i el desenvolupament del sindicalisme de classe a Catalunya".


La Confederació davant dels fets nacionals

En el marc de l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, CCOO de Catalunya organitza un debat sobre la Confederació davant dels fets nacionals. Aquest debat forma part de la trobada Galeuscat i tindrà lloc el divendres, 8 de setembre, a les 10 hores, a la sala 11 de la seu central de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, primera planta, de Barcelona).


Manifest i actes amb motiu de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

CCOO de Catalunya ha organitzat i participarà en diversos actes amb motiu de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.


CCOO reprèn les trobades GalEusCat per tractar sobre el sindicalisme davant dels fets nacionals

Amb el lema "La Confederació davant dels fets nacionals", CCOO de Galícia, CCOO d'Euskadi i CCOO de Catalunya reprendran aquest 8 de setembre les trobades sindicals GalEusCat després dels congressos realitzats a les comunitats corresponents i a la confederació estatal del sindicat.


Homenatge a Salvador Seguí

Divendres, 10 de març de 2017, a les 10 h, CCOO retrà homenatge a Salvador Seguí, "el Noi del Sucre", en commemoració del 94è aniversari del seu assassinat.


CCOO reivindicarà la Catalunya social en la Diada de l'11 de setembre

Un any més, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional, el proper 11 de Setembre. I un cop més ho farà amb la UGT i les entitats que conformen la campanya “Per una Catalunya Social”, amb les quals realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova amb la reivindicació de la Catalunya social i el dret a decidir de la ciutadania sobre el seu futur. A més, també es reclamarà l'aturada de les polítiques de retallades socials que patim a Catalunya des de fa anys.


Debat al voltant d'una carta de drets socials i laborals a Catalunya

En el marc de l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya organitza un debat sobre la Carta de drets socials i laborals a Catalunya. Serà la 14a Jornada del Seminari Salvador Seguí i tindrà lloc el dijous, 8 de setembre, a les 10 hores, a la sala d'actes de la seu central de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, planta baixa, de Barcelona).


Commemoració del 93è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

El dijous 10 de març, es retrà un homenatge i es farà una ofrena floral al Noi del Sucre, a les 9.30 h, a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval.


CCOO de Catalunya proposa la revisió immediata de l'acord entre el Govern de l'Estat espanyol i el Comitè Econòmic i Social Europeu perquè es pugui utilitzar el català en les sessions del Plenari

Discriminació lingüística.


CCOO tornarà a reivindicar la Catalunya social en la Diada de l'11 de Setembre

La convocatòria de CCOO de Catalunya és a les 8.30 hores a la ronda de Sant Pere amb el carrer Girona (cantonada mar) de Barcelona.


13a Jornada del Seminari Salvador Seguí: “Classe i nació a Comissions Obreres de Catalunya”

En el marc de la commemoració de l'Onze de Setembre, la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya ha organitzat la 13a Jornada del Seminari Salvador Seguí: "Classe i nació a Comissions Obreres de Catalunya".


Es presenten els Diàlegs per una Catalunya Social

La sanitat i la salut ambiental, el benestar, l'exclusió i la pobresa, l'habitatge, l'educació i les relacions laborals


CCOO de Catalunya denuncia l'atac al model d'immersió català per part del ministre Wert

Davant la presentació d'un recurs per part del Ministeri d'Educació contra les normes de preinscripció escolar a Catalunya que suposaria la repetició de les matrícules.


A CCOO, la lluita per la llengua i els drets nacionals ha estat sempre vinculada a la lluita pels drets socials

L'objectiu ha estat retre compte de les actuacions realitzades en matèria lingüística pel sindicat des dels seus inicis i suscitar el debat entorn dels nous reptes de futur a què s'enfronta en aquesta matèria.


L'exposició ‘Català, llengua d'Europa', a CCOO de Catalunya

L'exposició “Català, llengua d'Europa” serà al vestíbul de CCOO de Catalunya del 25 de març al 7 d'abril


CCOO reflexiona sobre el lligam entre el sindicat i la llengua catalana

Amb l'acte “El sindicat i la llengua catalana”, CCOO de Catalunya vol reflexionar sobre els objectius i les necessitats que han anat orientant les actuacions dutes a terme per CCOO de Catalunya, amb el suport de la Generalitat, a favor de la normalització del català en l'àmbit sindical i el món del treball.


Commemoració del 92è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

El dimarts 10 de març, es retrà un homenatge i es farà una ofrena floral al Noi del Sucre, a les 9.30 h, a l'antic carrer de la Cadena, actualment rambla del Raval.


Viure en català sense cap retallada

Recull dels aspectes tractats a les VIII Jornades de Normalització Lingüística de CCOO de País Valencià, les Illes Balears i Catalunya: Viure en català sense cap retallada on es posen al dia algunes reflexions i propostes en la defensa dels drets lingüístics.


CCOO de Catalunya i la Diada de l'11 de setembre

Com cada any, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional, el proper 11 de Setembre. Enguany, ho farà amb les entitats de la campanya “Per una Catalunya social”.


12a Jornada del Seminari Salvador Seguí: Catalunya, un país on viure i treballar amb drets

En el marc de la commemoració de l'Onze de Setembre, la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya ha organitzat la 12a Jornada del Seminari Salvador Seguí: Catalunya, un país on viure i treballar amb drets.


Entitats de la campanya "Per una Catalunya social" criden a participar als trams 57 i 58 de la V de la Via Catalana 2014

Les organitzacions sindicals, associacions veïnals i diverses entitats de les agrupades en la campanya "Per una Catalunya social", continuadora de les mobilitzacions dutes a terme per la Plataforma Prou Retallades, vam acordar, el passat mes de juliol, participar activament en les accions reivindicatives que l'11 de Setembre es realitzaran a tot Catalunya a favor del dret a decidir i de la convocatòria de la consulta ciutadana del 9-N.


Les entitats de la campanya Per una Catalunya Social participaran a les accions pel dret a decidir de l'11 de Setembre

Diada Nacional.


Visita de Grahame Smith, del sindicat escocès STUC

Vídeo de la roda de premsa del dilluns 31 de març de 2014.


Conferència de Grahame Smith: 'L'Escòcia justa'

El dilluns 31 de març, a les 17.30 hores, Grahame Smith, secretari general de l'Scottish Trades Union Congress (STUC), ha ofert la conferència “L'ESCÒCIA JUSTA”.


El món del treball pel dret a decidir

Acte organitzat per Òmnium Cultural, UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya el proper dilluns 24 de març a les 18.30 hores, al Centre Cívic El Sortidor, plaça del Sortidor, 12, Barcelona.


Les Jornades de Normalització Lingüística de CCOO continuen a les Illes Balears

Els dies 21 i 22 de març, al Teatre de CCOO de Palma (carrer de Francesc de Borja Moll, 3 de Palma), el primer dia hi haurà una conferència en la qual es compararà el tractament de la llengua als sistemes educatius del País Valencià i de Catalunya, els ponents en són: Ferran Garcia de la FECCOO del País Valencià i Josep M. Lacasta de la FECCOO de Catalunya. El segon dia de la jornada es farà una conferència amb debat posterior a càrrec de Ramon Miquel Bassa Martín del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació, i de Joan Melià Garí, professor UIB del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General.


CCOO de Catalunya i l'Assemblea Nacional Catalana signen un acord de col·laboració pel dret a decidir i la Catalunya social

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, han signat un acord de col·laboració entre ambdues entitats per treballar conjuntament a favor del dret a decidir i la Catalunya social.


Commemoració del 91è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

Actes a Barcelona: dilluns 10 de març, homenatge i ofrena floral al Noi del Sucre, a la Rambla del Raval; dilluns 31 de març, conferència “L'ESCÒCIA JUSTA”, a la seu central de CCOO de Catalunya.


El Servei Lingüístic de CCOO millora i actualitza la seva web

www.ccoo.cat/sl


Valoració de CCOO de Catalunya sobre la resolució del TSJC en relació a la utilització de la llengua castellana a l'ensenyament

CCOO considera que el tribunal es pronuncia sobre una premissa “que el castellano se vea reducido a una utilización marginal” que no té fonament. El castellà a Catalunya i al conjunt del sistema educatiu no té un ús marginal, sinó d'estudi obligatori.


Les Jornades de Normalització Lingüística de CCOO continuen al País Valencià

CCOO de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears inauguren el segon cicle de debats de les VIII Jornades de Normalització Lingüística, que duen el lema “Viure en català sense cap retallada”, el mes de gener a Castelló. Aquestes Jornades pretenen generar espais de reflexió i debat al voltant de la llengua catalana, partint de la base que normalitzar-ne el coneixement i l'ús és un dret de ciutadania.


Presentació del llibre: Treball i Transició Nacional. Una oportunitat

El 13 de novembre, a les 19:00 hores, a la sala d'actes de la seu d'UGT, Rambla Santa Mònica 10, Barcelona.


VIII Jornades de Normalització Lingüística de CCOO

Convocades per les CCOO de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, sota el títol: “Viure en català sense cap retallada”


Acte en suport dels docents illencs en vaga indefinida convocat per la plataforma d'entitats Somescola, avui a les 19 hores, a l'Espai Mallorca i amb l'assistència de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya i la Federació d'Educació manifestem el suport a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses davant la situació de vaga indefinida convocada per les organitzacions representatives de mestres i professorat de les escoles públiques i concertades contra la política lingüística del Govern Bauzá.


Fotos de l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova i del ramal social de la Via Catalana

CCOO de Catalunya va participar ahir en els actes de la Diada Nacional de Catalunya on, juntament amb la Plataforma Prou retallades, va participar en la tradicional ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova i al ramal social de la Via Catalana, a Barcelona.


Dret a decidir

Intervenció de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, en la 11a Jornada del Seminari Salvador Seguí.


Manifest de l'11 de Setembre: 'Per una Catalunya social!'

Catalunya afronta la celebració de l'11 de Setembre d'enguany amb un doble repte: d'una banda, fer avançar les aspiracions de la ciutadania per poder decidir el seu futur com a poble i, de l'altra, enfrontar-se a les polítiques de retallades que tant perjudiquen les persones i el procés de construcció nacional.


CCOO tornarà a reivindicar la Catalunya social amb la Plataforma Prou Retallades en la Diada de l'11 de Setembre

Com cada any, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional, el proper 11 de setembre. Enguany, ho farà novament amb la Plataforma Prou Retallades, amb la qual realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova.


Valoració de l'Avantprojecte de llei de garantia de la unitat de mercat

Comentari a l'Avantprojecte de llei de garantia de la unitat de mercat


11a Jornada del Seminari Salvador Seguí: Dret a decidir

En el marc de la commemoració de l'Onze de Setembre, la Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya ha organitzat la 11a Jornada del Seminari Salvador Seguí en el que s'ha debatut sobre Dret a decidir.


CCOO de Catalunya serà present al concert per la llibertat d'aquest dissabte al Camp Nou

El sindicat també participarà en la Fira d'Entitats que tindrà lloc a l'exterior del Camp Nou a partir de les 17 hores, mitjançant el Seminari Salvador Seguí.


CCOO rebutja que el Tribunal Constitucional admeti a tràmit el recurs contra la declaració del Parlament de Catalunya i es reafirma en la reivindicació del dret a decidir del poble català

CCOO rebutja que el Tribunal Constitucional admeti a tràmit al recurs del Govern de l'Estat contra la declaració del Parlament de Catalunya.


Declaració en defensa de la llengua

CCOO del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya.


La sentència del TSJC que obliga tot el grup a rebre la classe en castellà si un alumne ho demana és injusta amb la majoria

CCOO manifesta una vegada més la necessitat d'aturar l'agressió permanent que significa per als centres educatius de Catalunya haver de justificar de manera reiterada les més que demostrades bones pràctiques eductives i l'eficàcia del sistema d'escola catalana.


Commemoració del 90è aniversari de l'assassinat de Salvador Seguí, el 'Noi del Sucre'

La Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya i el seu Seminari Salvador Seguí, ha organitzat uns actes en homenatge a Salvador Seguí en el 90è aniversari del seu assassinat.


Avantprojecte de llei de garantia de la unitat de mercat

Nota informativa del CERES


Recull documental: Sindicalisme de classe i nacional 2008-2012

Recull realitzat pel Seminari Salvador Seguí, que és l'espai de reflexió i debat que té el sindicat per fer propostes per a la millora dels drets socials i nacionals i la cohesió social de Catalunya.


L'Assemblea Nacional Catalana recolza la vaga general del 14-N

Roda de premsa celebrada a la seu de CCOO de Catalunya el dimecres 7 de novembre de 2012.


10a Jornada del Seminari Salvador Seguí: Catalunya i el moviment cooperativista

En el marc de la commemoració de l'Onze de Setembre, el Seminari Salvador Seguí ha organitzat la 10a Jornada sobre Catalunya i el moviment cooperativista, amb motiu de la celebració de l'any internacional de les cooperatives.


Cinquena trobada "Galeuscat sindical" entre CCOO de Galícia, Euskadi i Catalunya

Es tanca amb la resolució 'El sindicalismo confederal y el estado de las autonomías'


CCOO de Catalunya a favor d'un nou finançament per garantir els drets socials

El Consell Nacional va aprovar, el divendres 29 de juny de 2012, una resolució sobre el finançament de Catalunya.


Reunió de les delegacions de CCOO de Catalunya i de l'Assemblea Nacional Catalana

En la reunió mantinguda, les delegacions de CCOO i de l'Assemblea Nacional Catalana han coincidit en la voluntat de mantenir una interlocució permanent, que per part de CCOO de Catalunya serà a partir del seminari Salvador Seguí i d'intercanvi d'informació i participació en activitats que puguin promoure ambdues organitzacions.


Ofrena-Homenatge a Salvador Seguí

Dissabte, 10 de març, a les 10 del matí, a l'antic carrer de la Cadena del barri del Raval de Barcelona.


Projecció de CATALUNYA ÜBER ALLES!

CCOO convida als Cinemes Maldà de Barcelona a la projecció de la pel.lícula Catalunya über alles! i posterior col.loqui amb el seu director Ramon Térmens: dilluns 12 de desembre a les 18h. L'entrada és gratuïta.


Jornada de reflexió sobre la immigració

Jornada de reflexió: Unitat en la diversitat, l'aposta de les CCOO de Catalunya per la convivencia i la igualtat d'oportunitats, amb la col.laboració del Seminari Salvador Seguí.


CCOO celebra el Dia Europeu de les Llengües

Dilluns 26 de setembre, tindrà lloc a Barcelona un acte públic organitzat per la plataforma Somescola.cat.


1a Jornada sobre Moviment Obrer i Sobiranisme

El Seminari Salvador Seguí va participar en la taula rodona sobre sindicats i el seu posicionament davant el moviment sobiranista.


CCOO amb el català a l'escola

CCOO es manifesta a favor del model lingüístic, la immersió en l'escola catalana i la convivència respectuosa actualment en vigor que no segrega l'alumnat segons la llengua d'aprenentatge.


9a Jornada del Seminari Salvador Seguí: "Quin Estat del benestar volem per a Catalunya?"

Les intervencions d'Agustí Colom, professor d'Economia de la UB, i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, ens analitzaran la situació actual i plantejaran propostes i alternatives per a una sortida de la crisi solidària, equitativa i amb drets socials.


Unitat en la diversitat: L'aposta de CCOO de Catalunya per la convivència i la igualtat d'oportunitats

Participa en el debat del Seminari Salvador Seguí sobre la immigració a Catalunya i les propostes de CCOO per la convivència i la igualtat d'oportunitats del document "Unitat en la diversitat: L'aposta de CCOO de Catalunya per la convivència i la igualtat d'oportunitats". Podeu realitzar les vostres aportacions a través de l'espai del web del Seminari Salvador Seguí fins finals de novembre.


Segon número de la revista "La Teranyina digital"

Publicació impulsada per CCOO de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.


CCOO de Catalunya aprova el document Mercat, globalització i nació

El Comitè Confederal de CCOO de Catalunya ha aprovat per consens el document Mercat, globalització i nació a proposit del debat sobre la unitat de mercat i el model d'Estat, a la reunió del 13 de juliol de 2011.


CCOO s'adhereix a la concentració de Barcelona i Tarragona per dir 'Sí a l'ensenyament en català'!

CCOO de Catalunya, integrada a Somescola.cat, s'adhereix a la concentració que tindrà lloc demà, dijous 9 de juny, a les 19 h, a la plaça del Rei de Barcelona i a Tarragona. L'acte es farà simultàniament a les concentracions que sota el lema "Sí al valencià" tindran lloc a diferents poblacions del País Valencià, en les quals CCOO del País Valencià també hi estan adherides.


Declaració del IV Galeuscat 2011

Nova jornada sindical organitzada per CCOO de Galícia, Euskadi i Catalunya.


CCOO de Catalunya i el seu gabinet jurídic s'adhereixen a la campanya 'No canviem de llengua', promoguda per l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia

CCOO de Catalunya i el Gabinet Tècnic Jurídic de Catalunya reconeixen la tasca de l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia i els feliciten per aquesta nova iniciativa, ja que suposa una contribució més que necessària per garantir la presència de la nostra llengua en les relacions entre la ciutadania i l'Administració de justícia.


Homenatge a Salvador Seguí

CCOO de Catalunya, a través de la Fundació Cipriano García i el seu Seminari Salvador Seguí, commemora el 88è aniversari de l'assassinat del Noi del Sucre, amb un Debat sindical: Negociació col·lectiva i qüestió nacional i una ofrena a l'antic carrer de la cadena (actualment San Josep Oriol), al barri del Raval.


CCOO de Catalunya dóna suport a Acció Cultural del País Valencià i demana el restabliment de l'emissió de TV3 al País Valencià

CCOO de Catalunya trobem lamentable i irresponsable la persecució que durant anys ha fet la Generalitat Valenciana a Acció Cultural del País Valencià, i entenem que el tall d'emissió de TV3 en aquesta comunitat és un atac directe a la llibertat d'expressió, a la democràcia, i a la cultura i a la llengua que compartim catalans i valencians. Per això manifestem el nostre suport a Acció Cultural i la nostra indignació a aquesta persecució a la cultura per part de la Generalitat Valenciana.


Reunió del Consell Assessor del Seminari Salvador Seguí

El Consell Assessor del Seminari Salvador Seguí va debatre un document sobre immigració: "Unitat en la diversitat: l'aposta de CCOO de Catalunya per la convivència i la cohesió social", que analitza la immigració com una realitat estructural del mercat de treball i de la societat catalana.


Mercat, globalització i nació a debat

El Seminari Salvador Seguí, obre el fòrum de participació, un espai de debat per a les afiliades i els afiliats de Comissions Obreres, amb el document "Mercat, globalització i nació", que s'ha elaborat a propòsit del debat sobre la unitat de mercat i el model d'Estat. Podeu realitzar les vostres aportacions a través de l'espai del web Participa fins el 14 de febrer de 2011.


CCOO de Catalunya aposta per aprofundir en la immersió lingüística als centres educatius

El sindicat defensa i avala un model d'escola catalana que ha demostrat que funciona i té un ampli suport social i polític.


CCOO, amb les entitats que critiquen la sentència del Tribunal Suprem sobre el model d'immersió lingüística

Declaració de les entitats catalanes vinculades a la comunitat educativa i la societat civil.


CCOO considera que el Tribunal Suprem s'extralimita en la seva funció en intentar imposar un model lingüístic en l'ensenyament a Catalunya

CCOO donarà suport al Govern i d'altres iniciatives destinades a preservar el model d'immersió lingüística de l'escola catalana.


CCOO de Catalunya, el País Valencià i Les Illes presenten la publicació digital La teranyina

La Teranyina és una revista produïda per les confederacions sindicals de CCOO del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya que debat i reflexiona sobre temes vinculats a la llengua i cultura catalanes, i que parteix de l'aposta de les tres organitzacions en defensa de la unitat de la llengua catalana.


CCOO de Catalunya considera molt greu el rebuig del govern espanyol a la tramitació de la ILP Televisió Sense Fronteres

CCOO de Catalunya rebutja el vet de l'Executiu per impedir la tramitació de la ILP Televisió Sense Fronteres que havia de garantir les emissions de TV3 al País Valencià o de Canal 9 a Catalunya perquè afirma, ''tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris''. Per al sindicat aquest rebuig ignora la voluntat de més de 650.000 ciutadans que havien signat favorablement.


8a Jornada del Seminari Salvador Seguí: ''Autogovern i drets socials. Balanç i futur de l'Estatut''

L'acte ha comptat amb les intervencions de Carles Viver Pi-Sunyer, catedràtic de Dret Constitucional i director de l'Institut d'Estudis Autonòmics, i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya. A més hi ha hagut una Taula Rodona amb els portaveus dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya.


L'Oficina del cens electoral ha validat més de les 500.000 signatures de la campanya per la 'Televisió sense fronteres'

Nota de premsa d'Acció Cultural del País Valencià, on s'anuncia que l'Oficina del cens electoral ha validat més de les 500.000 signatures de la campanya per la "Televisió sense fronteres", necessàries per a la tramitació de la ILP.


Adhesió a la manifestació 'Som una nació, nosaltres decidim'

La Fundació Cipriano García s'adhereix a la convocatòria de la manifestació que té per lema 'Som una nació, nosaltres decidim' en demanda de respecte a la voluntat del poble de Catalunya, expressada a través de referèndum, i com a reacció a la sentència del Tribunal Constitucional.


Exitosa trobada a 3 bandes

El darrer cap de setmana es va celebrar a Mallorca la trobada de joves sindicalistes A 3 Bandes. Sota el lema: Quin present! Quin futur? els joves de CCOO del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears ens vàrem trobar per firmar el nou conveni de col·laboració, celebrar l'escola i firmar una resolució conjunta.


"L'ús social de la llengua catalana en el món del treball"

CCOO de Catalunya referma la seva aposta perquè el català sigui una llengua d'acollida en una societat que garanteixi la igualtat de drets i de deures de tota la ciutadania i perquè el català, com a llengua pròpia de Catalunya, sigui una llengua compartida per tothom. Ho recull el document "L'ús social de la llengua catalana en el món del treball"


Debat sindical: "Reflexions sobre el model d'estat. Drets socials i drets nacionals"

En commemoració de l'aniversari de l'assassinat del Noi del Sucre, el 10 de març de 1923, CCOO homenatja a Salvador Seguí amb la celebració d'un debat sindical organitzat per la Fundació Cipriano García i el seu Seminari Salvador Seguí, sota el títol de: "Reflexions sobre el model d'estat. Drets socials i drets nacionals".


CCOO homenatja Salvador Seguí, "el noi del sucre"

CCOO de Catalunya, a través de la Fundació Cipriano García i el seu Seminari Salvador Seguí, commemorarà demà dimecres, dia 10 de març, el 87è aniversari de l'assassinat del conegut com a ''noi del sucre''.


Reunió del Consell Assessor del Seminari Salvador Seguí

El Consell Assessor del Seminari Salvador Seguí va realtizar el debat d'un document-base sobre mercat, globalització i nació. Aquest debat forma part del pla de treball que el Seminari Salvador Seguí realitza per l'actualització de les reflexions sobre el sindicat nacional i de classe que representa Comissions Obreres de Catalunya.


CCOO de Catalunya aprova el document sobre "L'ús social de la llengua catalana en el món del treball"

El Comitè Confederal de CCOO de Catalunya va aprovar per consens el document sobre ''L'ús social de la llengua catalana en el món del treball'', a la reunió del 20 de gener de 2010. Aquest document del Seminari Salvador Seguí, que va ser presentat al novembre del 2008, ha tingut un llarg procés participatiu en la seva elaboració.


Les consultes populars sobre "El dret a decidir"

Davant les consultes populars sobre "El dret a decidir", que una xarxa d'entitats ciutadanes de la societat civil catalana estan realitzant, la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, sindicat arrelat a la realitat nacional de Catalunya, compromès amb l'aprofundiment de les llibertats nacionals i l'autogovern de Catalunya i defensor de la més àmplia participació democràtica en els assumptes públics, ha fet una declaració valorant aquesta iniciativa.


Mercat, globalització i nació

El dimecres 9 de setembre es va realitzar a la sala d'actes de CCOO de Catalunya la 7a Jornada del Seminari Salvador Seguí, impulsat per CCOO de Catalunya.


El Seminari Salvador Seguí celebra la seva 7a jornada sota el títol "Mercat, globalització i nació", amb la participació del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells

L'acte comptarà amb les intervencions d'Antoni Castells, conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, i de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya.


Reunió del Consell Assessor del Seminari Salvador Seguí

El Consell Assessor del Seminari Salvador Segui, va donar el vist-i-plau al document sobre L'ús social de la llengua catalana al món del treball. Ara el debat resta obert a les aportacions del conjunt de l'afiliació fins l'11 de setembre.


Televisió sense fronteres: L'espai de comunicació de les llengües catalana, èuscara i gallega

El Seminari Salvador Seguí col·labora en la campanya de recollida de signatures, a la que CCOO de Catalunya ha resolt donar suport per la proposició de llei presentada mitjançant la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) d'àmbit estatal "Televisió sense Fronteres: l'espai de comunicació de les llengües catalana, èuscara i gallega". L'objectiu és garantir legalment i de manera definitiva la recepció dels programes autonòmics de ràdio i televisió emesos en algunes d'aquestes llengües en el conjunt dels territoris que conformen les respectives comunitats lingüístiques.


Presentació del document de debat ''L'ús social de la llengua catalana en el món del treball''

El Seminari Salvador Seguí va aprofitar l'acte de celebració dels 20 anys del Servei Lingüístic de CCOO de Catalunya per donar a conèixer el document de debat sobre l'ús social de la llengua catalana en el món del treball que ha preparat el grup coordinador, amb la col·laboració de dos dels membres del Consell Assessor, en Jordi Porta i l'Albert Branchadell.


Reunió del Consell Assessor del Seminari Salvador Seguí

El Consell Assessor del Seminari Salvador Seguí va tractar sobre el funcionament del Seminari. Es va veure la necessitat de realitzar les reflexions que es volen dur a terme a través del debat de ponències. Per iniciar aquesta forma de treball es va proposar estructurar-ho a través de tres debats. Les propostes de debat aprovades van ser sobre l'ús social de la llengua en el món del treball, sobre el mercat, globalització i nació, i sobre la integració de la nova immigració.


Presentació de la publicació 'Sindicalisme de classe i nacional'

'Sindicalisme de classe i nacional' és un recull documental de les reflexions sindicals fetes per Comissions Obreres de Catalunya al llarg de la seva història en la construcció d'un projecte sindical de classe i nacional. Per primera vegada s'ha recopilat en un únic llibre una selecció de textos de CCOO des dels anys 70 fins a l'actualitat sobre l'aportació des del sindicalisme a la construcció nacional.


El Consell Assessor del Seminari Salvador Seguí es reuneix per primera vegada

El Consell Assessor del Seminari Salvador Seguí es va reunir per primera vegada amb l'objectiu d'establir el sistema de funcionament i el mètode de treball (espai de treball virtual, equips de treball, etc.) del Consell Assessor i definir els temes de debat.


Construir la Catalunya del segle XXI

Reflexionar sobre la construcció social de Catalunya i el mercat de treball va se l'eix central de la 6a Jornada Formativa del Seminari Salvador Seguí, que va tenir lloc el passat 7 de setembre. Les intervencions de l'historiador Andreu Mayayo, l'economista Josep Oliver i el secretari general, Joan Coscubiela ens van situar la transformació social i econòmica de Catalunya, el paper jugat pel sindicat en la cohesió social i quins són els reptes que ens presenta la Catalunya del segle XXI.


Constituït el Consell Assessor del Seminari Salvador Seguí

La constitució del Consell Assessor inicia una nova etapa del Seminari Salvador Seguí que pretén ser oberta a la participació de tothom. El Consell Assessor del Seminari està format per professionals de reconegut prestigi externs al sindicat, per membres del grup de treball permanent i persones del sindicat sensibles al tema nacional amb clau social.


© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI