Via Laietana, 16. 7a planta
08003 Barcelona.
Tel. 93 481 27 81
fcg@ccoo.cat
 contrast  
Idiomes


Identificació   Usuari/a    Password    què és això?


seminari
Salvador SeguíBenvinguda 


Benvinguts i benvingudes a la pàgina web del Seminari Salvador Seguí

Amb la creació del Seminari Salvador Seguí, CCOO de Catalunya volem aprofundir, actualitzar i estendre les nostres reflexions al voltant de la conveniència i la necessitat de refermar el model de sindicat de classe i nacional, tant pel que fa a les nostres relacions amb els treballadors i treballadores de Catalunya com a la nostra relació i encaix en la Confederació Sindical de CCOO de l'Estat espanyol.

Des del Seminari Salvador Seguí, volem també aprofundir i reivindicar el continu paper integrador que, al llarg del temps, ha mantingut CCOO en relació amb les diferents onades migratòries que ha viscut Catalunya entre el conjunt de treballadors i treballadores. L'objectiu era, i és, molt clar: constituir una classe social sense diferències per la procedència o l'origen d'uns i altres, i mantenir el ferm compromís en la lluita per conquerir els drets de Catalunya com a nació.

La realitat econòmica i social de Catalunya, que es reconfigura a partir dels nous moviments migratoris, renova la necessitat de seguir tenint aquest paper integrador per evitar la fragmentació de tracte i reivindicació dels treballadors i treballadores immigrants, entre ells mateixos i respecte als autòctons.

Fa uns quants anys, el 1999, CCOO de Catalunya vam encetar un seguit de treballs i reflexions en aquest sentit que van culminar amb la creació del Seminari Salvador Seguí.

El Seminari es constituïa, així, com a instrument de debat i creació de propostes en relació amb les velles problemàtiques i els nous reptes que comporta el treball sindical per la defensa dels drets socials i nacionals, però també com una manera de recuperar la rica memòria històrica del nostre país, homenatjar un sindicalista que va saber conjugar la lluita per aquests drets, i com a reconeixement a una de les diversitats, l'anarcosindicalista, que, juntament amb la comunista, la cristiana, la socialista, la republicana, la federal... i la de moltes persones no compromeses amb cap ideologia concreta, han configurat, al llarg de la història, la nostra identitat col•lectiva com a organització.

L'any 2006, el Seminari Salvador Seguí inicia una segona etapa, tot aprofitant el bagatge, la il•lusió i les expectatives que vam generar en l'etapa "fundacional" del Seminari, i amb l'objectiu de continuar aprofundint en els eixos centrals de treball que, malgrat el temps passat, continuen tenint vigència:

* Aprofundir la reflexió sobre el marc català de relacions laborals.
* La normalització lingüística del món del treball.
* Seguir exercint la nostra capacitat d'integració i inclusió.
* Consolidar el projecte de CCOO de Catalunya com a organització amb personalitat pròpia i confederada a la Confederació Sindical de CCOO.

Finalment, l'any 2009 , la direcció del sindicat decideix situar el Seminari Salvador Segui en el marc de la Fundació Cipriano García.

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI